Strabunica stie tot

Redactia
- Moliile sunt atrase de lichid si cad in el si de aceea e bine sa punem in apropierea dulapurilor vase cu apa.. - Plapumile, paturile si covoarele din lana sunt ferite de molii daca se impaturesc in hartie de ziar.. - Plasele de paianjeni formate in colturile peretilor se desprind miscand matura d...

- Moliile sunt atrase de lichid si cad in el si de aceea e bine sa punem in apropierea dulapurilor vase cu apa.
- Plapumile, paturile si covoarele din lana sunt ferite de molii daca se impaturesc in hartie de ziar.
- Plasele de paianjeni formate in colturile peretilor se desprind miscand matura de jos in sus. Altfel, raman lipite de zugraveala.
- Perlele de cultura se curata punandu-le intr-o ceasca cu lapte fierbinte. Se lasa pana ce lichidul se raceste, apoi se limpezesc si se sterg cu o carpa moale.
- Petele de unsoare de pe podele se ung cu clabuc de sapun, se lasa asa o noapte intreaga, apoi se freaca bine cu apa rece.(Sabina Stroe - str. Brebenei nr. 3, bl. 5,
sc. A, ap. 14, Ploiesti) - Un litru de apa rece bauta vreme de o jumatate de ora reduce febra.
- Un pahar de apa calduta bauta dimineata pe stomacul gol previne constipatie.
- Apa de robinet, lasata sa curga vreme de 5 minute peste locul unei intepaturi sau arsuri, calmeaza durerea.
- O punga cu cuburi de gheata, aplicata pe arterele principale, pana ce se topeste complet, inlatura tulburarile circulatorii.
- Compresele cu apa rece aplicate pe ceafa opresc hemoragiile nazale.(Ioana Ludu - Bucuresti) - Pestele se prajeste numai in ulei. Daca folosim untura, se inmoaie.
- Crapul trebuie curatat nu doar de solzi si de intestine, ci si de osul triunghiular care se afla la cap, pe prima vertebra. Altfel, mancarea se amaraste.
- Crapul devine fraged si aromat, daca, dupa ce l-ati spalat, il lasati vreme de doua ore intr-o baie de apa usor sarata si amestecata cu putin otet.
- Pestele de apa dulce isi pierde gustul de namol, daca, imediat dupa ce e pescuit, i se toarna pe gura putin otet.(Olimpia Teghea - Dorohoi)