Ecologie

Redactia
In indiferenta cinica a guvernantilor tarii,Macelul Cainilor Strazii Continua- Iubitorii de animale din Romania solicita sprijin international -Protestul Medicilor Veterinari Din Rominia. adresat Consiliului General al Primariei Municipiului Bucuresti "Luati masurile ce se impun fata de primarul Trai...

In indiferenta cinica a guvernantilor tarii,Macelul Cainilor Strazii Continua- Iubitorii de animale din Romania solicita sprijin international -Protestul Medicilor Veterinari Din Rominia
adresat Consiliului General al Primariei Municipiului Bucuresti "Luati masurile ce se impun fata de primarul Traian Basescu, care incita permanent la ura si violenta, dezlantuind o hingheriada ingrozitoare, care a instalat isteria si teroarea nationala"

Ma adresez dvs., in speranta ca veti lua atitudine si veti intreprinde demersurile necesare pentru sanctionarea Primarului General al Capitalei, Traian Basescu, pentru masurile ilegale pe care le desfasoara - de ucidere in masa a cainilor comunitari -, incalcand actul normativ la zi, Hot. 75/1996, precum si sentinta civila nr. 615/10.05.2001 pronuntata in contencios administrativ, in dosarul nr. 850/2001, prin care a fost dat in judecata de catre Organizatia pentru Protectia Animalelor Vier Pfoten - Romania.
Va rugam a lua masurile ce se impun fata de d-l Traian Basescu, care nu respecta hotararea judecatoreasca - de suspendare a dispozitiei nr. 923/25.04.2001, de ucidere a cainilor fara stapan -, actionand nestingherit, dupa bunul plac, declarand la televizor: "Eu am sa continuu sa-i omor". Sus-numitul a incitat permanent la ura si la violenta, dezlantuind o hingheriada ingrozitoare, care a instalat isteria si teroarea nationala. in aceste zile, in Bucuresti se desfasoara un macel cumplit: hingherii, scapati de orice control, ucid cu bestialitate cainii sanatosi luati in adoptie, care au fost sterilizati si vaccinati antirabic pe raspunderea unor cetateni onorabili. Peste 2000 de caini au fost omorati si arsi la S.C. "Protan - Glina", jud. Ilfov, poluand atmosfera cu fum toxic - care contine substante cancerigene, letale - fara autorizatie de mediu (pentru ca aceasta nu poate fi data in nici o tara din lume, fiind vorba de o activitate nociva vietii oamenilor si mediului inconjurator).
Cum poate Traian Basescu sa incheie contract de "procesare" a cadavrelor cainilor, fara licitatie, fara aviz de mediu? Cum numeste el in functii publice bugetare persoane fara concurs? De ce face plati in valuta medicilor veterinari care ucid?
El face legi proprii, prin hotararile de primar sfidand Legea si Justitia din Romania!
Va multumesc!Prof. univ. dr. H.C. Mihai Decun,
presedinte al Comisiei de deontologie si litigii ale Colegiului Medicilor Veterinari din Romania,
Facultatea de Medicina Veterinara Timisoara
O noua manipulare -
Capusa "mortala" a cainelui maidanez "Speriati" de vacarmul starnit in presa de pericolul capuselor maidaneze, ne-am adresat unui specialist, prof. univ. dr. veterinar Traian Leau, rugandu-l sa lamureasca problema.
- As incepe printr-o mica divagatie, si anume: mai ales dupa Revolutie, suntem cu totii predispusi la exagerari abisale in rau. Avem o voluptate in a descoperi noi amenintari si surse de pericole (reale sau imaginare) si de a le raspandi apoi, cu o sporita voluptate. Iar sursa acestui prapad general este, din pacate, mass-media, care nu se sfieste sa intretina aceasta stare de isterie si care nu difuzeaza, decat foarte rar, vestile bune. Un singur exemplu v-as da: Ploaia trimisa din belsug in primavara asta de Dumnezeu, o ploaie benefica, in sfarsit, dupa ce meteorologii de serviciu si presa ne-au innebunit, prezicand o primavara si o vara secetoasa, inca mai rea decat cea din anii trecuti. (Greseala grava, pentru care nu si-au cerut nicicand scuze in fata opiniei publice.)
Revenind la intrebarea dvs., as spune ca, daca ne-am fi luat dupa "alarmele" de tot soiul, raspandite de "autoritati" si de mass-media, ar fi trebuit sa murim, fiecare dintre noi, de vreo 100 de ori. Ba epidemie de trichineloza, ba de leptospiroza, ba de turbare etc. Nimeni nu a precizat unde locuiesc cei "muscati" de capuse, in ce hal de murdarie se vor fi complacut "victimele"... Oricum, sunt cazuri rarisime. Cu atat mai mult, cu cat capusa de caine se duce la caine. Luand legatura cu colegii mei, am aflat ca nici la Constanta, si nici la Bucuresti nu s-au facut buletine de analize. "Aprecierea" a fost facuta pe baza de "banuieli". in schimb, de ani de zile, nu se iau masuri drastice impotriva murdariei care troneaza mai peste tot in tara noastra - si la orase, si la sate, si mai ales in Bucuresti. Nici o masura drastica impotriva sau pentru prevenirea febrei aftoase, a trichinelozei, a turbarii. Sunt colectivitati intregi umane care, traind intr-o cumplita murdarie, reprezinta reale focare de infectie. Nimeni nu ia nici o masura de "scolire" a acestor oameni, impotriva mizeriei. Batranii din cartierele marginase ale oraselor, ba chiar si cei de la tara, ajung la spitale intr-un hal fara de hal de mizerie, de murdarie si, dupa ce se intorc acasa, vindecati si spalati, se complac in aceeasi murdarie. Iar mass-media ii "victimizeaza". Cu copiii din familii "dezorganizate" se intampla cam acelasi lucru, ca sa nu mai vorbim despre aurolaci. Nimeni, nici familia si nici scoala, nu-i invata, nu-i obliga sa se spele!
De aceasta jalnica stare a sanatatii, a igienei din Romania, a lipsei unor masuri drastice si organizate de combatere a focarelor de boli - au iesit vinovati, pana la urma, tot bietii maidanezi. Repet: capusa cainelui se ia la caine - nu la om! Pana la proba contrarie, bazata pe analize serioase, de specialitate, argumentul invocat mai nou de d-l Basescu si de acolitii lui - din presa si televiziuni - este un nou pretext de ucidere bestiala, in masa, a bietilor caini - cu stapan sau fara!
A consemnatSilvia Kerim

"Vom contacta toate organismele internationale la care Partidul Democrat este parte"

Stimati membri ai Partidului Democrat,
Tinand cont de calitatea dvs. de membri ai Partidului Democrat - formatiune politica ce reprezinta interesele si aspiratiile unei parti semnificative a electoratului romanesc, consideram ca principal si necesar sa va facem cunoscute urmatoarele:
Noul Presedinte al Partidului Democrat, d-l Traian Basescu, isi desfasoara un segment important al activitatii sale in cadrul Administratiei Publice Locale, ca Primar General al Municipiului Bucuresti. Modul cum intelege sa-si exercite prerogativele acestei functii, o data cu declansarea campaniei de omorare a cainilor fara stapan, a scos in evidenta un grav deficit de moralitate in ceea ce-l priveste. intr-un interval de timp foarte scurt, d-l Traian Basescu si-a incalcat propriile angajamente si promisiuni, a luat si duce la indeplinire decizii ilegale si arbitrare, are o atitudine dispretuitoare si jignitoare fata de cetatenii ce se impotrivesc actiunilor sale. intrucat calitatea morala a unei persoane influenteaza comportamentul sau in ansamblu, suntem preocupati de practicile d-lui Traian Basescu in tripla sa ipostaza: de cetatean, primar si om politic. Sub aparenta intronarii legalitatii, constatam de fapt extinderea abuzului si agresivitatii, cu repercusiuni grave asupra intregului corp social romanesc.
Prin urmare, va comunicam ca - independent de hotararea dvs. - vom contacta toate organismele si structurile din arhitectura politica paneuropeana si internationala la care Partidul Democrat este parte. Scopul il constituie informarea explicita si amanuntita cu privire la principiile, atitudinea si metodele puse in practica de unul dintre liderii de prim rang si de larga reprezentativitate ai acestei formatiuni politice.Actiunea Civica Directa - Bucuresti



"Voi continua campania mea, pana veti intelege ca Bucurestiul nu este "

Domnule Primar Traian Basescu,
Va informez ca am demarat campania de informare a organizatiilor de specific din toata lumea - in special din Europa si America de Nord - referitor la felul in care se procedeaza la uciderea cainilor comunitari din Bucuresti - capitala unei tari ce se doreste indeajuns de atractiva pentru a fi acceptata in Nato si Uniunea Europeana.
Felul in care dvs. intelegeti sa reduceti numarul cainilor fara stapan in Bucuresti este specific unei tari din Extremul Orient, unde cruzimea fata de animale este un fapt cotidian. Nu voi accepta acest lucru si voi continua sa informez toate organizatiile de specific despre actiunile si politica dvs. de ucidere - inclusiv prin otravire pe strada - a cainilor comunitari.
Va informez ca, zilnic, mesajul meu ajunge la circa 50-60 de organizatii. De asemenea, am folosit o serie de "forumuri" de specific, unde mesajul poate fi vazut de zeci de activisti pentru drepturile animalelor din toata lumea. Voi continua campania mea, pe cont propriu, pana cand veti intelege ca Bucurestiul nu este "vaporul dvs. personal", ci un oras in care, alaturi de oameni, traiesc si animale de companie. Solutia general acceptata international este Adoptia. Trebuie sa faceti tot ce puteti pentru a promova acest program si sa incetati sa ne mai faceti de ocara tara in toate colturile lumii.
Cu sinceritate,Ioana Bojor - Bucuresti

"De cand a inceput acest macel, viata mea s-a schimbat in mod tragic"

Draga "Formula As",
Apreciez enorm eforturile pe care le faceti pentru a schimba soarta cumplita a cainilor din Bucuresti si pentru a trezi constiintele adormite ale concetatenilor nostri care accepta cu indiferenta sa fie contemporani cu acest masacru, ba, mai mult, fac posibila ascensiunea politica a unui barbar coborat din picturile rupestre ale preistoriei. De cand a inceput acest macel, viata mea s-a schimbat in mod tragic, mi-e rusine si mi-e sila ca traiesc in acest oras si printre asemenea oameni. Am avut multe revelatii privind natura umana, de la Revolutie incoace, credeam ca nimic nu poate egala dezgustul pe care mi l-au sadit in suflet Mineriadele, dar m-am inselat. Ce-si fac oamenii unii altora este mai usor de suportat decat imaginea bestialitatii bipede, asmutita asupra unor animale, ce au acelasi drept la existenta ca si noi si sunt la fel de importante pentru Natura care ne-a creat pe toti si care inca ne mai tolereaza.
Atitudinea mass-media in aceasta problema este un fenomen tipic romanesc, favorurile Primarului sunt mai importante decat respectul pentru viata si umanitate. Consecintele asupra constiintei publice, asupra educatiei, si asa precare la capitolul ocrotirea mediului, vor fi dezastruoase - generatii de brute se vor forma in scolile romanesti, in societatea romaneasca.
M-as bucura daca ati blama asa cum se cuvine, in articolele dvs. viitoare, lipsa de reactie a elitei intelectuale, a personalitatilor noastre adevarate si pe care le consideram reprezentative pentru spiritualitatea romaneasca, a Bisericii Ortodoxe, a educatorilor de la orice nivel, a medicilor veterinari si umani - deopotriva, a tuturor celor pe care ii consideram pana acum modele. Din punctul meu de vedere, nu se mai poate vorbi de spiritualitate romaneasca, de cultura si credinta romaneasca. Toate acestea nu exista, in absenta omeniei, a respectului pentru viata. Din pacate, putinele voci limpezi, pe care, de altfel, revista dvs. le-a gazduit, nu pot salva imaginea de ansamblu. Asteptam un boicot, un gest curajos, un spate intors Primarului la vreo ocazie mondena, in fata camerelor Tv. in loc de asta, toata "floarea" jurnalisticii romanesti, si nu numai, se giugiulea cu basescul la mareata sarbatoare a libertatii presei, chiar cand, in fata Primariei, o mana de oameni manifestau impotriva barbariei. Oricum, pentru oricine isi bucura sufletul uitandu-se la "Animal Planet" sau "Discovery", este cat se poate de limpede de ce vom ramane mereu in afara Europei; nu reformele sau politica de doi bani ne impiedica accesul in Uniunea Europeana, ci lipsa de educatie si civilizatie, de respect si preocupare pentru mediul in care traim.
Pe parcursul ultimei luni, am trimis mesaje privitoare la aceasta tragedie catre multe destinatii mondiale care ar putea arata lumii cine suntem cu adevarat. Am aflat, de pilda, ca o puternica organizatie cum este Wspa (Societatea Internationala pentru Protectia Animalelor) - al carei reprezentant in Romania este chiar doctorul Liviu Harbuz - habar nu are de ce se intampla aici, fiind convinsa ca aplicam de zor acel program de gestionare a populatiei canine, care era in vigoare pana la inceperea masacrului. Ma intreb: cum este posibil ca nici una dintre cele peste o suta de organizatii pentru protectia animalelor de la noi sa nu fi apelat la ajutorul acestei societati sau sa-i fi adus macar la cunostinta ceea ce se intampla?
Va rog pe dvs. sa puneti la dispozitia lor orice material vi s-ar parea potrivit - detalii, informatii, fotografii - la adresa de e-mail: helenball@wspa.org.uk
sau fax: 020 7793 0208.
In incheiere, va rog sa popularizati si urmatoarea adresa, la care se afla o petitie internationala, realizata de Paw Europe din Belgia, semnata deja de 4000 de persoane din toate colturile lumii:
http://www.petitiononline.com/ropet/
Cu admiratie,Anca Hristescu