Asii adolescentilor

Redactia
Rock latin in Balcani. Bosquito"Nu da bine sa te tina mama de mana la varsta asta, dar parintii ne-au ajutat enorm". Povestea trupei Bosquito a inceput in toamna anului trecut. Desi e cel mai mic dintre toti (are doar 19 ani), Radu Almasan e cel care a legat trupa, dand nastere proiectului visat de mu...

Rock latin in Balcani

Bosquito"Nu da bine sa te tina mama de mana la varsta asta, dar parintii ne-au ajutat enorm"

Povestea trupei Bosquito a inceput in toamna anului trecut. Desi e cel mai mic dintre toti (are doar 19 ani), Radu Almasan e cel care a legat trupa, dand nastere proiectului visat de mult. "Am vrut o trupa care sa ilustreze posibilitatile mele de creatie. Pe langa faptul ca avem gusturi muzicale comune, noi chiar ne iubim sincer si dezinteresat. Suntem intr-o stare de gratie si inspiratie din care toata lumea are de castigat." Lui Radu Almasan (voce si chitara acustica) i s-au alaturat pe rand Victor Solomon (chitara, vocea a doua), Darius Neagu (tobe, percutie), Victor Stephanovici (bas) si Misu Constantinescu (clape). Cu voie buna si cu zambetul pe buze, au inceput sa orchestreze piesele compuse de Radu Almasan. Optimismul si speranta i-au insotit pas cu pas. "Acu doua luni, inca nu stia nimeni nimic de Bosquito. Am avut o intrare rapida pe piata si succesul s-a grabit si el sa apara.""O altfel de traire"

Sunt putine trupe care, pe langa faptul ca au o muzica deosebita, mai au si versuri frumoase, adevarate poezii care te agata ca un carlig si te fac sa stai cu urechea ciulita la difuzorul radioului. Bosquito a stiut sa profite si de sensibilitatea si puterea metaforica a textului. Genul pe care l-au abordat le-a adus, pe langa recunoasterea unui merit, si multe critici nefondate.
- Invidiosii spun ca voi cantati compozitiile lui Santana acord cu acord si ca, de fapt, nu sunteti cu nimic originali. In ce masura aduceti sau nu ceva nou fata de ceea ce exista deja afara?
Victor Solomon (solo): - Rock latin a existat si probabil va mai exista. Meritul nostru e ca am introdus un nou gen de stare, o altfel de traire. Daca s-a inventat ceva, s-a inventat o stare. Notele auramas tot 12.
Radu Almasan: - In afara de muzica, mai sunt si textele, transmisia, exprimarea... Oricum, nu copiem ce face Santana! Cantam rock latin cu influente multiple: sarbesti, turcesti, rusesti, vor fi chiar si grecesti.
V.S. - O singura melodie e inspirata dintr-un refren cubanez. Dar si Santana se inspira din muzica traditionala cubaneza si, intamplator sau nu, Santana e in voga. Cei care asculta cauta sa-ti puna o eticheta. Numai ca daca auzi toate piesele de pe albumul "Bosquito", iti dai seama ca sunt mult mai multe influente si trairi. Piesa "Gata" are nuante de muzica latina, patriotica, in "Tiganul" sunt influente tiganesti. Daca s-ar reedita "Satra", eu chiar as pune piesa acolo, fiindca suna deosebit.
R.A. - Muzica noastra e un mozaic de stiluri. E o provocare. Noi asa vrem sa ramana, nu vreau sa se inteleaga ca suntem in cautarea unei identitati, a unui stil. Noi ne propunem si vrem sa fim eterogeni ca sa nu plictisim pe nimeni. Asa sunt si personalitatile noastre; refuzam sa fim monotoni in viata de zi cu zi.
- Care e sursa de inspiratie a textelor voastre?
R.A. - In general, isi trag radacinile din dragoste, din viata. "Tiganul" e o poveste despre dragoste si ura, arata niste sentimente duse la extreme.
V.S. - Versurile le face Radu, dar uneori il ajuta si tatal lui. Sunt versuri frumoase, de o mare profunzime sufleteasca.Muzica si umor

Cand cei 5 cavaleri latini sunt impreuna, atmosfera se umple de bucurie. Personalitatile lor se impletesc intr-un singur spirit, in care simtul umorului si dragostea pentru muzica primeaza: spiritul Bosquito. Si, ca sa va convingeti ca este asa, nu trebuie decat sa-i urmariti raspunzand singuri la chestionarul "Formulei As".
- Sub ce zodie v-ati nascut?
Darius: Eu sunt Capricorn, Radu - Scorpion, Misu e Balanta.
Solo: Eu sunt Rac si Vicky (Victor Stephanovici) - tot Rac.
- Ce pasiuni aveti?
Solo: - Pescuitul si sporturile care dezvolta muschii (de exemplu sahul, tinta, "Nu te supara frate").
Radu: Imi plac fetele si o alta pasiune a mea e numismatica. Am chiar o moneda de pe vremea lui Nerva Traian. De putin timp, m-am apucat sa studiez limba valaha veche.
Darius: ...jocurile pe calculator, "lectura Tv", berea si muzica populara.
Misu: Imi plac calculatorul si muzica pe calculator.
Vicky: Mie imi plac aceleasi lucruri care-i plac si lui Misu.
- Cum va autocaracterizati in putine cuvinte?
Solo: Normal, fara pretentii, cuminte si cu minte, uneori confuz, dar punctual.
Radu: Vivace, locvace, perspicace, rapace si... feroce.
Darius: Un suflet tanar, intr-un corp batran.
Misu: Allegro, ma non troppo si dolce farniente. Bineinteles... nepunctual.
Vicky: Dezordonat, dezorientat, comod, de vita nobila, nepunctual, anarhist, nasos, dar cinstit.
- Ce parere au parintii de faptul ca va ocupati de muzica?
Darius: Mie mama mi-a luat tobe...
Vicky: Mie tata mi-a luat bas...
Radu: Mie tata mi-a luat chitara.
Misu: Mie mama mi-a luat mintile, ca nu cumva sa ma fac muzicant, dar tot aia am ajuns.
Solo: Mie tata mi-a luat chitara Reghin si amplificator Doina, apoi fratele meu mi-a luat chitara Fender. Deci, cum vezi, parintii ne-au sprijinit foarte mult.
Nu "da bine" sa te tina mama de mana la varsta asta, dar parintii ne-au ajutat enorm.Dia Radu