- Portocalele se curata mai usor daca inainte de alte coji le bagati cateva minute in cuptorul cald sau doua secunde la microunde. Fructele vor fi si mai zemoase ca de obicei.
- Portocala intreaga, intepata cu cuisoare, nu va mai putrezi. Puneti-o in dulapurile cu haine si va alunga moliile definitiv.
- Cojile de portocale, varate in cuptor dupa ce a fost incalzit, vor imprastia o mireasma placuta in bucatarie.
- "Sucul de portocale e de aur dimineata, de argint la pranz si de plumb seara." In ciuda faptului ca e bogata in Vitamina C, portocala nu este totdeauna bine tolerata de ficat.
- Sucul de portocale nu trebuie preparat niciodata cu multa vreme inainte de a-l bea. Se va oxida repede in contact cu aerul si da deveni toxic.
- Sos de portocale pentru salate: amestecati sucul unei portocale cu 250 g smantana, sare, piper si cu sucul unei jumatati de lamaie. Pastrati-l la frigider.
- Ecranul calculatorului se curata cu un tampon de bumbac umezit cu o solutie speciala de geamuri care contine alcool. Operatia se face numai cand aparatul e oprit.
Sfaturi pentru o omleta perfecta
- omleta va reusi numai daca nu bateti ouale prea tare;
- va fi moale si afanata daca ii adaugati si cateva bucatele de unt;
- va fi mai usor digerabila daca ii adaugati doua lingurite de apa;
- se va coace repede, daca o turnati in unt incins;
- (socotiti doua oua pentru o persoana).
- Ceapa curatata nu ne mai face sa plangem daca tinem in gura un chibrit cu partea fosforizata catre exterior.
- Ceapa intreaga nu-si mai pierde frunzele in supa, daca o intepati inainte cu o andrea.
- Ceapa taiata in doua curata rugina de pe obiectele de metal.