Medicina naturista

Redactia
Scleroza in placiSi totusi, exista minuni!- Cum s-a vindecat Iulia -. Se numeste Iulia si locuieste in Cluj-Napoca. Are 38 de ani si o familie cu care se mandreste. Traieste in armonie si dragoste alaturi de un sot de exceptie si doua fetite superbe. Totusi, viata i-a amintit ca fericirea-i efemera....

Scleroza in placiSi totusi, exista minuni!- Cum s-a vindecat Iulia -

Se numeste Iulia si locuieste in Cluj-Napoca. Are 38 de ani si o familie cu care se mandreste. Traieste in armonie si dragoste alaturi de un sot de exceptie si doua fetite superbe. Totusi, viata i-a amintit ca fericirea-i efemera. Anul trecut, a doborat-o din picioare o boala perfida: scleroza in placi. Astazi, zambeste din nou, cu incredere. Se pare ca a invins boala. Dar oare pentru cata vreme? Nesiguranta macina oamenii pe dinauntru, la fel ca si suferinta. Cu oricata speranta si-ar privi Iulia viitorul, inca se teme. Haideti sa incercam impreuna sa cantarim sansele acestei femei. Pentru ca noi, inainte de toate, pretuim adevarul. Intre scepticismul medicilor si optimismul terapeutilor, balanseaza o viata de om, cu idealuri si sperante de viitor. Fie ca Dumnezeu sa-i lumineze Iuliei calea, sa se poata bucura de viata alaturi de familia ei minunata!

O vara nefasta

"In iulie 2000, am facut o diskinezie biliara. Zece zile am vomat; mi-a fost extraordinar de rau. Am chemat Salvarea, mi-au facut injectii calmante, mi-au dat Scobutil, Metroclopramid, dar nu mi-am revenit. A doua zi, am solicitat din nou ambulanta. Medicii au constatat o deshidratare de gradul Ii. Am fost internata la sectia Medicala Iii a Spitalului Judetean. Mi s-a facut tratament cu perfuzii. Nu-mi mai era rau, dar imi pierdeam echilibrul, nu ma mai puteam ridica in picioare. Medicul de garda mi-a recomandat sa consult un medic neurolog. Am fost externata; nu ma simteam foarte bine, dar pe foaia de externare scria: stare ameliorata. Am venit acasa si la scurt timp au inceput problemele: nu am mai putut sa mananc nimic, nu mai aveam gust, nu mai puteam sa inghit nici macar lichide. Am facut o pareza faciala si in aceeasi zi mi-a amortit si laba piciorului stang. Mi-a scazut tensiunea - aveam 8 cu 5 si nu ma mai puteam tine pe picioare. Tot timpul simteam nevoia sa ma intind pe pat.
Din luna iulie, de la debutul problemelor mele, fusesem numai in concediu medical. Sora mea s-a mutat la mine acasa, sa ma ingrijeasca si sa le ajute pe cele doua fetite ale mele. Nu mai puteam sa fac nici macar dus. Tin minte ca, la un moment dat, sora mea m-a lasat o clipa nesustinuta, cat sa ia prosopul din cuier, si am cazut in vana. De asemenea, incepusem sa tremur foarte tare. Nu ma puteam controla. Cei de la Salvare imi stiau de-acum adresa pe de rost. La ultima vizita, medicul de pe ambulanta mi-a sugerat sa ma internez la Neurologie, pentru investigatii de specialitate. M-am internat in Clinica de Neurologie si mi s-au facut absolut toate analizele - sange, urina, fecale, ecografii, punctie. In final, pe 1 septembrie 2000, am facut un Rmn. Cand doctorul mi-a comunicat diagnosticul, am crezut ca se surpa pamantul sub mine. Uitati-va, am aici rezultatul Rmn-ului, vi-l citesc imediat: multiple leziuni hipersemnal in Pd + T2, de 2-10 mm diametru, dispuse in substanta alba peri/supraventriculara, precum si in trunchiul cerebral. Aspectul poate fi al unei scleroze multiple.
A fost efectiv un soc. Stiam ce inseamna scleroza multipla... Am stat in spital vreo trei saptamani. Dupa tratament, eram o idee mai bine. Sanatoasa clar nu eram, dar macar puteam sa stau o jumatate de ora pe scaun. La externare, mi s-a recomandat tratament la domiciliu cu vitamine, Prednison si multe alte medicamente. Eram in continuare slabita, nu puteam face treaba in casa, ce sa mai vorbesc de serviciu? Depasisem deja cele 180 de zile de concediu medical legal si mi-am luat concediu de odihna, altfel trebuia sa ma prezint la Comisia medicala, pentru pensionare.

Sansa

Cand am iesit din spital, parca dorind sa-mi alung gandurile negre ce ma chinuiau, m-am oprit la un stand de ziare si - va spun sincer - am cumparat pentru prima data revista <<Formula As>>. Nu sunt o mare cititoare de presa; poate de aceea nici nu auzisem de aceasta revista pana atunci. Chiar in numarul pe care l-am cumparat, era prezentat Cabinetul Mick-Med din Bucuresti, iar interlocutorul dvs., d-l Dumitru Petre, declara ca tratamentul neconventional care se pratica acolo da rezultate si in scleroza in placi. Am telefonat la cabinet, interesandu-ma de tratament. Intre timp, n-am stat cu mainile-n san: am facut tratament cu Aloe Vera gel, vitamine, minerale, Aloe cu propolis, am dat milioane bune pe ele, dar n-am simtit nici un efect. Omul, la disperare, incearca orice. Am doua fetite superbe, de 13 si 11 ani - le-ati vazut. Nu-mi puteam permite sa le las fara mama sau sa le fiu povara. Eu am trait fara mama; a murit - Dumnezeu s-o odihneasca in pace! - cand aveam 6 ani. Si nu mi-a fost deloc usor in viata, credeti-ma... Dar, sa revenim... Fiindca ma simteam din ce in ce mai rau, m-am programat pentru tratament la Mick-Med pe data de 3 ianuarie 2001. Am venit cu sotul meu la Bucuresti, deoarece singura nu ma puteam tine pe picioare. Cand am ajuns la cabinet si am vazut aparatura aceea cu sute de fire si eprubete, sincera sa fiu, nu prea am avut incredere in metoda dansilor. Eu sunt un om realist. Ma gandeam: daca am luat atatea medicamente (erau zile cand luam 28 de medicamente numai la masa de pranz) si nu m-au facut bine, cum sa ma vindece eprubetele alea si bioenergia? Am facut totusi 10 zile de tratament. Am constatat, inca din primele zile, ca nu mai aveam privirea tulbure. O sa radeti, probabil, dar eu, cand ma uitam in oglinda, vedeam ca am privire de om debil mintal. Sincer! (Rade.) Dupa prima serie, m-am simtit mai bine. Chiar daca n-am avut incredere in tratament de la inceput, vedeam rezultatele. N-am mai luat nici un medicament, absolut nimic. Nici macar un Algocalmin! M-am intors la Cluj si m-am dus la serviciu. Dupa trei saptamani, mi-am luat 6 zile de concediu fara plata si am venit iar la Bucuresti, pentru a doua serie. M-am simtit mult mai bine. Am capatat incredere in tratament si am urmat si seria a treia, cu toate ca, financiar, nu-mi era deloc usor sa ma duc din Cluj la Bucuresti. La preturile Capitalei, n-as fi putut face fata nici macar cheltuielilor de cazare la hotel. Norocul meu ca am o matusa in Bucuresti. Am stat la dumneaei. Cat despre pretul tratamentului la Mick-Med, acesta e nesemnificativ. Cheltuisem pe medicamente peste 20 de milioane. Mi-am cumparat pana si perfuziile in spital... Ce sa mai vorbesc...

Optimism...

Acum ma vedeti cum arat. Ma simt din nou om. Nu am mai avut nici o manifestare a bolii. Chiar am fost racita, iar la scleroza e foarte important sa nu racesti deloc. N-am avut insa nimic. Examenul de specialitate neurologic, pe care l-am facut ieri, evidentiaza o stare fiziologica normala, disparitia nevritei optice, a vertijului si a parasteziilor. Din punct de vedere clinic, medicul meu curant ma considera sanatoasa. Sa dea Dumnezeu sa nu mai fie vreo problema, ca nu vreau sa mai trec inca o data prin atata suferinta!
Norocul meu e ca am o familie asa de minunata... A contat foarte mult sprijinul moral cu care m-au sustinut pas cu pas. Atat sotul meu, cat si fetitele mele (care nu stiu nimic despre boala mea - de aceea prefer sa nu imi dau numele de familie) mi-au fost aproape si m-au incurajat. Sora mea a fost trup si suflet langa mine. A plans alaturi de mine, m-a sustinut ca un adevarat psiholog. O jumatate de an m-am chinuit ingrozitor. Fara sprijinul celor dragi, as fi clacat. Dar, alaturi de ei, mi-am gasit resurse si am reusit sa trec peste boala.
Mult sprijin am gasit si in personalul medical al cabinetului Mick-Med, caruia as vrea sa-i multumesc prin intermediul dvs. Medicii cabinetului mi-au recomandat un tratament naturist pe baza de sucuri de fructe si legume, grau incoltit si ceaiuri, care ma ajuta in procesul de recuperare dupa boala. Ei au fost in stare, prin experienta si profesionalism, sa-mi redea speranta intr-o viata normala. Pentru vorbele bune si omenia de care au dat dovada, dar si pentru rezultatul tratamentului, le multumesc din suflet. Dumnezeu sa-i rasplateasca pe masura!"(D-na Iulia poate fi contactata la tel. 095/42.54.86, dupa ora 17.00.)</b><b>Dumitru Petre, directorul Centrului de recuperare
Mick-Med
"Tratamentul nostru este deosebit de eficient"

- D-le Petre, pe langa alte succese inregistrate in lupta cu suferinta, iata ca deschideti un drum nou, cu rezultate palpabile, in tratamentul unei boli care inspaimanta deopotriva bolnavii si medicii: scleroza in placi. Ce este, de fapt, aceasta afectiune?
- Scleroza multipla (sau scleroza in placi) este o boala a sistemului nervos central, caracterizata prin focare de inflamatie cronica in substanta alba, evoluand cu demielinizarea (disparitia mielinei, substanta lipidica ce inconjoara fibrele nervoase ale substantei albe) si apoi cu cicatrizarea (sclerozarea) substantei albe, sub forma de placi. Boala atinge adultii tineri de ambele sexe, dar cu predominanta sexul feminin (60%). In mod obisnuit, boala are o evolutie cronica progresiva, fiind caracterizata printr-o succesiune de pusee intrerupte de remisiuni de durata variabila. Initial, dupa pusee apare o regresie totala a manifestarilor clinice, dar, in timp, prin persistenta lor crescanda, se instaleaza o invaliditate progresiva.
- Se cunosc cauzele care genereaza boala?
- Cauzele nu sunt cunoscute cu certitudine, dar este probabila interventia asociata a mai multor factori. Au fost incriminati factorii: imunologici (se crede ca este o boala autoimuna, organismul atacand mielina ca si cum ar fi un corp strain), de mediu (scleroza multipla este, in general, o boala a climei temperate), genetici (boala se poate mosteni) si virali (se pare ca virusul rujeolic poate produce boala).
- Cum se manifesta boala la debut?
- Boala se manifesta sub forma unor pusee de scurta durata, urmate de o regresie a semnelor. Manifestarile de debut ale bolii pot afecta: functiile motorii (pareza unuia sau a mai multor membre, slabiciunea membrelor), functiile senzitive (apar furnicaturi, amorteala sau senzatie de "zona moarta"), functiile cerebelului (cu tulburari de echilibru, miscari inadecvate scopului propus, vorbire descompusa), vederea (vedere in ceata, vedere dubla), controlul sfincterian (retentie sau incontinenta de urina, constipatie). Rareori, pot aparea nevralgii de trigemen, pareze faciale, tulburari cognitive (scaderea capacitatii de rationament, pierderea memoriei, episoade necontrolabile de ras sau plans).
- Scleroza in placi poate fi diagnosticata cu precizie?
- Rmn-ul este actualmente cel mai performant procedeu de vizualizare a placilor demielinizate.
- Cat de eficient este tratamentul alopat?
- Tratamentul alopat se adreseaza puseelor si consta, in principal, in administrarea de medicamente imunosupresoare, care insa au eficacitate limitata si efecte secundare deloc de neglijat, mai ales in administrare cronica. Corticoizii pot provoca necroza osoasa aseptica de cap femural sau humeral, ulcer gastroduodenal, hiperglicemie cu activarea sau agravarea diabetului zaharat, osteoporoza, miopatie, favorizeaza infectiile, hipercorticismul exogen etc. Azathioprina creeaza depresia functiei maduvei hematogene, hepatita, susceptibilitate la infectii. Ciclofosfamida provoaca, in timp, cistita hemoragica, sterilitate, caderea parului, imunosupresie profunda, cu infectii sau neoplasme secundare. Mai nou, se incearca si la noi tratamentul cu Interferon beta, limitat si de o serie de dezavantaje: cost foarte ridicat, perioada lunga de folosire (cel putin 2 ani), rezultate contradictorii, efecte secundare locale (inflamatie, durere, necroza) si generale (simptome asemanatoare virozelor respiratorii, leucopeurie, cresterea valorii unor enzime hepatice, anxietate, depresie, instabilitate emotionala, convulsii, confuzii). In concluzie, tratamentul alopat poate scoate bolnavul din puseu, dar nu aduce vindecarea, iar prin multiplele si redutabilele complicatii slabeste un organism deja suferind.
- In ce consta tratamentul dvs.?
- In cazul sclerozei in placi, tratamentul pe care-l propunem este complex si include o combinare a majoritatii terapiilor alternative: regim alimentar specific, regim de viata adecvat, reflexologie, presopunctura, bioenergie, aromoterapie, apiterapie, fitoterapie (ceaiuri, bai de plante, tincturi, medicamente din plante), psihoterapie. In cadrul clinicii noastre am folosit cu succes toate aceste metode, combinate cu energoterapia, realizata prin intermediul unui aparat de conceptie proprie - acest tratament complex dovedindu-se deosebit de eficient.
- Ce alte boli tratati cu succes in cadrul cabinetului?
- La Mick-Med, cele mai bune rezultate le-am obtinut in pancreatita, migrena, arterita, cefalee, sindrom Raynaud, spondiloza, discopatii, artroza, coxartroza, lumbago, poliartrita, reumatism, astm bronsic, strabism, miopie forte, cataracta (si congenitala), paradontoza, diskinezie si litiaza biliara, enurezis, adenom de prostata, ulcer, melena, noduli chistici, noduli mamari, fibrom uterin, chisturi ovariene, Parkinson, diabet zaharat, nevralgie de trigemen, o parte din bolile psihice si cardiace, disfunctii renale, diferite forme de neoplasm.Florentin Popa

Cabinetul Mick-Med functioneaza in Bucuresti,
str. Prof. M. Georgescu nr. 23 (in spatele Halei Traian),
tel. 01/327.13.07, 092/50.33.05, 095/46.58.96.

<b></b>