Ecologie

Redactia
Ecologie. "S-a terminat cu Dracula, il avem pe Basescu"- Iubitorii de animale din Romania sunt indemnati sa se adreseze Parlamentului European -Din Belgia. "Occidentul este terifiat de ororile lui Basescu. Adresati-va, alaturi de noi, Parlamentului Europei". Stimata doamna Sanziana Pop,. Ma numar de f...

Ecologie

"S-a terminat cu Dracula, il avem pe Basescu"- Iubitorii de animale din Romania sunt indemnati sa se adreseze Parlamentului European -Din Belgia
"Occidentul este terifiat de ororile lui Basescu. Adresati-va, alaturi de noi, Parlamentului Europei"

Stimata doamna Sanziana Pop,
Ma numar de foarte putin timp printre cititorii revistei dvs. Nu-mi puteam inchipui ca cineva mai poate continua sa munceasca in numele unei cauze atat de nobile: dragostea fata de fiinta umana, fata de semenul aflat in durere si deznadejde. E nobil ce faceti, nu sunt singura care v-am spus-o si nu-mi pot stapani lacrimile: in Romania noastra mai sunt oameni cu inima mare, curata si buna. In fiecare zi, in rugaciunea mea, am rugat pe bunul Dumnezeu sa aiba grija de tara noastra, sa o scoata din iadul in care se gaseste. E imposibil de imaginat ca bucurestenii admit sa le fie masacrati cainii in mod bestial. E imposibil sa se mai tolereze la conducerea capitalei o persoana care da dovada de atata cruzime, bestialitate, iresponsabilitate. Este inadmisibil ca populatia Bucurestiului sa accepte acest macel, ordonat de Basescu - care poate fi destituit la orice ora din functia pe care o are. Nici nu va imaginati ce impresie fac toate aceste stiri transmise pe posturile Tv din Germania, Olanda, Franta, Belgia, Marea Britanie. Occidentul este terifiat de ce vede, de ororile lui Basescu. Am sperat din 1989 ca viata romanilor se va schimba, ca va deveni mai buna, mai sigura, speram ca poate, poate tara noastra va avea sansa sa fie acceptata in Comunitatea Europeana. Oare presedintele Iliescu nu vede mocirla in care taraste tara? Sa nu ia nici o masura impotriva celor care manjesc fata Romaniei cu sangele unor animale care ne-au fost dintotdeauna prieteni? Ma intreb cum acest primar mai poate dormi noaptea, cu atatea crime pe constiinta. Cum nu incearca sa-si imagineze durerea, suferinta, deznadejdea, acelor animale, a caror viata a fost curmata in mod barbar. A face ordine si curatenie nu inseamna sa incepi sa omori animale lipsite de aparare, care cu privirea plina de incredere, asteapta o bucatica de paine... Regret enorm pentru tara noastra, imi pare rau ca inca nu a avut norocul sa fie condusa de oameni cu dragoste, care sa o aseze acolo unde i-ar fi locul, in fruntea tarilor europene. Rugati-va pentru sufletele nevinovate ale bietilor caini. Moartea lor face din Romania o tara aratata cu degetul. Cred ca acest masacru nu poate ramane nepedepsit, dar, pana atunci, romanii, adevaratii romani cu suflet mare sufera, plang incetisor pentru viata lor din ce in ce mai grea si-i plang pe prietenii lor, cainii.
D-na Sanziana Pop, pe langa scrisoarea de protest de fata, am mai trimis o alta d-lui ministru de externe al Belgiei (d-l Louis Michel), Fundatiei Printului Laurent, iar saptamana care vine ne vom adresa Ambasadei Romaniei de la Bruxelles si intentionez ca o scrisoare sa ajunga la deputatii Comunitatii Europene. Tot astazi, am discutat cu Asociatia Nationala a Societatilor de protectie a animalelor de aici. Ei sunt dispusi sa trimita in Romania cateva persoane care sa constate gravitatea faptelor semnalate. De asemenea, sunt dispuse sa acorde ajutorul lor financiar si medicamente, dar numai societatilor de protectie a animalelor care si-au facut un scop din ajutorarea acestora.
D-na Sanziana Pop, intre 21-23 iunie se desfasoara la Strasbourg primul Congres Mondial impotriva pedepsei cu moartea. Gasesc ca in Romania aceste animale sunt pedepsite cu moartea, o moarte nedreapta, care va intra in istoria Romaniei ca cea mai rusinoasa pagina din viata poporului roman. Pentru cei care vor sa adreseze petitii si scrisori de protest, va oferim adresele Parlamentului Europei:
Bruxelles, European Parliament
Rue Wiertz
Pb 1047 Bruxelles
Tel. 00 32 2 284 21 11
00 32 2 284+extensionCu deosebita stima,Geta Dighe - Belgia, getadighe@hotmail.com</b>
<b>
</b><b>Catre,
Preafericitul Teoctist,
Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane
"Opriti acest macel feroce, nemaiintalnit in vreo alta tara ortodoxa a lumii"</b> Prea Fericirea Voastra,
Profund tulburati de cruzimea cu care sunt omorati cainii strazii in Bucuresti si in tara, prin mijloace barbare, care ne ingrozesc, credinciosii ortodocsi "cu fapta", oameni care respecta viata - bunul cel mai de pret dat de Dumnezeu fapturilor pe care El le-a creat, va roaga sa va constituiti - asa cum se cade rangului pe care-l detineti - in aparator al acestor biete fapturi necuvantatoare, a caror singura vina este ca omul, stapanul lor de drept, le-a parasit. Aparati prin fapte, Preafericirea Voastra, dreptul lor la viata, la ocrotire si ingrijire, alaturi de intregul cler ortodox. Uciderea bestiala a celor mai buni prieteni ai omului, singurii care nu cunosc tradarea si care nu cer decat o bucata de paine, un adapost si o mangaiere, ne umple de rusine si de pacat. Moartea lor, la care au fost partasi cei fara nici un Dumnezeu, va aduce moarte! Sa ne amintim de invatatura Domnului nostru Iisus Hristos, care ne cere ca in fiecare clipa, in fiecare loc, sa aparam si sa respectam viata, zicand: "Ceea ce nu ai facut tu, omule, cu mana ta, nu ai dreptul, nu ai voie sa ucizi".
In numele credintei crestine, al carei simbol il intruchipati, romanii trebuie sa traiasca in pace si armonie, in numele facerilor de bine si al iertarii. Suntem consternati si uimiti de cruzimea si bestialitatea celor ce aplica in Bucuresti programele primariei. De spectacolul mortii, care ne infricoseaza pe toti, dar mai ales pe copii.
Opriti, Preafericite Patriarh, prin mana si intelepciunea dvs., acest macel feroce, nemaiintalnit in vreo alta tara ortodoxa a lumii. Opriti teroarea psihologica care, programat si premeditat, se abate asupra dreptcredinciosilor ortodocsi prin adeptii satanei, imbracati in haina justitiarilor. Aparati legea vietii lui Hristos pe pamant. Dupa daramarea bisericilor - pe vremea lui Ceausescu, uciderea in masa a unor animale nevinovate va aduce blestemul asupra acestui popor. Indemnati clerul sa se implice mai mult in problemele moralei crestine, din care face parte, la loc de cinste, respectul vietii sub toate formele sale, asa cum a hotarat Dumnezeu. Nu o data, in istoria atat de zbuciumata a acestei tari, preotii s-au aflat in fruntea poporului, chiar si cand a fost vorba de batalii. Lupta care trebuie dusa acuma este pentru pastrarea sentimentelor omenesti, a bunatatii si binelui, a iertarii si ajutorarii, de care - inainte de toate - este responsabila biserica lui Hristos. Nu ramaneti departe de faptele care ne injosesc si ne umilesc ca popor. Biserica nu functioneaza numai duminica, ci in fiecare din clipele noastre pe acest pamant.
Covtoniuc Ludmila - Bucuresti
<b>Protest


Stimati guvernanti, nu ne invatati lectia cruzimii si nu ucideti pe cei mai devotati "prieteni" ai oamenilor!
Noi, copiii, iubim animalele, le ingrijim si dorim ca si dumneavoastra sa dati dovada de suficienta intelepciune pentru a intelege ca masacrul cainilor fara stapan din Bucuresti este o fapta cumplit de rusinoasa!
Nu ne raniti sufleteste!
Oameni mari, gasiti o solutie nesangeroasa!
Va multumim!
Elevii Scolii nr. 79 din Bucuresti
(Scrisoarea este semnata de 182 de elevi si 14 profesori)
"Ofer recompensa celui ce gaseste inima lui Basescu!"

Ofer recompensa (cat poate oferi o fata de 14 ani) celui ce gaseste inima lui Basescu (in cazul cand a avut-o candva). Sunt gata sa i-o inapoiez primarului capitalei, cu conditia ca masacrul cainilor strazii sa fie oprit. Cu toate ca locuiesc in Bacau, mi-e rusine ca traiesc in aceeasi tara cu un asemenea individ.
Aurelia Boza - Bacau
Din Australia
"Cruzimea este o masura a celei mai cumplite saracii: saracia de suflet"

Ma numesc Georgeta Hanna si sunt membra a Societatii Internationale pentru Protectia Animalelor (Wspa-World Society for the Protection of Animals). Aceasta societate exista datorita devotamentului, donatiilor a sute de mii de oameni de pe toate continentele, generate in primul rand de dragoste si respect pentru animalele acestei lumi, pe care Dumnezeu ni le-a incredintat cu folos si pentru care suntem raspunzatori. Multi se intreaba, inca, de ce - cand este atata saracie si nevointa in lume - ne mai ostenim si cu protectia animalelor... cu maidanezii, de exemplu. Pentru ca avem convingerea, d-le Basescu, ca brutalitatea si cruzimea sunt o masura a celei mai cumplite saracii: saracia de suflet!
Numarul cainilor ucisi de dvs. prin metode barbare nu a sporit cu nimic vistieria unei tari in care si cel mai sarac dintre saraci isi impartea bucata de paine cu Grivei cel flamand. Ne-ati furat de credibilitatea si demnitatea nationala, ne-ati impins in fata intregii lumi sa fim judecati si dispretuiti. Pentru ca nimeni, d-le Basescu, nu intreaba de primarul Bucurestiului, ci intreaba de romani. Cum de au putut romanii face asa ceva?
S-a terminat cu mitul lui Dracula, acum il avem pe Basescu! Si nu va fi de atractie turistica, ci de adio Comunitatii Europene si altor chivernisiri politice si economice.
Prin societatea noastra, Wspa, va promit razboi si tragere la raspundere, d-le Basescu!
Georgeta Hanna - Sydney, Australia
"In momentul de fata, toti oamenii din cartierul Pantelimon incearca sa salveze cainii otraviti"

Domnule Primar General,
Probabil ca acest fax va ajunge la gunoi, dar va reamintim ca v-am votat (din pacate!!!) pentru a fi in slujba cetatenilor Bucurestiului, si nu pentru a domina acest oras! Nu suntem obligati sa vedem caini morti, otraviti de echipele dvs. (ca in dimineata aceasta si in weekend-ul trecut), ca sa nu mai vorbim despre mila fata de aceste animale! (Nu cunoasteti sentimentele omenesti, nu-i asa?)
In momentul de fata, oamenii din cartierul Pantelimon incearca sa salveze cainii otraviti (cati au mai ramas in viata), indesandu-le apa cu sare pe gat sau lapte si indeparteaza cadavrele din jurul blocurilor. Toata lumea este stransa in jurul lor, iar cuvintele rostite la adresa dvs. nu sunt de scris pe hartie!
Opriti masacrul, pentru ca multi dintre noi si copiii nostri suferim din cauza campaniei dvs. ucigase!
Cetateni Ai Cartierului Pantelimon
Si Ai Orasului Bucuresti
(Pentru semnaturi, ne-ar mai trebui cateva pagini de ziar.)
Precizare

Intr-o nota remisa redactiei noastre, d-l prof. univ. Mihai Decun protesteaza impotriva publicarii in paginile revistei "Formula As" nr. 467 a textului intitulat "Luati masurile ce se impun fata de primarul Traian Basescu, care incita permanent la ura si violenta, dezlantuind o hingheriada ingrozitoare, care a instalat isteria si teroarea nationala", motivand ca nu-i apartine. Precizam ca articolul, in forma in care a fost publicat, ne-a parvenit atat prin posta, cat si prin e-mail, cu semnatura nominalizata mai sus. Iubitorii de animale din Romania ar fi totusi dornici sa afle care este pozitia d-lui profesor Decun - membru al unor prestigioase academii - fata de macelul cainilor strazii, care a starnit protestul si indignarea celor mai importante organisme de protectie a animalelor din lumea intreaga."Formula As"