Sanatate

Redactia
DermatologiePavel Kozak"Principalele cauze care contribuie la explozia bolilor de piele sunt poluarea si alimentatia incorecta" Pentru cei mai multi dintre dvs., Pavel Kozak nu mai are nevoie de prezentare. Nume sonor in dermatologia internationala, mereu cu un pas inaintea celor mai renumiti specia...

DermatologiePavel Kozak"Principalele cauze care contribuie la explozia bolilor de piele sunt poluarea si alimentatia incorecta"</b><b> Pentru cei mai multi dintre dvs., Pavel Kozak nu mai are nevoie de prezentare. Nume sonor in dermatologia internationala, mereu cu un pas inaintea celor mai renumiti specialisti in domeniu, el a reusit sa vindece sau sa amelioreze afectiuni considerate incurabile. Nu este un secret ca foloseste in tratament medicamente si substante de sinteza. Taina vindecarilor consta insa in abordarea conduitei tratamentului. Sa afirmi, in mileniul trei, ca poti trata epidermoliza buloasa, spre exemplu, ar parea absurd chiar si pentru seful Institutului de Dermatologie de la Washington. Totusi, pentru Pavel Kozak, acesta este un diagnostic cu sanse mari de vindecare. Toate acestea nu sunt vorbe in vant. Pacientii lui ne-au demonstrat - cu pozele facute inainte de tratament si cu exemplul personal de dupa - ca orice este posibil. Azi, ei pot zambi din nou fericiti. O speranta in plus daruita celor care nu si-au gasit inca leac pentru bolile lor de piele...
</b><b>Initierea - D-le Pavel Kozak, este stiut faptul ca dvs. ati ajuns la "samburele cunoasterii" in vindecarea bolilor dermatologice mai mult de nevoie. Care este povestea dvs.?
- Dupa cum stiti, eu am intrat in domeniul dermatologiei, ca sa spun asa, "pe usa din dos". De fapt, n-am facut altceva decat sa-mi caut singur leac pentru boala de care sufeream - o eczema genetica, din cauza careia eram "carne vie" din crestet pana-n talpi. Urmasem fel de fel de tratamente, am stat trei ani prin spitale, dar degeaba. Boala se agrava din zi in zi. Academicianul Stefan Nicolau - un om deosebit, caruia ii pastrez un respect deosebit - mi-a spus sa nu mai dau degeaba bani pe medicamente. "Cauza bolii nu se cunoaste. Medicamente pentru boala ta nu exista. Nu o sa mori din cauza ei, dar vei fi toata viata mutilat." Nu m-am resemnat in fata scepticismului general privitor la vindecarea mea. Doream sa depistez cauza bolii care ma mistuia incetul cu incetul. Mi-am dat seama, inca de la inceput, ca tratamentele pe care le urmasem au fost gresit abordate. Nici un medic nu a incercat sa determine cauza bolii, ci doar sa-i trateze efectul. Mai mult, necunoscandu-se un tratament specific pentru eczema de care sufeream, mi se dadeau medicamente la intamplare, "pe incercate". Am inceput sa studiez tratate de dermatologie si carti de medicina. Am beneficiat totodata si de sprijinul unor renumiti medici si biologi, care mi-au explicat mecanismele de declansare a bolilor dermatologice. Apoi, am inceput sa pun toate aceste cunostinte cap la cap, in final reusind sa descopar cauza bolii. Dumnezeu mi-a luminat calea! De altfel, totul era asa de simplu! Dupa nici sase luni, in urma a numeroase experiente de laborator, mi-am preparat un tratament adecvat cu care m-am vindecat definitiv.
</b><b>Celebritatea</b> Din dorinta de a ajuta cat mai multa lume, am ajuns sa-i tratez pe bolnavi in mod clandestin. Ce a urmat, nici nu vreau sa-mi amintesc... Puscaria, anchetele Securitatii, procesele - toate fiindca ma bucuram de o celebritate nepermisa. In final, la presiunea celor peste 30.000 de bolnavi care erau pe listele de asteptare pentru tratament, mi s-au recunoscut meritele. Am fost examinat de profesori dermatologi si de o comisie speciala a lui Ceausescu, formata din medici militari. Mai mult, mi s-a pus la dispozitie un salon la Spitalul Fundeni, pentru a se urmari evolutia unor cazuri in timp. S-au facut statistici, verificari, paraverificari... Uimitor pentru ei era faptul ca puteam vindeca sau ameliora boli pentru care nu se descoperise inca tratament. Va dati seama cum eram privit eu de medici... In final, in fata atator rezultate concrete, mi s-a dat titlul de cercetator stiintific gradul I. Totusi, inca deranjam cuplul prezidential. Cand am plecat in Canada, fiind invitat de onoare la un congres international de dermatologie, mi s-a strecurat un biletel in buzunar, la aeroport, pe care l-am gasit mai tarziu. Eram sfatuit sa nu ma mai intorc in tara, deoarece se pregatise deja "eliminarea" mea. Asa ca am ramas prin lume si mi-am continuat menirea. In 1989, m-am intors acasa, fiindca ma saturasem sa traiesc printre straini.
<b>Dermatologia intr-o noua viziune


-Cabinetul dermatologic pe care-l conduceti are o cazuistica impresionanta, iar procentul de vindecari la care ati ajuns starneste adevarate invidii. Pe ce se bazeaza metoda dvs. de tratament?
- In orice tratament, eu pornesc de la radacina raului. Fiecare boala dermatologica trebuie abordata intr-o maniera exclusivista. Cert este ca tratamentul trebuie condus astfel, incat sa se adreseze atat cauzei declansatoare, cat si efectului care se manifesta la nivelul dermei. Diagnosticarea este foarte importanta. Din pacate, intalnim cazuri de bolnavi carora li s-au pus diagnostice gresite si care au urmat tratamente indelungate pentru boli fictive. Or, aceste tratamente nu fac altceva decat sa cronicizeze boala. O alta problema ingrijoratoare este lipsa cunoasterii medicamentelor indicate in afectiunile dermatologice. Nu se mai folosesc recepturi pentru prepararea medicamentelor in laboratoarele farmaciilor, medicii prescriind produse finite, care, de cele mai multe ori, nu ajuta cu nimic pacientul. Noi folosim medicamente fara contraindicatii, in concentratii bine stabilite, care nu se regasesc in medicamentele finite. De asemenea, actionam asupra cauzelor bolii, ceea ce determina eliminarea riscului reaparitiei ei. Pot parea lipsit de modestie afirmand ca am facut din dermatologie o stiinta exacta, dar noi stim exact cauza bolilor si le tratam ca atare.
- In ce boli aveti cele mai bune rezultate?
- La cabinetul nostru, majoritatea bolilor dermatologice se vindeca total. Sunt si boli care nu suporta decat ameliorare, dar rezultatele raman constante, printr-un tratament cosmetic de intretinere. Ar ocupa prea mult spatiu sa va enumar toate bolile care se vindeca. Acneea, keratodermiile palmoplantare, micozele, eczema atopica, eczema cronica, sclerodermia in orice manifestare, lupusul sistemic in stare incipienta - sunt diagnostice cu vindecare garantata. Psoriazisul, in primele sase luni, se vindeca in totalitate; dupa aceasta perioada, doar se amelioreaza, pe perioade lungi. In afara de vitiligo, pemfigus vulgar si micoza funguida, toate bolile de piele se pot trata. Colectivul cabinetului nostru, format din medici internisti si dermatologi de exceptie, a fost scolit pe cazuistica reala si a ajuns la performanta sa diagnosticheze cu precizie. Rezultatele sunt spectaculoase si satisfactiile noastre - pe masura. Aici, la "Kozak Dermatonou", nu se "incearca" tratamente. Aici se trateaza boli, cu seriozitate si profesionalism.
- Cat dureaza tratamentul?
- De regula, bolnavii care vin la clinica noastra se afla dupa ani grei de lupta cu boala, cand afectiunile sunt deja cronicizate. De aceea, si durata tratamentului difera de la caz la caz, fiind influentata de vechimea bolii, de suprafata afectata etc. Unele boli sunt vindecate in cateva zile. Altele (de exemplu, psoriazisul) au nevoie de 1-2 ani de tratament. Sunt si unele boli grave, pentru care tratamentul trebuie urmat toata viata, de exemplu - ichtioza. Noi le spunem bolnavilor, in cazul in care bolile lor nu suporta decat ameliorari, la ce procent de vindecare sa se astepte. Nu vrem sa le dam sperante desarte.
- Cat costa tratamentul?
- Depinde de boala. E important sa specific ca lucram numai cu medicamente si substante din import. De aceea, tratamentul nu este accesibil tuturor. Totusi, venim in sprijinul bolnavilor cu consultatii si diagnosticari gratuite.
- In ultimul timp, asistam la o proliferare alarmanta a afectiunilor dermatologice. Dupa opinia dvs., care este cauza?
- Inainte, anumite boli - cum ar fi sclerodermiile si lupusurile sistemice - se manifestau doar pe la 35-40 de ani. Acum, intalnesc aceste diagnostice si la copii de un an! La fel, psoriazisul se manifesta la varste foarte fragede. Situatia este dezastruoasa. Dincolo de factorul genetic, principalele cauze care contribuie la explozia acestor boli sunt poluarea si alimentatia incorecta. In general, la toate bolile de piele, dar si la cele interne, mediul are o contributie esentiala. Poluarea e din ce in ce mai mare, iar imunitatea organismului este din ce in ce mai mica. Chimizarea alimentelor agreseaza major organismul uman. De aceea, in cadrul tratamentului pe care-l recomandam, fiecare bolnav urmeaza o dieta stricta. Regimul alimentar este fundamentul tratamentului nostru.
Pacientii au cuvantul

- Gheorghe Zamfirescu (57 ani) - com. Cotmeanca, jud. Arges. "Acum 10 ani m-am imbolnavit de psoriazis, de care credeam ca n-o sa scap toata viata. Am mers la diferiti medici, pe unde am auzit si eu, dar fara nici un rezultat. Norocul meu a fost ca am ajuns la d-l Kozak. Personalul medical de la cabinetul dansului a avut mare grija de mine. Am urmat tratamentul medicamentos si un regim alimentar foarte sever, iar acum, dupa sase luni, pot spune ca am scapat de acest mare necaz. Urmez un tratament de intretinere si nu mai am nici o urma a bolii."
- Maria Radulescu (45 ani) - com. Tudor Vladimirescu, jud. Galati. "Povestea mea incepe in anul 1979. Aveam 25 de ani, eram o fata frumoasa, dar o boala nemiloasa m-a lovit tocmai pe mine, care eram plina de viata si doream atat de mult sa traiesc! Mi s-a pus diagnosticul lupus eritematos sistemic - o boala care acum, cand stiu totul despre ea, mi se pare zguduitoare. Am avut marele noroc sa fiu acceptata de d-l Kozak in lotul de pacienti pe care isi experimenta tratamentul, la Clinica Fundeni. Am fost tratata personal de dansul timp de doua luni, iar la plecarea din spital, nu mai aveam nici o urma a bolii. O data cu plecarea d-lui Kozak din tara, nu am mai urmat nici un tratament. Timp de 20 de ani nu am luat nici macar o pastila. Tratamentul acestui mare Om m-a readus in randul semenilor, dandu-mi sansa sa duc o viata normala. Pe aceasta cale, doresc sa-mi exprim inca o data multumirile fata de d-l Kozak, care m-a tratat cu atata bunatate si profesionalism!"
- Alexandru Ionut Popa (16 ani) - Bucuresti. "Am fost diagnosticat cu dermatita (eczema) atopica de la varsta de 5 ani. Am urmat, de-a lungul anilor, diverse tratamente de lunga durata, fara nici un rezultat. Afland din mass-media de d-l Kozak, am apelat disperat la tratamentul dumnealui. Am inceput tratamentul in 28 septembrie 1999: un regim alimentar strict, concomitent cu aplicarea unor unguente si pansamente. Inca din primele zile, am observat ca pielea si unghiile au inceput sa se regenereze. Dupa circa trei luni, rezultatele au fost extraordinare. Orice urma de boala disparuse total. In prezent, sunt vindecat definitiv."
- Samica Boghiu (45 ani) - Oradea. "Acum doi ani mi-au aparut in palma cateva bubite, iar medicul pe care l-am consultat mi-a spus ca este vorba de o dermatita de contact. Am urmat un tratament local, am folosit manusi de protectie, dar degeaba. Boala incepuse sa se extinda pe maini, se formasera chiar si mici cruste, asa ca m-am adresat altui doctor. Acesta m-a diagnosticat cu psoriazis. Stiam ca e o boala cumplita, care nu se vindeca. Am facut tratament cu Nizoral si alifii preparate in farmacie, cateva sedinte de laser, in urma carora boala s-a ameliorat. Dupa foarte putin timp, crustele s-au format din nou, iar crapaturile s-au adancit si mai mult. Am incercat si un tratament naturist, timp de doua luni si jumatate, dar degeaba. Ajunsesem sa nu mai pot inchide pumnul, fiindca mi se crapa pielea si sangera. S-a extins repede pe brate, pe gura, pe urechi, pe coate, pe gat. Ajunsesem la disperare cand am vizionat o emisiune Tv a d-lui Adrian Paunescu, la care era invitat d-l Pavel Kozak. Dansul a prezentat un caz de psoriazis intr-o forma grava, filmat cu o saptamana inainte, care acum era complet vindecat. Mi-am pus toate sperantele in tratamentul dumnealui. M-a consultat si a constatat ca, in afara de psoriazis, mai sufeream si de alte boli de piele. Am urmat cu sfintenie tratamentul local si dieta alimentara (foarte importanta), iar, dupa numai patru zile, aveam pielea perfect curata, fina, ca si cum nu as fi suferit niciodata de aceasta boala. Tratamentul d-lui Kozak a facut adevarate minuni. Ii multumesc din inima si doresc ca Dumnezeu sa-i dea multa sanatate, ca sa poata vindeca multi oameni disperati, cum am fost si eu candva."
- Mircea Pavel (33 ani) - Craiova. "Eu am suferit de lichen plan, boala diagnosticata de medicii din Spitalul Dermatologic - Craiova. Timp de sase luni de zile am urmat fel de fel de tratamente, dar acestea nu m-au ajutat cu nimic. Ma imbolnavisem si mai rau, boala afectandu-mi tesuturile din talpi pana-n crestet. Il vazusem pe d-l Kozak la televizor si am venit urgent la Bucuresti. Boala ma afectase in asemenea hal, incat parca aveam 100 de ani- asa arata pielea pe fata mea. D-l Kozak mi-a dat niste solutii si alifii si, dupa numai o zi, eram ca nou. Orice urma a bolii disparuse. Am continuat tratamentul si tin si in prezent regim alimentar. Ii multumesc din suflet d-lui Kozak pentru tot ceea ce a facut pentru mine."
Florentin Popa</b><b>D-l Pavel Kozak poate fi contactat la Clinica Kozak Dermatonou din Bucuresti, str. Plantelor nr. 52, sector 2, tel. 01/320.30.02, fax 01/322.57.74.