- Cafeaua proaspata (boabe) nu trebuie sa aiba luciu. Boabele lucioase si sticloase sunt vechi.
- Cafeaua gustoasa trebuie preparata cu apa "moale". Cea mai buna e apa minerala plata si apa care provine din zapada topita.
- Cafeaua ideala se face dintr-o ceasca de apa si o lingurita cu varf de pulbere de cafea.
- Cafeaua se pune in apa cu cateva clipe inainte sa inceapa sa fiarba. Apa clocotita ii fura aroma.(Viorica Stroila - cartier Mazepa 2, bl. Lc6, ap. 18, Galati)- Obiectele de imbracaminte facute din lana neagra isi recapata aspectul de nou, daca in ultima apa de limpezit se pune un pahar de bere.
- Dantelele negre se spala cu apa si zat de cafea. In ultima apa, se pune o lingurita de zahar.
- Dantelele bej si galbui se pun din cand in cand intr-o infuzie de foi de tei sau de gutui.
- Dantelele se calca numai umede si numai pe dos, acoperite cu o carpa.
- Obiectele din piele rezista mai mult daca sunt temporar curatate cu un tampon inmuiat in zeama de lamaie sau portocale, albus batut sau lapte demachiant vitaminizat.
- Petele de grasime de pe obiectele din piele dispar cu esenta de terebentina.
- Petele de mucegai se freaca mai intai cu o perie, apoi se curata succesiv cu terebentina si glicerina.
- Hainele din piele care isi pierd supletea se sterg bine cu un tampon imbibat in glicerina.
- Obiectele din piele de porc se intretin cu un amestec de 2/3 alcool de 90? si 1/3 glicerina.(Daniela Candroveanu - str. Radu Petrescu nr. 17, bl. 24A, sc. 1, et. 6, ap. 22, sector 1, Bucuresti)