Medicina naturista

Redactia
Leacuri naturale pentru boli uro-genitale. Valentina Liciu. "Puterea naturii face minuni. Cine nu crede, sa incerce. N-are ce regreta" In ciuda celor 72 de ani pe care-i poarta cu demnitate, d-na Valentina Liciu are aerul unei adolescente. Voioasa, sincera, prietenoasa, cu un licar de inteligenta ce-i...

Leacuri naturale pentru boli uro-genitale
Valentina Liciu

"Puterea naturii face minuni. Cine nu crede, sa incerce. N-are ce regreta"</b> In ciuda celor 72 de ani pe care-i poarta cu demnitate, d-na Valentina Liciu are aerul unei adolescente. Voioasa, sincera, prietenoasa, cu un licar de inteligenta ce-i lumineaza privirea, ma iscodeste cu intrebari despre membrii redactiei, ocolind cu ostentatie scopul intalnirii noastre. Imi povesteste cum pastreaza cu sfintenie colectia revistei, apeland ori de cate ori are nevoie la sfaturile intelepte ale "bunicii" care le stie pe toate, cum lacrimeaza la povestile duioase publicate la concursul "Acasa", cum citeste cu nesat articolele de sanatate si rubrica "Cititorii intreaba", dornica sa dea sfaturi celor aflati in suferinta. Cu greu accepta ideea interviului. Discretia n-o lasa sa iasa din tiparele in care a trait. Absolventa a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj, profesoara prin formatie si prin vocatie, devenita apoi conferentiar universitar, doctor in pedagogie-psihologie, d-na Valentina Liciu s-a obisnuit sa-si puna priceperea la indemana celor care au avut nevoie de ea, ramanand mereu in umbra. Intr-un tarziu, incepe sa-mi povesteasca cum s-a apropiat de terapia naturista, iar restul a venit de la sine... "La 60 de ani m-am pensionat, ocupandu-ma cu predilectie de cresterea si educarea nepotelului meu, Laurian Andrei Liciu, care intra in clasa I. Nu am facut criza pensionarii, dar, recunosc, eram dezorientata, pentru ca nu stiam ce sa fac cu... restul meu de viata. Tocmai atunci, insa, a avut loc o intalnire providentiala, care mi-a schimbat cursul zilelor. Intamplarea a facut sa cunosc un mare om, d-l Neagu Ilie din Botosani, care si-a dedicat intreaga viata vindecarii prin terapii naturiste. El ii adusese un tratament bunului meu tata, care se apropia atunci de venerabila varsta de 90 de ani si avea probleme cu prostata. De unde pana atunci statea mai mult pe toaleta decat in fotoliul lui, ca urmare a aplicarii tratamentului, dupa doar 2-3 zile a devenit... flacau. Impresionata de rezultatele tratamentului - mai ales in cazul unei boli pe care o consideram in firea lucrurilor la barbatii varstnici - am pastrat legatura cu d-l Neagu care, incantat de entuziasmul meu, mi-a transmis secretul acestui tratament. Din clipa aceea, am stiut ca acesta va fi rostul meu in viata: sa ajut, prin patrunderea tainelor medicinii naturiste, pe cei aflati in suferinta. Ca urmare, pentru a-mi asigura baza teoretica a demersurilor intreprinse, mi-am completat biblioteca cu tot ce s-a publicat in tara si, pe cat posibil, in strainatate in domeniul medicinii naturiste traditionale, al farmaciei verzi si in cel al virtutilor miraculoase proprii produselor apicole. M-am bucurat de indrumarea binevoitoare a mentorului meu, care, dupa o experienta de o viata, asistat in permanenta de un medic, se arata bucuros la unele sugestii de innoire a procedeelor deja cunoscute si intrate, uneori, in rutina.
Experienta personala, consemnata intr-o bogata cazuistica, sta dovada a puterii miraculoase de vindecare, datorita proprietatilor antibiotice, antifungice si fitoinhibitoare ale propolisului si ale celorlalte produse apicole care, asociate cu pulberile de plante, isi sporesc efectele terapeutice."
- Ce boli pot fi vindecate cu preparatele dvs.?
- Produsele pe baza de propolis au adresabilitate cu caracter general, insa cele preparate de mine sunt indicate in special afectiunilor aparatului uro-genital. M-am specializat - ca sa spun asa - in bolile ginecologice: anexite, cistite, uter varicos, fibrom uterin, metrite ulcerate de col uterin, inflamatii ale vaginului si colului uterin, micoze vaginale - candida, trichomonas, colibaciloza. Pe langa aceste boli feminine, efecte miraculoase se constata in tratarea adenomului de prostata, a prostatitei, dar si a hemoroizilor, a fisurilor anale si a altor boli ale rectului. Am observat, de asemenea, ca acest tratament actioneaza benefic si in cazul afectiunilor renale.
Tratamentul are un caracter bland, este neinvaziv, fara reactii adverse, cu o singura exceptie: leacurile noastre sunt interzise persoanelor alergice la propolis si la alte produse apicole.
- Din ce preparati ovulele si supozitoarele?
- Din propolis, ceara de albine, pulberi de plante si alte cateva ingrediente "secrete", in doze meticulos echilibrate.
- Cum se aplica tratamentul?
- In primul rand, este strict necesara o igiena locala riguroasa. Si in cazul barbatilor, si in cazul femeilor, tratamentul este precedat de bai calde de sezut cu plante medicinale, pentru a face organismul receptiv la absorbtia principiilor active continute de ovule sau supozitoare. Dupa baia de sezut, pacientul nu trebuie sa se stearga, ci sa se infasoare intr-un prosop sau halat de baie si sa stea circa o ora in pat, la caldura, pentru a lasa timp de actiune ovulelor sau supozitoarelor. In cazul femeilor, sunt necesare si spalaturi vaginale cu ceaiuri din plante. In diagnostice mai grave, se mai fac si badijonari usoare cu tinctura de propolis, premergator introducerii ovulului. Ovulele se introduc in vagin dupa ce sunt trecute printr-o alifie speciala.
Vreau sa fac aici o paranteza, fiindca e important sa se stie ca alifia aceasta are si ea puteri miraculoase. Poate fi folosita in diferite afectiuni dermatologice, avand un efect regenerator exceptional in rani, arsuri, escare, micoze etc., fara a lasa cicatrice.
- Cati pacienti ati tratat pana acum?
- Nu mi-am numarat niciodata pacientii. Am tratat mai mult rude, vecini si cunostinte apropiate, dar succesul tratamentelor aplicate mi-a adus noi si noi oameni aflati in necaz, fiind trimisi de cei vindecati. Datorita domeniului intim al bolilor de care ma ocup, este de la sine inteles ca nu pot sa dau numele pacientilor. Dar va voi prezenta cateva cazuri.
- Un barbat din Sibiu, in jurul varstei de 40 de ani, dupa ce a colindat cabinetele medicale din localitate si din alte orase din tara, dar si din Germania, punandu-i-se diagnosticul de prostatita, nu a reusit sa-si amelioreze starea de sanatate. Dupa aplicarea tratamentului cu supozitoare, pur si simplu s-a vindecat.
- O tanara suferind de uter varicos s-a plans de dureri cumplite in timpul ciclului menstrual. Dupa folosirea tratamentului, s-a vindecat complet.
- O cunostinta mai veche, in varsta de 75 de ani, suferea groaznic de pe urma unui adenom de prostata, pe care il trata cu niste medicamente importate din Italia, foarte costisitoare. In timpul tratamentului i se usura mictiunea, dar dupa ce nu a mai gasit medicamentele la farmacie, suferinta a revenit. Cu toata jena, a apelat la tratamentul pe baza de propolis si, iata, au trecut aproape doi ani si are convingerea ca s-a vindecat.
- O vecina de bloc a venit la mine disperata, in miez de noapte, ca-i moare sotul. Facuse o criza renala, cu dureri infioratoare. I-am dat cateva supozitoare facute de mine, iar in cateva zile a eliminat pietricica ce-i facuse atatea necazuri. Numai ca vecinul acesta suferea si de adenom de prostata, iar cand s-a dus la control, medicul i-a spus ca boala este mult ameliorata.
- O experienta personala: in urma unei teribile cazaturi pe trotuar, m-am ales cu buza de jos despicata, iar barbia si nasul pur si simplu rase pana la os. Normal era sa merg la un serviciu de urgenta, pentru a-mi prinde buza in copci si pentru a mi se administra o injectie antitetanos. Instinctiv, insa, am aplicat imediat alifia din propolis. Efectul a fost miraculos: in mai putin de trei zile, ranile s-au vindecat fara sa lase cicatrice, pielea a redevenit asa cum fusese inainte de cazatura, ba chiar mai frumoasa.
Am aplicat tratamentul acesta timp de 12 ani, am cautat sa fiu de folos oamenilor in suferinta lor si m-am bucurat nespus de mult pentru fiecare reusita a mea. Nu sunt medic, nu am vaste cunostinte in domeniu, dar stiu ca puterea naturii face minuni. Cine nu crede, sa incerce. N-are ce regreta!
- O ultima precizare: cat costa un tratament?
- N-am pretentii materiale. Vreau doar sa-mi recuperez banii pe care-i cheltui cu procurarea materialelor din care prepar ovulele si supozitoarele. O doza completa de tratament, compusa din ovule (supozitoare), o alifie speciala, combinatii de plante pentru bai de sezut si spalaturi vaginale costa intre 150.000-200.000 lei, in functie de diagnostic, care determina si componenta tratamentului. Florentin PopaD-na Valentina Liciu poate fi contactata la tel. 650.62.96
sau prin e-mail: clidia@pcnet.pcnet.ro
Pacientii trebuie sa prezinte un diagnostic stabilit de catre medicul specialist.
<b>Aur pentru Cremele Comag
La Institutul de Ecologie Aplicata din Bucuresti, minunile ies pe banda. D-na conf. Dr. biolog Marioara Godeanu si o mana de cercetatori pasionati de secretele naturii readuc sub lupa microscoapelor componentele folosite in tratament de doftoroaiele satelor, pentru a le studia stiintific. Oricat de ireal ar parea, marile descoperiri ale acestei echipe isi au radacinile in leacurile taranesti de acum cateva sute de ani. Cremele Comag sunt un exemplu in acest sens, ele dovedindu-si eficienta atat in domeniul terapeutic, cat si in cel cosmetic. Scrisorile de multumire sosite pe adresa redactiei, propria noastra marturie (fiindca si noi suntem oameni, iar bolile ne mai sacaie uneori), dar si incununarea cu aur a acestor produse naturale la diferite saloane mondiale de inventica certifica acest lucru. Imbucurator este faptul ca cercetarea stiintifica romaneasca se intoarce la traditia populara a terapiilor naturiste, pentru a da solutii viabile de tratament omului contemporan.
Declaratia d-nei Marioara Godeanu este edificatoare in acest sens: "Am trait o viata intreaga alaturi de plante. Era normal sa fiu o adepta convinsa a terapiilor naturiste. De aceea, am organizat campanii de cautare a unor retete de vindecare stravechi. Din Muntii Vrancei, din Muntii Neamtului, din Gutaiul maramuresean, din Apuseni - aceste zone unde natura si-a pastrat forta nestirbita, dand taranilor din jur surse de sanatate inepuizabile - am cules retete populare extrem de interesante."
- Sa vorbim putin despre cele mai de succes preparate ale dvs.: gama de creme Comag. Care este povestea lor?
- Cremele Comag s-au nascut din reteta unei alifii descoperite la niste batrani care locuiesc la poalele Fagarasilor. Toate componentele erau naturale, luate din inima padurii. Studiind-o in laborator, i-am adus unele imbunatatiri, obtinand compozitia de baza a cremelor Comag. Adaugand noi componente, i-am diversificat spectrul de actiune, realizand o gama de produse dermato-cosmetice cu rol terapeutic specific, avand totodata si un puternic potential dermato-regenerator. Facand unele studii stiintifice asupra Spirulinei, ne-am dat seama ca bogatia de elemente minerale, vitamine si aminoacizi esentiali continuta de aceasta microalga nu putea lipsi din compozitia cremelor noastre, datorita rolului nutritiv asupra epidermei. Am diversificat gama Comag, astfel incat in acest moment avem in productie opt produse. Am introdus in retete noi extracte de plante si uleiuri eterice, care maresc eficacitatea fiecarui produs in parte. Avem in vedere cercetarea unor noi componente. Acum, de exemplu, studiem Untul pamantului, o planta care a dat rezultate foarte bune in reumatism.
Pentru noi, cea mai mare satisfactie a fost primirea unor scrisori de multumire pentru rezultatele obtinute in tratament de cei care le-au utilizat, acestea dandu-ne puterea de a continua aceasta munca, in ciuda lipsurilor cu care ne confruntam. De un real folos ne-a fost popularizarea acestor produse in revista "Formula As", deoarece astfel au fost cunoscute de majoritatea beneficiarilor lor.
- Pentru cititorii care inca nu le cunosc, va rog sa prezentati gama de creme Comag.</b><b>Creme terapeutice
Comag A este un unguent realizat din rasini de conifere, ceara de albine, uleiuri vegetale si aspirina, avand efect revulsiv, activator al circulatiei periferice, antiinflamator si analgezic.
Recomandari: combaterea celulitei, afectiuni ale coloanei vertebrale (sciatica, lombosciatica, spondiloza), artrita, afectiuni ale circulatiei periferice, afectiuni reumatismale, luxatii, entorse.
Comag I contine ulei esential de isop, rezine si ulei de lavanda, avand rol antiseptic si cheratoreglator, impiedicand obstructia foliculului polisebaceu, favorizand drenarea sebumului si diminuarea pruritului.
Recomandari: tratarea acneei juvenile (unde a avut cele mai notabile efecte), foliculita, rani purulente, mastite. De asemenea, are si actiune antiperspiranta.
Comag L contine extract de lavanda (un foarte bun cicatrizant), rasini de conifere, ceara de albine si uleiuri vegetale. Preparatul are actiune fotoprotectoare, prevenind distrugerea celulara datorata radiatiilor ultraviolete, precum si deshidratarea pielii.
Recomandari: intretinerea pielii uscate, tratarea eritemelor provocate de radiatiile solare, a arsurilor de diferite tipuri. Cele mai spectaculoase rezultate s-au inregistrat in cazul arsurilor grave, observandu-se o cicatrizare rapida.
Comag St utilizeaza ca principii active extractele de tuia si tataneasa, avand totodata si un continut bogat in alantoina si mucilagii, rasini de conifere si ceara de albine. Are actiune venotrofica, crescand tonusul si rezistenta capilarelor. Are efect emolient si antiinflamator.
Recomandari: tratarea ulcerelor varicoase, a flebitelor, a hematoamelor si a ranilor greu vindecabile.
Pe baza acelorasi principii active prezente in unguent am realizat o gama de supozitoare, cu actiune benefica in cazul hemoroizilor, a fisurilor anale, dar si in prostata. De asemenea, tot sub aceeasi forma se pot folosi pentru fibroame uterine de dimensiuni mici, cat si pentru alte afectiuni ale aparatului genital feminin (cistite, anexite etc.).</b><b>Creme cosmetice
- Crema pentru ten uscat este hidratanta si reconstitutiva, asigurand hidratarea eficienta a pielii, marindu-i flexibilitatea si elasticitatea, prevenind aparitia ridurilor.
- Crema pentru ten normal are rol nutritiv si revitalizant, iar continutul de substante active specifice (vitamine, aminoacizi, extracte vegetale) asigura hranirea corespunzatoare si mentinerea hidratarii corecte a epidermei.
- Crema pentru ten sensibil este destinata intretinerii tenurilor alergice si sensibile, avand si rol terapeutic pentru tenurile iritate. Realizata din ulei de marar, rasina de conifere, ceara de albine, glicerina si uleiuri vegetale, ea asigura nutritia tenului si protectia fata de diferiti stimuli stresanti, in special cei chimici.
- Crema pentru masaj este destinata mentinerii supletei pielii. Mareste tonicitatea muschilor pilosi, indeparteaza stratul de celule moarte, stimuleaza glandele sebacee si favorizeaza circulatia periferica. Poate fi folosita si in masajul terapeutic sau de intretinere. Cremele Comag se gasesc la unele farmacii si magazine Plafar din Bucuresti si din tara. F. P.

Pentru comenzi, va puteti adresa Institutului de Ecologie Aplicata
din Bucuresti, Splaiul Independentei nr. 296, sector 6,
tel. 01/221.57.79, fax 221.92.10,
e-mail: cctel@bx.logicnet.ro