- Mucegaiul de pe lenjerie se inlatura spalandu-l cu apa si amoniac (o parte amoniac, sase parti apa).
- Tacamurile oxidate se freaca si ele cu apa amestecata cu amoniac (o parte amoniac, sase parti apa).
- Piureul de cartofi iese alb si pufos daca se foloseste la frecare lapte fierbinte.
- Mancarurile cu gris vor fi mai pufoase daca, inainte de a le gati, lasam grisul sa se umfle o jumatate de ora intr-un amestec de apa cu lapte.
- Vinul se adauga in sosuri numai in momentul luarii de pe foc.
- Prospetimea carnii se-ncearca cu o furculita incinsa la flacara aragazului. Daca carnea e veche, furculita va avea un miros neplacut.
- Snitelele devin mai gustoase daca sunt pregatite cu doua-trei ore inainte de a le praji.
- Papanasii devin cu mult mai gustosi daca in compozitia lor se adauga doua linguri de untdelemn.
- Zaharul caramelizat se intareste mai greu daca in momentul topirii adaugam trei-patru picaturi de otet sau sare de lamaie.Carlan Elena - Str. Saturn nr. 21, sc. A, et. 4, ap. 20, Brasov
- Damigenele care au prins miros de statut se spala cu apa fierbinte, in care se dizolva faina de mustar. Dupa ce se clatesc, se lasa cateva zile pline cu apa.
- Petele de ou de pe fetele de masa se spala intai cu apa rece si numai dupa aceea cu apa calda, altfel se "impietresc".
- Aftele se vindeca repede daca le tamponam de cateva ori pe zi cu zahar pudra.
- Durerile de dinti se potolesc daca mestecati un cuisor aromat.
- Sughitul dispare daca sugem o bucatica de zahar pe care punem cateva picaturi de otet.Botezatu Eugenia -
Str. Tudor Vladimirescu, bl. D9, ap. 16, Targu-Ocna, jud. Bacau