- Cioburile de sticla de pe covor se inlatura repede daca se pune pe ele un ziar umezit, de care se vor lipi.
- Vasele emailate se curata de petele de fructe ramase pe ele daca se fierbe in ele apa sarata vreme de o ora, in care se pun doi cartofi cruzi.
- Mirosul de ceapa al vaselor de bucatarie dispare daca le frecati cu sare sau cu un praf de mustar.
- Mirosul neplacut al damigenelor se inlatura prin spalarea cu apa fierbinte, in care se dizolva faina de mustar.(Bota S. - Cluj-Napoca) - Galbenusurile pentru maioneza sau cozonac se presara cu sare grunjoasa, cu 10 minute inainte de a fi folosite. Vor colora frumos compozitia.
- Blaturile de tort din albus se coc la inceput vreme de 10 minute cu foc puternic si cuptorul inchis, apoi circa o ora, cu usa cuptorului deschisa, pentru a se usca.
- Arpacasul pentru coliva se pune la fiert la foc potrivit, fara sa fie amestecat cu lingura. Cand e aproape gata, se adauga zaharul, apoi se baga la cuptor ca sa scada bine. Nuca si mirodeniile se adauga a doua zi.
(Radu Adriana - str. Apusului nr. 32, bl. N27, ap. 3, sector 6, Bucuresti)
- Uleiul este curat daca, agitand sticla in care se afla, basicile de aer formate dispar imediat. Daca persista multa vreme, uleiul este falsificat.
- Mierea este curata daca, pusa (o lingurita) in alcool de 70¡, pe fundul paharului vor ramane cristale de zahar.
- Smantana se incearca scotand din ea o cantitate mica, pe care se picura tinctura de iod. Daca smantana contine faina, iodul se albastreste.(Gheorghevici Teodor Stefan - str. Cluj nr. 20, bl. D6, sc.2, et. 2, Galati)