Traseele vacantei

Redactia
"Formula As". pe meleaguri vrancene. Am plecat in prag de octombrie in Vrancea... Paraseam o capitala prafuita, zgomotoasa si obosita, pentru a intra - pret de cateva zile - intr-un tinut de vis. Lumea e plina de frumuseti, dar Vrancea le intrece, parca, pe toate.. Nu-i usor sa stai fata-n fata cu cit...

"Formula As"
pe meleaguri vrancene

Am plecat in prag de octombrie in Vrancea... Paraseam o capitala prafuita, zgomotoasa si obosita, pentru a intra - pret de cateva zile - intr-un tinut de vis. Lumea e plina de frumuseti, dar Vrancea le intrece, parca, pe toate.
Nu-i usor sa stai fata-n fata cu cititorii. Gazetaria nu-i un spectacol cu public, controlat prin aplauze. Intre editarea si receptarea unui ziar sunt latifundii mari de tacere.
...Si-a fost Focsaniul. O sala uriasa, cu "ostile" fata-n fata: truditorii "Formulei As" de-o parte, cititorii - de cealalta. Apoi, aceeasi uimire care ne cuprinde ori de cate ori plecam pe teren: inaltul nivel de inteligenta al publicului, competenta sa intelectuala, care ne face sa credem ca nivelul revistei poate fi mult ridicat. La Focsani, am avut cel mai tanar public de pana acum, dar si cel mai critic si mai bine documentat. Elevii Colegiului National "Unirea", ei insisi realizatori ai unei reviste de prestigiu - "Revista noastra" - ne-au dat o adevarata lectie de presa moderna, de angajament profesional. Cand tanara generatie aflata inca pe bancile scolii va fi la putere, cu siguranta ca soarta si chipul tarii se vor schimba. (Oh, daca dregatorii nostri politici ar sti cum sunt judecati, cat de fragila le este gloria!)
Impresia aceasta, de judecata profunda si obiectiva, extinsa nu doar asupra revistei noastre, ci si asupra intregului context social si politic in care traim, am avut-o si in comuna Vidra, unde s-a petrecut una din cele mai extraordinare intalniri ale revistei noastre. In sala festiva a scolii din localitate, plina ochi de profesori, elevi si tarani, revista noastra a fost dezbatuta cu o fervoare "academica", analizata la fir de par. Sigur, nu e usor sa stai in fata si sa te lasi judecat, dar ce satisfactie sa constati ca revista e citita in cele mai indepartate sate din tara, ca e "traita" cu pasiune, ca ceva viu si folositor. Ce mai conta ca afara era o toamna divina! Satisfactia noastra a depasit tiparul de aur al anotimpului.Ruxandra Constantinescu

Pentru minunata noastra calatorie in Vrancea, le multumim (pana la pamant) gazdelor noastre de la Focsani, Vidra, Soveja si Lepsa: d-lui Simion Ene, directorul Colegiului National "Unirea" din Focsani; d-lui Vasile Bostiog (nepretuita noastra calauza in Vrancea), vicepresedinte al Antrec pe tara; d-nei Maria Soare, directoarea Scolii Generale din comuna Vidra; d-lui Constantin Macarie, directorul Scolii generale din comuna Soveja; d-nei Georgeta Banu si familiei Costin de la pensiunea "Marele Urs" (un paradis) din comuna Lepsa; d-lui Nicusor Pintea, viceprimar in satul Colacu, com. Valea Sarii.