Asii adolescentilor

Redactia
O vara plina de muzicaLa o prima vedere, sezonul estival apartine formatiilor de dance, vedetele spectacolelor playback de pe litoral. Concertele live, comunicarea directa intre artisti si public au si ele un loc rezervat, astfel ca si celelalte trupe romanesti, de alte genuri, trag tare pentru a pr...

O vara plina de muzica</b><b>La o prima vedere, sezonul estival apartine formatiilor de dance, vedetele spectacolelor playback de pe litoral. Concertele live, comunicarea directa intre artisti si public au si ele un loc rezervat, astfel ca si celelalte trupe romanesti, de alte genuri, trag tare pentru a prinde "valul" si a oferi in vara asta tot ce au mai bun: piese noi, concerte, videoclipuri.Sarmalele Reci"Suntem in priza"

Emil Viciu: "La ora actuala suntem un cvartet, cu Vadim Tichiseanu la tobe, revenit in trupa dupa cateva luni, cu Iulian Corlateanu la bas si cu cei doi <<supravietuitori>> din formula de start: Zoltan Andras (clape, voce) si eu, Emil, la chitara. Alaturi de noi se afla si Mihai Iordache, membru fondator al trupei, cu care colaboram doar pe plan componistic. Acum cantam in concerte fara saxofon, cu un aport mai mare al instrumentelor cu clape. Suntem in priza atat in ceea ce priveste inregistrarile, cat si concertele. Avem piese noi pe care abia asteptam sa le lansam acum, in luna iulie, pe posturile de radio si televiziune. Piesele noi n-au nici o legatura cu precedentul nostru Lp, <<Rapirea din Serai>>; ele se incadreaza mai departe in dorinta noastra de a nu fi monotoni, de a prezenta cantece de o factura cat mai diferita. De pilda, una dintre piesele noi este foarte lirica, un love-country, iar cealalta e mult mai vesela, mai nabadaioasa. In stadiu de finisare se afla si un nou videoclip, realizat de Tele 7abc cu piesa "Draga Carmen". Va fi pentru prima oara cand unul dintre personajele cantecelor noastre va aparea pe ecran, intruchipat de o frumoasa actrita a Teatrului din Ploiesti, Teodora Stanciu.
Cat despre concerte, avem invitatii din toata tara la festivaluri ale berii, la zile ale oraselor, pe litoral. In ultimul timp am participat cu mare placere la emisiunea "Care pe care" la Tvr 2 si la alte concursuri interliceene. Aici am avut surpriza sa constatam ca, cu toata avalansa asta actuala de ritmuri tehno-dance-tiganesti, muzica noastra este bine primita. Avem un public inteligent si speram sa ramana asa".Latin Express"Ne-am saturat de playback, vrem sa cantam live"

Pepe: "Un an si mai bine am cantat in formula de trio: doi chitaristi si un solist vocal. Era insa foarte dificil sa ne prezentam live piesele, atat datorita sonorizarii, cat si instrumentelor aditionale ce apar pe inregistrarile noastre de studio. A cam venit momentul sa punem punct: consideram ca mania asta a playback-ului se foloseste prea mult la noi in tara si este daunatoare. Noi, unii, ne-am saturat de playback si de concerte cu banda negativa in spate, asa ca pregatim o formula pentru concertele live, care cuprinde mai multi instrumentisti la clape, tobe, bongo. Avem deci colegi noi, muzicieni tineri, care au studiat si cunosc cu adevarat muzica. Intre ei si percutionistul Aristides Panaitescu, care a mai cantat cu trupe importante ca Jazz Unit sau Vama Veche.
Repetam impreuna de trei saptamani si credem ca in actuala formula suntem mai buni. Este vorba in primul rand de placerea de a canta. Avem si piese noi, pe care vrem sa le imprimam tot asa, live, fara nici un sunet pe computer. Pana la inregistrarile din toamna, speram ca vara asta sa fie vara noastra. Suntem singurii care canta in Romania acest gen de muzica, imbinare flamenco-pop-latin, stim ca e nevoie de noi, asa ca in cateva zile ajungem pe litoral si cantarim ofertele".
SupermarketUn nou videoclip

Vlad Cretu: "Bine ca a trecut bacu asta, ca tare ne-a mai stresat! Eu si cu Alin am avut examene, le-am trecut cu bine, acum ne luam o saptamana de vacanta si ne apucam de treaba. Din pacate, a trebuit sa intrerupem o perioada repetitiile si nici n-am fost de fata din cauza examenelor atunci cand s-au facut <<cartile>> cu spectacolele din vara asta, asa ca vom vedea pe unde ne vom strecura. De-abia asteptam sa mergem la mare si sa uitam de toate. Probabil ca si anul acesta vom concerta pe scena cea albastra din Costinesti. De data asta vom fi mai atenti. Anul trecut, intr-un show televizat, am dorit foarte mult sa ne <<respectam>> si sa cantam live, dar ne-am fript destul de rau. Sunetul a fost groaznic, iar de fiecare data cand vedem caseta cu inregistrarea respectiva, radem de ne prapadim. Oricat ne-ar placea noua sa cantam live, in spectacolele Tv trebuie sa ne conformam, pentru ca nu avem un sunetist propriu si publicul judeca nu atat cinstea, cat ceea ce aude.
La sfarsitul lui august vom lua o noua pauza, pentru ca basistul nostru, Boris, pleaca in Germania, iar Alin si cu mine ne apucam sa studiem tot felul de solfegii si buline pentru examenul de admitere la Conservator. Apoi, in septembrie, vom intra in studiouri pentru al doilea album. De pe primul avem deja doua videoclipuri: <<Te iubesc>>, filmat anul trecut la mare si, foarte recent, <<O, ce n-as da>>, ce se difuzeaza deja pe Atomic Tv si in cateva saptamani va putea fi vazut si pe celelalte posturi".
NightlosersLa drum prin Europa

Hanno Hofer: "Peste zece zile ne intalnim cu totii la Cluj si pornim intr-un miniturneu european de doua saptamani, timp in care vom avea cel putin opt spectacole. Vom canta in Belgia, Polonia si Germania, in cluburi sau in aer liber, fie ele festivaluri de blues sau festivaluri orasenesti, ce se desfasoara in parcuri sau piete publice. Am mai avut noi un turneu tare fain, in mai, in aceleasi tari. Atunci am cantat pe aceeasi scena cu nume mari ale rock-ului si blues-ului, precum Thin Lizzy, Buddy Guy, iar de aceasta data fiecare formatie este <<responsabila>> cu cate una din serile festivalurilor. Ca si in mai, vom porni cu formula noastra extinsa, din care fac parte si colaboratorii nostri de pe albumul <<Plum Brandy Blues: Groove Distillery>>, Aladar Pustai - tambal si Nucu Pandrea - frunza. Cum formula asta a mai avut succes in strainatate, speram ca si acum sa fim bine primiti.
Vom canta mai mult piese de pe albumul amintit, nu ca nu am avea piese noi, dar acestea nu prea sunt rodate. Noutatea este ca pregatim si cateva cantece in limba romana, unele originale, altele preluari din repertoriul standard de blues.
Cat despre regizorul Hanno Hofer, acesta a prins un proiect al Oficiului National de Cinematografie si in toamna va incepe filmarile dupa un scenariu propriu. Va fi tot un scurt metraj, actiunea filmului se desfasoara intr-un sat din Ardeal, si mai multe... la momentul potrivit".Iulian Ignat