Strabunica stie tot

Redactia
Mierea nu se mai lipeste de lingura daca inainte de folosire o varati repede in apa rece sau untdelemn.. Vinul sau coniacul ramas pe fundul sticlelor la mesele festive trebuie pus in forma pentru cuburi de gheata din congelator. Veti avea oricand la indemana un aromant ideal pentru sosuri si pentru f...

•Mierea nu se mai lipeste de lingura daca inainte de folosire o varati repede in apa rece sau untdelemn.

•Vinul sau coniacul ramas pe fundul sticlelor la mesele festive trebuie pus in forma pentru cuburi de gheata din congelator. Veti avea oricand la indemana un aromant ideal pentru sosuri si pentru fripturi.

•Pana de curent (in cazul in care nu aveti lumanari la indemana) poate fi usor depasita, punand bucatele de sfoara in farfurioare cu untdelemn. La fel de bine arde si o bucatica de zahar stropita cu suc de lamaie. Pentru un spor de lumina, puneti opaitele astfel improvizate in dreptul unor oglinzi.

•Ibricul de cafea se curata usor si perfect daca fierbem in el apa curata, in care am pus o felie de lamaie.

•Pestele inghetat se dezgheata mai repede daca e bagat intr-o punga de plastic si apoi in apa fierbinte.

•Ouale inghetate isi recapata valoarea alimentara daca le punem in apa rece, in care s-au adaugat 2-3 lingurite de sare. Se lasa pana ce se dezgheata.

•Pastele fainoase rasfierte (macaroane, taietei) isi recapata consistenta daca turnam in apa in care au fiert doua pahare cu apa din frigider. Scuturam usor vasul si le strecuram.

•Carbunii pentru gratare (carne fripta) ard mult mai bine daca sunt stropiti inainte cu apa sarata.

•Prosoapele plusate nu isi mai pierd moliciunea daca alaturi de detergentul pe care il bagati in masina adaugati si un capac de balsam pentru par.