Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Am o stare permanenta de rau". (Raspuns pentru Maria - Bucuresti, F. As nr. 385) 1. Simptomele pe care le descrieti sunt foarte asemanatoare cu cele prezentate de doua cunostinte apropiate. Una dintre ele, care locuieste peste hotare, a fost diagnosticata atat in Italia, cat si in...

Cititorii Raspund
"Am o stare permanenta de rau"
(Raspuns pentru Maria - Bucuresti, F. As nr. 385) 1. Simptomele pe care le descrieti sunt foarte asemanatoare cu cele prezentate de doua cunostinte apropiate. Una dintre ele, care locuieste peste hotare, a fost diagnosticata atat in Italia, cat si in Statele Unite cu afectiunea numita Atac de panica. I s-a prescris medicamentul Paxil, iar dupa cateva luni de tratament s-a vindecat (se pare ca si medicamentul Prozac, care se gaseste si-n Romania, poate fi de mare ajutor). Atacul de panica, putin studiat in Romania, este un sindrom cu etiologie necunoscuta, iar medicina mondiala n-a ajuns inca la un consens cu privire la clasificarea sa printre maladiile de natura organica sau printre cele de natura psihica. Exista si supozitia ca ar fi de natura genetica. Sindromul poate avea manifestari diverse, de la tulburari cardiace si pana la reactii gastrice, musculare etc. In America, s-au diagnosticat sase milioane de pacienti cu aceasta afectiune, dintre care doua treimi sunt femei (problema exista si pe Internet la http/www.panicattack.com). Cealalta persoana amintita acuza aceleasi simptome de multi ani, dar nici un medic roman nu a reusit sa o diagnosticheze si sa o trateze si nici unul nu a amintit macar de sindromul descris mai sus. Acum cativa ani a urmat un tratament homeopatic, sub indrumarea d-lui dr. Aurelian Blajeni din Bucuresti, iar o perioada s-a simtit mult mai bine. Legatura cu acest minunat mag al homeopatiei s-a pierdut in timp, iar acum singurul medicament care o mai ajuta este Diazepamul, luat in cantitati mici (o tableta de 2 mg/zi). Se pare ca aparitia bolii este provocata de o stare de stres indelungata sau de o senzatie adanca si refulata de nemultumire sau vinovatie. Studiind temele astrologice ale celor doua prietene ale mele, am constatat ca ambele dispun de un capital energetic de baza foarte mare (atat semnul solar cat si ascendentul sunt in zodii de foc), dar exprimarea acestei energii (prin exercitiu fizic, combativitate, agresivitate) la ele este obstructionata intr-un fel sau altul. Daca cumva acesta este si cazul dvs., atunci s-ar putea ca un exercitiu fizic sustinut, precum si manifestarea naturala si armonioasa a spiritului combativ si a agresivitatii innascute sa va echilibreze energiile si sa conduca la ameliorarea bolii.
Micheline - Craiova 2. Adresati-va cu toata increderea d-nei dr. Coros Daniela, de la Centrul de Acupunctura si Homeopatie din Bucuresti, strada Visarion nr. 4-6. Aflandu-ma in aceeasi situatie ca dvs., am urmat tratamentul homeopatic prescris de dansa si nu mai am nici un fel de probleme. Este un medic si un om minunat. O puteti gasi la unul din telefoanele: 092/79.71.24 sau 092/58.82.86.
Ileana Cioca - Focsani "Mi s-a pus diagnosticul de vezica psihogena"
(Raspuns pentru Sabau Mihaela - Bucuresti, F. As nr. 388) Sufar de aceeasi boala - vezica neurogena - de 19 ani. Am urmat tot felul de tratamente recomandate de medici, dar fara rezultat. Norocul meu a fost d-l dr. Tiberiu Turculet de la Policlinica Batistei care, printr-un tratament homeopat, dupa opt luni de zile, m-a ajutat sa-mi ameliorez evident boala. Va recomand sa-l contactati cat mai repede si veti simti efectele tratamentului in scurt timp.
Barbu Ionel - sat Salcioara, com. Ghergheasa, jud. Buzau, cod 5282 "Cum sa scap de paduchii lati?"
(Raspuns pentru Angela - Targoviste, F. As nr. 391) 1. Paduchii lati pot fi omorati cu o solutie de acid acetic glacial diluat si apoi indepartati cu un pieptene des. Trebuie mentinuta o igiena perfecta a corpului. Lenjeria trebuie schimbata si dezinfectata in fiecare zi. Pentru a evita complicatiile, adresati-va unui medic dermatolog.
A. Ionescu - Bucuresti 2. Folositi cu incredere un tampon de vata inmuiat in petrol. Pisca putin, dar rezolva problema rapid. Parazitii ies la suprafata si pot fi lesne indepartati. Repetati de doua-trei ori procedeul si veti scapa. Pentru o mai mare eficienta, radeti-va parul complet. Dupa tratamentul cu petrol, spalati-va cu sapun si ungeti-va cu alifie de galbenele.
Stroe Rodica - Vaslui "Fumatul dauneaza auzului?"
(Raspuns pentru Mihaela - Hunedoara, F. As nr. 392) Intr-adevar, fumatul poate cauza indirect tulburari de auz. Fumul de tigara contine nicotina, oxid de carbon, gudroane si compusi metalici, care intoxica organismul uman (in special aparatul respirator, sistemul circulator si sistemul nervos central). Pentru a renunta la fumat, incercati urmatoarea metoda: timp de o luna, reduceti treptat numarul de tigari fumate intr-o zi, apoi impuneti-va sa nu mai fumati deloc. Clatiti-va gura cu o solutie de bicarbonat de sodiu sau eventual cu o solutie de 5 g acid tanic, 15 g glicerina si 200 g apa distilata (aceste solutii dau un gust neplacut fumului de tigara, determinandu-va sa renuntati). Dupa 10-20 de zile de la intreruperea fumatului, pot aparea reactii de nervozitate. (Va trebuie un efort de vointa pentru a rezista tendintei de a fuma.) In acest caz se pot lua sedative usoare, de exemplu Mepromabat - 1-2 comprimate/zi. Rezultate bune le au si injectiile cu Lobelina, dar acestea nu pot fi administrate decat de medic. Practicati, de asemenea, sportul in aer liber, plimbarile in padure etc. Consumati alimente bogate in vitamina C (sau luati Cevitil - 1/4 tableta/zi).
A. Ionescu - Bucuresti "Sora mea are insuficienta de saliva"
(Raspuns pentru John Walmann - Sua, F. As nr. 393) Cu multi ani in urma, sotia mea Tardea Gherghina a suferit de aceasta lipsa de saliva o perioada destul de indelungata, timp in care tinea in gura cuisoare (aromate) ca sa excite glandele salivare. A fost la Spitalul Militar unde i s-au facut infiltratii cu Hidrocortizon, dar in zadar. Dupa multe peregrinari pe la "mari cabinete", din intamplare a dat peste un medic stomatolog fara "nume", dar care dupa o analiza atenta i-a recomandat sa scoata metalul din gura (vipla). Exact in momentul cand metalul i-a fost extras, gura i s-a umplut de saliva. Nu stiu daca aceasta este si situatia surorii dvs., dar m-as bucura totusi ca relatarea mea sa-i fie de folos.
Tardea Luca - B-dul Nicolae Grigorescu nr. 2, bl. W1, sc. C, et. 6, ap. 113, sector 3, Bucuresti, tel. 324.15.48 "Fiul meu sforaie"
(Raspuns pentru N.C. - Valeni, jud. Prahova, F. As nr. 393) La Spitalul "Sfanta Maria" (fost Grivita) din Bucuresti, de pe B-dul Ion Mihalache (fost 1 Mai), prof. dr. Sarafoleanu rezolva cu succes (prin operatie) problema sforaitului.
Maria Morosanu - Bucuresti "Fiul meu are leucemie acuta"
(Raspuns pentru Octav Vornicu - Suceava, F. As nr. 396) 1. Incercati recomandarile Mariei Treben din cartea "Sanatate din Farmacia Domnului". 1. Ceaiul de coada-soricelului influenteaza pozitiv vaduva osoasa, stimuland formarea sangelui. O lingurita cu varf de planta se opareste cu o cana de apa clocotita si se infuzeaza 1-2 minute. Se strecoara si se beau 3-4 cani de ceai fierbinte pe zi. Si mai eficient este daca adaugati si cate o lingura de bitter suedez la o cana de ceai. Ceaiul se bea cu o jumatate de ora inainte si dupa mesele principale. Ar fi bine sa va procurati cartea; la pag. 84 si 118 se indica un ceai compus din 11 plante, in gramaje diferite, precum si bai cu cimbru. Capitolele respective contin exemple de vindecari. Dumnezeu sa va ajute!
Eugenia Mihailescu - Aleea Arinii Dornei 12, bl. 17, sc. C, ap. 38, sector 6, Bucuresti 2. Pentru un tratament naturist complex si individualizat, adresati-va personalului de la Cabinetul "Somavita" din Bucuresti, tel. 01/313.66.25 sau 01/313.66.26. "Caut Gheara Matei"
(Raspuns pentru Diana Pascu, F. As nr. 397) In afara produselor recomandate deja in revista, exista si cel numit Imunogranit (fortifiant pentru sistemul imunitar), care este comercializat de firma Zepter Group (Elvetia), care are distribuitori in intreaga tara. Iata si doua numere de telefon, pentru relatii: Bucuresti - 01/302.04.27 si Cluj - 064/43.26.13)
Maria - Fetesti
(Va multumesc pentru tot binele pe care ni-l faceti noua, cititorilor, care am invatat din paginile revistei sa ne facem viata mai buna si mai frumoasa.) "In urma tomografiei,
mi s-a descoperit un apicol dreapta"
(Raspuns pentru Emil - Cluj-Napoca, F. As nr. 397) Inca din antichitate, sfecla rosie este cunoscuta ca un remediu puternic in afectiunile pulmonare cele mai grave. Se consuma zilnic 200 ml suc proaspat, combinat cu 200 ml suc de mere (galbene) sau de morcovi. Se poate face si un ceai de sfecla rasa: 2,5 kg de sfecla rasa se opareste cu 8 l de apa fiarta. Se consuma pana la 2 l pe zi. Pastrand proportia (1 kg de sfecla cu 3,2 l de apa fiarta) se poate face lichid mai putin, pentru a fi mereu proaspat. Cu aceasta reteta, o fetita de 12 ani s-a vindecat de Tbc in trei saptamani. "Cum se amelioreaza R.A.A.?"
(Raspuns pentru Vaduva Elena - Sibiu, F. As nr. 397) Nu fiti pesimista, stimata d-na, fiindca exista remedii naturale care va pot ajuta. Masati-va in fiecare seara coloana cu tinctura de brusture, dupa care va culcati. Prepararea tincturii: se pune intr-un borcanel cu capac etans 20 g radacina de brusture (de la Plafar) peste care se toarna 100 ml alcool de 70?. Se agita zilnic, tinandu-se intr-un loc calduros. Dupa 8-10 zile, se strecoara si se foloseste. (Este recomandat sa se faca o cantitate mai mare, dintr-un pachet de ceai, care are in genere 50-100 g, cu 250-500 ml alcool.) Rezultatele incep sa apara chiar dupa prima saptamana. "Am o secretie purulenta la ochi"
(Raspuns pentru Gaina Otilia - com. Farcasa, jud. Neamt, F. As nr. 397) Acum cateva luni, m-am confruntat si eu cu o asemenea secretie purulenta, trezindu-ma dimineata cu ochii lipiti. Se face tratament cu ceai de galbenele (o lingurita cu varf la o cana de apa fiarta). Dupa ce s-a racit, se pun comprese pe ochi de trei-patru ori pe zi si se tin circa zece minute. Alternativ, ungeti-va pleoapa de la radacina nasului pana la coada ochiului cu alifie de galbenele. Eu in trei zile m-am vindecat.
Sergiu Bob - Bucuresti, tel. 01/610.71.46 "Fiul meu sufera de S.L.A."
(Raspuns pentru M.C. - Navodari, F. As nr. 397) Va recomand sa consultati un medic homeopat, pentru ca in homeopatie exista remedii pentru aceasta boala, iar fiul dvs. sa treaca urgent la modificarea alimentatiei, care este foarte importanta (fara carne, fara grasimi si prajeli, cat mai multe fructe si legume proaspete).
Tiandra Woundstra - Bucuresti
"Baiatul meu are piatra la glandele salivare"
(Raspuns pentru Oporanu Ana - Slatina, F. As nr. 398) 1. In anul 1998, m-am confruntat si eu cu o asemenea suferinta, iar d-l dr. Boleac Gh. din Rosiorii de Vede, mi-a recomandat un tratament a carui reteta o anexez la scrisoare (se afla in redactie - n.r.). In timpul tratamentului se recomanda ca bolnavul sa manance alimente usoare, in general lichide si legume pasate care sa nu necesite o masticatie indelungata si implicit o salivatie abundenta, caci canalul glandei salivare fiind obturat de piatra, se va produce o inflamare destul de grava a zonei. In penultima zi de tratament, in timp ce beam un ceai fierbinte, am simtit efectiv pe limba cum piatra a fost expulzata. A fost o senzatie ca atunci cand "iti lasa gura apa". Ii doresc fiului d-nei Oporanu Ana insanatosire grabnica.
Georgeta B. - Rosiorii de Vede, tel. 047/46.47.01 (dupa orele 19.00)
P.S.: Intr-un numar trecut al revistei dvs., o mama solicita ajutor pentru a evita ca fiica sa sa fie operata de chist ovarian. D-na dr. Florica Trandafir din Bucuresti trateaza acest tip de afectiuni prin alte mijloace decat operatia chirurgicala. Adresa este urmatoarea: Policlinica "Med+Trand" - str. Veteranilor nr. 11, bl. M16, parter, ap. 3, tel. 430.33.01 sau 094/58.79.99, program intre orele 6.00-20.00. 2. Formarea litiazelor are mai multe cauze, printre care si consumul exagerat de carne si apa potabila bogata in saruri minerale, care sunt retinute de organism in urma unui dezechilibru ionic. Tamaia de smirna (nu cea preparata de calugarii greci, cu mai multe arome), granulata si de culoare alb-galbui, este un leac deosebit de bun, care dizolva orice piatra si totodata restabileste echilibrul ionic in organism, impiedicand recidivarea bolii. Se iau 9-10 boabe de tamaie (nu mai mari decat un bob de mazare) si se inghit dimineata, pe stomacul gol, avand grija sa nu atinga dintii, pe care ii strica. Boabele se iau alternativ o zi da, una nu. Concomitent se va tine un regim fara carne. Va doresc sanatate!
Sergiu Bob - Bucuresti, tel. 610.71.46 "In urma operatiei de colecist, nu ma simt bine"
(Raspuns pentru Mirela Enache - Craiova, F. As nr. 398) Postcolecistectomia de care suferiti poate fi vindecata prin tratament homeopat. Apelati cu incredere la dr. Visan din orasul dvs., care este homeopatolog dupa scoala franceza Boiron, ca si mine. "Baiatul meu sufera de adenita retroarticulara stanga"
(Raspuns pentru Luchian Gaftona - Bucuresti, F. As nr. 398) In primul rand, copilul trebuie sa faca tratament conform antibiogramei pentru ca am inteles ca ultimul exudat faringian a fost pozitiv (pentru stafilococ patogen si pentru micoza). Dupa sterilizarea locala, se poate face tratament homeopat in functie de antecedentele copilului si tendintele lui patologice, dar decizia se ia numai in prezenta pacientului.
Dr. Popoiu Any-Marie, Cabinetul de homeopatie franceza computerizata - Focsani, tel. 037/62.51.63. "Am tumora la glandele suprarenale"
(Raspuns pentru Maria C. - Ploiesti, F. As nr. 398) In Japonia, la "Institute for Cancer Research", a fost utilizata cu succes Spirulina in tratamentul maladiei neoplazice, fapt atribuit continutului sau in ficocianina si carotenoizi. Va recomandam sa incercati, sub supravegherea medicului dvs. curant, un tratament cu produsul nostru Spirulina, incepand cu o doza de soc de 3 g/zi (o tableta contine 0,2 g substanta activa) timp de 60-90 de zile; dupa aparitia simptomelor de remisiune reduceti doza pana la 1,6 g/zi, doza de intretinere pe care ar fi indicat sa o permanentizati. Produsul nu are contraindicatii, deci nu va crea probleme in cardiopatia ischemica dureroasa de care suferiti. Veti constata si alte efecte benefice: normalizarea greutatii corporale, cresterea acuitatii vizuale, imbunatatirea memoriei, revigorarea intregului organism. Datorita efectului energizant general este bine ca ultima doza sa fie administrata inainte de ora 18.00, iar restul, impartit in functie de numarul meselor principale, cu 30 de minute inainte de masa. "Fratele meu sufera de miopatie metabolica de tipul glicogenozei V"
(Raspuns pentru Carmen Alexandroaia - com. Vanatori, jud. Neamt, F. As nr. 398) Pentru necrobioza musculara si hepatita postmedicamentoasa de care sufera fratele dvs., va recomandam sa incercati, sub supravegherea medicului dvs. curant, un tratament cu produsul nostru Spirulina, in doze zilnice de cate 2 g/zi (o tableta contine 0,2 g substanta activa), administrate de cate trei ori pe zi, cu circa 30 minute inainte de fiecare masa principala. Continuati acest tratament timp de 45 de zile, dupa care puteti trece la o doza de intretinere de 1,2 g zilnic, administrata asemanator. Datorita efectelor energizante, este bine ca ultima doza de Spirulina sa fie administrata inainte de ora 18.00. Efectul terapeutic al Spirulinei este determinat de actiunea sinergica a componentelor sale biologic active - oligoelemente, aminoacizi si acizi grasi esentiali, carotenoizi, vitamine si enzime. Acest efect este deosebit de pronuntat in protejarea si refacerea tesuturilor muscular si hepatic, motiv pentru care vi-l recomandam in tratamentul fratelui dvs. Va constata ca, treptat, se va produce si o imbunatatire a memoriei si acuitatii vizuale, normalizarea greutatii corporale, imbunatatirea vietii sexuale si revigorarea intregului organism.
Pentru eventuale informatii suplimentare sau documentatii, puteti lua legatura cu noi la sediul firmei "Hofigal" din Bucuresti, tel. 01/334.59.05, 334.51.35.
Director General Stefan Manea Cititorii Multumesc Pentru Vindecari"Multumesc pentru tratamentul cu Marul Lupului"
Am fost foarte bolnava de rect si nu m-am dus niciodata la doctor fiindca mi-era rusine. Credeam ca am cancer si ca am sa mor. Dar citind tratamentul cu Marul Lupului, recomandat in "Formula As" de d-l Nicolae Pop din Cluj, l-am urmat si eu si acum ma simt foarte bine. Vreau sa-i multumesc prin intermediul revistei si pentru ca a fost generos, impartasindu-le si altora tratamentul. A facut o fapta buna.
Sarbu Paraschiva - cartier Dorobanti Ii, bl. F13, et. 1, ap. 4, Buzau "Le multumesc cititorilor acestei reviste pentru marea lor omenie"
In urma cu cateva luni am semnalat la rubrica "Cititorii intreaba" ca sotia mea, Boros Ana, sufera de scleroza multipla in placi. In urma apelului, am primit zeci de scrisori si de telefoane de la oameni din toata tara. As dori sa-mi oferiti posibilitatea sa le multumesc in paginile revistei tuturor celor ce m-au contactat ca sa-mi ofere tratamente sau sa-mi recomande medici calificati. In urma scrisorilor primite, am inceput un tratament, dar este prematur sa ne pronuntam asupra eficientei lui. Am sa revin mai pe larg cand vor aparea primele semnale de bine. Le multumesc tuturor.
Boros Pavel - localitatea Lechinta, jud. Bistrita-Nasaud "Cremele d-lui Ciuhrii m-au vindecat de carcinom inghinal"
Sunt o cititoare fidela a "Formulei As" doar din primavara anului 1998, cand am descoperit aceasta minunata revista. Multumesc lui Dumnezeu ca prin intermediul ei am ajuns la d-l dr. biolog Mircea Ciuhrii, care prin cremele sale miraculoase, facute din insecte si plante, m-a salvat de la o groaznica operatie de carcinom inghinal. Am 70 de ani, am urmat trei luni tratamentul, dupa care carcinomul a disparut total, pielea ramanand curata, sanatoasa, fara urme. Ii multumesc si pe aceasta cale d-lui Mircea Ciuhrii si ii sfatuiesc si pe alti bolnavi sa i se adreseze cu incredere. Are la cabinet numarul de telefon: 327.47.86.
Harabagiu Teodora - Str. Flamanda nr. 96, bl. 2, sc. 1, et. 6, ap. 25, sector 6, Bucuresti "In urma anuntului, am primit telefoane, scrisori, pachete si injectiile solicitate"
Va multumesc din tot sufletul si va raman profund recunoscatoare pentru ca in numarul 387 al revistei "Formula As" ati publicat strigatul meu disperat: "Caut injectii Fluorouracil". In urma anuntului am primit numeroase telefoane, pachetele cu pungi, scrisori cu indicatii foarte necesare. Va rog permiteti-mi ca prin intermediul dvs. sa le multumesc in mod special unor oameni de o deosebita omenie: d-na Carata Anca din Munchen - Germania pentru asigurarea cu injectii a tratamentului, d-na Surariu din Brasov, d-l Muresanu V. din Oradea, d-na Neagu din Suceava, fam. Iftimiu si Manfredi din Bacau, precum si d-lui Trusca Gh. din Slatina. Va adresez multumirile noastre si dvs. pentru speranta si ajutorul pe care il dati oamenilor bolnavi, ajutandu-i sa comunice intre ei.
B.E. - Resita, 055/21.48.25 "Baietii mei au primit carucioarele solicitate"
Sunt Popa Lucretia din Braila, mama celor doi baieti cu atrofie musculara care au primit carucioare prin apelul facut de "Formula As". Aceste carucioare au adus lumina in casa noastra. Le multumesc pe aceasta cale fam. Sogorean din Bistrita-Nasaud si d-lui Badalau de la Centrul Bianzi din Bucuresti. Il rog pe bunul Dumnezeu sa va dea viata lunga tuturor celor ce munciti la revista "Formula As" si anul 2000 sa va implineasca dorintele. Aceleasi urari de bine le fac si celor ce mi-au daruit carucioarele, precum si altora, care au vrut sa-mi ofere: fam. Bires (Mangalia), fam. Neagoe (Bucuresti), d-nei Leu (Bucuresti). Dumnezeu sa va aiba pe toti in paza. O mama care nu-si mai cara baietii cu spatele.
Popa Lucretia - Str. Miron Costin nr. 9, Braila "Tratamentul pentru descuamarea pielii mi-a fost de folos"
Ii multumesc d-lui Gota Gheorghe din Alba-Iulia, str. Vasile Goldis nr. 11 pentru sfatul dat in revista, contra descuamarii pielii de pe degete. Au tratat-o pe nepotica mea si s-a vindecat (F. As nr. 390). Multumesc revistei pentru efortul de a aduna aceste sfaturi si de a le transmite.
Dumitriu Ioana - Str. Ciochina nr. 4, bl. 10, ap. 30, sector 3, Bucuresti