Mic dictionar de trecere in Mileniul Trei

Redactia
Cum puteti dobandi forma maxima, pentru seara de Revelion.

Cu toata frumusetea si emotia lor, zilele de Craciun lasa asupra noastra o dara de oboseala si cateva kilograme in plus. Vai de noi, daca pentru seara de Revelion am acceptat o invitatie simandicoasa. In putinele zile ramase pana la desfundarea sticlelor de sampanie, e cazul sa ne recuperam. Iata lista urgentelor pe care trebuie sa le indepliniti

Dieta de 6 zile

Luni. Post total, doar cu apa sau ceaiuri neindulcite de urzica sau salvie. Se face o infuzie din 4 lingurite de plante si un litru de apa clocotita. Se bea in decursul zilei. Combate retentia lichidelor, are actiune anticelulitica si antireumatica. Seara, se face o clisma.
Marti. Zi de fructe. Se bea suc de fructe facut in casa sau se mananca fructele ca atare: mere, pere, citrice.
Miercuri. Zi de branzeturi. Intreaga zi se mananca la discretie branza de vaci si fructe.
Joi. Zi de cartofi. Se mananca dupa voie cartofi copti sau fierti, fara sare.
Vineri. Zi de legume si orez. Salata de legume si orez fiert.
Sambata. Zi de carne. O bucata de piept de pui la gratar.
Se bea in fiecare zi 1,5 l de lichid, iar seara - o ceasca de ceai depurativ. Se poate bea o cafea pe zi, fara zahar.

Exercitii de respiratie

Se efectueaza un exercitiu simplu, de respiratie, in fiecare zi. Stati cu spatele perfect lipit de un perete sau de o usa, cu manile pe langa corp, ochii inchisi. Inspirati mult aer in piept, tragand abdomenul, stati asa cat mai mult, apoi expirati, umfland abdomenul, tinand cat mai mult timp aerul. Constientizati trecerea aerului din abdomen in plaman. Efectuati de cel putin 7 ori acest exercitiu. Deblocheaza energiile, reechilibrandu-le.

Seara de Revelion
Relaxati-va!

Daca vreti sa fiti cu adevarat in forma, rezervati-va cel putin o ora dupa-amiaza pentru a pregati o baie in care adaugati decoct de plante: ace de brad, rozmarin, coada-calului, menta, nalba, coji de grapefruit si portocale. Apa sa nu depaseasca 37-38?C pentru a nu va molesi. Nu depasiti 15 minute. Dupa baie, va inveliti bine cu un halat sau prosop mare si mai stati in pat inca 1/2 ora.Improspatati-va tenul!

O jumatate de galbenus de ou, amestecat cu un pic de drojdie, ulei de masline (o jumatate de lingurita), putina miere de albine si cativa stropi de lamaie. Se lasa sa actioneze 15 minute, apoi se spala cu apa calduta sau infuzie de plante. Daca aveti cearcane sau edeme ale ochilor, aplicati feliute subtiri de cartof crud. La fel de eficienta este si o masca cu argila, care se lasa pe fata pe toata durata baii. Aduna porii si netezeste pielea.Nu uitati corpul!

Dupa ce iesiti din baie (pe care o terminati cu un dus caldut) stati relaxate cateva minute, cu picioarele ridicate pe perete. Dupa o jumatate de ora, aplicati o emulsie emolienta pe tot corpul.Machiajul

- Aplicati o crema de zi hidratanta pe fata, pe gat si pe decolteu.
- Fondul de ten. Trebuie sa fie fluid si in culoarea pielii. Daca aveti pete sau cosuri pe fata, aplicati pe ele fond de ten mai deschis (creion corector). Daca aveti iritatii, la inceput aplicati o pudra medicinala, apoi fondul de ten.
- Pudra. Se recomanda aplicarea unei pudre translucide, sub forma de pulbere (fixeaza fondul de ten). Pudra trebuie sa fie putin mai deschisa decat fondul de ten. (In comert exista si o pudra stralucitoare, de sarbatori.)
- Fardul de obraz. Se va tine cont de conformatia fetei, iar culoarea va fi cat mai apropiata de cea a rujului si a lacului de unghii. In general, se folosesc nuante de roz, culoarea caisei sau teracot. Fardul de obraz trebuie doar sa dea o senzatie de proaspat, nu de clovn.
- Corectarea cearcanelor cu fond de ten. Se aplica pe toata suprafata cearcanelor un corector special sau un fond de ten putin mai deschis decat culoarea fetei. In nici un caz alb, pentru a nu crea un aspect inestetic. Este bine sa se aplice apoi inca un pic de pudra pentru fixarea fardului.
- Fardul de ochi. In general, se utilizeaza trei nuante de fard: fardul propriu-zis pe care il aplicati pe pleoapa (maro, de exemplu), un fard putin mai deschis (bej) care se aplica pe linia de intalnire a pleoapei cu arcada si un fard deschis, luminos, care se aplica pe toata arcada.
- Rimelul. Se aplica pe genele pleoapei superioare pentru a da un efect mai natural. Aplicat pe genele inferioare, dupa cateva ore, din cauza transpiratiei sau lacrimilor, se intinde, murdarind fata. Dupa ce se usuca rimelul, se perie usor pentru a dezlipi genele.
- Sprancenele. Acum este modern ca spranceana sa fie cat mai naturala.
- Spranceana deasa de la un capat la celalalt da un aspect sportiv.
- Spranceana sub forma de arc, cu un desen subtire, da un aspect romantic.
- Spranceana scurta, care nu acopera toata arcada, ia din profunzimea privirii. Se corecteaza cu un creion pana la terminarea orbitei.
- Rujul de buze. Este bine sa se aplice in doua straturi. Se deseneaza mai intai conturul buzei cu un creion special. Se aplica rujul, se freaca buzele una de cealalta pentru uniformizare, apoi se aplica al doilea strat. Se poate aplica un lac special pentru buze, care fixeaza si da stralucire. Atentie la culoarea rujului si la cantitate! Exagerarile uratesc, dand aspect de masca grotesca.
- Verificati unghiile, sa nu fie lacul sarit.
- Parfumati-va. Pulverizati putin parfum pe poala rochiei, dupa ureche si pe dosul mainilor. (Alte amanunte legate de ultimele tendinte in machiaj gasiti in pagina de frumusete.)