Medicina naturista

Redactia
Recapitulari necesare. Cojoterapia. Metoda de vindecare a d-lui col. dr. ing. Constantin Cojocaru din Bucuresti a fost prezentata pe larg in revista "Formula As". Ea este rezultatul unei inventii originale care, dupa afirmatiile autorului, se bazeaza pe "captarea si redistribuirea energiei din spatiu...

Recapitulari necesare

Cojoterapia

Metoda de vindecare a d-lui col. dr. ing. Constantin Cojocaru din Bucuresti a fost prezentata pe larg in revista "Formula As". Ea este rezultatul unei inventii originale care, dupa afirmatiile autorului, se bazeaza pe "captarea si redistribuirea energiei din spatiu in trupurile bolnave". Riscanta si greu de crezut ca enunt, cojoterapia da totusi rezultate concrete, verificabile in numeroase boli. Intrucat in ultimii ani dosarul de vindecari a crescut simtitor, am considerat necesar sa revenim asupra terapiei cu energie, practicata de d-l Constantin Cojocaru si de medicii cu care lucreaza in toata tara, in speranta ca va fi o sugestie utila si pentru alti oameni bolnavi.
- D-le ing. Constantin Cojocaru, doresc sa facem o revenire pe scurt asupra metodei de tratament pe care ati inventat-o inca de acum 12 ani.
- Cojoterapia se bazeaza pe o metoda neconventionala de tratament, realizand cu ajutorul energiei cosmice neconventionale echilibrarea energetica a biocampului bolnavului si o compensare energetica atunci cand deficitul acesteia in organism este important. Acest tratament se efectueaza cu o aparatura originala, realizata si brevetata in Romania. Aparatura nu este alimentata cu energie electrica sau magnetica, deci tratamentul nu are contraindicatii, nu da reactii adverse si nu este dureros.
- Concret, care sunt bolile care se trateaza prin cojoterapie?
- O mare parte a bolilor psihice, boli cardiovasculare (hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica dureroasa, tensiune oscilanta, angina pectorala, tahicardii, aritmii, circulatie periferica deficitara, arterita), pancreatita, sindrom Raynaud, astm bronsic, strabism, miopie forte, cataracta congenitala (la copiii de pana la 12 ani) si alte boli oftalmologice, enurezis, ulcer, melena, noduli chistici, monturi, pinteni calcaneeni, migrene, dureri de cap, spondiloza, discopatii, lumbago, artroze, coxartroze, poliartrite, reumatisme, diskinezie si litiaza biliara, leuconevraxita (scleroza in placi), litiaze renale, paradontoza, psoriazis, nevralgii de trigemen, afectiuni ale glandei tiroide, insomnii, alcoolism, tabagism, frigiditate, impotenta. Cojoterapia este recomandata tuturor varstelor. Vindecarile sunt spectaculoase in cazurile unde nu s-a intervenit chirurgical si unde vechimea bolii nu este mai mare de cinci ani. Tratarea unei suferinte se face mult mai repede si mai usor daca este in faza incipienta. Ca dovada, va pun la dispozitie un tabel reprezentand situatia trimestriala intocmita de Cabinetul de cojoterapie al Fundatiei "Mirabilis" din Bucuresti.
- Care sunt limitele Cojoterapiei?
- Tratamentul acesta nu a dat rezultate sau a dat rezultate nesatisfacatoare in cancer, meningita, epilepsie, poliomielita, Tbc, infectii interne masive si afectiuni de natura mecanica ale organelor interne. Desigur, conteaza foarte mult si conduita pacientului in timpul tratamentului. Daca respecta cu strictete indicatiile personalului cabinetelor de cojoterapie, daca are incredere in tratament, daca are o stare psihica buna, fara factori de stres, pacientul va observa rezultate mult mai bune, intr-un timp mult mai scurt. Important de stiut e faptul ca tratamentul este exclusivist, neputand fi asociat cu medicatia alopata. In timpul tratamentului, si chiar cu 5-10 zile inainte, se sisteaza administrarea medicamentelor (cu cateva exceptii, stabilite de medicul cabinetului). De asemenea, in pauza dintre tratamente, pacientii au obligatia sa efectueze plimbari si gimnastica. In multe din cabinetele noastre (cojoterapia se practica in mai multe orase din tara) se aplica si masaje terapeutice, reflexoterapia, presopunctura, osteopraxia - metode care contribuie la accelerarea vindecarii. In scopul sporirii eficientei acestei metode, am asociat tratamentul cu alte terapii complementare: aromoterapie, cromoterapie, meloterapie, apifitoterapie, terapie cu lumina polarizata.
- Cat dureaza tratamentul?
- In functie de numarul si gravitatea bolilor pacientului - intre 5 si 15 zile. O zi de tratament presupune doua sedinte a cate doua ore fiecare, cu pauza intre ele.
- Cat costa o sedinta de cojoterapie?
- Preturile variaza intre 15.000 si 25.000 lei ora de tratament, in functie de zona unde este amplasat cabinetul de cojoterapie. Costul total al tratamentului este de circa 500.000 - 600.000 lei pentru vindecarea completa a unei boli. Pentru pensionarii cu pensii sub 500.000 lei si persoanele defavorizate se acorda facilitati.
- Ce parere au medicii despre cojoterapie?
- Medicii raman fideli principiilor si metodelor terapeutice alopate, dar in ultima vreme am observat ca tot mai multi sunt interesati de metode alternative si complementare de tratament, pentru a veni in ajutorul pacientilor lor. E important de stiut ca multe din cabinetele noastre sunt conduse de personal medical calificat. Mai mult, am avut foarte multi medici care au urmat ei insisi cojoterapia, ceea ce inseamna ca au incredere in aceasta metoda.
- Ati patruns pe piata straina si practicati cu succes cojoterapia in Turcia. Cum ati ajuns acolo?
- Totul se datoreaza revistei dvs. In 1998, "Formula As" a prezentat un material amplu despre cojoterapie, care a fost citit pe Internet de cativa medici din Turcia. M-am trezit cu o invitatie pentru demonstrarea practica a posibilitatilor sale terapeutice, lucru care s-a efectuat cu brio, in numai 12 zile, pe un numar de sase pacienti cu diverse afectiuni (miopie, prezbitism la copii, afectiuni ale tiroidei etc.). Ca urmare, s-a incheiat un contract de colaborare internationala pe cinci ani, in care sunt prevazute dotarea si darea in functiune a catorva cabinete de cojoterapie in Ankara si Izmir.
- Unde se pot adresa solicitantii din tara?
- Avem cabinete de cojoterapie in toata tara. Pacientii trebuie sa se adreseze telefonic pentru programare la unul dintre urmatoarele cabinete: Bucuresti - 01/230.17.76; Resita - 055/22.22.84; Brasov - 068/41.90.69; Iasi - 032/21.87.58; Bacau - 034/26.33.78 sau 095/63.74.46; Timisoara - 056/20.31.62; Focsani - 037/23.83.94 sau 093/37.23.26; Sinaia - 092/59.80.71; Constanta - 041/63.46.23. Informatii suplimentare se pot obtine de la d-l dr. ing. Constantin Cojocaru - tel. 092/34.80.16, dr. Elena Armenescu - tel. 092/59.80.71, dr. Emanuel Chitimia - tel. 092/54.72.24.Cazuri

- Mirica Aurelia (48 ani) - Bucuresti: "Pot spune ca sufeream de depresie anxioasa, care imi afectase viata. Am facut 15 sedinte de tratament prin metoda Cojocaru in cadrul Fundatiei <<Mirabilis>>. Chiar dupa primele sedinte, starea sanatatii mele a inceput sa se imbunatateasca, la sfarsitul celor 15 sedinte simtindu-ma foarte bine. Acum pot avea o viata normala si simt din nou ca traiesc".
- Dinu Florin (37 ani), Bucuresti: "De mai bine de opt ani sufeream de doua maladii: anxietate cu depresie si spondiloza care imi afectase nervul intercostal, provocandu-mi dureri foarte mari. Am umblat prin multe spitale, dar medicamentele prescrise de medici imi ameliorau durerea doar pentru cateva ore. Durerile erau amplificate de anxietate si depresie. Dumnezeu m-a ajutat sa aflu de cabinetul d-lui dr. ing. Cojocaru, unde am urmat sedinte de cojoterapie conform prescriptiilor medicilor de aici. Dupa doua serii de sedinte sunt complet vindecat. Multumesc din inima d-lui dr. ing. Cojocaru si admirabilului personal medical al Fundatiei <<Mirabilis>>".
- Ciobanu Luminita (35 ani) - Botosani: "Am diagnosticul de sindrom nevrotic anxios distimic cu elemente conversive si fixatii hipocondriace. Sufar de aproximativ 13 ani de aceasta afectiune pe care nu am reusit sa o tratez cu nici un fel de medicament si nici prin operatia care mi s-a facut cu doi ani si jumatate in urma, cand mi s-a scos fierea, la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi. M-am prezentat la Cabinetul de cojoterapie din Iasi si, spre uimirea mea si a familiei mele, dupa trei zile de tratament am simtit si eu ca sunt in rand cu oamenii sanatosi. Aceasta forma de tratament mi-a alungat suferinta cumplita la care eram supusa. Medicamentele nu le mai puteam suporta. Acum mananc normal, fara teama ca-mi va fi rau, dorm foarte bine si fac si treburile gospodaresti fara sa simt ca ma epuizez".
- Ciuperca Ioana (48 ani) - Iasi: "Am apelat la cojoterapie pentru fiica mea, Antoaneta Irina, ea avand diagnosticul de virilism primar (mult par pe fata si pe gat), afectiune pe care nu am reusit s-o tratam de ani de zile cu nici un fel de medicamente (pe care dadeam lunar milioane de lei). Dupa sase zile de tratament, am vazut rezultate remarcabile: fiicei mele i-a disparut in intregime parul de pe fata. Mii de multumiri si bunul Dumnezeu sa-i ajute pe d-na Lia Buzduga si pe d-l dr. Cojocaru pentru aceasta forma de terapie!".
- Iftimie Tereza (61 ani) - Iasi: "Am incercat tratamentul d-lui Cojocaru pentru o artroza la membrele superioare si, spre surprinderea mea, mi-am rezolvat si alte afectiuni. Electrocardiogramele facute indicau o inima marita. In urma cojoterapiei, efectuate la cabinetul d-nei Lia Buzduga din Iasi, electrocardiogramele facute peste trei luni aratau ca inima functioneaza normal, iar starea mea a devenit foarte buna. Inainte, nu puteam urca mai mult de un etaj fara sa ma odihnesc; acum am ajuns la performanta de a urca pana la etajul cinci, unde locuiesc, fara a ma opri si fara a obosi. Sufeream si de o insuficienta hepatica, motiv pentru care trebuia sa iau zilnic medicamente hepato-protectoare. In urma tratamentului, nu mai simt nevoia sa mai iau acele medicamente. Starea mea generala este nesperat de buna. Aduc mii de multumiri si urari de sanatate d-lui dr. ing. Cojocaru si d-nei Lia Buzduga".
- Fedeles Elena (71 ani) - Piatra-Neamt: "Am apelat la cojoterapie, suferind de artroza la piciorul drept, lombosciatica, dureri musculare si spondiloza cervicala. Dupa numai sase zile de tratament ma simt bine, mi-au disparut durerile din zona cervicala, dorm bine, nu ma mai dor picioarele, am o stare generala buna. Adresez multumiri d-lui dr. Cojocaru pentru aceasta forma de tratament necostisitoare. De asemenea, multumesc conducerii Cabinetului de cojoterapie din Iasi pentru amabilitatea si grija purtata bolnavilor".
- Pintilie Maricica - com. Scanteia, jud. Iasi: "Sunt mama minorului Pintilie Gabriel, in varsta de 5 ani. El suferea de un defect de vorbire, motiv pentru care era tot timpul marginalizat, intrucat nu putea comunica. La toate unitatile sanitare de specialitate unde am fost cu copilul nu mi s-a dat nici o speranta. Disperata, auzind de Cabinetul de cojoterapie din Iasi, am mers cu Gabriel la tratament si dupa 5 zile copilul meu a pronuntat cuvinte dificile, pe care nu le auzisem pana atunci de la el. Inainte nu spunea decat mama, tata si apa (si acelea stalcite). Acum doarme bine, nu mai este stresat si nu mai plange ca nu poate vorbi. Dupa o scurta perioada de la terminarea tratamentului si-a dat drumul la vorbire, astfel incat in prezent este considerat un copil normal, iar la gradinita a dovedit a avea aptitudini deosebite, fiind inteligent si receptiv. Oricine doreste o confirmare a rezultatelor acestui tratament ne poate contacta la telefon 032/22.94.28".
- Sava Toader - Falticeni, jud. Suceava, tel. 030/54.48.85: "M-am prezentat la Cabinetul de cojoterapie din Bacau cu diagnosticul debut Parkinson. Pana atunci, luam zilnic cate trei pastile de Zimox si ma simteam foarte rau din cauza reactiilor adverse ale medicamentului, precum si datorita faptului ca boala evolua. Dupa primele sedinte am reusit sa elimin medicamentele, am capatat stabilitate in mers, iar la terminarea tratamentului mi-a disparut tremurul membrelor superioare, am capatat energie, putandu-ma deplasa cu usurinta (urc si cobor scarile, alerg uneori). Mentionez ca tratamentul a fost combinat cu masaj terapeutic de recuperare".
- Scripcaru Bogdan Eugen - Moinesti, jud. Bacau, tel. 034/36.26.54: "Tin sa-i multumesc din suflet d-lui dr. ing. Cojocaru Constantin pentru inventia sa, de care se bucura atata lume. Eu sunt un om fericit. Am fost bolnav de astm. Dupa tratamentul dansului, sunt perfect sanatos. I-am adus la tratament de curand si pe parintii mei, tatal meu suferind de coxartroza, iar mama - de hepatita cronica. Sunt convins ca se vor face bine, vor fi din nou sanatosi".

Statistica privind rezultatele obtinute
de pacientii tratati prin cojoterapie
in perioada 01.01.2000 - 30.06.2000

Afectiune

Nr. pacienti

Cazuri rezolvate

Sub obs. med

Arterita

103

95

8

Cardiopatie ischemica

170

158

12

Strabism, miopie

76

69

7

Ulcer

123

118

15

Noduli mamari

86

76

10

Chisturi ovariene

93

87

6

Monturi, pinteni calcaneeni

143

139

4

Hepatita cronica

28

25

3

Diskinezie biliara

190

185

5

Microlitiaza biliara

179

174

5

Microlitiaza renala

140

136

4

Astm bronsic

74

68

6

Discopatie lombara*

248

243

5

Spondiloza*

274

266

8

Coxartroza*

204

199

5

Adenom de prostata

133

127

6

Leuconevraxita

89

82

7

Afectiuni tiroidiene

109

104

5

* Pacientii au beneficiat si de biomasaj.Florentin Popa