Strabunica stie tot

Redactia
- Buretii veritabili, folositi pentru baia copiilor nou-nascuti, se altereaza foarte repede. Dupa ce-i cumparati, scufundati-i de cateva ori in apa foarte sarata. Clatiti-i cu apa rece, apoi lasati-i sa se usuce, fara a stoarce apa din ei.. - Buretii de bucatarie innegriti si plini de grasime, pot...

- Buretii veritabili, folositi pentru baia copiilor nou-nascuti, se altereaza foarte repede. Dupa ce-i cumparati, scufundati-i de cateva ori in apa foarte sarata. Clatiti-i cu apa rece, apoi lasati-i sa se usuce, fara a stoarce apa din ei.
- Buretii de bucatarie innegriti si plini de grasime, pot fi spalati in masina, cu conditia sa fie bagati intr-un ciorap.
- Buretii din plastic sunt potriviti pentru spalatul peretilor, al cazii ori al masinii, dar si pentru stransul parului ramas de la animale pe covoare si tapiserii.
- Buretii mici (se gasesc in comert) sunt foarte buni pentru a fi folositi la machiaj. Umeziti inainte in apa, iar apoi storsi, ei intind perfect pe fata fondul de ten.
- Obiectele din cositor se curata cu bere incalzita. Umeziti un tampon si frecati-le. Rezultatul va va surprinde:
- dupa ce le curatati, lustruiti-le cu o bucata de carpa moale inmuiata in petrol;
- obiectele foarte murdare se freaca energic cu o jumatate de cartof crud curatat. Lasati sa actioneze cateva minute, apoi frecati din nou, cu o carpa inmuiata in petrol. Clatiti obiectul cu apa cu clabuc de sapun, apoi cu apa curata, uscati-l cu foehnul. In final, lustruiti-l cu o carpa moale (sa nu fie plusata);
- obiectele din cositor isi vor pastra stralucirea, daca le frecati regulat cu frunze verzi de praz.
- Fotoliile din piele trebuie intretinute in mod regulat prin ungerea cu o ceara de aceeasi culoare cu ele. Ungeti-le, lasati ceara sa se usuce, apoi lustruiti. Repetati aceasta operatie atat de necesara.
- Fotoliile imbracate in velur (plus) sau catifea se curata in modul urmator: mai intai se curata tapiteria cu peria mica de la aspirator, apoi se prepara o solutie dintr-un litru de apa si o lingura de amoniac. Folositi o perie supla, inmuiata in lichid. Frecati impotriva directiei perilor materialului. Lasati sa se usuce, apoi stergeti tapiteria cu o piele de caprioara.