Cosul cu targuieli

Redactia
Retete din Bella ItaliaSpaghetti cu rosii. Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g spaghete, 250 g mozzarella (sau telemea noua), 500 g rosii marunte, o legatura busuioc, 6 linguri ulei, piper, sare.. Mod de preparare: Se fierb spaghetele (al dente) in apa cu sare. Rosiile spalate se taie felii subti...

Retete din Bella ItaliaSpaghetti cu rosii
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g spaghete, 250 g mozzarella (sau telemea noua), 500 g rosii marunte, o legatura busuioc, 6 linguri ulei, piper, sare.
Mod de preparare: Se fierb spaghetele (al dente) in apa cu sare. Rosiile spalate se taie felii subtiri, iar branza - cubulete. Busuiocul se spala, se zvanta si se taie marunt. Se pun intr-un castron rosiile, branza, busuiocul si uleiul, se sareaza, se pipereaza si se adauga spaghetele fierte si scurse.Taietei in sos de lamaie
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g taietei lati, o ceapa, 30 g unt, un pahar smantana subtire (200 ml), coaja rasa si zeama de la o lamaie, sare, piper.
Mod de preparare: Se fierb taieteii (al dente) in apa cu sare. Se curata ceapa, se taie marunt si se dunstuieste in untul incins pana ce devine sticloasa. Se toarna deasupra smantana si se lasa sa dea cateva clocote. Se incorporeaza coaja si zeama de lamaie si se gusta de sare si piper. Se amesteca taieteii fierti si scursi cu sosul de lamaie si daca e nevoie se mai adauga sare si piper.Risotto cu ciuperci
Ingrediente (pentru 4 persoane): o ceapa, un catel de usturoi, 4 linguri ulei, 400 g orez cu bobulrotund, un varf de cutit de sofran (0,1 g), 125 ml vin alb sec, 1,25 l zeama fierbinte de legume (Knorr+apa), 400 g ciuperci, 150 g salata verde (creata), sare, piper, 1-2 linguri otet aromat, 20 g unt, 30 g cascaval.
Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc in doua linguri de ulei incins. Se adauga orezul si sofranul si se lasa putin sa se dunstuiasca. Se sting cu vin, dupa care se toarna putin cate putin din zeama fierbinte de legume, amestecand intruna, si se lasa sa stea 30 de minute ca sa se umfle orezul. Se spala ciupercile, se zvanta cu un stergar si se taie in patru. Salata spalata se rupe fasii. Se prajesc ciupercile circa trei minute in restul de ulei (incins), se sareaza, se pipereaza, se sting cu otetul aromat. Se incorporeaza fasiile de salata. Cascavalul ras si untul se amesteca cu orezul, care se serveste fierbinte, impreuna cu garnitura de ciuperci.Tagliatelle cu masline si sardele
Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 fileuri de sardele (in ulei), 100 g bacon, 400 g taietei, sare, 500 g rosii, 4 linguri ulei, piper, 1/2 lingurita oregano, 3 linguri masline negre taiate felii.
Mod de preparare: Sardelele scurse se toaca marunt, baconul se taie fasii, iar taieteii se fierb (al dente) in apa cu sare. Se spala rosiile, se inmoaie putin in apa in care fierb pastele, se curata de pielita si se taie cubulete. Fasiile de bacon se rumenesc bine in uleiul incins, apoi se adauga sardelele, rosiile, sarea si piperul si se lasa sa fiarba incet circa trei minute. Cand sunt gata, se incorporeaza maslinele, taieteii fierti si scursi si oregano. Cand se servesc, se poate presara deasupra cascaval ras.Piept de pui cu mozzarella
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de pui a cate 150 g fiecare, sare, piper, 3 linguri ulei, 125 gmozzarella (sau telemea noua, nesarata), 4 rosii mijlocii, 1/2 legatura codite de ceapa verde, coaja rasa de la 1/2 lamaie.
Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 250C. Se spala carnea, se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 3-4 minute pe fiecare parte in uleiul incins. Apoi se asaza fileurile unul langa altul intr-o forma termorezistenta (de jena, eventual). Se taie branza in opt felii si se asaza cate doua pe fiecare file de pui. Deasupra se presara rosiile taiate cubulete, se sareaza, se pipereaza si se lasa la cuptor intre 3-5 minute. Coditele de ceapa spalate si zvantate se taie rondele si se presara peste carne, impreuna cu coaja rasa de lamaie. Pieptul de pui se serveste cu paine prajita si frecata cu usturoi.Dulciuri De PastiPrajitura cu ciocolata si scortisoara
Ingrediente (pentru 8 persoane): 300 g ciocolata neagra amara, 240 g unt + o bucatica cat o nuca (pentru uns tava), 20 g cacao, 8 oua, 180 g zahar tos, 2 linguri cu varf de faina, 2 lingurite praf de scortisoara, 50 g migdale pisate, 100 g pulbere de migdale (pisate si cernute).
Mod de preparare: Porniti cuptorul. Ungeti cu unt o forma dreptunghiulara. Rupeti ciocolata in bucati, taiati untul in bucatele mai mici si topiti-le impreuna pe baie de aburi. Separati galbenusurile de albusuri si bateti galbenusurile cu zaharul. Adaugati cacaoa, pudra de migdale, migdalele pisate, faina, scortisoara, apoi ciocolata cu untul topit, amestecand mereu. Bateti albusurile spuma si incorporati-le delicat in compozitie. Varsati-o in forma si bagati-o la cuptor vreme de 15 minute. Mutati cuptorul la o treapta mai mica si lasati prajitura sa se coaca inca 20 de minute. Lasati-o sa se raceasca, apoi scoateti-o din forma si taiati-o felii. Daca doriti, puteti decora prajitura cu fructe confiate sau ciocolata rasa.