- Laptele repara crapaturile din vasele de portelan. Bagati farfuria sau cana intr-un vas cu lapte (atat cat s-o acopere), puneti vasul sa fiarba 45 de minute, apoi lasati obiectele tot in lapte, sa se raceasca. Crapaturile vor disparea.
- Cafeaua macinata isi pastreaza mai multa vreme aroma, daca in vasul in care o tineti varati doua bucatele de zahar.
- Si biscuitii isi pastreaza prospetimea daca bagati in cutia lor doua cuburi de zahar.
- Un cub de zahar adaugat in orice mancare ii da acesteia un gust deosebit.
- Carnea de pui devine cu mult mai gustoasa daca inainte de-a o gati o puneti cateva ore in lapte crud.
- Castronul in care se bate albusul de ou trebuie trecut repede printr-o baie de apa rece. Spuma se va desprinde de peretii vasului, fara urma.
- Albusurile de ou se bat excelent daca inainte de a porni actiunea puneti in ele un praf de sare.
- Ramele aurite isi regasesc stralucirea daca sunt frecate cu o carpa inmuiata intr-un amestec de albus batut spuma cu o lingura de otet alb.
- Albusul de ou este un lipici ideal pentru etichetele care se pun pe borcane si sticle.
- Tenul obosit se recupereaza rapid cu un amestec de galbenus de ou si o lingurita de ulei de masline. Aplicati-le pe fata vreme de cinci minute, apoi clatiti-va abundent.
- Parul normal trebuie spalat o data pe luna cu urmatorul sampon: bateti doua oua intregi cu o lingurinta de rom. Frectionati-va parul umezit inainte, apoi lasati samponul sa actioneze zece minute. Clatiti-va abundent. (Pentru parul uscat se utilizeaza un singur ou.)
(Sfaturi primite de la Cristina Dumitrescu - Antalya, Turcia)