Asii adolescentilor

Redactia
Vank- Talentati si nonconformisti, cei cinci baieti de la Vank pregatesc "Sase piese de cinci stele" - un disc nou, la fel de plin de umor ca si primul. Dupa aproape doi ani de zile de la albumul de debut si dupa trei luni de inregistrari in studio, revin pe scenele muzicale cu o schimbare de stil -...

Vank- Talentati si nonconformisti, cei cinci baieti de la Vank pregatesc "Sase piese de cinci stele" - un disc nou, la fel de plin de umor ca si primul. Dupa aproape doi ani de zile de la albumul de debut si dupa trei luni de inregistrari in studio, revin pe scenele muzicale cu o schimbare de stil -

- Au trecut doi ani de la aparitia primului vostru album, si fanii Vank dau semne de nerabdare. Aveti vesti bune pentru ei?
Cornel: - Muzica are nevoie de perioade de acumulari, nu poti sa traiesti tot timpul pe scena. Am castigat in timpul asta experiente noi de viata, care ne-au fost de folos. Am scos sase piese noi, care fac cat douazeci de piese vechi de-ale noastre. Din pacate, aproape toti am renuntat la facultatile pe care le urmam, ca sa ne dedicam muzicii. Ne-am mai si maturizat intre timp. Ne-am schimbat atitudinea, nu mai suntem chiar asa de naivi, fericiti si cu zambetul pe buze. Pe vremuri, eram imuni. Nu vedeam toata rautatea care ne inconjoara. Acum o vedem, si asta se simte in noile texte.
- Adica ati devenit pesimisti?
Alexandru: - Suntem mai realisti si putin mai rautaciosi. Dar asta nu inseamna ca piesele isi pierd muzicalitatea. De altfel, textele noastre raman inofensive, nu sunt vulgare, sunt doar subtile.
- Carui gen de ascultatori le sunt adresate noile melodii?
Cornel: - Tuturor varstelor. Chiar si copiilor de cinci ani. Pana acum am avut mereu probleme cu publicul: ba era prea entuziast, ba era prea ostil. Noi, fara griji si fara probleme, veneam sa le cantam despre veselie, cand ei erau macinati de viata. Dar nici sa le-arati cat de rau o duc nu e bine. Cand vin la concerte, oamenii vor sa se distreze in primul rand. Pana la urma, se face haz de necaz, iar lumea o sa se regaseasca in piese. Mesajul nostru e voia buna. Am avut turnee, ne-am plimbat mult prin tara, am vazut orase si mari, si mici, am vorbit cu oamenii... Sunt tristi! Ei simt ca lucrurile merg prost in tara. Din pacate, in loc sa gaseasca solutii, isi ineaca necazurile in manele.
- Sa revenim la conditia voastra de artisti. Se poate trai in Romania din muzica? Ce va asigura existenta - albumele sau concertele?
Alexandru: - Oricat de bine s-ar vinde albumele, tot concertele iti aduc bani. De altfel, ele sunt definitorii pentru un artist. Daca esti cerut, ai concerte, ai si bani.
- Sunteti apreciati pentru textele voastre deosebite, nonconformiste. V-ati pastrat temele si pe noul album?
Marius: - Vom promova o piesa cu accente de dragoste si de umor, o piesa autobiografica. Eu merg cu masina si ma autointitulez "Regele soselelor". Fac ce vreau, am ce vreau, dar "n-am o regina pe scaunul din dreapta". N-o gasesc nici pana la sfarsitul piesei. Si nici in viata...
Alexandru: - In "Ultima dorinta" vorbim despre dragostea cea mare, in contrast cu viata ca pe banda rulanta: serviciu, casatorie, copii, pensie. Mai avem o piesa melodioasa care evoca sound-ul anilor "80, "Doamna doctor". E vorba despre o femeie deosebita, pe care am intalnit-o si care ne-a placut foarte mult. Personajul e real, faptele sunt imaginare. Speram sa fie o melodie de succes.
- Cand e programata lansarea albumului?
Marius: - Lansam intai un videoclip, iar apoi albumul - la jumatatea lui iulie. Vara asta planuim sa facem bani. De trei luni de zile stam inchisi in studio, ca sa terminam inregistrarile.
- Vacanta nu intra in proiectele voastre?
Alexandru: - N-am mai avut de mult timp o vacanta. Ca sa ma distrez, imi pierdeam noptile facand conversatie pe Internet. Am cunoscut vreo douazeci de fete, am agatat zece, am iesit cu trei si doar una mi-a placut. M-am reapucat de sport, ca sa scap de oboseala.
Cornel: - Eu mi-am pus ochelari intre timp. Vad lucrurile mai bine... Mi-am luat carnetul de sofer, am iesit cu baietii la o bere - in loc de vacanta - si mi-am dus existenta in limitele bunului simt.
Marius: - Noi chiar n-am prea iesit din studio. Nici la reuniuni mondene n-am prea fost.
Cornel: - In schimb, ne-am cumparat chitare noi. Alta stire importanta e ca Nicu s-a tuns, nu mai are plete si a pierdut cateva fete din cauza asta.
Marius: - Eu am invatat sa gatesc mamaliga cu branza. Noi oricum mancam doar de nevoie. Iar de dormit, doi dintre noi dorm in apartamentul care ne e si studio. Dupa un an de zile de pauza, s-a reintors si Victor in formatie. Si-a dat seama ca si-a neglijat prietenii, dar acum trage tare ca sa recupereze ce a pierdut. Asa ca, in varianta reinnoita, vom pleca la drum cu noul album si vom avea din nou concerte.
Componenta:
- Cornel Ilie (Gemeni) - voce si chitara - Alexandru Belciu (Varsator) - voce si chitara - Marius Cojocaru (Rac) - voce si clape - Nicu Sarghea (Gemeni) - tobe - Victor Cenusa (Sagetator) - basDia Radu
Fotografii: Mediapro