Asii adolescentilor

Redactia
Pe Valurile Fierbinti Ale Verii- Trupele romanesti, fata-n fata cu tirania vacantei -. Bosquito. La revedere, Brasov! Brasovenii de la Bosquito au inceput sezonul cu un videoclip la melodia "Tigano". O piesa deosebita, cu iz de balada batraneasca, de la care nu se asteptau sa aiba mare succes. Dar su...

Pe Valurile Fierbinti Ale Verii- Trupele romanesti, fata-n fata cu tirania vacantei -
Bosquito
La revedere, Brasov!</b> Brasovenii de la Bosquito au inceput sezonul cu un videoclip la melodia "Tigano". O piesa deosebita, cu iz de balada batraneasca, de la care nu se asteptau sa aiba mare succes. Dar succesul n-a intarziat la intalnire. Un cadou pentru fanii formatiei este melodia "Pepita" - o adaptare dupa un cantec popular mexican, foarte cunoscut si la noi, in anii 60. "Am pastrat ritmul melodiei originale - foarte frumoasa, de altfel -, am folosit chitari, percutii, iar ca element nou - am introdus trompeta. Suntem pe punctul sa ne indeplinim visul de a face numai muzica 100% live, cantata doar de noi, fara nici unsintetizator. Sufleteste, suntem linistiti si multumiti ca lucrurile ne merg bine. Ne-am mutat la Bucuresti si asta a imbunatatit multe aspecte in cariera noastra. Ne-ntoarcem din cand in cand si acasa, la Brasov, pentru a-i vedea pe cei dragi sau pentru a sustine concerte. Suntem la fel de cunoscuti acolo, ca si aici. Suntem primiti cu la fel de multa caldura, desi la inceput a fost mai greu sa ne impunem la Brasov - paradoxal! - tocmai fiindca eram cunoscuti ca oameni obisnuiti, si nu ca vedete. A existat un fel de reticenta, pe care am reusit sa o inlaturam. Pentru noi, Brasovul va insemna mereu Acasa. Dupa cateva concerte sub Tampa, vom pleca spre mare, intr-un turneu sponsorizat de berea Skol. Vom avea si concerte mari, dar vom avea mai ales cantari mici, unplugged, seara, pe plaja, in jurul unui foc de tabara. Va fi mai original, mai relaxant, in genul latino-rock, promovat de noi."

<b>Bere Gratis

Sub amenintarea lui Celsius</b> Si vara aceasta vom fi amenintati de gradele lui Celsius, asa ca o Bere Gratis e oricand binevenita. Trupa a trecut printr-o modificare de componenta, partea ritmica innoindu-se complet. La tobe a venit Oliver Sterian, iar la chitara bas, Vlad Vedes. "Sunt doi muzicieni seriosi, aflati pe aceeasi lungime de unda cu noi. Sunt buni instrumentisti, intre noi exista o comunicare foarte buna, care a dat personalitate concertelor noastre si a influentat in bine mersul trupei", spune Mihai Georgescu.
Peste doar cateva saptamani, baietii de la Bere Gratis isi vor lansa cel de-al doilea album si vor filma si un videoclip de sezon. "Am inclus pe album piese fredonabile, e un album mai aerisit, mai modern, care, spre deosebire de primul, are multa melodicitate. Timpul care a trecut si concertele pe care le-am sustinut ne-au ridicat mult cota. Am castigat experienta, am reusit sa mai lasam la o parte din emotiile pe care le aveam inainte de a urca pe scena. Vom pleca si noi cu contracte pe litoral, dar, pana una-alta, ne zbatem si alergam intre studio, casele noastre si o bere cu prietenii."

<b>Krypton

Poveste de dragoste la Sighisoara</b> Spre deosebire de multe trupe rock actuale, Krypton e o formatie de prieteni bine sudata, care vrea sa atraga nu doar publicul tanar, ci si o parte din vechii ascultatori. "Noi avem nevoie de <<noul>> din vechiul public Krypton. Suntem siguri ca se vor bucura sa regaseasca, intr-o trupa veche, armoniile calde si melancolice, poate mai binevenite in aceste vremuri agitate."
Dupa ce au semnat un contract cu Transglobal, baietii de la Krypton au filmat cel de-al doilea video-clip (pentru piesa "iti mai aduci aminte?") tocmai la Sighisoara. "E vorba de obisnuita poveste de dragoste, cu despartire si lacrimi, pusa pe note. Am petrecut clipe foarte frumoase acolo. Cred ca vom ramane mereu legati de parfumul vechi al Sighisoarei si speram sa ne intorcem acolo cu un concert. Ne pregatim sa intampinam vara cu un album, primul album in noua formula, ce va avea lansarea si la Bucuresti, si la mare."
Eugen Mihaescu e dornic sa vada lucrurile gata cat mai curand. Ca sa scape de agitatie si de stres, s-a mutat in casa noua. "Aveam nevoie de aer proaspat. Trebuia sa scap de vecini, de batutul in tevi si de zgomotele din calorifere. Acum, am curtea mea, care sa ma linisteasca si sa ma inspire si in care sa beau, in momentele de ragaz, un sprit cu colegii de trupa."

<b>Vank

La "Nufarul"

Si cei cinci baieti de la Vank pregatesc o surpriza... muzicala: un maxi-single intitulat "Sase piese de cinci stele". "E o jumatate de album, cum se spune, dar avem pe el sase piese distincte, nu remix-uri. Cantecele isi pastreaza melodicitatea, dar ne-am mai maturizat, iar versurile sunt ceva mai radicale. Unii le-ar putea cataloga drept misogine, dar e misoginism numai la adresa unor fete ipocrite, o categorie de care ne impiedicam cam des." Vank si-a mutat studioul si l-a facut mai confortabil, iar, pentru ca sezonul sa inceapa in forma, baietii au recurs si ei la niste schimbari. Nicu, tobosarul, si Marius, claparul, si-au tuns pletele si s-au facut baieti cuminti. Alexandru se odihneste, face inot de semiperformanta si e pe cale sa-si cumpere o chitara noua. Dupa ce a fost oprit de politie si i s-a luat carnetul, Marius a primit cadou de consolare din partea trupei o melodie: "Regele soselelor". "Am compus-o pentru el si o canta chiar el cu vocea. in rest, in timp ce Victor se reabiliteaza financiar, noi ne reabilitam fizic si psihic dupa o perioada lunga de munca si asteptam lansarea albumului."Dia Radu
Fotografii din arhivele personale ale artistilor