Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba.... "Fiica mea sufera de stomatita". Fiica mea are mai multe probleme de sanatate, si in Canada, cum trebuie sa astepti 2-4 luni sa fii vazut de un specialist, iti pierzi cumpatul, increderea si speranta. Din luna martie, fata mea a facut la coltul gurii niste crapaturi, avand manc...

Cititorii Intreaba...

"Fiica mea sufera de stomatita"

Fiica mea are mai multe probleme de sanatate, si in Canada, cum trebuie sa astepti 2-4 luni sa fii vazut de un specialist, iti pierzi cumpatul, increderea si speranta. Din luna martie, fata mea a facut la coltul gurii niste crapaturi, avand mancarimi, roseata si basicute. De atunci, e in tratament bazat pe Nistatin, cu sau fara hidrocortizon, sub diferite denumiri (Lotriderm, Nyaderm, Kenacomb). Diagnosticul (in engleza) a fost Angular stomatitis. Acum nu mai are acele crapaturi, ci doar roseata, asprimea pielii si mancarimi, dar, daca intrerupe tratamentul, apar si crapaturile la scurt timp. Nici unul din tratamente nu a rezolvat problema, ci doar a ameliorat-o intr-o mica masura. Eu sunt ingrijorata, pentru ca nu cunosc cauza acestei micoze fara leac si nici un doctor nu vrea sa cercetam "de ce?". In acelasi timp, sunt constienta ca folosirea pe timp indelungat a hidrocortizonului si a antibioticului e daunatoare pielii. Un alt specialist nu o poate vedea decat la interval de cateva luni, deoarece atat se asteapta aici pentru o programare. Va rog sa ma ajutati sa aflu daca exista un tratament naturist care ar fi eficient in aceasta infectie fungica pe care a facut-o fiica mea, si daca da, care ar fi el. Sunt patru luni de cand bajbaim si nu gasim o solutie, si situatia se agraveaza daca intrerupe tratamentul chiar pentru o singura zi. Va multumesc din suflet si astept raspunsul dvs. Calde salutari,
Smaranda Lungu - Canada

</b><b>"Exista tratament naturist pentru indepartarea keratozelor diseminate?"

Mama mea sufera de o boala de piele: niste formatiuni ingrosate (foarte dezagreabile) care au cuprins o suprafata destul de mare a corpului. Diagnosticul a fost keratoze diseminate. Maladia s-ar putea trata cu raze laser, dar tratamentul este deosebit de costisitor (500.000 lei pentru a extirpa o singura formatiune). Parintii mei duc un trai foarte modest, deci varianta cu laser este exclusa. Exista vreun tratament naturist pentru aceasta boala? Cunoasteti vreo reteta miraculoasa? Cu multumiri,
Elena Somo - Bucuresti

"Din cauza fragilitatii vaselor sangvine, mamei mele ii curge mereu sange din nas"

Mama mea are nevoie de ajutorul sau de sfatul dvs. Sufera de hipertensiune arteriala si de cardiopatie ischemica. Are si o fragilitate pronuntata a vaselor de sange. Astfel, la o crestere brusca a tensiunii, i se provoaca epistaxis si pierde cantitati mari de sange, daca nu se practica, in spital, tamponament. Datorita tamponamentelor repetate, i s-a perforat sinusul. Valorile normale ale tensiunii, in cazul ei, sunt situate intre 10/6 si 12/7. Deja, la cresterea tensiunii peste 13/7, se pune problema aparitiei epistaxisului. Medicii Orl-isti spun ca e problema cardiologilor, iar acestia din urma sustin ca este de natura Orl. Mentionez ca mama a facut si o tomografie, si nu s-a depistat nimic. De asemenea, face tratament medicamentos cu Atenolol. La sfatul unei prietene, a urmat si tratamentul naturist cu tinctura de usturoi (reteta chinezeasca), dar nu s-a observat nici un rezultat. Rog cititorii care s-au confruntat cu aceasta problema sa ne recomande un tratament naturist pentru reglarea tensiunii si intarirea vaselor de sange. Cu mii de multumiri,
Smaranda

"Micutul meu are diaree cronica"

Micutul meu in varsta de 1 an si 3 luni are diaree cronica. A primit la doua luni antibiotice Ospamox si de atunci il tin doar pe regim. Am incercat multe tratamente atat naturiste, cat si alopate. Analizele ies bune. Nu stiu ce sa mai fac! Ii rog pe cei care au trecut printr-o situatie asemanatoare sa-mi spuna si mie cum au rezolvat aceasta problema. Va multumesc din suflet!
Claudia Mandl - str. Gh. Popa nr. 6, bl. H5, ap. 18, Arad, cod 2900, e-mail: clmand@yahoo.com

"Tatal meu a fost diagnosticat cu tumora ileon stenozanta"

Tatal meu, in varsta de 62 de ani, a fost operat in luna februarie 2001 si a fost diagnosticat cu tumora ileon stenozanta cu bloc tumoral adenopatic in radacina mezenterului. Din luna martie, urmeaza tratament cu citostatice. Analizele sunt bune, in limite normale. Daca cineva s-a confruntat cu o astfel de situatie si cunoaste vreun tratament eficace, sa il ajute si pe tatal meu. Va multumesc!
Georgiana Elenescu - Calinesti

</b><b>"Leiomatoza eruptiva se poate vindeca doar prin operatie?"

Dupa mai multe drumuri facute prin toata tara, am ajuns sa scriu si revistei "Formula As". Sufar de leiomatoza eruptiva sau leiomioame multiple la nivelul fetei si umarului stang. Singura solutie data de medici e chirurgia plastica, insa suprafata afectata este prea mare. As vrea sa intru in posesia unui tratament naturist pentru leiomatoza. De aceea, ii rog pe cititorii care au suferit de aceasta boala sa-mi scrie pe adresa redactiei. Multumesc din inima! Dumnezeu sa va ajute!
Bejinariu V. - Suceava

"Fiica mea sufera de cardiospasm intermitent ebalazic"

Ma aflu intr-o situatie de mare cumpana si de aceea va scriu, solicitandu-va ajutorul. Din iunie 1999, de cand a terminat sesiunea de bacalaureat, fiica mea intampina mari greutati in procesul de alimentatie. Se ineaca foarte des (chiar si cu apa), lacrimeaza, se schimba la fata. Am fost cu ea la internist, la endocrinolog, la Orl-ist si chiar la psihiatru, dar nu i s-a pus nici un diagnostic. Mi s-a spus doar ca e "ceva nevrotic". A facut tratamente cu antibiotice, Antideprin, Imonium, Xanax, dar fara nici un rezultat. Pentru ca se simtea tot mai rau, anul acesta am inceput sa colindam din nou prin spitale. De data aceasta, i s-a facut o radiografie cu substanta de contrast si pe film s-a descoperit o strangulare la intrarea in stomac. O comisie formata din mai multi medici a dat diagnosticul cardiospasm intermitent ebalazic. I s-a recomandat tratament cu Motilium, dar simptomele persista. Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac? Unde sa ma mai duc cu fiica mea?
Alexe Anica - Galati

</b><b>"Exista tratament naturist pentru purpura Henoch Schonlein?"

Baietelul meu in varsta de 8 ani s-a imbolnavit de o boala mai putin intalnita: purpura Henoch Schonlein. Sunt foarte ingrijorata de starea sanatatii lui. Desi a facut tratament, rezultatele analizelor nu sunt deloc multumitoare. As dori ca, prin intermediul dvs., sa aflu mai multe despre aceasta boala. Exista vreun tratament naturist care sa-mi vindece copilul?
Doina S. - Iasi

</b><b>"Doresc un tratament naturist pentru adenom de prostata"

Cu adanc respect, va rog sa ma ajutati cu un tratament pentru adenom de prostata. Am ajuns la varsta de 67 de ani si ma ingrozesc cand ma gandesc la operatie. Am auzit ca este o interventie destul de periculoasa si eu am probleme si cu inima. De aceea, as dori un tratament naturist. Cu mii de multumiri!
Constantin Gadescu - Brasov
(In asteptarea raspunsurilor de la cititori, va recomandam sa luati legatura de urgenta cu d-na Valentina Liciu din Bucuresti, tel. 01/650.62.96. Cu tratamentul dumneaei pe baza de produse apicole va veti vindeca cu siguranta.)
Despre "Cazul Cantastim" si calitatea de medic veterinar

Stimata d-na directoare,
As dori in primul rand sa va felicit pentru aceasta revista extrem de utila si foarte bine conceputa, care este de un real folos in tratamentul unor boli in care omul nu mai spera decat, poate, intr-o minune, dar "minunea" vine de la cititori, prin intermediul dvs., care v-ati dedicat de-acum acestui scop nobil in a ajuta oameni disperati. Si nu de putine ori reusiti. Nu cunosc sa mai existe pe mapamond o revista asemanatoare, ceea ce sporeste mult autoritatea dvs., dar si numarul celor care va citesc cu mult interes, printre care si eu. Ba chiar, unde pot, dau o mana de ajutor, prin intermediul dvs.
Vad ca in ultima vreme se fac unele nedreptati unor autori care incearca sa breveteze si sa extinda medicamente care au dat bune rezultate (vezi Nicolitul). Se pun bete in roate unor oameni care au reusit sa realizeze ceva util pentru semenii lor... dar... nodul in papura nu a fost dat uitarii. Un caz asemanator este in plina desfasurare cu medicamentul Cantastim, elaborat de un coleg mai in varsta, medic veterinar, dr. Andrei Olinescu, cercetator gr. I la Institutul "Cantacuzino" din Bucuresti, avand o vechime in cercetare de 40 de ani in acest institut.
Am vazut la Tvri scandalul provocat si cozile imense de la Institut, pentru a procura acest medicament. Punctul culminant a fost insa atins la finele lui martie 2001, cand efectiv a fost nevoie de interventia politiei. De ce lipseste medicamentul? Pai... tot acest A.N.M. si conducerea Institutului "Cantacuzino" au organizat o conferinta de presa, in care, contrar rezultatelor obtinute si fara a avea o evidenta, au informat opinia publica din tara ca produsul nu este bun (??), nu este verificat clinic (?) si, foarte grav, autorul lui este... medic veterinar, care nu are competente in domeniu! Adica, medicul veterinar e... un personaj suburban, undeva la periferia societatii? Eu consider un lucru foarte grav ce s-a intamplat, cu reale urmari negative pentru multi pacienti care nu vor mai beneficia de acest stimulent imunologic extrem de util in lupta cu moartea. Ca sa nu spun cat de grav am fost jigniti noi, medicii veterinari. Aici, in Israel, nu se putea intampla asa ceva, caci profesia de medic veterinar este la mare cinste, spre satisfactia noastra, dar inima imi sangereaza cand vad cu cata indiferenta sunt tratati colegii din tara mea de origine. De ce?
Stimata doamna directoare, v-as ruga mult sa luati un interviu acestui cercetator deosebit, pe care eu nu-l cunosc personal, dar care este foarte cunoscut in profesia noastra si a medicilor umani si care efectiv sufera pentru nedreptatea care i se face. Eu am citit durerea sa in "Jurnalul Medical Veterinar" nr. 42 (mai-iunie 2001), pag. 4. Dansul se numeste dr. Andrei Olinescu si lucreaza la Institutul "Cantacuzino", Laboratorul de Imunologie Celulara. Astfel, opinia publica va afla un adevar strigator la cer si care poate avea urmari foarte grave pentru profesia noastra, atat de desconsiderata in Romania zilelor noastre.
Va adresez sincerele mele multumiri anticipate si va felicit din inima pentru aceasta revista. Va doresc tot binele de pe mapamond si deplina sanatate.
Al dumneavoastra, dr. Elias Ervin,
medic veterinar, doctor in medicina,
cercetator si director al Laboratorului de Cercetari Comparative si al Biobazelor din Universitatea "Ben Gurion" din Beersheva, Israel

Cititorii Raspund

</b><b>"Matusa mea a suferit un accident vascular cu urmari grave"
(Raspuns pentru Silvia Chivu - Bucuresti,
F. As nr. 415)

Posibilitatea unui tratament naturist pentru recuperarea organismului este reala si cu rezultate foarte bune. Pe langa terapia de regenerare a organismului, este necesar si un program de kinetoterapie, pentru recuperarea masei musculare. Pentru amanunte, ma puteti contacta la tel. 093/51.07.37, intre orele 20.00-22.00.
dr. Irina Spuderca - Bucuresti

</b><b>"Cumnatul meu a fost diagnosticat cu Htlv1"
(Raspuns pentru Dragos Voicu, F. As nr. 420)

In cazul infectiilor virale, singura solutie este cresterea imunitatii celulare, pentru a putea anihila posibilitatea replicarii virusului si a efectelor datorate acestuia. Exista un program pe baza de nutrienti alimentari care, luati intr-o anumita perioada de timp, determina o crestere a imunitatii cu peste 90%, aceasta fiind dovedita stiintific. Aceste produse sunt aprobate de Ministerul Sanatatii si nu au contraindicatii.
dr. Irina Spuderca - Bucuresti, tel. 093/51.07.37

</b><b>"Sotului meu i s-a pus diagnosticul hidrosadenita"
(Raspuns pentru Any-Mary Chirila - Bucuresti, F. As nr. 428)

Va recomand utilizarea produselor ce au la baza gelul de Aloe Vera. Daca banuiti ca vreau sa fac publicitate acestor produse, va spun ca nici macar nu este nevoie de asa ceva - virtutile terapeutice ale plantei Aloe vera continua sa uimeasca si astazi oamenii de stiinta. Ei confirma cu mijloace de inalta tehnica ceea ce traditia populara a transmis prin viu grai de la o generatie la alta. In cazul dvs., v-as indica sa folositi si sapunul lichid cu aloe, deodorantul antiperspirant, crema cu propolis, ca si antibioticul natural cu propolis. Pentru detalii suplimentare, puteti sa ma sunati la tel. 093/21.18.46. Va doresc multa sanatate!
Virginia Tomescu

"Doresc un tratament naturist pentru discolombalgie cronica"
(Raspuns pentru Hodivoianu Gheorghe - Giurgiu, F. As nr. 442)

Stimate domn, va recomand un tratament naturist fara riscuri, dar cu o deosebita eficacitate: osteopatia. Daca suferinta dvs. nu a aparut in perioada de crestere sau in urma unui traumatism, in mod sigur osteopatia va va ajuta. M-as bucura sa aflu mai multe amanunte in acest sens.
dr. Nossa Liviu - tel. 093/33.42.73

</b><b>"Am hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala"
(Raspuns pentru Guia Maria - Iasi, F. As nr. 447)

Cititoarea dvs. Maria Guia solicita medicamentul Serc sau Betaserc, pentru afectiunea domniei sale. Deoarece nu este publicata adresa exacta a solicitantei, o rog sa ma contacteze la tel. 031/58.23.32, pentru a-i oferi gratuit medicamentul Serc, in cantitate suficienta tratamentului.
O cititoare din Botosani

</b><b>"In urma operatiei de colecist, plaga nu se vindeca"
(Raspuns pentru Angela Platon - Constanta, F. As nr. 450)

Nu am fost in situatia de a nu mi se inchide operatia, dar am incercat tratamentul cu varza aplicata pe o arsura foarte grava, care deja puroia si nu mai stiam ce sa-i fac. Dupa aplicarea frunzelor de varza timp de vreo trei saptamani, arsura s-a vindecat fara cicatrice, ramanand numai o usoara decolorare a pielii in locul respectiv. Cumparati verze cu frunze moi si cat mai verzi. Spalati bine frunzele si le stergeti. Taiati nervura mare, dupa care cu o sticla le presati atat cat sa le zdrobiti nervurile mai mici si sa obtineti foile cat mai molcute si zemoase. Le puneti pe rana, cum se pune tigla pe casa. A doua frunza s-o acopere pe prima de la jumatate in jos, pana acoperiti zona respectiva si imprejurul ei. Se acopera cu o bucatica alba de bumbac toata suprafata acoperita de varza, dupa care se prinde locul cu un bandaj care sa sustina totul. In timpul zilei, se schimba bandajul intre 4-6 ore. Bandajul de seara se poate lasa pana dimineata.ÊIn caz ca va irita sau va jeneaza, nu bandajati rana cu varza pentru cateva ore, ungeti zona din jurul ranii cu vaselina, dupa care reluati bandajul cu varza. Nu va speriati daca locul se va inrosi si pare a se inflama la prima vedere. Dupa cateva zile, veti simti ca lucrurile merg spre bine. Rana se va vindeca dinspre margine catre interior si, spre final, va face coaja, pe care e bine s-o lasati sa cada de la sine. Varza este o minune si se foloseste in multe alte cazuri, care nu fac subiectul nostru acum, dar am convingerea ca va va face bine. Merita incercat!
Va urez sanatate la toti si multe multumiri si aprecieri celor care fac sa existe aceasta revista.
Mirela Ardeleanu - Canada

"Il cunoaste cineva pe d-l Ciobanu Cornel, care practica taierea sub limba?"
(Raspuns pentru Gina - Bucuresti, F. As nr. 452)

Sunt o fidela cititoare a revistei si foarte multe sfaturi din paginile de sanatate mi-au fost si mie de folos. Acum sunt bucuroasa ca pot ajuta si eu un semen de-al meu. Fiind diagnosticata cu hepatita cronica tip C, am fost la d-l Ciobanu Cornel si m-a taiat putin sub limba. A curs mult sange negru. De atunci, ma simt mult mai bine. Tin pe aceasta cale sa-i multumesc d-lui Ciobanu pentru binele pe care mi l-a facut si bunul Dumnezeu sa-i dea sanatate, ca sa poata sa vindece cat mai multi oameni aflati in suferinta. Adresa d-lui Cornel Ciobanu: str. Bucura nr. 3, bl. G6, sc. 2, ap. 28, Lupeni, jud. Hunedoara, cod 2636, tel. 054/56.11.26.
Tatiana Coca - str. Martir Horia, bl. 11, sc. A, ap. 10, Bacau, tel. 034/18.84.17

</b><b>"Am dureri groaznice in regiunea rinichilor si a plamanilor"
(Raspuns pentru Coman Costica - Bucuresti, F. As nr. 455)

Pentru ameliorarea suferintelor dvs., va propunem un tratament de reflexoterapie, pe care il puteti urma la cabinetul nostru. Masajul reflexoterapeutic, impreuna cu alte remedii naturiste practicate de cabinetul "Reflexo Life", va vor ajuta sa va echilibrati din toate punctele de vedere. Programarile pentru consultatie se fac la tel. 337.20.46, 092/43.33.89.
Antoneta Hascau - director "Reflexo Life"

"Dupa doi ani de tratamente, fiicei mele continua sa-i cada masiv parul"
(Raspuns pentru Ionescu Catalina - Lugoj,
F. As nr. 456)

Pentru inlaturarea seboreei si intarirea radacinii firelor de par, in scopul evitarii caderii lor, exista o serie de tratamente naturiste foarte eficiente. - Faceti spalaturi cu ceai din radacini si frunze de urzica (Radix et folium Urticae), radacina de brusture (Radix Bardanae), frunze de mesteacan (Folium betulae), cimbru (Herba Thymi vulgaris) - 8 linguri de planta fierte intr-un litru de apa. Puteti face spalaturi dintr-o singura planta sau din amestecul lor, cumulandu-se astfel efectele terapeutice ale plantelor indicate. Multa sanatate!
Valeriu Munteanu - str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara

"Mama mea sufera de osteoperiostita"
(Raspuns pentru Dana - Constanta, F. As nr. 465)

Draga Dana, iti recomand sa o cauti pe d-na dr. Simona Popescu (tel. 093/54.51.03), o persoana cu totul deosebita, care iti poate recomanda un tratament natural de refacere rapida a imunitatii cu mijloace naturale si totodata cu ajutorul unor produse care pot reface substanta osoasa (la fel de eficiente si in osteoporoza). Tratamentul (pe care l-a urmat si mama mea) este de lunga durata, dar are efecte miraculoase. Dumnezeu sa va ajute!
Vera S. - Bucuresti

</b><b>"Fetita mea are o eczema"
(Raspuns pentru d-l Gabor Farkas - Canada,
F. As nr. 459)

Cunoscuta vindecatoare bulgara Vanga recomanda unele leacuri foarte eficiente pentru eczeme, din care voi aminti cateva. - Dupa ce se curata locurile bolnave, se vor unge cu lichidul continut in conurile ulmului de Turkestan (Ulmi minori), recoltate in luna mai. - Se fierbe in 1/2 l apa un buchet de flori de padure. Se strecoara, se lasa sa se racoreasca si se umecteaza locurile bolnave cu lichidul obtinut. - In circa 5-6 l de apa se fierbe un buchet mare de flori de camp. Bolnavul se va imbaia cu ceaiul obtinut. - Se imbiba o tesatura din bumbac intr-un amestec de ulei si otet in parti egale si se ung locurile bolnave, dupa ce, in prealabil, s-a facut o igiena locala stricta. - Se ung locurile bolnave cu un amestec de untura si benzina, in parti egale. Pentru eczema umeda (la copii), tratamentul urmator da cele mai bune rezultate. Se coc in cuptor 3 nuci in coaja, pana acestea capata culoarea maro inchis. Dupa ce se racesc, se piseaza fin, se amesteca cu o lingurita de ulei de peste si se unge locul bolnav de cateva ori, dupa ce a fost curatat in prealabil.
Un leac stravechi pentru dermatite si eczeme l-am cules din cartea dr. Mihai Petrovici, "Hrana vietii", pag. 286: o lingurita sau doua de scoarta de stejar maruntita se fierb intr-o jumatate de litru de apa, timp de 15 minute. Lichidul este strecurat, lasat sa se raceasca si va fi folosit nediluat. Se aplica sub forma de comprese umede. Sunt necesare pansamente umede cat mai largi, care sa permita evaporarea. Compresele trebuie sa fie reinnoite imediat ce incep sa se usuce si sa se incalzeasca, adesea la fiecare 10-15 minute. Tratamentul se administreaza de trei ori pe zi, de fiecare data pentru o ora sau doua. In timpul pauzelor, se aplica o compresa umeda fixata cu un bandaj extern. Stejarul contine mari cantitati de tanin, care este astringent, antiseptic si antiviral, avand totodata si proprietati antitumorale.
Gabriela Macovei - Brosteni, jud. Vrancea

"De un an, gingiile imi sangereaza intruna"
(Raspuns pentru Doru - Bacau, F. As nr. 461)

Pentru gingivita, celebra vindecatoare Vanga recomanda ca bolnavul sa-si clateasca gura de cateva ori pe zi cu o fiertura de cimbru salbatic (Tymus serpyllum), in care se va pune o picatura de solutie de piatra acra.
Gabriela Macovei - Brosteni, jud. Vrancea

</b><b>"Din cauza unei afectiuni la coloana, sufar de ameteli si dureri de cap"
(Raspuns pentru Popa M. - Sibiu, F. As nr. 466)

Stimata doamna, afectiunea de care suferiti este complexa si presupune atat o afectare a coloanei vertebrale, cat si modificari vasculare si ale tesutului nervos aferent. Experienta noastra fitoterapeutica recomanda extractul total din Morinda citrifollia, care a dat rezultate deosebit de bune. Pacientii tratati cu acest produs au prezentat ameliorari importante si de lunga durata. Pentru informatii suplimentare, va rog sa ma contactati la tel. 095/06.54.57.

</b><b>"Bunicul meu, diagnosticat cu hepatita cronica persistenta, se simte din ce in ce mai slabit"
(Raspuns pentru Gentiana Ene, F. As nr. 467)

Am trecut si eu prin aceeasi problema. In urma unor investigatii la Spitalul "Victor Babes", am fost diagnosticat cu hepatita cronica evolutiva. Dupa externare, am urmat timp de 10 luni tratament cu Esentiale si Silimarina si am evitat orice efort fizic. Cu toate acestea, starea mea se inrautatea continuu, ma simteam slabit si eram disperat. Nu mai eram in stare de nimic. Norocul meu a fost ca, printr-o conjunctura fericita, mi s-a recomandat un tratament special de recuperare a celulei hepatice si refacerea functiei ficatului. La trei luni de la inceperea tratamentului, probele hepatice s-au imbunatatit, la fel ca si starea mea generala. Am prins curaj. Treptat, oboseala si durerile de ficat au disparut. Progresele au fost uimitoare. Acum, la un an de zile de la tratament, ma simt ca un om care n-a avut niciodata probleme cu ficatul si recunosc ca nici regim alimentar nu mai tin. Va recomand sa luati legatura cu d-na biolog Livia Nena (tel. 01/222.59.87, 092/64.27.26), careia ii multumesc pe aceasta cale si ii doresc numai sanatate.
Sorin Andreescu - Bucuresti