Medicina naturista

Redactia
Despre marul-lupului, cancer si vindecari miraculoaseNicolae Pop"In peste 85% din cazurile de cancer, rezultatele tratamentului cu marul-lupului au fost uimitoare". Nicolae Pop are 57 de ani. Priviti-i fotografia! E facuta la momentul realizarii acestui interviu. Memorati-i figura! Acesta este portre...

Despre marul-lupului, cancer si vindecari miraculoase</b><b>Nicolae Pop"In peste 85% din cazurile de cancer, rezultatele tratamentului cu marul-lupului au fost uimitoare"

</b><b>Nicolae Pop are 57 de ani. Priviti-i fotografia! E facuta la momentul realizarii acestui interviu. Memorati-i figura! Acesta este portretul unui invingator. In urma cu 11 ani, el a aflat cu stupefactie ca sufera de cancer de rect intr-un stadiu avansat. Atunci, si-a pus viata in mainile naturii. Iar natura, in marinimia ei, nu l-a dezamagit. Azi, simplul fapt ca este in viata ar putea fi considerat o minune. Povestea lui e simpla si e legata de o planta medicinala mai putin cunoscuta: marul-lupului.
"Aveam 46 de ani, eram un tip sportiv si nu cunoscusem ce-i aceea boala pana atunci. Deodata, am avut niste simptome ciudate. Nu m-am speriat, dar m-am dus la spital, sa-mi fac niste analize de specialitate. Rezultatul a cazut ca un trasnet asupra mea: aveam cancer de rect in stadiul Iii. Am numerosi medici in familie; toti m-au sfatuit sa ma operez de urgenta, din cauza stadiului avansat al bolii. Neavand alternativa viabila, pe 28 aprilie 1990 am fost operat de un medic extraordinar la Spitalul Militar din Cluj-Napoca si mi s-a facut anus contra naturii. La patru zile de la operatie am coborat din pat. Mi se parea absurd sa zac asa, ca un muribund, pe un pat de spital. Dar gestul meu nu a fost deloc inspirat: mi s-a rupt un vas de sange, iar in aceeasi zi am suportat o noua interventie chirurgicala pentru ligaturarea lui. Din acel moment a inceput adevarata suferinta: dureri ingrozitoare si incertitudinea zilei de maine. La externare, medicul mi-a dat trimitere pentru iradieri cu cobalt la Institutul Oncologic. Terorizat de atata chin, eram decis sa merg pana la capat, chiar daca parerea mea despre iradieri nu era tocmai buna. Tocmai atunci Dumnezeu mi-a scos in cale un om caruia nu voi avea niciodata cuvinte sa-i pot multumi: Teodor Kerekes, un baimarean sosit cu treaba la Cluj-Napoca, caruia i-am marturisit ca urmeaza sa incep cobaltoterapia.
El mi-a vorbit pentru prima oara de marul-lupului. Mi-a adus si o pungulita cu planta si mi-a spus cum sa o folosesc. Nu stiu de ce, dar mi-a dat multa incredere acel om. Am inceput - conform indicatiilor lui - sa fac clisme si bai de sezut, iar ranile s-au inchis in foarte scurt timp. Am tinut si un regim alimentar strict - fara carne, fara zahar, fara produse sintetice si conservanti. Peste doua luni, cand am fost la control, medicului nu i-a venit sa creada cat de repede m-am recuperat. Spunea ca sunt operat de un an de zile. L-am intrebat daca mai este cazul sa fac iradieri cu cobalt, dar mi-a spus ca nu mai au nici un rost. Din punctul dumnealui de vedere, de specialist, eram vindecat. Pacat ca n-am aflat de marul-lupului inainte sa fiu operat. As fi ramas om intreg."
- De la aparitia primului dvs. interviu in "Formula As", in aprilie 1999, numerosi suferinzi au apelat la dvs. pentru tratamentul cu marul-lupului. Ce rezultate ati inregistrat?
- Inca de atunci am declarat ca nu sunt medic, ci un om simplu. Datorita faptului ca m-am vindecat cu acest tratament, consider ca am datoria morala sa-l fac cunoscut si altor bolnavi, ca sa nu ajunga in situatia mea, la operatii grele, mutilante. Tratamentul nu este inventia mea. N-am ascuns niciodata modul de folosire a plantei si recomand reteta cu draga inima tuturor celor care au nevoie de ea. Marul-lupului are efecte fantastice in orice afectiuni ale rectului si colonului (de la fisuri anale si hemoroizi pana la cancer de rect si colon), in orice fel de problema genitala (inclusiv cancer cu localizari genitale), in hepatite (inclusiv hepatita cu virus C) si in alte afectiuni hepatice, gastroenterologice (de exemplu, ulcerul), in boli dermatologice (chiar si psoriazis), in orice tip de cancer de piele, tumori bucale si esofagiene, tumori craniene, cancer mamar. Marul-lupului are puterea sa colecteze infectiile, sa le elimine si sa inchida in timp foarte scurt ranile, fiind foarte util in vindecarea leziunilor vechi, cronicizate. De asemenea, este foarte util daca se foloseste ca tratament impotriva caderii parului.
N-as vrea sa par lipsit de modestie, dar cred ca peste 1000 de oameni au beneficiat de acest tratament. Am observat o eficienta mai scazuta doar in cazul cancerului pulmonar si al cancerului de san. De aceea, in toate bolile de san (chisturi si tumori mamare) utilizez in tratament spanzul, pentru cura interna, iar pentru cura externa - cataplasme cu argila, cataplasme cu varza si comprese cu marul-lupului. In toate cazurile recomand si alte tratamente naturiste care, in plan general, sunt benefice procesului de vindecare. De exemplu, baile de aburi cu paie de ovaz, flori de fan sau coada-calului - in functie de afectiune. Impachetarile cu apa rece si turnarile de apa (hidroterapia lui Kneipp) sunt, de asemenea, de un real folos persoanelor suferinde. Umblatul descult pe iarba plina de roua, dimineata, este fantastic pentru sanatatea oricui. Nici un presopunctor nu poate echilibra functiile organismului uman asa cum o face Natura-mama prin acest procedeu simplu.
Eu si acum, chiar daca am anus contra naturii, raman adeptul acestor procedee. In fiecare dimineata ma spal pana la brau cu apa rece (e fantastic pentru ridicarea imunitatii organismului!). Unii nu ma cred in toate mintile cand ma vad dis-de-dimineata alergand descult prin parc, pe zapada. Dar eu stiu si vad pe propria-mi piele ca toate acestea, folosite cu o anumita stiinta, sunt extrem de benefice atat pentru tonusul zilnic, cat si pentru sanatate, in general. Am ramas acelasi alergator de cursa lunga; am titluri balcanice si nationale la categoria mea de varsta. Zilnic alerg 5-10 kilometri si ma simt nemaipomenit. Lucrez, sunt un om activ si nu mi-as schimba modul de viata pentru nimic in lume.
- Ne puteti da cateva exemple de vindecari?
- O doamna din Sebes-Alba avea o rana deschisa, de circa un an de zile, ca urmare a unei mastectomii totale. Era disperata; toate tratamentele pe care le urmase fusesera ineficiente. Dupa doua saptamani de tratament cu marul-lupului m-a sunat fiica dumneaei sa-mi spuna ca rana s-a inchis si s-a cicatrizat.Atentie! Marul-Lupului Este O Planta Toxica!</b> Marul-lupului (Aristolochia clematitis), cunoscut si sub numele de remf sau cucurbetica, este o planta toxica! Administrarea ei in cantitati mari poate avea efecte foarte neplacute! Intoxicatia cu marul-lupului are urmatoarele simptome: stari de greata, varsaturi, scaderea poftei de mancare, scaune diareice (care pot deveni sangvinolente din cauza leziunii mucoasei intestinului), inflamatia rinichilor, urinari sangvinolente, tulburari circulatorii.
In caz de intoxicatie, se intervine cu spalaturi stomacale si administrare de carbuni activi. Toate aceste efecte apar la administrarea interna, care este recomandabil sa se faca sub indrumarea unui cadru medical. Folosirea externa a acestei plante nu prezinta pericol. Un pensionar din Botosani fusese operat de trei ori de hemoroizi, dar problema tot nu i se rezolvase. Ramasese cu o fisura anala care-i provoca dureri groaznice ori de cate ori avea scaun. Era deznadajduit! I-am dat planta, l-am invatat cum s-o foloseasca si, dupa trei saptamani de tratament, s-a vindecat total.
O doamna din Pitesti, operata de cancer de colon, avand anus contra naturii, a urmat tratamentul cu marul-lupului si, la scurt timp dupa aceea, medicii i-au propus o noua operatie pentru a i se reface anusul.
Un cadru universitar de la Facultatea de Medicina din Craiova, citind despre tratamentul cu marul-lupului in "Formula As", a optat pentru aceasta varianta ca sa-si salveze mama, operata de cancer de colon. Dupa trei cure, s-a vindecat total.
O doamna din Buzau diagnosticata cu cancer uterin a refuzat operatia si a urmat cura cu marul-lupului timp de o luna. S-a vindecat complet.
Exemple sunt multe; nu le-am contabilizat niciodata. Cazurile despre care v-am vorbit imi vin in minte asa, aleatoriu. Sunt bucuros ca pot fi de folos si fac tot posibilul sa aduc un licar de speranta celor deznadajduiti, fiindca stiu ce inseamna sa ai in fata viziunea sumbra a mortii.
- Marul-lupului este o planta toxica, deci are anumite contraindicatii. Cum se foloseste ea in tratament?
- Intr-adevar, din cauza toxicitatii sale, marul-lupului este recomandat in special pentru tratamentul extern. Toti bolnavii cu afectiuni pe rect, colon sau la organele genitale trebuie sa faca bai de sezut. Se face un decoct concentrat dintr-o mana buna de marul-lupului la 6 litri de apa. Se fierbe pana ce lichidul scade la jumatate. Se lasa la racit pana la limita suportabila. Jumatate de litru de decoct se pastreaza pentru clisma, iar cu restul se face o baie de sezut, timp de 15-20 de minute. Dupa baie, decoctul pentru clisma se incalzeste la temperatura corpului si se fac trei clisme consecutiv. Apoi, se face un dus general cu apa rece. Bolnavul se va imbraca cu un halat de baie, fara a se sterge pe corp.
In afectiuni grave, avansate, recomand in primele doua saptamani si o cura interna cu ceai din marul-lupului, pe care, datorita toxicitatii plantei, prefer sa il prepar singur, astfel incat sa nu se produca intoxicatii accidentale.
Am studiat in profunzime calitatile terapeutice ale acestei plante, dar si contraindicatiile ei. Am urmat si cateva cursuri de biologie la Facultatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu", sub indrumarea d-lui prof. Mircea Tamas - un expert in domeniul plantelor medicinale. Principiile active din marul-lupului trec in sange, ajungand in intregul organism. Astfel, este posibila eliminarea oricarei infectii sau tumori, aceasta facandu-se prin fecale, prin urina sau prin piele. As vrea sa-i atentionez pe toti bolnavii cu afectiuni grave care incep tratamentul cu marul-lupului - in special pe femeile care sufera de cancer cu localizari genitale - ca in primele 4-5 zile simptomele bolii se pot inrautati. Nu obligatoriu, dar in cele mai multe din cazuri a fost asa. Se intensifica durerile, bolnavul transpira abundent si urat mirositor, apar eliminari masive de sange negru, cheaguri si mucoase. Nu trebuie sa se sperie nimeni. Toate aceste manifestari sunt normale, organismul debarasandu-se in acest fel de toxine si infectii. Reteta, in dozele si concentratiile pe care le folosesc, nu are contraindicatii, deci nu poate sa faca vreun rau bolnavilor. In peste 85% din cazurile de cancer, rezultatele tratamentului cu marul-lupului au fost uimitoare.
- In timpul tratamentului se impune un anumit regim alimentar?
- In toate cazurile, tratamentul cu marul-lupului se face concomitent cu un regim alimentar strict. Acesta este esential pentru reusita tratamentului. Ca sa stopezi boala, trebuie in primul rand sa-i dai alimentele care nu-i convin, nu s-o sustii prin alimentatie. Fara regim alimentar nu se poate.?In functie de afectiune (mai putin in bolile de stomac), recomand sucurile naturale de legume si fructe, cura de cruditati, cura cu cereale incoltite, laptele crud (de la tarani) si multe altele. Am o stima deosebita pentru medici, ii respect pentru tot ceea ce fac, dar cu regimul alimentar pe care il recomanda bolnavilor de cancer nu sunt de acord, la fel cum nu sunt de acord nici cu terapia oncologica clasica. Nu trebuie sa-i spui sa manance gratar, ficat in sange sau cine stie ce alt fel de carne unui om bolnav, abia iesit din spital. Organismul este relativ curatat de toxine. Printr-o alimentatie necorespunzatoare, boala apare din nou si pacientul nu mai poate fi vindecat. Se tot spune ca organismul este slabit si ca are nevoie de proteine. Dar exista atatea proteine vegetale! Acestea de ce nu sunt recomandate? Daca s-ar face mai multa educatie, n-ar mai fi atatea cozi la policlinici, dispensare si spitale. Ar fi foarte bine sa se predea in scoli, macar o data pe saptamana, o ora de medicina naturista si de alimentatie corecta, astfel incat copiilor sa li se insufle de mici notiunile unui trai sanatos. Nu trebuie multa filosofie. Doar putina vointa din partea cadrelor de decizie. Doar asa am putea forma o generatie sanatoasa, care sa nu mai aiba problemele noastre.<b>Florentin Popa