Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba..."Am cancer orbito-maxilar". Sufar de cancer orbito-maxilar, operat radical in anul 1995 (extirparea ochiului, a pleoapelor, a unei parti din osul nazal si frontal). In prezent mi s-a recomandat o operatie si mai drastica, fiindca boala a recidivat. Cum nu mai am curaj si nici pu...

Cititorii Intreaba..."Am cancer orbito-maxilar"
Sufar de cancer orbito-maxilar, operat radical in anul 1995 (extirparea ochiului, a pleoapelor, a unei parti din osul nazal si frontal). In prezent mi s-a recomandat o operatie si mai drastica, fiindca boala a recidivat. Cum nu mai am curaj si nici putere sa accept o alta interventie chirurgicala, va rog din suflet sa-mi recomandati un tratament naturist care m-ar ajuta sa stagnez evolutia bolii si vindecarea acestei cicatrice ce-mi provoaca dureri foarte mari. Cu speranta ca cineva ma poate ajuta, va multumesc din suflet. Nedi Adriana - Timisoara"Imi tremura mainile, dar n-am Parkinson"
Sunt in etate de 85 de ani, cu o stare echilibrata de sanatate. Singurul neajuns cu care ma confrunt la varsta aceasta este tremuratul puternic al mainilor. Am consultat mai multi medici si n-am Parkinson. Stie cineva vreo reteta care sa atenueze sau chiar sa vindece acest defect neplacut? Va multumesc. Cu speranta, Atanase Iordan - Bucuresti"Am intindere de ligament"
In urma cu doua luni am avut o entorsa la glezna dreapta. Acum mi-a trecut, pot sa merg, dar nu pot sa indoi bine piciorul. Simt ca ceva ma tine in regiunea gleznei. Am facut sedinte de fizioterapie si in prezent folosesc urmatoarele unguente: Lasonil, Fenilbutazona si Hidrocortizon. Mentionez ca pe perioada entorsei nu am avut piciorul in ghips. Medicul reumatolog mi-a spus ca am doar o intindere de ligament. Exista vreun tratament naturist pentru aceasta suferinta? Elena - Curtea de Arges"Sufar de polineuropatie diabetica cu efecte motorii"
Va scriu cu speranta ca se va gasi un raspuns si pentru problema mea. Am 60 de ani si acum o luna am fost internata in spital cu o durere goaznica la piciorul stang. La putin timp, durerea a aparut si la piciorul drept. La spital mi-au facut tratament, spunand ca este o afectiune reumatica, insa durerea persista. Ma doare carnea pe picioare, apar intepaturi si junghiuri si am o durere pe care nu o pot descrie. Nu am putere in genunchi, nu mai pot iesi din casa, trebuie sa ma tarasc. Urmez tratament cu Neuromion, Milgamna N, Carlepsil 200, Pentoxifilin si Stugeron de aproape o luna de zile si pana acum nu se vede nici o imbunatatire. Prin bunavointa cititorilor acestei minunate reviste, poate cineva imi va recomanda un tratament naturist pentru suferinta mea. Va multumesc din suflet, P. M. - Ploiesti"Tata se sufoca in somn"
Nici un doctor nu a reusit sa puna un diagnostic pentru ceea ce i se intampla tatalui meu: se trezeste in mijlocul noptii, incapabil sa-si mai umple plamanii cu aer, alergand cu ultimele ramasite de constienta la fereastra. In unele momente ne uitam ingroziti cum se zbate intre viata si moarte, nestiind cum sa-l ajutam. Uneori, acest cosmar i se intampla de cateva ori pe noapte. El spune ca, de fapt, simte cum se ineaca cu un lichid care urca din stomac (probabil acid gastric) si ii intra in plamani. Dupa ce isi revine, tuseste indelung, violent, si scuipa. Mentionez ca tata are plamanii perfect sanatosi, dar nu mai are fiere si are 90 de kilograme. Speram din tot sufletul ca ne puteti ajuta cu un tratament naturist. Sofineti Sabina - Slobozia"Sotului meu i s-a pus diagnosticul de meningita creptococica"
In luna septembrie a anului trecut, sotul meu a avut dureri groaznice de cap. In urma unor analize i s-a pus diagnosticul de meningita creptococica. Dupa o luna si jumatate de spitalizare a fost externat cu acelasi diagnostic, ameliorat, urmand un tratament pe timp nelimitat cu Orungal. Medicamentul costa foarte mult, iar posibilitatile noastre materiale nu ne mai permit sa-l cumparam. De aceea, ii rugam pe cei care s-au confruntat cu aceasta boala cumplita sa ne recomande un tratament naturist. Sotul meu are numai 34 de ani! Cu speranta ca cineva ne va ajuta, va multumim din suflet. Arnautu Viorica - Bucuresti"Mi s-au depistat polipi in vezica biliara"
In urma unui control ecografic mi s-au depistat cativa polipi pe interiorul vezicii biliare. Polipii au diametre de 7-8 mm, nu sunt de natura canceroasa, dar exista riscul sa-si schimbe oricand natura. Deoarece doresc sa evit o operatie dureroasa, care poate genera (in timp) alte complicatii, as dori sa urmez un tratament naturist care si-a dovedit eficacitatea in situatii similare. Am 46 de ani, duc o viata activa si nu sufar de alte boli. Cu multumiri anticipate, Popescu George - Craiova"Sufar de tumora medulara dorsala superioara"
Am varsta de 61 de ani si in anul 1966 am fost operata la coloana, de trei ori, de unde s-au scos trei inele 6-7-8, fiind externata cu diagnosticul de tumora medulara dorsala superioara cu paraplegie. In consecinta, sufar de 34 de ani de pareza la ambele picioare (pe care le misc fara sa pot indoi genunchiul si fara sa le simt) si multe alte suferinte. Mi s-a spus ca lichidul rahidian circula foarte putin, cate o picatura si, o data cu varsta, apar mai multe probleme de sanatate. Fiind atacata camasa medulara, la operatie mi s-a scos lichid din corpul coloanei si s-a introdus un lichid lipodol. Desi anul trecut am facut ecografie si mi s-a spus ca totul este in regula, eu simt dureri foarte mari in abdomen. Rugamintea mea este: cunoaste cineva vreun tratament naturist sau vreun medic care m-ar putea ajuta in stagnarea evolutiei acestei pareze si a acestor dureri provocate probabil de operatia la coloana? Cu respect, Bardan Tincuta - Iasi"Fratele meu are ihtioza"
Fratele meu in varsta de 16 ani sufera de ihtioza. Este o boala de piele din categoria bolilor vitiligo si psoriazis. A fost la mai multi medici, dar nu a reusit sa se vindece. Pe timpul iernii aceasta boala se agraveaza. Daca stie cineva un leac naturist pentru boala fratelui meu, va rog sa-l ajutati. Va multumesc. Vita Viorica - sat. Lazaresti,
com Bumbesti-Jiu, jud. Gorj"Doresc un tratament naturist impotriva stafilococului hemolitic"
Apelez la dvs. cu urmatoarea rugaminte: stie cineva un remediu naturist impotriva stafilococului hemolitic? O buna prietena de-a mea incearca de ani buni sa scape de un asemenea stafilococ si nu reuseste. Desi a incercat tratamente cu antibiotice si de imunizare (sub supraveghere medicala), totul a fost in zadar. Va multumesc foarte mult, Laura L. - Bucuresti"Baiatul meu are granulom ombilical"
Baiatului meu nu i s-a vindecat buricul de prima data. La un an si opt luni am fost cu el la Spitalul "Grigore Alexandrescu", unde i-a fost legat a doua oara si nitratat cu lamela de argint. De atunci, prinde o cojita care se rupe si ii curge un lichid transparent. Acum are 18 ani si i se intampla acelasi lucru (granulomul este mai mic decat un bob de piper). Daca cineva cunoaste un tratament naturist, il rog frumos sa ma ajute prin publicarea raspunsului in paginile revistei. Cu multumiri, Breban Daniela Mihaela - Buftea"Sora mea are hernie cervicala"
In urma unui control medical, sora mea a fost diagnosticata cu hernie cervicala. A incercat diferite tratamente, insa fara nici un rezultat. Boala ii da pe zi ce trece simptome tot mai ingrijoratoare. Daca cunoaste cineva vreun tratament naturist pentru aceasta suferinta, il rog sa o ajute si pe sora mea. Va multumesc, Hulub Anisoara - Pascani"Caut adresa d-nei Ana Popescu"
Doresc sa aflu adresa cabinetului d-nei Ana Popescu, bioenergetician din Bucuresti. Dansa a fost prezentata in cadrul unor emisiuni pe posturile Prima Tv si Tele 7 abc. Va multumesc, Panait Ecaterina - Slanic, jud. Prahova"Caut substanta chimica Pyridostigminbromid"
Sunt o tanara in varsta de 25 de ani, domiciliata in Bucuresti. La varsta de 16 ani, in urma cutremurului din 30 mai 1990, m-am imbolnavit de o boala destul de rara si foarte grava: miastenia gravis. Am suferit si o interventie chirurgicala (mi s-a extirpat timusul), care - se pare - este responsabil de boala respectiva. Operatia nu a pus capat bolii, ci doar a stagnat-o la un anumit nivel. Sunt dependenta total (ca aerul pe care-l respir) de substanta chimica Pyridostigminbromid si medicamentul avea denumirea de Mestinon - 60 mg, fabricat de firma "La Roche". De un an si jumatate, nici un depozit farmaceutic nu mai importa acest produs. In urma cu doua luni, am reusit sa-l procur din Germania la un pret piperat. Sunt convinsa ca substanta respectiva se gaseste si in alte tari. Cu ajutorul dvs., care transmiteti prin Internet necazurile multor oameni, am speranta ca voi gasi semeni care sa ma ajute cu acest medicament. Va multumesc pentru intelegere. C. Mihai - Bucuresti

Apel

Am nevoie urgenta de medicamentul Lisenil (substanta de baza este Lysurid) pentru neoplasm de colon. Viata tatalui meu depinde de acest medicament.Laura - Onesti, tel. 034/32.18.63 Ginecologie"Sufar de menopauza precoce"
Desi am numai 28 de ani, ma confrunt cu o cumplita problema de sanatate. Diagnosticul pus in urma analizelor de la Clinica "Parhon", precum si in urma celiascopiei la Spitalul Filantropia, este de menopauza precoce, scleroatrofie mare la nivelul ovarelor, ovare nefunctionale precum si lipsa foliculilor ovarieni. Tratamentul prescris, fara a mi se da vreo sansa, a fost cel cu anticonceptionale, cu care nu am fost de acord. Nu pot sa cred ca nu mai am nici o sansa! Am renuntat la orice medicatie si de trei luni de zile urmez un regim naturist, dar deocamdata fara rezultat. Vrem sa avem copii si sper ca bunul Dumnezeu sa ne auda ruga. Va rog, daca ma puteti ajuta cu un tratament naturist, sa ma contactati prin intermediul revistei. Va multumesc din suflet, Pirvulescu Daniela - Com. Podari-Colonie, jud. Dolj"Mi s-a pus diagnosticul de ovarita sclerotica dreapta si sterilitate secundara"
Am 22 de ani si de cinci ani urmez tot felul de tratamente pentru a ramane insarcinata. Ne dorim foarte mult un copil. In urma unui control ginecologic mi s-a spus ca sufar de ovarita sclerotica dreapta si sterilitate secundara. Daca cineva s-a mai confruntat cu aceasta problema, am marea rugaminte de a-mi recomanda un tratament naturist care m-ar putea ajuta. Cu multumiri, Vernic Tabita - loc. Matnicul Mic, jud. Timis"Sufar de hipertrofierea labiei stangi"
De la varsta de 12 ani sufar de hipertrofierea labiei stangi. In prezent am 17 ani si sunt virgina. Nu am spus nimanui despre acest lucru si v-as ruga, daca se poate, sa-mi recomandati un tratament naturist. Va multumesc anticipat, P.C. - loc. Albota Cititorii Multumesc Pentru Vindecari"Ii multumesc d-lui Rusalin Todor pentru reteta lui minunata,
care m-a vindecat de sindrom vestibular"
Va multumesc din inima ca existati si aduceti speranta si incredere in sufletele celor suferinzi si amarati. Nu doresc sa va deranjez prea mult, vreau doar sa va spun ca am fost grav bolnava, cu diagnosticul de sindrom vestibular si neurastenie, de care n-am izbutit sa ma vindec prin mijloacele clasice alopate. Din fericire, in nr. 395 din "Formula As" am gasit reteta energizanta recomandata de d-l Rusalin Todor, pe care o urmez cu sfintenie, si rezultatele nu au intarziat sa apara. Azi ma simt excelent. Ii multumesc d-lui Rusalin Todor pentru reteta lui minunata, cu care m-am vindecat. Dumnezeu sa va aiba in paza si sa va intoarca cu supramasura binele pe care il faceti celor suferinzi si amarati. Darie Tatiana - B-dul Chimiei nr. 11, bl. D2, sc. C, et. 3, ap. 4, Iasi"Datorita d-lui Mateescu, tatal meu s-a lasat de fumat"
Sunt una dintre miile de cititoare ale superbei dvs. reviste. Pe langa articolele de mare interes, pe langa omenia si bunul simt de care dau dovada oamenii pe care sufletul nobil ii indeamna sa-si ajute semenii aflati la dificultate, tin sa va multumesc in plus pentru ceva ce noua - adica mie si familiei mele - ne-au facut un bine imens. Tatal meu, in varsta de 55 de ani, fumator inrait de la varsta de 17 ani, ajunsese de fuma cate trei-patru pachete de tigari pe zi. In nr. 280 al revistei dvs., a fost publicat un articol numit "Tabagismul - si pentru iarba dracului exista leac!". Era un interviu luat de d-l Florentin Popa d-lui Alexandru Mateescu (sa-i dea Dumnezeu sanatate si sa-l tina in putere, ca ne-a facut fericiti!). L-am cautat, am luat sticlutele cu tincturi si instructiunile de folosire. Rezultatul a fost de-a dreptul miraculos: tatal meu, care incercase de-atatea ori sa lase tutunul fara sa reuseasca, care ne imbacsise casa de fum, a renuntat definitiv la fumat. Se implinesc doi ani de cand n-a mai pus o tigara in gura. Inca o data ii multumesc d-lui Mateescu pentru binele pe care ni l-a facut. Magda Stamate - Str. Pazon Marin nr. 3, bl. G14, ap. 49, sector 3, Bucuresti Caz De Extrema Urgenta"In urma cu un an, mi s-a declansat o tulburare psihica din care nu pot sa ies. Va implor, ajutati-ma, fiica mea are nevoie de mine"
Stimata d-na Sanziana Pop,
Citind si publicand epistola de fata, veti ajuta indirect o studenta eminenta si foarte frumoasa: fiica mea. (Este membra a Fundatiei pentru Tineri Supradotati "Henri Coanda".)
Despre ce este vorba? In urma cu un an, mi s-a declansat o tulburare psihica, cu toate manifestarile urate ale unei astfel de boli. Depresie, anxietate, obsesii, agitatie, agresivitate paroxistica, ganduri de suicid. Au urmat spitalizare dupa spitalizare, diverse tratamente alopate care nu m-au ajutat cu nimic. Din contra, starea mea se inrautateste progresiv. Mentionez ca ratiunea, luciditatea, memoria nu mi-au fost niciodata alterate. De aceea, apelez prin revista dvs. la oricine stie un remediu alopat, naturist, bioenergetic sau religios. Deocamdata, ma lupt din rasputeri ca sa ma opun impulsurilor negative, care ma chinuie intr-un mod inimaginabil. Am o formatie intelectuala umanista, cu multe inclinatii artistice. Inclinatiile acestea pozitive le-a mostenit fiica mea mult iubita. Doresc din tot sufletul sa ma vindec, pentru a o ingriji si indruma pe copila mea, asa cum faceam pana acum un an. De ce un copil atat de frumos si de dotat artistic sa sufere atat, din cauza bolii mele? Cine ma poate ajuta?
Va scriu cu ultimele puteri si va implor inca o data. Oare voi apuca sa vad ca starea mea se va schimba iar in bine? Cu tot respectul si toata dragostea pentru oamenii buni, Viorica - Ploiesti Cititorii Raspund"Cum pot scapa de durerile cauzate de monturi?"
(Raspuns pentru Ioana Craciun - Bucuresti, F. As nr. 363)
Intr-un ziar mai vechi (nu "Formula As"), o doamna din Constanta dadea un remediu pentru vindecarea monturilor si a "ciocurilor de papagal". Reteta este simpla: este nevoie de un borcan mic de iaurt si o capatana de usturoi. Se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat si se unge locul respectiv in fiecare seara, timp de 10-20 de zile. Se badijoneaza locul afectat cu o fasa si se tine astfel pana a doua zi. Dimineata, locul afectat se spala cu apa calduta. "Mi-a cazut parul de pe o portiune de cap"
(Raspuns pentru Ioana Milea - Sibiu, F. As nr. 370)
Un coleg de serviciu s-a confruntat acum trei-patru ani cu o problema asemanatoare. Cineva l-a sfatuit sa-si aplice urmatorul tratament: se tamponeaza locul afectat cu alcool iodat, apoi se face un mujdei de usturoi care se aplica pe aceasta zona. Inainte de culcare, se va spala pe cap. Tratamentul l-a aplicat zilnic, timp de aproximativ sase luni. Parul a inceput sa creasca din nou, des si sanatos. Macoviciuc Olga - Str. Gen. Iacob Zadik nr. 3, bl. 76, sc. A, ap. 15, Suceava

"Caut tratament naturist pentru o ciuperca in ureche"
(Raspuns pentru Petrescu Ionel - Bucuresti, F. As nr. 364)
Si eu am suferit multi ani de o ciuperca in ambele urechi, cu mancarimi ingrozitoare. Mai tarziu mi-a aparut la coate si la genunchi. Am fost la multi doctori, dar tratamentele medicamentoase (cu Nidoflor si Clotrimazol) au ramas fara rezultat. Dumnezeu m-a indemnat sa fac urmatorul lucru: am pisat o aspirina, peste care am pus putina apa, apoi am pus amestecul intr-o sticluta si, dupa ce l-am agitat foarte bine, mi-am pus picaturi in urechi. Intr-o saptamana m-am vindecat.
In incheiere, adresez o rugaminte cititorilor revistei: caut de mult timp limba-boului, aloe de cinci ani si napraznic. Cei care imi pot trimite aceste plante ma pot contacta la tel. 780.99.25 Andrei Maria - Bucuresti

Va prezint o reteta pentru ciuperci in urechi si pentru alte afectiuni ale urechii. Ingrediente: 10 ml tinctura de propolis 30% (de la Apicola), 2 fiole (1 ml) vitamina E, 4 capsule vitamina F, Boramid. Se amesteca toate intr-o sticluta de medicamente (de culoare inchisa). Inainte de folosire se aduce la temperatura corpului si se agita foarte bine. Se pot pune 4-6 picaturi in ureche, cu pipeta sau pe un tampon din tifon. Acestea se aplica dimineata si seara. Tamponul se lasa peste noapte (atentie, pateaza!). Imediat va disparea mancarimea. In cazul in care aceasta persista, in compozitie se mai adauga 2-4 capsule vitamina F. In 14 zile, dispare orice ciuperca. In boli mai grave sau vechi, tratamentul poate fi continuat o perioada mai lunga. Atentie insa la temperatura preparatului (nu se aplica rece!) si sa fie bine agitat. Eugen Giurgiu - Str. Aleea Detunata, bl. D2, sc. A, ap. 19, Alba-Iulia, cod 2500

"Dupa o operatie care parea reusita, tumora pe creier a recidivat"
(Raspuns pentru Coman Doina Mariana, F. As nr. 364)
Sotul meu a avut o tumora la piept. Ce-i drept, nu s-a operat, dar s-a vindecat cu un tratament naturist, pe care il prezint mai jos:
1. Ceai de spanz (din 7 lingurite de radacina de spanz pisata la 1 1/4 litri de apa) - se bea in prima zi cate o lingurita dimineata, una la pranz si una seara. A doua zi: doua lingurite dimineata, doua la pranz si doua seara. Si tot asa pana se ajunge la 30 de lingurite dimineata, 30 la pranz si 30 seara. In total, i-am facut sotului meu doua doze si jumatate de ceai de spanz (dupa reteta prezentata in "Formula As").
2. Concomitent cu acest ceai, se va tine o cura de cruditati: 1/2 kg sfecla rosie, 1/2 kg telina, 1/2 kg morcovi, 1/2 kg ridichi si 2-3 radacini de hrean se curata, se spala si se dau pe razatoarea mica. Se stropesc cu otet de mere, cu putin ulei si se pune putina sare (dupa gust). Se consuma in fiecare zi la felul doi.
3. Sotului meu i-am dat in fiecare zi salata de citrice. Se iau 1/2 kg lamai, 1/2 kg portocale, 1/2 kg banane, 1/2 kg grapefruit si se curata de coaja in asa fel incat sa ramana pe fruct jumatate din aceasta. Se taie cubulete, se amesteca cu miere de albine si se consuma cate trei linguri zilnic.
4. Zilnic se vor consuma cat mai multe salate de cruditati: spanac, salata, ridichi, ceapa, rosii, castraveti.
5. Recomand, de asemenea, sa consume zilnic lamaie si catina, care contin multa vitamina C si indeparteaza toxinele.
6. Se vor bea zilnic 3 cani de ceai preparat din: coada-calului, rachitan, busuioc, cimbru, putina floare de tei si menta, indulcit cu miere de albine si lamaie. Iar daca poate sa bea ceai de pelin, acesta este si mai bun: ceaiurile amare curata organismul de toxine. Daca nu poate sa bea ceai de pelin, este bine sa-i puneti comprese cu ceai de pelin pe cap.
7. Se va tine o cura de grau incoltit cu miere de albine.
Se vor evita in alimentatie zaharul, carnea (in special cea de porc), alcoolul, cafeaua, margarina, otetul alimentar. (Zaharul se va inlocui cu miere de albine, iar otetul alimentar cu otet de mere si miere de albine.) Se va consuma cat mai multa ceapa si usturoi crude.
Toate acestea, impreuna cu o gandire pozitiva si cu autosugestie ("am o imunitate perfecta, care ma ajuta sa indepartez toxinele din organism si sa ma vindec" - aceasta fraza se spune de zece ori pe zi, mai ales seara, la culcare), cu rugaciuni catre Maica Domnului si Iisus Christos pentru vindecare, cu milostenii (citirea Acatistului Maicii Domnului), l-au ajutat pe sotul meu sa se vindece, ceea ce-i doresc si d-nei Doina. I.E. - Iasi (Nu doresc sa-mi dati numele intreg deoarece sotul meu citeste si el revista si nu vreau sa afle ca a avut tumora; el a stiut ca are chist si asa a ramas.) "Sotul meu are o tumora in cerul gurii"
(Raspuns pentru P. A. - Bucuresti, F. As nr. 368)
O singura planta face adevarate minuni in astfel de tumori: dragaica. Dragaica proaspata si maruntita se opareste (la o cana de 1/4 l se pune o lingurita cu varf de planta). Zilnic se clateste gura si se face gargara (cat se poate de adanc), dupa care ceaiul este scuipat. In cursul unei zile trebuie folosite cel putin opt cani (aproximativ doi litri) de ceai. Din doua in doua gargare se poate bea cate o lingurita de ceai. Vindecarea este garantata! Dupa ce dispare complet tumora, se va consuma timp de cateva luni ceai depurativ (cu efect de impiedicare a formarii cancerului). Formula: 300 g filimica, 100 g coada-soricelului, 100 g urzica. Din acest ceai se bea cate o inghititura la fiecare 20 de minute. Crivoi Doina - Str. M. Basarab nr. 16, bl. 118, sc. C, ap. 17, Ramnicu-Valcea, cod 1000, tel. 050/74.27.60

"Sufar de o micoza la unghiile de la maini si picioare"
(Raspuns pentru Rusu Traian - Brasov, F. As nr. 368)
Cu ani in urma, am avut si eu aceeasi problema. Cumparati-va de la farmacie o sticluta cu Digentiana cu care va ungeti pe toate unghiile in prima zi. A doua zi faceti o cafea tare (din 10 lingurite de cafea cu varf si 150 ml apa) si introduceti de mai multe ori pe zi degetele in cafea, cate doua-trei minute, lasandu-le sa se usuce fara sa va stergeti. Daca in sapte zile nu va vindecati, incepeti iar cu Digentiana. Mie mi-a trebuit doar o saptamana de tratament si au trecut de atunci 12 ani! Sa va fie de leac! Ion Antoneta - Bucuresti

Daca diagnosticul este corect, poate incerca - daca nu a facut-o pana acum - un tratament cu Lamisil. Am incercat si eu multe tratamente, atat medicamentoase cat si naturiste, pentru a ma trata de micoza, dar rezultatele au fost nule. Datorita d-lui prof. dr. Tolea, seful sectiei dermatologie a Spitalului Judetean Craiova, am inceput experimental tratamentul cu Lamisil-pastile, pe care le-am luat timp de doua luni, cate una pe zi. Mie imi cadeau frecvent unghiile, mai ales cele de la maini. Dupa o luna, nu numai ca nu au mai cazut, dar a inceput, vizibil, procesul de vindecare. M-as bucura tare mult ca acest medicament sa-l ajute pe d-l Rusu sa se vindece. Pentru informatii suplimentare ma poate contacta la telefoanele 051/18.80.93 sau 092.71.49.49. Veliscu Adrian-Cristian - Cart. Cornitoiu, bl. 3B, ap. 1, Craiova

"Sufar de supuratie cronica pulmonara"
(Raspuns pentru Bosneag Gheorghe - Galati, F. As nr. 369)
Fiindca am avut un caz asemanator in familie, vindecat printr-o cura naturista, ma grabesc sa raspund d-lui Bosneag, in speranta ca ii va fi de folos.
1. Cura cu usturoi (apa usturoiata): 80 catei de usturoi pisati se pun in 200 ml apa clocotita, intr-un vas emailat bine acoperit. Dupa un minut se ia de pe foc, se lasa acoperit sa se raceasca. Toata cantitatea se bea in cursul unei zile, cate o lingurita din timp in timp. Se face o cura de 20 de zile. Dupa o pauza de 10 zile se poate relua.
2. Busuioc - se beau trei cani pe zi de infuzie cu o lingurita de planta la o cana de apa clocotita (pentru combaterea infectiei).
3. Porumbar - infuzie cu o lingurita de flori la o cana de apa clocotita. Varianta: decoct de fructe de porumbar - o lingurita de fructe la 250 ml apa rece, dupa care se fierbe 20 minute. Se beau 2-3 cani pe zi (pentru combaterea tusei).
4. Podbal - infuzie dintr-o lingurita de planta la o cana de apa. Terci din frunze proaspete, spalate, pus pe piept circa 30 de minute (ajuta in orice boala de plamani, inclusiv cancer pulmonar).
5. Tananeasa - din radacina se prepara ceai, care se va bea inghititura cu inghititura, 2-4 cesti pe zi. Frunze proaspete de tataneasa se zdrobesc pe un fund de lemn cu un sucitor de taietei, apoi se pun pe locurile afectate si se leaga. Vin de tataneasa - 2-5 radacini proaspete si spalate se vor taia fin si se vor lasa 5-6 saptamani intr-un litru de vin alb natural. Este excelent in bolile de plamani.
6. Ceapa - 40 capatani de arpagic se oparesc cu apa fiarta (apa cat sa le acopere). Se lasa la racit cu capac, se scurge apa si se acopera arpagicul cu 1/2 l ulei de masline. Se freaca pana se obtine un piure, din care se ia cate o lingurita dimineata si una seara, inainte de masa (pentru combaterea infectiei). Varianta: se bea zilnic suc crud de ceapa (minimum 200 g).
7. Ulei de porumb (presat la rece) - cate o lingura, de trei ori pe zi.
8. Laptisor de matca - 50-100 mg zilnic, timp de 40 de zile, sub forma de drajeuri. Se tin sub limba pana la dizolvare.
9. Propolis - se iau 40 picaturi intr-un pahar cu lapte cald, de trei ori pe zi cu o ora inaintea meselor. Tratamentul se face pana la vindecare.
10. Gimnastica respiratorie (pentru plamani) - intr-un borcan de 10 litri se pune apa si se introduce un tub de cauciuc sau plastic care nu trebuie sa ajunga pana la fundul vasului. Se inspira fara tub, tragand aer in piept, apoi se expira prin tub, numarand bulele care se formeaza. Acest exercitiu se executa dimineata si seara, timp de 10 minute, in camera bine aerisita. Apa trebuie sa fie improspatata la fiecare exercitiu.
11. Masaj - zilnic se face masajul pulpei degetelor mari (pentru ambii plamani), mai ales in crize. "Ca urmare a unei bronsite, nepotelul meu a facut emfizem subcutanat"
(Raspuns pentru Grigoruta Ileana - Falticeni, F. As nr. 381)
Stimata d-na, nu disperati. Baietelul meu, in varsta de sase ani, a avut acelasi diagnostic ca nepotelul dvs.: bronsita astmatiforma alergica. In urma testului facut de d-l dr. Filip Victor, s-a constatat ca este alergic la praf de casa si fulgi de pasare. A urmat un tratament cu un vaccin special, timp de un an si jumatate, iar acum copilul se simte foarte bine. Inaintea acestui tratament, copilul meu facea bronsita astmatiforma din doua in doua saptamani. Azi, sunt o mama fericita. Adresati-va d-lui dr. alergolog Filip Victor la urmatoarea adresa: str. Grigore Alexandrescu nr. 14, sector 1, Bucuresti, telefon cabinet: 01/312.07.21, 659.79.66.
P.S.: Acelasi doctor il recomand si d-nei Grosuleac Maria din loc. Radauti-Prut, jud. Botosani, care sufera de o alergie a carei cauza nu este cunoscuta (F. As nr. 381). Iancu Rodica - Str. Liceului, bl. P6, sc. A, ap. 14, loc. Babeni, jud. Valcea (Acelasi medic va este recomandat si de d-l Niculae A. din Bucuresti.)
Leacuri De La CititoriReteta impotriva bronsitei astmatice

Va propun un tratament de vindecare a bronsitei astmatice pe care tatal meu l-a urmat cu mult succes. Grav bolnav, a fost constrans sa se pensioneze pentru ca tratamentele medicale urmate nu au dat randament. Dupa luarea tratamentului naturist a trait 90 de ani, fara sa mai aiba probleme cu bronsita.
Reteta: se iau un kg morcovi (rasi pe razatoarea mare), un kg zahar, putina drojdie si 2 1/2 - 3 l apa. Se pun toate intr-un borcan, se amesteca pana se topeste zaharul si se asaza aproape de o sursa de caldura. Se lasa trei saptamani acoperit cu o hartie la gura, ca sa nu intre praful. (Compozitia nu se mai amesteca.) In timpul macerarii, morcovii se misca prin borcan in sus si-n jos, iar cand medicamentul este gata, se asaza pe fundul borcanului. Lichidul se limpezeste. Se strecoara cu grija si se trage in sticle. Se ia de trei ori pe zi, inainte de mesele principale, cate un paharel de rachiu. Dupa ce lichidul se termina, tratamentul se poate repeta la interval de doua-trei saptamani. Doresc sa le fie de folos tuturor celor ce au nevoie. Victoria Marginean - Str. Fratii Buzesti, bl. 11, ap. 15, Sibiu

Leac sigur contra insomniei Nu exista leac mai la indemana si mai eficient decat otetul de mere cu miere. Vindeca nenumarate afectiuni, printre care si insuportabila si epuizanta insomnie. Se amesteca doua lingurite de miere cu trei lingurite de otet de mere (cumparati-l de la tarani, cel industrial nu e bun) pana la omogenizare. Inainte de culcare cu o ora, se iau doua lingurite din acest amestec. Mierea si otetul calmeaza si in patruzeci de minute intra in sange. Daca nu puteti adormi, mai luati doua lingurite. De asemenea, daca va treziti dupa miezul noptii si nu mai puteti adormi, recurgeti la cana cu miere si cu otet. Leacul e sigur, l-am incercat si eu si altii cu mult succes. Combinatia de miere si otet de miere (2+2 lingurite luate dimineata), intr-un pahar cu apa, combate caderea parului.
In concluzie: sa nu ne lipseasca borcanul de miere si sticla de otet de mere din casa. Acesta e elixirul vietii indelungate! Petrescu Ion - Str. Malcoci nr. 31, Tulcea, cod 8800

Tratament pentru vindecarea cirozei umedeStimata redactie,
Citesc cu foarte multa placere si interes revista dvs. inca de la aparitie. Pagina "Cititorii intreaba... Cititorii raspund" o urmaresc cu multa atentie pentru ca de aici poti afla multe retete pentru diferite boli. Am folosit si eu, pentru fratele meu care a avut ciroza, tratamentul cu tescovina si cu ceapa, publicat in revista dvs. Inainte de a afla acest tratament, o batrana mi-a dat o reteta cu pelin uscat care ajuta la eliminarea lichidului in ciroza umeda si pe care i-am aplicat-o fratelui meu. In urma acestor tratamente, el si-a refacut sanatatea si acum a inceput sa munceasca.
Pentru a ajuta si alti bolnavi care sufera de aceasta cumplita boala, va redau mai jos aceasta reteta: se culege pelin si se usuca bine sau se cumpara de la Plafar gata uscat. Se freaca, se arunca betele si se cerne prin sita. Din acest praf se ia cate o lingurita de pelin cu o ora inainte de masa, dimineata, la pranz si seara - in prima saptamana, dupa care se bea ceai indulcit (de preferinta cu miere) sau compot. A doua saptamana, se iau doua lingurite de pelin, tot dimineata, la pranz si seara, iar a treia saptamana cate trei lingurite - dimineata, la pranz si seara, tot inainte de masa. In aceasta perioada nu se beau nici un fel de bauturi alcoolice, acidulate sau sucuri din comert. In urma acestui tratament se elimina pe nesimtite tot lichidul acumulat.
Va doresc mult succes in activitatea dvs. in folosul cetatenilor si multa sanatate tuturor! Cu multa stima, F. Vlasceanu - Bucuresti