Cititorii Nostri Din Occident Isi Intensifica Ajutoarele

Redactia
Inceputul anului 2000 e de bun augur pentru efortul umanitar al revistei "Formula As". De data aceasta, in fruntea "sponsorilor" se afla cititorii nostri de peste hotare, pentru care Romania si problemele ei nu reprezinta o abstractie, ci locul cel mai fierbinte de pe pamant.

Alta explicatie nu exista pentru oferta lor, plina de generozitate si de bunavointa, mai ales ca expeditorii coletelor cu imbracaminte si hrana, ai sumelor de bani depuse in contul revistei noastre, nu sunt nici ei oameni foarte bogati. Sunt in schimb oameni buni. Oameni care tresar la suferintele altora, oameni care nu trec indiferenti prin viata, oameni pentru care tara din care au plecat este vie, oameni fericiti - carora milostenia le umple existenta de sens.
Le multumim, asa cum am facut totdeauna, cu toate ca vorbele, oricat de impodobite, nu rasplatesc frumusetea gestului lor. La cumpana judecatii divine, darul lor e cantarit insa in aur si viata lor asezata sub paza lui Dumnezeu,
Fie ca darurile dvs. sa se transforme in alte daruri, si din daruri - in rai.

Suedia

"Am gasit o organizatie suedeza dispusa sa ajute"

Stimata d-na Sanziana,
Dupa cum stiti, am trimis, in repetate randuri, bani familiilor nevoiase despre care ati scris. Vazand insa ca nevoia este din ce in ce mai mare, am luat legatura cu cateva organizatii de binefacere internationale, in speranta obtinerii unui ajutor mai substantial. Am reusit, astfel, sa gasesc o organizatie suedeza care a acceptat sa ajute. Eu am fost rugata sa vin cu o propunere de proiect pe care ei, eventual, l-ar finanta. Acesta este motivul pentru care va solicit ajutorul. Dumneavoastra stiti, desigur, mai bine ca mine, ce ar fi mai de folos. Ei au mai ajutat Romania in cateva randuri cu haine, aparatura medicala etc. Eu am discutat cu conducerea organizatiei, in principiu, despre posibilitatea de a construi un camin pentru cei care n-au un acoperis deasupra capului; subventionarea unei "cantine a saracilor" sau pur si simplu trimiterea a catorva camioane cu haine, alimente si alte bunuri necesare, destinate unor scoli, camine etc. Acesta din urma ar fi cel mai usor de acceptat de catre organizatie, fiind putin costisitor si realizabil fara multe eforturi. Am fost rugata sa estimez si suma la care s-ar ridica proiectul respectiv (in special daca ar fi vorba de o constructie). Si aici as avea nevoie de sprijinul dvs. Noi, de aici, nu prea reusim sa tinem pasul cu schimbarile din tara. Propunerea ar trebui prezentata, spre discutie si (sper!) aprobare, la sfarsitul lunii februarie. Va multumesc anticipat pentru sprijin.
Cu stima,
Anca Dumitrescu - Suedia

Stimata d-na Anca Dumitrescu,

Cu toate ca termenul pe care ni-l acordati pentru a lua o decizie este extrem de scurt, ne vom stradui ca pana la capatul lunii sa va propunem cateva proiecte de ajutorare materiala, urmand ca dvs. sa-l alegeti pe cel mai convingator. Va multumim pentru demersul dvs. pe langa autoritatile suedeze si va multumim inca o data, pentru noile sume de bani (in total 330 dolari), destinate ca ajutor unor cititori ai revistei.
1. Gauroi Ioana - bloc nefamilisti, S.C. Daphnes, camera 31-32, comuna Mitreni, Oltenita, jud. Calarasi.
2. Simion Claudiu - loc. Zaicesti, com. Baluseni, jud. Botosani, cod 6834.
3. Vlad Maria - comuna Cislau, sat Gura Bascii, jud. Buzau.
4. Genoveva Purcariu - B-dul Epureanu nr. 27, bl. 8, ap. 21, parter, sc. C, Barlad.
5. Birgianu Lina - cartier Craiovita Noua, bl. 17, sc. 6, ap. 2, Craiova, cod 1100
6. Maria Tomescu - Str. Enescu Atanasie nr. 47, sector 1, Bucuresti

Israel
"Fetita mea, Ana, in varsta de 3 anisori, m-a ajutat sa facem pachetele"

Draga d-na Sanziana Pop,
Am citit cu multa emotie in revista dvs., cum atatia romani aflati in strainatate va ajuta, trimitand sume de bani pentru cei saraci. Ce pot sa spun este ca eu si familia mea (mai ales mama) suntem cu sufletul alaturi de cei din tara si incercam pe cat posibil sa ne ajutam familiile si prietenii din Romania, iar prin intermediul dvs., pe cei care cer ajutor, pentru ca viata este, se pare, din ce in ce mai grea pentru ei. Fetita mea, Ana, are trei ani si jumatate si m-a ajutat plina de entuziasm sa facem pachetul. Va multumesc pentru osteneala de a va fi dus sa-l ridicati si sa platiti taxele vamale. Va rog, doar, daca aveti cateva minute, sa-mi scrieti un ravasel, prin care sa-mi confirmati ca pachetul a ajuns, si chiar sa-mi sugerati ce ar fi mai bine sa pun in viitorul pachet, ce credeti ca le-ar folosi mai mult oamenilor. Mi-ar parea bine ca cele trimise sa ajunga mai ales la familiile cu multi copii, despre care am citit in randurile revistei. Va multumesc,
dr. Anca Ciurariu Voinescu - Israel

Draga d-na Anca Ciurariu, dorinta dvs. a fost implinita intocmai: pachetul dvs. cu alimente si haine a ajuns la o familie cu multi copii. Sunt... opt in total, iar ambii parinti - someri. Mama se numeste Oloeru Maria si locuieste in Baia Mare, la un camin social. Pentru ei si altii ca ei nu exista preferinte si alegere: o bucata de paine e aur curat. Asadar, trimiteti ce puteti, inspirata de sufletul dvs. atat de bun. Va multumesc.
Sanziana Pop

Cipru
"In limita posibilitatilor mele, vreau sa ajut la alinarea necazurilor unor compatrioti"

Ma numesc Teodora Georgian, sunt de profesie farmacista, stabilita in Cipru din 1985. In ultimul an, am devenit o cititoare pasionata a revistei "Formula As". Cu aceasta ocazie, doresc sa va felicit pentru editarea acestei publicatii, pentru munca enorma depusa in scopul ajutorarii semenilor nostri aflati in suferinta. Va marturisesc sincer ca sunt profund indurerata de situatia in care se afla Romania la ora actuala si as vrea sa ajut (in limitele posibilitatilor mele economice) la alinarea (cel putin in parte) necazurilor unor compatrioti. De aceea, anexez suma de 200 dolari Sua, pe care va rog sa o impartiti cum credeti de cuviinta. Dumnezeu sa va binecuvanteze.
Stimata d-na Teodora Georgian, va confirm pe aceasta cale primirea donatiei dvs., pe care am folosit-o impartind-o frateste intre urmatorii destinatari: Manastirea Bisericani din judetul Neamt (banii au fost expediati impreuna cu numele dvs., pentru a fi pomenit in biserica), o ctitorie ridicata in mare parte prin contributia cititorilor nostri; Patrulescu Elena - o tanara mama in varsta de 17 ani, al carei caz a fost prezentat pe larg in nr. 397 al revistei.
Va multumesc in numele ei, al monahilor de la Bisericani (alatur o fotografie, ca sa vedeti cum arata biserica recent terminata) si-al meu personal. Sunt deosebit de onorata ca va numarati printre cititorii revistei "Formula As".
Sanziana Pop

Germania

Iubita d-na Katharina din Kln, anonimatul pe care vi-l doriti respectat sporeste si mai mult frumusetea gestului pe care il faceti. Va multumim pentru contributia dvs., care s-a transformat in dar, sub pomul de Craciun al unui baiat sarac si bolnav din localitatea Rasnov (Brasov).

Sua
"Dorim sa contribuim si noi la efortul revistei de a sprijini oamenii nevoiasi"

In primul rand, dorim sa va felicitam si sa va multumim pentru exceptionala revista pe care o creati. E greu sa o caracterizam in cateva cuvinte, totusi, fiecare numar ni se pare un indemn spre bunatate si normalitate umana, dar si un efort de reflectare a adevaratelor valori romanesti.
Noi suntem o pereche de castigatori ai loteriei vizelor si de doi ani domiciliem in Sua. Am dori sa contribuim si noi la efortul revistei de a sprijini oamenii incercati de soarta.
Va multumim inca o data, pentru munca deosebita pe care o depuneti. Cu stima,
Nicoletta si Mihai Pascutiu - Troy, Michigan

Confirmam primirea sumei de bani expediata de dvs. in contul Ing Bank si care - conform dorintei exprimata in e-mail - a fost impartita unui numar de sase familii, cu mari probleme de sanatate si trai. Vom reveni asupra donatiei, intr-un numar viitor. Pana atunci, Dumnezeu sa va rasplateasca si sa va ajute in noul dvs. destin.
Pe adresa redactiei au sosit si cele trei mari pachete expediate de Biserica "Constantin Si Elena" (Church C-tin and Elena) din Lilburn, Sua. Vom reveni intr-un numar viitor, pentru a nominaliza modul in care au fost distribuite ajutoarele.
Va multumim pentru picatura de bunatate care arde in fiecare din darurile expediate peste Ocean.

Important

Cititorii din strainatate ai revistei "Formula As", care expediaza pachete sau ajutoare in bani in contul revistei noastre, sunt rugati sa le insoteasca de o mica depesa, transmisa prin posta, telefon, fax sau e-mail.

Pentru expedierea banilor, va sunt utile urmatoarele date:
Numele bancii: Ing Bank
Numarul contului in dolari: 0109444011
Routing (codul bancii Ing Bank): 0011541653
Adresa bancii: Ing Bank Bucharest Ing Building, Sos. Kiseleff nr. 13-15, Po Box 2-208.
Pentru Sua, numele bancii din New York cu care coopereaza banca Ing: Chase Manhattan.