Medicina naturista

Redactia
Un aparat bazat pe efectul de piramida vindeca si energizeaza organismul bolnav. Prof. Cantemir Tulea,. doctorand in fizica medicala. "Trebuie sa precizez ca metoda mea nu actioneaza asupra modificarilor anatomice, dar este deosebit de eficace in recuperarile functionale". In lumea practicantilor medici...

Un aparat bazat pe efectul de piramida vindeca si energizeaza organismul bolnav
Prof. Cantemir Tulea,
doctorand in fizica medicala
"Trebuie sa precizez ca metoda mea nu actioneaza asupra modificarilor anatomice, dar este deosebit de eficace in recuperarile functionale"

In lumea practicantilor medicinii complementare, profesorul Cantemir Tulea este un nume "cu greutate". Personaj de poveste, cu un farmec nebun si de o sinceritate dezarmanta, d-l Tulea nu este doar un interlocutor placut, ci si un om adevarat, pe care merita sa-l cunoasteti, chiar si numai ca fapt divers. Daca totusi suferiti din vreo pricina anume, atunci cu siguranta aveti nevoie de el, fiindca este autorul unei metode de recuperare originala, bazata pe fizica si chimia medicala. Mergand pana la radacina bolilor, prof. Cantemir Tulea isi dirijeaza metoda de recuperare spre activarea energetica a organismului si eliminarea toxinelor. Rezultatele sunt surprinzatoare.*

Cantemir Tulea are 52 de ani si s-a nascut pe Crisul Alb, la Ineu. Primii ani de scoala i-au indrumat pasii catre stiintele exacte, fiind un elev deosebit de apreciat. Absolvent al Facultatii de Fizica si Chimie a Universitatii din Timisoara, si-a inceput activitatea ca laborant la Spitalul de boli infectioase "Victor Babes". Apoi a lucrat, in calitate de chimist la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici" din Timisoara. In prezent, profesorul Cantemir Tulea este doctorand in fizica medicala si cercetator al Academiei de Stiinte Medicale in probleme de toxicologie a omului si a mediului.
- D-le profesor Cantemir Tulea, imaginea profesiei dvs. presupune halatul alb si-o tabla neagra, acoperita integral de formule chimice complicate. Cand colo, va gasesc intr-un cabinet medical, cu o multime de pacienti asteptand afara, la usa. Cand ati trecut de la cercetare la practica terapeutica?
- Eu n-am abandonat cercetarea; doar aplic rezultatele ei. Un adevarat cercetator nu isi inceteaza niciodata studiile si cercetarile. Spun in gluma ca am inceput cercetarea stiintifica la varsta copilariei, cand bagam cuie in priza ca sa vad cat de tare ma da cu mana de perete. De pe la 10 ani, m-am simtit atras de stiintele exacte. Pana in anul doi de facultate, totul a fost un joc frumos. Jonglam cu formulele matematice, cu reactiile chimice si cu procesele fizice. Aveam o minte analitica si mi-a fost foarte usor sa ma descurc la aceste stiinte. Apoi, deodata, chiar inainte de sesiune, am avut niste dureri de cap groaznice. Nu stiam ce sa mai fac, imi venea sa ma dau cu capul de pereti. Nu ma puteam concentra, uitasem parca tot ceea ce invatasem inainte, imi era greu sa citesc si sa retin informatiile. Coloana vertebrala imi era cuprinsa de aceleasi dureri insuportabile, asa ca am clacat. Timp de doi ani a trebuit sa-mi intrerup studiile, umbland disperat din doctor in doctor, fara ca cineva sa ma poata ajuta. Odata, veneam cu trenul de la Bucuresti, unde fusesem internat pentru investigatii. In compartiment, un domn in varsta ii povestea unei doamne (care se plangea de durerile pe care le are daca sta in curent, rugandu-ne sa inchidem geamul) despre tratamentul neconventional folosit de profesorul Mihai Caticovan din Arad si de dr. Vasile Boici din Timisoara (autorul Boicilului), cu care el reusise sa scape de durerile cauzate de spondiloza. Interesat de aceasta terapie, i-am cerut datele necesare si am luat legatura cu acesti oameni minunati, urmandu-le tratamentul, fara sa stau pe ganduri. D-l Caticovan avea un aparat care folosea curentul electric de joasa intensitate, in scopul masurarii rezistentei electrice a corpului, putand determina cu ajutorul lui punctele de infiltratie cu medicamente sau cu extractele din plante realizate de dr. Boici. Dupa o luna de tratament, durerile mi-au disparut. Totusi, nu ma vindecasem. Uneori imi revenea cate o durere acuta, care ma fulgera pur si simplu. Framantat de problema pe care o aveam, intr-o noapte am visat ca am construit un aparat asemanator cu cel folosit de prof. Caticovan, dar bazat pe cu totul alt principiu. A doua zi dimineata am plecat la biblioteca, de unde am cules toate informatiile despre efectul de piramida si despre reactiile fizico-chimice specifice organismului uman. Deodata, parca m-a luminat Dumnezeu. Stiam perfect ce aveam de facut. Mi-am facut rost de componente, am calculat totul pana la cele mai mici amanunte si, in final, am reusit sa realizez un aparat. Abia asteptam sa vad daca are vreun efect terapeutic. L-am experimentat pe mine, in familie, pe prieteni si cunoscuti - asa cum se face de obicei in astfel de situatii. Rezultatele au fost spectaculoase. Pe baza documentatiei tehnice si a observatiilor clinice, l-am brevetat la Osim ca "aparat de masaj energetic".
- Pe ce principiu functioneaza acest aparat?
- Pentru a fi inteles, voi spune doar ca acest aparat contine o piramida care, plimbata pe suprafata corpului, poate depista punctele in care energia este mai mica sau mai mare, rezultatul fiind afisat pe un aparat de masura. De asemenea, are capacitatea sa incarce sau sa descarce energetic aceste puncte sau zone, astfel incat declanseaza procesele de oxido-reducere specifice, rezultand reechilibrarea organismului. Dar haideti sa va arat pe viu...
D-l Cantemir Tulea imi pune aparatul pe mana si-l plimba in sus si-n jos. Ma uit la aparatul de masura al carui ac indicator este la valoarea maxima: 8. "Sunteti tanar, n-aveti probleme!" Totusi, cand ajunge undeva la umar, acul oscileaza brusc, ducandu-se la valoarea 2. "Aici e", jubileaza d-l Tulea. "Acum aplicam aparatul pentru a incarca energetic tesuturile, moleculele si atomii din celule, astfel incat reactiile fizico-chimice sa se poata desfasura normal." Intr-adevar, acul indicator se deplaseaza usor de-a lungul scalei, stabilizandu-se la 8. "Vedeti, n-ati avut mare lucru, fiindca s-a incarcat imediat. Probabil a fost vreun curent de la masina, daca ati mers cu geamul deschis."
- Mai aveti aici un aparat, de care multi pacienti chiar se tem...
- Da, folosesc mai putin acest aparat, datorita neplacerilor pe care le provoaca pacientilor. El are rolul de a elimina acidul lactic de pe traseul nervilor. De asemenea, este util in afectiunile generate de circulatia sangvina periferica deficitara. Aparatul functioneaza pe baza unui curent de voltaj si intensitate mici, dezvoltand intre 3.000 si 18.000 de vibratii/minut. Cu ajutorul lui se elimina durerile reumatice, cele generate de artroze etc. In timpul tratamentului, bolnavii au senzatii de amorteala, furnicaturi, chiar durere, perceputa diferit, in functie de afectiunea fiecaruia. In cazul unei boli cronicizate, pacientul va simti o durere foarte puternica, dar de scurta durata (cateva secunde). Nu este indicat in dureri de natura metabolica (formarea gutei, formarea acidului uric) si nu rezolva problemele anatomice, ci numai pe cele functionale.
- Am vazut ca le dati pacientilor dvs. si anumite solutii. Despre ce anume este vorba?
- Pornind de la studiul compozitiei bitterului suedez, a tonicelor amare, a tincturilor si a extractelor de plante, am realizat o solutie oxido-reducatoare din plante medicinale, asupra careia am efectuat mineralizari si fenomene fizico-chimice de stabilizare. Solutia poate fi folosita ca adjuvant recuperator pentru uz intern, fiind un puternic detoxifiant al organismului. De asemenea, actioneaza asupra celulelor inflamate, declansand reactiile de oxido-reducere necesare inlaturarii inflamatiei, redand functiile celulei. Poate dizolva calculii biliari si renali si precipita albumina din infectiile urinare, facilitand eliminarea nisipului din vezica urinara. Pentru uz extern, aceasta solutie se foloseste pentru dizolvarea chisturilor sau a nodulilor tiroidieni, prin aplicarea de comprese timp de 18-20 de zile. Este testata toxicologic si aprobata de Ministerul Sanatatii.
- Cat dureaza tratamentul?
- In general, intre 6 si 9 saptamani. In primele trei saptamani se foloseste solutia oxido-reducatoare pentru eliminarea toxinelor. Apoi se incepe recuperarea cu cele doua aparate. La inceput, se rezolva disfunctiile circulatiei periferice, in 1-5 sedinte, iar dupa aceasta etapa se trece la masajul energetic cu aparatul cu efect de piramida si gradient energetic. Trebuie sa precizez ca metoda mea nu actioneaza asupra modificarilor anatomice, dar este deosebit de eficace in recuperarile functionale.
- In ce afectiuni ati inregistrat cele mai bune rezultate?
- Metoda de recuperare a fost astfel gandita, incat sa rezolve toate dereglarile organismului, pentru care se poate gasi o cauza fizico-chimica explicabila. Eu, de exemplu, nu cunosc cauza fizico-chimica a declansarii cancerului, epilepsiei, a bolilor psihice si a rupturilor de vase la nivelul creierului si al organelor interne. La aceste boli, metoda mea nu da rezultate. Pentru celelalte insa numarul impresionant de fosti bolnavi poate constitui un exemplu concret al rezultatelor metodei de recuperare pe care am conceput-o. Oricine doreste poate lua legatura cu cei peste 60 de bolnavi care au scapat de suferinta.
- Recomandati bolnavilor si o dieta speciala sau alte metode care-i pot ajuta in procesul de vindecare?
- Bineinteles, in timpul recuperarii bolnavii va trebui sa renunte la alcool, cafea, tutun, Vegeta, bauturi carbogazoase. In aceasta perioada, recomand diferite ceaiuri si extracte din plante (in functie de afectiunea fiecarui bolnav) si un consum sporit de lapte si miere de albine.
- Sa fim si putin pragmatici... Cat costa o sedinta de recuperare?
- Sedintele cu aparate si solutia oxido-reducatoare necesara recuperarii costa circa 200.000 lei pentru 10 zile. Raportat la pretul medicamentelor, costul recuperarii este net inferior.Cazuri

- Mariana Buda (45 ani) - Alba-Iulia: "De 15 ani sufar din cauza varicelor. Eram pregatita sa merg la Targu-Mures, pentru a le scleroza. Dar am auzit de d-l Cantemir Tulea si am venit la Timisoara, ca sa incerc si aceasta metoda. Dupa prima sedinta de masaj energetic cu aparatele dansului, rezultatele au fost miraculoase. Varicele s-au retras complet, de parca nici nu le-as fi avut vreodata."
- Maria Bocan (70 ani) - Alba-Iulia: "Fiul meu, Mircea Bocan, de care ati scris dvs. la revista, l-a cunoscut pe d-l prof. Tulea la Alba-Iulia si m-a adus la dansul la tratament. Sunt la a treia sedinta de masaj energetic, pentru o gonartroza care ma chinuie de multa vreme. Cand am venit prima data la Timisoara, imi era greu sa cobor din masina. Aveam genunchii blocati, nu ma puteam deplasa mai mult de 100 de metri, deoarece aveam dureri foarte mari. Acum, ma vedeti cum merg. Nu mai am probleme, articulatiile genunchilor si-au revenit, pot sa ma deplasez cu usurinta. D-l Tulea mi-a spus ca ma face balerina. Ei, n-o fi chiar asa, dar ma simt extraordinar de bine!".
- Hartwig Schibinger (35 ani) - Forchheim, Germania: "Auzind de d-l Tulea, i-am urmat metoda de recuperare pentru o afectiune a ficatului, desi in Germania eram in tratamentul medicului de familie. Dupa trei ani de la aceasta recuperare, vreau sa-i multumesc, pentru ca ma simt foarte bine si am scapat de boala pe care o aveam, fapt confirmat si de medicii din Germania. Ii doresc multa sanatate ca sa poata aduce sanatate la cat mai multi oameni".
- Alexandru Szabo (58 ani) - Timisoara: "Am urmat metoda de recuperare a d-lui Tulea pentru un reumatism cronic ce imi provoca dureri insuportabile. Tratamentul este foarte bun, dar la boala mea efectul dureaza circa sase luni. Asa ca merg la d-l Tulea de doua ori pe an, fac cate 20 de sedinte cu aparatele si solutiile dansului si totul e perfect. Ma simt foarte bine".
- Francisc Budin (64 ani) - Timisoara: "Din cauza unei arteriopatii obliterante, nu ma mai puteam deplasa. Medicii mi-au recomandat operatia, spunandu-mi ca altfel pot ajunge la amputarea picioarelor. De asemenea, aveam probleme si cu inima. Am mers la cabinetul d-lui Tulea si am urmat tratamentul timp de sase luni. Acum nu mai am nici un fel de probleme. Merg normal, picioarele nu ma mai supara ca in trecut".
- Gheorghe Jula (50 ani) - Timisoara: "Eu am avut o afectiune mai complexa, pentru care medicina clasica nu mi-a oferit nici o varianta de tratament. D-l Tulea mi-a explicat ca din cauza unei dereglari a tiroidei s-a produs un blocaj energetic care mi-a afectat ficatul, fierea si pancreasul. La mine, boala se manifesta prin mancarimi de piele si greturi puternice (ajunsesem sa nu mai pot manca, uneori nici macar nu puteam bea apa). Pielea imi era rosie, cu umflaturi de la picioare pana la nivelul gatului. D-l Tulea mi-a recomandat o cura cu ceaiuri, tincturi, bai cu plante medicinale si solutiile oxido-reducatoare realizate de dansul, pentru dezintoxicarea organismului. Dupa prima saptamana, am slabit 10 kilograme si incepusem sa ma simt mai bine. Dupa doua luni de tratament, am scapat de toate aceste probleme. Incantat de metoda d-lui Tulea, am venit si cu sotia mea la tratament, deoarece avea un chist ovarian de marimea unei nuci, pentru care se punea problema operatiei. Ea suferea si de spasmofilie si calculi renali. Dupa o saptamana de tratament, chistul a disparut. Medicul care i-a facut ecografia s-a mirat foarte tare, iar cand i-a controlat rinichii, a fost uimit pur si simplu: calculii disparusera si ei. Va spun sincer, la inceput am mers cu neincredere la dansul, dar acum sunt convins ca am apelat la omul de care aveam cea mai mare nevoie. Tin sa-i multumesc d-lui Tulea, si prin intermediul revistei dvs., pentru tot binele pe care l-a facut familiei mele".Florentin Popa

Profesorul Cantemir Tulea poate fi contactat pentru programari la tel. 094/59.96.32. Cabinetul sau functioneaza in Timisoara, str. Lucian Blaga nr. 7, ap. 1.