Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba..."Sotul meu a fost operat de doua ori de mucocel apendicular". Am o problema deosebita legata de sanatatea sotului meu, in varsta de 43 de ani, pe care medicii nu o pot rezolva. In anul 1985 a fost operat de mucocel apendicular, o boala care se manifesta printr-o depunere gelatin...

Cititorii Intreaba..."Sotul meu a fost operat de doua ori de mucocel apendicular"
Am o problema deosebita legata de sanatatea sotului meu, in varsta de 43 de ani, pe care medicii nu o pot rezolva. In anul 1985 a fost operat de mucocel apendicular, o boala care se manifesta printr-o depunere gelatinoasa pe intestine si peritoneu, in timp pietrificandu-se. Dupa patru ani boala a revenit si sotul meu a suferit o a doua operatie. Rog cititorii revistei care cunosc un tratament pentru aceasta boala sa ni-l comunice prin intermediul redactiei. Lixandroiu Constantin - Zalau"Exista un tratament naturist pentru cataracta?"
O ruda de-a mea, in varsta de 83 de ani, sufera de cataracta. Medicii refuza sa o opereze deoarece riscul este foarte mare si oricum nu-i pot garanta vindecarea. Intrucat nu mai vede decat cu un singur ochi, ni s-a recomandat sa gasim o solutie de ameliorare prin intermediul medicinii alternative. Intrebarea mea este: cunoaste cineva un tratament naturist pe baza de miere de albine? Va multumesc anticipat, Joe Blank - Montreal, Canada"La 39 de ani, medicii nu i-au mai dat mamei nici o speranta"
Mama mea in varsta de 39 de ani a fost operata la cap de astrocitom cu epilepsie secundara in urma cu trei luni si in prezent face tratament cu citostatice. Starea sanatatii ei se inrautateste pe zi ce trece, iar medicii nu i-au mai dat nici o sansa. Apelez cu disperare la rubrica dvs., in speranta ca cineva ma va putea ajuta. Va multumesc, Dobrean Mihaela - Deva"De zece ani sufar de sinuzita cronica"
De zece ani sufar de sinuzita cronica. Am fost operat in spitalele din Iasi, Cluj si Piatra-Neamt. Din pacate, boala recidiveaza, nu mai pot respira normal si mi-a fost afectata si vederea. Si ca sa nu stau linistit, m-am ales si cu o boala de piele rara, numita sindrom Nethverton, cu mancarimi pe tot corpului. Astept sfaturi de la cei care ma pot ajuta. Ioan Marariu"Fetita mea in varsta de 19 ani are miastenia gravis"
Am o fetita de 19 ani, Loredana, bolnava de un an de miastenia gravis. Medicii imi spun ca nu e vindecabila. I-a fost afectat sistemul muscular: fetita nu mai poate merge, nu vorbeste si nici nu mai poate inghiti. Sunt disperat: sotia mi-a murit acum cativa ani si nu vreau sa-mi pierd si fetita. Va rog, ajutati-ma! Otelita Costica - Bacau, tel. 034/11.88.77"Sufar de arterita obliteranta"
Am 50 de ani si cu doi ani in urma m-am imbolnavit de arterita obliteranta in zona genunchiului stang. Am fost operat de doua ori, dar nu mi s-a putut monta by-pass. Caut un tratament naturist care sa-mi amelioreze boala. Sunt profesor si vreau sa-mi urmez in bune conditii munca... O alta rugaminte: solicit fiole de Trental, un vasodilatator pe care nu-l gasesc in Dorohoi. Va multumesc, prof. Serban Gheorghe - Dorohoi, tel. 031/61.17.59 (scoala) si 61.17.01 (acasa)"Mama sufera de Zona Zoster oftalmica"
De la o cataracta netratata, neoperata la timp, mama mea, in etate de 92 de ani, sufera de dureri insuportabile de cap in partea dreapta. La o saptamana de la aparitia acestor dureri s-a gandit sa puna pe frunte niste cartofi inghetati. In contact cu caldura corpului, acestia s-au dezghetat. Ea adormise si toata zeama i s-a scurs in ochi. Au inceput sa o usture ochii, i s-au invinetit. Am mers la oftalmolog si i-am explicat situatia, pentru ca mama nu se mai poate deplasa, nu mai poate manca si in permanenta are stari de voma. Diagnosticul pus a fost Zona Zoster oftalmica. A facut tratament cu Mydrum, Timolol, unguent Virolex, Polivitamine, insa nu a ajutat-o in nici un fel. Va rugam din suflet, daca stie cineva un tratament naturist, sa o ajute si pe mama. Va multumesc anticipat. Carare Margareta - Vaslui"Copiii mei au herpes pe obraji"
Am doi copii bolnavi de herpes pe obraji si nu ii pot vindeca cu medicamentele prescrise de medic. Unul dintre ei s-a vindecat putin, insa la cel mai mare herpesul s-a extins. Daca cunoaste cineva un tratament naturist, il rog sa ma ajute. Soldan Tatiana - sat Melicesti, jud. Prahova"Cum pot sa scap de o infectie urinara?"
Sunt o femeie in varsta de 69 de ani si acum cativa ani am fost operata de cancer la colul uterin, iar in anul 1998 am fost operata de calculi renali si vezicali. De atunci fac din sase in sase saptamani infectie urinara, pe care - la recomandarea medicilor - o tratez cu antibiotice. Acum mai sufar si de diabet, hipertensiune, hepatita cronica activa, litiaza renala si vezicala, care ma supara cel mai tare. Rugamintea mea este sa mi se recomande un tratament naturist pentru aceasta infectie urinara fiindca de atatea antibiotice mi-am imbolnavit ficatul. Va multumesc, Barbulescu Niculina - Bucuresti"Am doi copii bolnavi de bronsita astmatiforma"
Va scriu aceste randuri cu speranta ca veti publica cazul celor doi fii ai mei a caror sanatate subreda m-a adus in pragul disperarii. Am doi fii in varsta de 14 si 10 ani. Cel mare sufera de doi ani de bronsita astmatiforma, iar cel mic are de cateva luni bronsita simpla. Nu-mi pot explica cum s-a putut intampla lucrul acesta, deoarece copii au beneficiat de o alimentatie buna si variata. Am consultat mai multi medici care le-au recomandat siropuri pe baza de plante, iar actualmente urmeaza tratament cu sirop Meltus. Daca cineva cunoaste un tratament naturist pentru tratarea acestei afectiuni, il rog sa ne scrie prin intermediul revistei. Cu respect si recunostinta, Vasilescu Alexandru - Bucuresti"Copilul meu este foarte nervos"
Durerea mea cea mai mare este ca am un copil in varsta de 10 ani (pe care l-am nascut la 39 de ani) care este foarte nervos, nu are rabdare sa scrie, sa citeasca, rupe creioanele si stilourile, somnul il are agitat. Am fost cu el la un doctor psihiatru care i-a prescris un tratament medicamentos. In urma acestuia, copilul nu se simtea deloc bine, era ca si drogat, asa ca i-am intrerupt tratamentul. Sunt o mama disperata si nu stiu cum sa-l ajut. Va rog din suflet, daca cineva cunoaste un tratament naturist pentru copilul meu, sa ne ajute si pe noi. Cu mii de multumiri, Toader Elena - Tulcea"Mama mea sufera de calcinoza"
Mama mea, in varsta de 87 de ani, este extrem de bolnava si nu gasesc nici un fel de medicament eficient pentru boala de care sufera: calcinoza. Aceasta boala se manifesta pe toata suprafata corpului: picioare, maini, cap, gura, spate. Am consultat mai multi medici dermatologi din Lupeni, Petrosani si Deva, insa nici unul dintre acestia nu i-au putut recomanda o reteta eficienta. Respectuos va rog, daca cineva cunoaste vreun remediu naturist, sa ne raspunda prin intermediul revistei.Cu deosebit respect, Liviu Filip - Lupeni"Cum se trateaza sindromul Barie Lieu?"
Ma adresez dvs. cu speranta ca ma va ajuta si pe mine cineva sa pot macar ameliora - daca nu vindeca - boala mamei mele, in varsta de 85 de ani. Sufera de cardiopatie ischemica, Tbc renal, osteoporoza si o nevralgie intercostala care o tintuieste la pat trei-patru saptamani, cu dureri atat de mari, incat nici capul nu si-l poate misca, iar de cativa ani se plange ca nu are capul limpede (uneori il simte greu ca un pietroi). Aceasta stare o face sa nu aiba nici stabilitate in mers. In urma unui control la medicul neurolog i s-a pus diagnosticul sindrom Bari Lieu. A urmat tratament cu Stugeron si Tanakan, dar rezultatul este de scurta durata. Daca cineva s-a mai confruntat cu astfel de simptome si cunoaste un tratament naturist pentru tulburari de circulatie cerebrala il rog sa o ajute si pe mama mea. Va multumesc anticipat si sigur ca bunul Dumnezeu va va trece pe rabojul cu fapte bune. Monica Barbu - Sibiu"Mama are dureri groaznice de cap"
Mama mea in varsta de 42 de ani sufera de mai bine de cinci ani de niste dureri cumplite de cap. Aceste dureri nu-i trec decat prin injectii cu Papaverina, Scobutil si Algocalmin. O iubesc foarte mult pe mama si nu mai suport sa o vad suferind. Daca cineva cunoaste vreun tratament naturist pentru aceste dureri, va rog sa ne scrieti prin intermediul revistei. Multe multumiri, I.P. - Panciu"Sufar de tumora hepatica benigna"
Ma numesc Gabi O., am varsta de 27 de ani si locuiesc in orasul Bacau. In urma cu un an si jumatate am fost diagnosticata cu tumora hepatica benigna. Pe 17 februarie 1998 am fost operata la Clinica Chirurgicala Fundeni, de catre prof. dr. Irinel Popescu. Ficatul meu era acoperit in intregime de o tumora benigna si echipa de medici care m-a operat a hotarat sa practice o hepatectomie stanga cu extensie in lobul condat. Asadar, pe bucatica de ficat ramasa se mai afla o tumora care, daca se extinde din nou, ar duce la o noua interventie chirurgicala, gand care ma sperie cumplit.
Situatia mea este una foarte delicata din mai multe puncte de vedere. Sotul meu este decedat de doi ani si zece luni si am o fetita de trei ani si jumatate care are nevoie de o mama sanatoasa si puternica. De cand am primit vestea cu boala pe care am am si mai ales de cand am aflat ca dupa operatia suportata ar fi posibil sa ma mai operez o data, gandurile mele sunt din ce in ce mai sumbre.
Va rog din suflet, in numele copilului meu care are mare nevoie de mine, sa-mi recomandati un tratament naturist pentru aceasta boala. Multumindu-va anticipat, astept cu nerabdare raspuns la strigatul meu disperat. Gabi O. - Bacau"Stie cineva vreun remediu pentru stoparea condromalaciei?"
Ma adresez cititorilor apreciatei reviste "Formula As" cu rugamintea de a-mi scrie sau de a ma suna in caz ca stiu un remediu pentru stoparea condromalaciei. Adresa si telefonul se afla la redactie. Stoicescu Ingeborg - Bucuresti Solicitari Si Oferte De Medicamente"Unde se gaseste Filadelfina?"
Intr-un numar mai vechi al revistei (F. As 347) o cititoare din Brasov recomanda extrasul de flori de lamaita, spunand ca este mai puternic decat Flagilul. Intrucat sufar de giardia si Flagilul nu mi-a folosit, doresc sa gasesc medicamentul recomandat, care se cheama Filadelfina si se fabrica la Targu-Mures inca din anii 1960. Intrucat l-am cautat in farmacii si nu-l gasesc, rog sa fiu ajutat. Petrescu Niculaie - Bucuresti (Giardia se vindeca definitiv si usor cu propolis. Adresati-va Policlinicii de Apiterapie din Bucuresti - str. Maria Rosetti, in spatele Ambasadei Ungare.)
"Caut urgent Zithromax"
Sunt tanar si am mare nevoie de medicamentul Zithromax, pe care nu-l gasesc nicaieri. Daca stie cineva de unde il pot procura, il rog sa ma ajute, prin intermediul revistei "Formula As". Va multumesc. Paul"Nu pot trai fara Tiroida"
Va scriu cu rugamintea mare de a ma ajuta sa gasesc medicamentul numit Tiroida. Sunt operata de peste cinci ani si nu pot sa traiesc fara el. In speranta ca voi fi auzita de cineva care stie unde pot sa-l gasesc sau il are de vanzare, va multumesc foarte mult. Pana Elena - Str. Jean Steriadi nr. 2, bl. G4, ap. 48, sc. A, sector 3, Bucuresti"Caut un burete de lufa"
As dori ca prin intermediul revistei "Formula As" sa obtin de la cineva care are una-doua bucati de burete natural de planta (Lufa), care nu se gaseste aici, la Targu-Mures. As fi dispusa chiar sa-l cultiv in gradina daca-mi da cineva samanta. Am nevoie de acest burete rotund pentru masaj. Sunt bolnava de osteoporoza, coxartroza, polidiscopatie. Va multumesc foarte mult. Popa Elena - B-dul Pandurilor nr. 100/13, Targu-Mures, cod 4300"Caut Extensilina"
Am o mare rugaminte pentru cine ma poate ajuta. Din adolescenta am facut reumatism, din cauza infectiei amigdalelor, netratata consecvent. Acum am 30 de ani si reumatismul mi-a atins si inima. Am nevoie de un Moldamin mai bun, care se numeste Extensilina. Daca poate cineva sa ma ajute cu 100 de flacoane de 600.000 U.I. contra cost, mi-ar salva viata. Va multumesc foarte mult. As mai avea o intrebare: se poate trata prin regim alimentar sau altfel hepatomegalia, pentru ca ficatul sa revina la normal? Va multumesc mult de tot. Mihai Margareta - BucurestiVand medicamente sub pretul din farmacii Ofer celor interesati 5 flacoane din medicamentul Camptosar-Clorhidrat De Irinotecan de 100 mg/ 5 ml, produs de laboratoarele Pharmacia & Up/John din S.U.A., medicament folosit in tratamente Mts pulmonare, cu valabilitate pana in august 2000. De asemenea, ofer pungi colectoare pentru Colostomie, marca Cosoplast, produse in Danemarca (15 tip normal 8200 si 30 cu posibilitati de evacuare tip 5810). Doresc sa le ofer contracost, sub pretul din farmacii. Gheorghe S. - Bucuresti, tel. 01/242.42.83"Ofer un tratament cu citostatice unui copil bolnav de cancer"
Sunt o cititoare statornica a revistei dvs., iar prin randurile de fata va instiintez ca doresc sa ofer unui copil bolnav de cancer (leucemie sau limfom - boala Hodking) o serie de tratamente cu citostatice de provenienta din Ungaria si anume: Novantrome, Ifosfamide si Uromitexan. Modul de administrare se cunoaste de medicii din cadrul clinicilor de hematologie.
Pentru persoanele care doresc sa ma contacteze, adresa mea este: Radic Sanda - Str. N. Balcescu, bl. 36, sc. A, et. 3, ap. 8, Deva, tel. 054/22.81.46 (acasa) si 054/21.37.51 (serviciu). Va doresc din suflet mult succes si multa sanatate in noul mileniu. Ofer gratuit unei persoane dependente (calculi renali) produsul german Uralyt-U, doza 300 g granulat. Persoana interesata este rugata sa ma contacteze la tel./fax 230.23.42 sau 093/26.56.70, urmand sa prezinte reteta actualizata si buletinul de identitate. Cu multumiri, salutari si felicitari pentru saptamanalul dvs.,Ovidiu DragneaOferim gratuit un tratament complet (72 de injectii) cu Interferon, ce trebuie inceput repede, ca sa nu expire medicamentul.Focseneanu Vasile -
Constanta, tel. 041/58.17.30 Anunturi Importante- Telefonul d-nei prof. Valentina Liciu s-a blocat in urma numeroaselor solicitari. Cei ce doresc tratamente pentru bolile genitale, de prostata etc. sunt rugati sa expedieze prin posta o scrisoare in care sa se precizeze diagnosticul si adresa completa (inclusiv codul localitatii si numarul oficiului postal). Adresa la care se primeste corespondenta este: C.P. 138, O.P. 32, sector 1, Bucuresti.
- Aparatul Salin pentru purificarea aerului poate fi comandat la tel. 038/72.01.43, 71.91.88 sau la C.P. 147, O.P.1, Buzau.

...Cititorii Raspund"Cunoaste cineva un tratament pentru onicomicoza?"
(Raspuns pentru Dragos Gavrilescu, F. As nr. 396)
Tratamentul pe care vi-l recomand este relativ costisitor, dureaza sase luni, dar este foarte eficient (l-a incercat o colega si s-a vindecat complet). Medicamentele sunt urmatoarele: Nizoral (drajeuri, luate conform prospectului medicamentului), Nagel Batrafen (lac) si Dermofarm - solutie antiseptica (spray). In fiecare seara se dezinfecteaza unghiile cu Dermofarm, se taie si se freaca cu un material abraziv (smirghel sau o pila de unghii dezinfectata), ungandu-se apoi cu lacul Batrafen. Nu uitati sa luati drajeurile de Nizoral. Va doresc mult succes. Felicitari tuturor celor ce lucreaza la realizarea revistei, D. Dragan - Cluj-Napoca, tel. 064/13.87.28</b><b>"Fiul meu are leucemie acuta"
(Raspuns pentru Octav Vornicu - Suceava, F. As nr. 396)
Pentru afectiunea de care sufera fiul dvs. apelati cu incredere la d-l Ionut Vranceanu, pe care-l gasiti la cabinetul sau din Popesti Leordeni. L-a tratat cu succes pe sotul meu care a avut acelasi diagnostic. Va rog sa o faceti urgent, pentru a nu intoxica organismul fiului dvs. cu prea multe medicamente. Multumim si pe aceasta cale d-lui Vranceanu pentru exceptionalul sau profesionalism. (Pentru eventuale relatii, sunati la tel. 034/36.71.63.) "Copilul meu are apofizita tibiala"
(Raspuns pentru Ana - Bucuresti, F. As nr. 396)
1. Va recomand cu caldura sa mergeti cu fiul dvs. la maseurul cu "mana de aur" Ioan Lazea, din satul Pojorta, com. Lisa, jud. Brasov (langa Fagaras). Am fost si eu la acest binefacator, cu probleme similare, rezolvandu-le cu bine. A fost prezentat pe larg in paginile revistei "Formula As". Se asteapta la rand, fiindca are pacienti si din strainatate. Ana Petre - Brasov

2. Va recomand o alifie extrem de eficienta pentru umflaturi si dureri. Se pune la fiert un vas cu 200 ml lapte. Cand fierbe, se adauga trei fire de coada-calului, o lingurita de musetel, trei linguri de malai. Se amesteca imediat si se formeaza ca o pasta moale. Se lasa sa se raceasca, se intinde pe un tifon si peste ea se pune o panza. Se aplica peste locul dureros si umflat si se inveleste pe deasupra cu un material mai gros. Pasta se aplica de doua-trei ori pe zi, iar noaptea nu se indeparteaza deloc. Cred ca aceasta reteta o sa-i fie de ajutor copilului. V.F. - Fagaras, tel. 068/21.14.68

"Sotul meu sufera de tumora testiculara"
(Raspuns pentru Claudia Ionescu - Orastie, jud. Hunedoara, F. As nr. 396)
In urma cu trei ani, am fost diagnosticat cu aceeasi boala ca a sotului dvs. Am facut sase cure de chimioterapie la Spitalul Militar Central din Bucuresti, plus un tratament naturist, pe care vi-l prescriu mai jos. In prezent, ma simt foarte bine, stadiul bolii fiind remisiune totala. Iata regimul: - Amestec din ceai de coada-soricelului, coada-calului, pedicuta, galbenele, pufulita (in cantitati egale). Se bea zilnic. - Regim alimentar: nu se consuma deloc carne, grasimi, conservanti, alcool, tutun, cafea, otet, zahar. - Cura de sucuri de legume (o data la trei luni, dureaza zece zile). Se beau zilnic: suc din 1 kg de sfecla rosie, 300 g suc patrunjel, 300 g suc de mere, 300 g suc de morcovi, 500 g suc de telina si pastura de albine. - O data la sase luni se face o cura cu spanz: in 1,250 l de apa fiarta se pun sapte lingurite de spanz, se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se strecoara. Se iau progresiv: prima zi - 1 lingurita dimineata, 1 lingurita la pranz si 1 lingurita seara, crescand pana la 20 de lingurite in a 20-a zi. - Zilnic, infuzie cu vasc. Ii doresc sotului dvs. multa sanatate. Motoroiu Cristian - Str. Sirenei nr. 13, bl. E5, sc. B, et. 4, ap. 38, Mangalia, tel. 041/75.68.91

"Unde se fac transplante de degete?"
(Raspuns pentru Anca Florin - Campia Turzii, F. As nr. 396)
Pentru problema care va intereseaza apelati la Clinica de Recuperare din Cluj, sectia chirurgie plastica, etajul 8, d-l dr. Georgescu. Face adevarate minuni in chirurgia plastica. Celia - Cluj

"Fiica mea sufera de polimiozita"
(Raspuns pentru Liliana - Panciu, jud. Vrancea, F. As nr. 396)
Adresati-va cu mare incredere d-lui dr. Mircea Grigore de la Spitalul "Astra" din Brasov, telefon 068/13.61.42. Va doresc din inima ca fiica dvs. sa se faca la fel de bine ca o prietena de a mea, care s-a tratat cu succes de aceasta boala. Letitia - Fagaras

"Cum se vindeca raul de mare?"
(Raspuns pentru Rodica B. - Bucuresti, F. As nr. 398)
Pentru combaterea raului de mare trebuie sa-i confectionati fiului dvs. un scranciob (leagan), pe care sa-l foloseasca zilnic, pana nu va mai avea nici o senzatie neplacuta. Atunci cu siguranta va scapa si de raul de mare. dr. ing. Eugen Ionescu - Tecuci

"Cunoaste cineva un remediu pentru silicoza?"
(Raspuns pentru Ursachi Vasile - Campulung-Moldovenesc, jud. Suceava, F. As nr. 398)
Silicoza se poate vindeca in maximum trei-patru luni, cu ajutorul podbalului, o planta foarte eficienta in eliminarea siliciului mineral acumulat in alveolele pulmonare. Se prepara o infuzie din doua lingurite frunze de podbal (Folium farfarae) la 250 ml apa clocotita. Se beau doua-trei cani pe zi. Tratamentul dureaza maximum patru luni. Mare atentie pentru eventualii fumatori: plamanul devine foarte sensibil dupa aceasta eliminare a siliciului. In timpul tratamentului, se recomanda si ingerarea de trei ori pe saptamana a cate doua lingurite de hrean ras marunt, amestecat cu patru lingurite de miere. Sergiu Bob - Bucuresti, tel. 610.71.46

"Am coci gram pozitivi izolati si grupati in cavitatea bucala"
(Raspuns pentru Nuti E. - Braila, F. As nr. 398)
1. Va recomand sa folositi spray-ul de Aloe First care are o mare eficienta in tratarea escarelor mucoasei bucale si ale faringelui, ulceratiilor cronice, stomatitelor etc. Rodica Gergelim - Str. Constructorilor nr. 25, bl. E 5, ap. 83, Galati, tel. 036/45.35.28

2. Intr-o sticla de 250 grame se pun flori de sunatoare (nu se indeasa) peste care se toarna untdelemn de floarea-soarelui. Se pune pe baie de aburi timp de o ora. Dupa racire, se mesteca in gura timp de cinci minute, dupa care se scuipa. Separat, se ia cate o lingurita de ulei de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Nitu Constantin - loc. Topoloveni, jud. Arges, tel. 048/66.83.85

3. Clatiti-va gura de trei-patru ori cu o solutie obtinuta din 2/3 tinctura de propolis si 1/3 apa. De cinci-sase ori pe zi clatiti-va gura cu o solutie preparata din 50 ml otet de mere si miere si tot de cinci-sase ori faceti gargara cu 50 ml apa in care dizolvati 50 g miere poliflora (cumparati miere zaharisita ca e mai sigura). Intre cele trei mese zilnice mestecati cate un centimetru dintr-un bastonas de propolis natural. De mai multe ori pe zi clatiti gura cu o infuzie foarte concentrata din galbenele sau musetel. Intern, luati de trei ori pe zi un amestec din 40 picaturi tinctura de propolis si 60 picaturi de apa. In cel mult cinci zile veti fi vindecata. Toate produsele enumerate le gasiti la apicultori sau la magazinele apicola. Prof. Vasile Andritoiu - Str. Unirii, bl. C4, sc. 3, ap. 45, Targu-Jiu, jud. Gorj

"Baiatul meu are piatra la glandele salivare"
(Raspuns pentru Oporanu Ana - Slatina, F. As nr. 398)
Am suferit si eu exact de aceeasi afectiune, pe care am reusit sa o vindec in cateva zile cu ceai de dragaica (sanziene). Am luat reteta din cartea "Sanatate din farmacia Domnului" de Maria Treben, care este o a doua "biblie" pentru mine. Am baut ceai de dragaica trei zile si in a patra zi am simtit ceva sub limba. Cand am scos-o, era o pietricica cat o gamalie de ac. De atunci nu am mai avut probleme. Se opareste o lingurita cu varf de planta cu 1/4 l de apa. Se lasa sa se infuzeze doua minute, apoi se strecoara. Se beau zilnic doua-trei cani. Este foarte bun si in cancer de limba, tumora canceroasa la laringe, nodul in cerul gurii. Cu mult respect pentru munca pe care o depuneti, va doresc multa sanatate intregului colectiv si cititorilor dvs. Despotovics Ecaterina - Aleea Sportivilor nr. 13, ap. 20, Timisoara

"Am nivelul de progesteron foarte scazut"
(Raspuns pentru Ana - Sibiu, F. As nr. 398)
1. La fel ca si tine, am avut si eu un nodul la san care mi-a aparut tot din cauza unor dereglari hormonale. De mare ajutor mi-a fost tratamentul naturist al d-nei ing. Virginia Faur din Lugoj (tel. 056/31.28.91). Dupa trei luni de tratament nodulul a disparut complet. Mi-am facut o mamografie si locul devenise curat. De asemenea, mi-am rezolvat prin repetarea aceluiasi tratament si problemele hormonale. Prin operatia pe care ai facut-o ai eliminat doar efectul, nu si cauza. Iti doresc multa sanatate si incredere. Mirela - Deva, tel. 054/21.28.63

2. Inaintea celor trei mese zilnice principale: 1. luati cate doua lingurite de miere cu laptisor de matca si cate doua lingurite de miere cu apilarnil. 2. beti un amestec din 30 picaturi de tinctura de propolis si 50 picaturi de apa. 3. Inaintea mesei de dimineata mancati si doua lingurite de polen. 4. seara, la culcare, aplicati pe zona externa a sanului corespunzatoare nodulului un strat de unguent Nikeprov, gros de circa 2 mm. Aplicati o folie de plastic peste locul respectiv, prinzand-o cu leucoplast ca sa nu cada. In circa doua saptamani, nodulul dispare. Continuati procedeul inca doua saptamani, dar nu mai mult. Afectiunea trebuie tratata pentru ca lipsa acestui hormon steroid (progesteronul) impiedica nidatia si produce infertilitate. "Cunoaste cineva un tratament pentru hipogonadism?"
(Raspuns pentru M.Z. - Bucuresti, F. As nr. 396)
Va recomand un tratament sigur. Dimineata, inainte de masa, mancati zece pastile de pastura si luati trei lingurite de miere cu apilarnil. Inaintea mesei de pranz si a cinei, luati cate trei lingurite de miere cu apilarnil. Daca nu gasiti, puteti inlocui pastura cu doua lingurite de polen, iar mierea cu apilarnil (drajeurile Apilarnil). Faceti irigatii anale astfel: in 250 ml infuzie de galbenele adaugati doua-trei lingurite de miere cu apilarnil (dar numai cand temperatura infuziei este apropiata de cea la care se poate folosi). In cel mult o luna veti scrie revistei "Formula As" ca gonadele functioneaza normal. Sa nu renuntati niciodata la mierea poliflora ca aliment. Prof. Vasile Andritoiu - Str. Unirii, bl. 4, sc. 3, ap. 45, Targu-Jiu, tel. 053/21.21.04 (D-le profesor, va rog sa-i expediati cititoarei noastre, Carmen Alexandroaia, reteta pentru fratele ei bolnav de miopatie metabolica de tipul glicogenozei V. O speranta, oricat de mica, inseamna enorm in comparatie cu nimic.
Sanziana Pop) "Nu raspund dorintei sexuale"
(Raspuns pentru Obreja L. - Vatra-Dornei, jud. Suceava, F. As nr. 398)
Si eu m-am confruntat cu aceeasi problema acum 12 ani cand m-am casatorit. Deoarece era pe vremea regimului comunist, nu prea existau solutii de rezolvare si in plus ramaneam insarcinata imediat. Dupa primul chiuretaj mi-a fost teama sa-l fac si pe al doilea intr-un singur an, asa ca am adus pe lume o fetita si nu-mi pare rau. Dar dupa nastere am mai facut trei chiuretaje. La ultimul - aceasta fiind dupa Revolutie si trei ani de casatorie - d-na dr. Nichita Mihaela de la Spitalul Judetean - Galati m-a sfatuit sa-mi montez sterilet in speranta ca organismul nu-l va respinge. Acest minuscul obiect mi-a redat viata sexuala. De atunci m-am convins ca totul pornea din "computer", adica din creier. Teama permanenta de a ramane insarcinata, in ciuda rabdarii si gingasiei sotului meu in preludiul ce preceda actul sexual, nu reusea sa ma elibereze de orice alt gand si sa ma lase sa ma concentrez asupra actului in sine. Un alt lucru care te va ajuta enorm este autosugestia, care are un rol extrem de important. De exemplu, eu imi repetam in gand: "Ce bine ma simt! Este extraordinar!". Trebuie sa gonesti din memorie orice alt gand legat de lipsa banilor, de problemele pe care le vei avea de rezolvat a doua zi sau supararile din ziua trecuta. Mintea trebuie sa-ti fie numai la actul sexual, la cat de mult il iubesti pe sotul tau, sa-ti inchipui ca sunteti in mijlocul unui camp cu flori si faceti dragoste, orice numai sa fie ceva frumos care sa te destinda. Nu trebuie neglijat nici faptul ca trebuie sa te misti si sa iti gasesti singura punctele sensibile in interiorul vaginului, pe care el trebuia sa le atinga. Nu trebuie sa iti fie rusine sa-i spui daca doresti sa-si schimbe pozitia putin mai sus, putin mai jos, dupa cum simti ca ai nevoie sau sa ramana nemiscat daca "ai prins" pozitia optima. In plus, iti trebuie multa vointa, chiar munca intensa si sa nu te astepti ca aceste rezultate sa apara "peste noapte". Eu am reusit dupa circa un an si pot spune acum ca am orgasm la fiecare contact sexual, iar "chinul" s-a transformat in placere. Spor la "munca" si sa auzim de bine! Carmen - Galati Leacuri De La CititoriReteta pentru vindecarea hepatitei epidemice Stimata d-na Sanziana Pop,
Aceasta fila galbena s-ar putea sa va surprinda, insa este o reteta pe care am primit-o in mod miraculos, in anul 1964, cand am fost greu incercata de o hepatita epidemica, pe care am contactat-o in luna a noua de sarcina. Am nascut la termen, insa fetita mea nu a mai putut fi salvata si dupa trei zile de la nastere a murit. Eu am scapat ca prin minune, dar dupa cum slabisem aratam infiorator, de la 63 de kilograme inainte de sarcina - la 48 de kilograme, dupa iesirea din spital. Insa Dumnezeu mi l-a trimis intamplator pe d-l director al Gradinii Botanice din Bucuresti (la vremea aceea), d-l Teodor Tarnovschi, care mi-a recomandat o reteta, spunand ca ar fi primit-o de la cineva din Bulgaria pentru sotia lui, care cu acest preparat a scapat de "icter negru". Si eu am scapat, tot datorita lui, si dupa aceea am mai nascut trei baieti, care multumita lui Dumnezeu sunt sanatosi, iar eu ma simt bine. Am dat reteta multor bolnavi de hepatita si s-au simtit foarte, foarte bine. Pentru cei care beau, conditia este sa se pazeasca de bautura dupa ce se fac bine. Daca aveti incredere in ce v-am scris, v-as ruga sa publicati reteta deoarece in ultima vreme hepatitele fac ravagii. Va rog sa-mi trimiteti documentul inapoi, deoarece pentru mine este nepretuit. Reteta cu rostopasca pentru vindecarea hepatitei Planta se culege cand este in floare. Se usuca in casa, la umbra. Uscata, sa cantareasca, fara ambalaj, cinci grame pe cantarul farmaceutic. Intre timp se pune la fiert un litru de apa. Dupa cateva clocote se ia de pe foc si se pune pe masa la racorit pentru exact zece minute (acoperit). Dupa zece minute se introduce planta tocata si se lasa sa se infuzeze 12 ore. Dupa aceea se strecoara, se amesteca cu 200 g miere, se pune intr-o sticla si se pastreaza la rece si intuneric. Se consuma imediat si anume: de 12 ori pe zi cate o lingura de supa, din ora in ora, indiferent daca ai mancat sau nu, de esti inainte de masa sau dupa masa. Ora si lingura. Cura pentru un copil dureaza 5 zile, iar pentru un adult - 7-10 zile. Intrucat o sticla de un litru ajunge numai pentru 5 zile, pentru un adult se va mai prepara o portie. In timpul hepatitelor acute (chiar icter negru), pe langa aceasta cura obligatorie se vor administra bolnavului, dupa prescriptia medicului, si vitamina C si glucoza - adica medicamentele obisnuite nu deranjeaza aceasta cura. Muraru Maria - Str. Republicii,
bl. 70, sc. D, ap. 11, Bacau