Trucuri pentru indepartarea mirosului neplacut...<b></b>- In bucatarie - cateva picaturi de ulei de eucalipt, puse intr-un recipient mic cu apa si varat in cuptor, va impiedica mirosul de peste sa se raspandeasca in casa.
- In interiorul unui bufet sau dulap - puneti una sau doua cani de lapte clocotit si inchideti bine usile. In doua ore, orice miros dispare complet.
- In frigider - puneti pe fiecare raft o jumatate de lamaie sau o ceapa taiata in doua.
- Mirosul de umezeala si mucegai dispare daca ardeti intr-un vas de metal cateva foi de dafin, de menta uscata sau coji de portocale si mandarine. Plimbati-va prin toate incaperile casei cu vasul cu "ofrande" in maini.
- Branzeturile puternic mirositoare (cele frantuzesti, fermentate) isi atenueaza mirosul daca sunt inconjurate de cateva fire de cimbru.
- Mirosul de peste ramas pe farfurii si tacamuri iese daca acestea sunt frecate cu zat de cafea sau faina de mustar.
Trucuri cu nuci...
- Ca sa fie proaspete intregul an - inmuiati nucile uscate, cu coaja cu tot, intr-un recipient umplut cu apa sarata. Vor deveni la fel de proaspete ca in ziua cand s-au cules. Sarea le scoate si gustul amar, care apare pe masura ce nucile se usuca.
- Pentru ca miezul sa nu se sfarame la spart - inmuiati nucile intregi, vreme de o noapte, in apa cu zahar.
O reteta de primavara...
Sos de nuci (e delicios in salatele de legume sau cu spaghetti). Amestecati 150 de grame de nuci pisate cu 100 g cascaval ras, 3 linguri de smantana proaspata, 3 linguri de patrunjel verde tocat, de tarhon sau de busuioc. Sarati, piperati.