Cititorii raspund

Redactia
"Baiatul meu sufera de enurezis nocturn".

(Raspuns pentru Olga - Targoviste, F. As nr. 374)
Baietii mei au suferit de aceasta boala ani de zile si nici un medicament nu a fost eficient. Bunul Dumnezeu mi-a scos insa in cale un minunat doctor, Iacob Vasile din Sibiu, care a studiat acupunctura in China. In zece sedinte, baietii mei au fost vindecati total. Tratamentul nu este dureros, mai ales ca d-l doctor este si un mare cantaret de opereta, asa ca tratamentul este placut. Metoda este sigura in proportie de 100%, dar problema care se pune pentru dvs. este ca ar trebui sa locuiti aici zece zile, ceea ce ridica simtitor costul tratamentului. O alta reteta pe care a urmat-o nepotul meu (am avut parte de baieti cu probleme) a constat in bai de sezut cu fiertura de teci de fasole alba (sa acopere ombilicul si rinichii). In 5-6 l de apa se fierb 2-3 pumni de teci de fasole alba, pana se coloreaza apa. Se fac doua bai de sezut pe zi, dintre care ultima seara, dupa care se inveleste copilul in prosoape calde. Baia sa fie cat mai calda posibil (se mai toarna in lighean fiertura fierbinte). Dupa trei saptamani, copilul poate fi vindecat, iar daca nu, se mai repeta tratamentul dupa doua saptamani. Telefonul de acasa al d-lui dr. Iacob Vasile este 069/23.37.68, iar adresa: Calea Cisnadiei, bl. 15 - Sibiu. Daca doriti amanunte, imi puteti scrie sau telefona la Medias, unde lucrez, la tel: 069/84.61.95.
Jian Elena - com. Valea Viilor 124, jud. Sibiu

"Cunoaste cineva un tratament pentru onicomicoza?"
(Raspuns pentru Dragos Gavrilescu - Bucuresti, F. As nr. 396)


1. Si eu am suferit de aceasta boala si am reusit sa ma vindec cu ajutorul d-lui dr. Marcu, de la Policlinica Drumul Taberei 34. Pentru alte detalii, va rog sa ma contactati la tel. 650.78.23.
Mirela Dumitriu - Bucuresti

2. Stimate domn, am avut si eu aceasta boala (faza incipienta), diagnosticata si tratata corect de dr. dermatolog Gheorghe Barbilian. Intrucat am reusit sa ma vindec, iata tratamentul: 1. zilnic, seara (sau chiar de doua ori pe zi), se fac bai fierbinti la degetele afectate cu cateva granule de hipermanganat de potasiu (violet) de la farmacie. 2. se ung unghiile afectate cu un strat subtire de Clotrimazol (unguent antimicotic). 3. se panseaza degetele (eventual cu Urgo) pentru ca medicamentul sa-si faca efectul.

Va doresc multa sanatate si eventual cautati-l pe d-l dr. Barbilian la Policlinica cu plata "Batistei".
Luminita Codrescu

"Am fibrom uterin si doresc sa evit operatia"
(Raspuns pentru Marci - Pitesti, F. As nr. 368)


Am suferit si eu de fibrom uterin si chist ovarian pe care le-am tratat cu succes prin Acupunctura. Tratamentul mi l-a facut un medic generalist din orasul Calan (jud. Hunedoara), d-na dr. Petcu Eugenia. Dupa tratament am facut o ecografie si nu se mai vedea nimic. Incercati si dvs. sa gasiti la Pitesti un medic specialist in acupunctura. Va doresc sanatate,
Tereza - Deva, tel. 054/22.40.50

"Fetita mea are o tumora pe creier"
(Raspuns pentru O Mamica Disperata - Iasi, F. As nr. 369)


Deoarece si noi ne-am confruntat in familie cu un caz similar, cu ajutorul lui Dumnezeu si al unor tratamente combinate (clasice si netraditionale) am reusit sa ne salvam copilul, va rugam sa ne contactati la tel. 044/11.33.32 - Ploiesti.

"Fiul meu sufera de anxietate"
(Raspuns pentru Toma M. - Galati, F. As nr. 369)


1. Am aceeasi varsta cu fiul dvs. si am suferit de aceeasi boala ani la rand. Daca toate astea sunt acum de domeniul trecutului, lucrul acesta il datorez revistei "Formula As", unde am gasit un tratament salvator: banala Coada De Matura (propus de un cititor din Arad). Daca nu l-ati citit, iata-l: se iau doua carti mari si groase (dictionare) si se asaza la o distanta de 30 de cm. Peste ele se pune o coada de matura. Sprijinit de un scaun (de spatar), pacientul calca descult coada maturii, de la un capat la altul, pasind pe ea pe toata lungimea talpii, pas de pas, de la calcai catre varful piciorului. La inceput, durata exercitiului este de 2-3 minute, pentru ca eliminarea brusca a toxinelor sa nu produca reactii negative. Apoi, treptat, dupa circa 5 zile, durata poate sa creasca pana la 5 minute si chiar 10 minute in ultima faza a tratamentului. Dupa vindecare, se face acest exercitiu pe toata durata vietii, cam 2-3 sedinte pe saptamana, pentru mentinerea sanatatii. Practicam aceasta terapie (de fapt, reflexoterapie) toti membrii familiei (copii si bunici), iar rezultatele sunt absolut uimitoare. Am reusit sa ne vindecam de: epuizare fizica si nervoasa, anxietate, stari de panica, anorexie, palpitatii, stari de voma, spasmofilie, ameteli, insomnii, boli biliare si renale (dischinezii, litiaze), caderea parului - intr-un cuvant de tot ce e legat de stres. Rezultatul: o revitalizare a intregului organism, fara ca boala sa revina. Tratamentul li se recomanda si copiilor apatici, plictisiti, nervosi, fara pofta de mancare, cu o rezistenta scazuta la boli si cu rezultate slabe la invatatura. Acum pot spune ca sunt un om normal. Sunt optimista, ma bucur de viata mai mult ca niciodata, cu toate ca existenta mea se desfasoara intre bucatarie si piata. Pacat ca simplitatea acestei terapii le starneste multora neincrederea.

Cu mii de multumiri pentru "Formula As",
Stefania - Bucuresti

2. Adresati-va si unui medic endocrinolog. De multe ori starile de neliniste si slabiciune sunt provocate de proasta functionare a tiroidei. Nu stiu de ce se gandesc medicii internisti asa de greu la tiroida, cand se stie cat de multe organe poate influenta atunci cand nu functioneaza bine. Ne-am confruntat si noi in familie cu afectiunea fiului dvs. pe care am rezolvat-o cu ajutorul medicului endocrinolog.
Elena - Bucuresti

"Caut tratament naturist pentru o ciuperca in ureche"
(Raspuns pentru Petrescu Ionel - Bucuresti, F. As nr. 364)


1. Puneti pe un tampon de vata putin bitter caldut si introduceti-l cat mai profund in ureche. Miscati tamponul continuu. Eu am izbutit sa ma vindec in felul acesta.
Catana Stana - Aleea Muzelor nr. 1, bl. 4, sc. A, ap. 3, Targoviste

2. Va propun un tratament simplu si foarte eficace, cu ajutorul caruia m-am vindecat de aceeasi suferinta ca a dvs. Cumparati otet de vin natural (cititi eticheta de pe sticla, sa nu aveti surprize) si puneti din el intr-o sticluta de Penicilina. Cu ajutorul betisorului de vata se fac badijonari in urechi, prin rasucire usoara, de mai multe ori. Nu folositi alte medicamente concomitent. Din momentul in care mancarimile inceteaza, tratamentul se rareste, facandu-se din doua in doua zile. Nu trebuie abuzat mai mult decat e necesar. Dumnezeu are grija de toata suferinta umana, iar revista "Formula As" de semenii sai. Va doresc sanatate.
Perianu Artemie - Str. Carpatilor nr. 3, sc. B, ap. 6 - Brasov

3. Sotul meu s-a vindecat de ciuperca in ureche cu ajutorul medicamentului Oximed (spray), folosit de regula pentru arsuri. Pulverizati de doua ori profund in ureche, seara si dimineata. Mancarimea a incetat de la prima folosire. Agitati bine spray-ul inainte de folosire. Se gaseste in farmacii.
Floarea P. - Pitesti

"Sufar de sindromul Wpw"
(Raspuns pentru Veronica Boitor - Satu-Mare, F. As nr. 383)


Ma numesc Dana Vrinceanu, sunt din Suceava, am 34 de ani si la varsta de 9 ani am fost diagnosticata cu sindromul Wpw (initialele numelor celor ce au descoperit acest sindrom: Wolf, Parkinson, White). Este o malformatie congenitala a cordului, nu foarte grava (o explicatie corecta si amanuntita va poate oferi medicul cardiolog), care poate fi tinuta sub control cu ajutorul tratamentului.

Toata copilaria am fost sub supraveghere medicala, am luat Propranolol, am evitat efortul fizic, frigul, umezeala, insa abia acum patru ani, cand am facut o puternica criza cu palpitatii si sufocari ce au tinut aproximativ 5 ore (teama amplificata si de faptul ca aceasta s-a produs noaptea), am trecut pe tratament forte si de atunci nu am mai avut probleme grave, crizele aproape au disparut, iar palpitatiile pe care le-am mai avut sau le mai am sunt usoare.

Asa cum spuneam, am fost si sunt sub supravegherea medicului specialist cardiolog, care mi-a prescris medicamentul Cordarone (nu Cordanum sau altele similare), la inceput intr-o priza destul de mare, ca apoi aceasta sa se diminueze, ajungand la 3 tablete pe saptamana (luni, miercuri si vineri) si trebuind sa mentin aceasta doza toata viata. Tratamente naturiste nu cunosc si nici nu cred sa existe ceva care sa corecteze greselile mamei naturi (in cazul nostru), cu exceptia operatiei. In speranta ca acestea va vor fi de ajutor, va recomand inca o data acest medicament si va doresc multa sanatate. Pentru relatii suplimentare va stau la dispozitie la telefon 030/21.50.71, zilnic, pana la orele 14.00.
Dana Vrinceanu

"Caut Gheara Matei"
(Raspuns pentru Diana Pascu, F. As nr. 397)


1. Folosesc acest prilej pentru ca prin intermediul revistei dvs. sa ofer cateva informatii cititoarei care se intereseaza de produsul Cats Claw (Gheara Matei), folosit cu succes de mama domniei sale in tratarea hepatitei cronice. Acest adjuvant terapeutic este realizat in Statele Unite (Colorado) de Compania Heritage Health Products Co si distribuit in Romania de firma Arhitectural S.R.L., unic importator, impreuna cu o gama larga de alte produse obtinute pe baza celor mai avansate biotehnologii. Administrarea acestor adjuvanti 100% naturali a condus la obtinerea unor rezultate remarcabile in tratamentul unui spectru larg de afectiuni. Referitor la produsul de care va interesati, Cats Claw, el contine un extract natural de Gheara Matei (Uncaria tomentosa), o planta cunoscuta de sute de ani de bastinasii din jungla amazoniana din Peru ca fiind un bun regenerator celular. Redescoperita pentru stiinta in 1974, planta a fost studiata de clinici de cercetare din Sua, Austria, Germania si Italia, demonstrandu-se ca este un bun adjuvant in tratarea bolilor dermatologice, alergice, a artritelor, a infectiilor virale (herpes genital, Sida), a sindromului premenstrual si a tulburarilor imunitare (cancer si candidoza generalizata). Personal, am folosit o buna parte din produsele realizate de Compania Heritage Health Products Co, cu deosebire Cats Claw, iar rezultatele obtinute atat de mine, cat si de pacientii mei s-au dovedit deosebit de bune.

Adresa firmei Arhitectural S.R.L.: str. Traian nr. 161, sector 2, Bucuresti, tel. 322.62.53 (9.00-17.00).
Dr. Silvia Moldovan, medic specialist pediatru si de laborator

2. In Medias, "Una de Gato" (produs italian) poate fi gasit la tel. 069/81.40.70, importator "Meba Impex" S.R.L.

3. Medicamentul poate fi solicitat si la tel. 092/46.48.94, d-l Alex Neagu, manager in cadrul firmei Heritage Health Products Company - Sua.

"Cunoaste cineva adresa dr. Filip Georgel?"
(Raspuns pentru Zara Rada - com. Brosteni, jud. Vrancea, F. As nr. 396)


D-l Filip Georgel nu este medic, lucru pe care-l afirma cu consecventa in fiecare duminica la postul de radio "Uniplus" unde are o rubrica, dar lucreaza cu o echipa de medici (care trateaza diverse afectiuni ale sistemului osos). El face masaj chinezesc pe zonele afectate. Va ofer numarul de telefon la care poate fi sunat zilnic intre orele 15.30-16.30, sau seara dupa orele 19.00: tel. 092/36.40.92.
Doina B. - Bucuresti

Pungi colectoare de urina

Firma "Medical Express" S.R.L. din Bucuresti, str. Drumul Taberei nr. 16, comercializeaza pungi colectoare de urina si pungi pentru colostomie/ileostomie, fabricate de Coloplast - Danemarca. Pungile au adeziv hipoalergic, hidrocoloid, care protejeaza si trateaza pielea ulcerata sau iritata din jurul stomei, asigurand o fixare ferma si de lunga durata. Doritorii pot sa ne contacteze la tel./fax: 01/413.33.99 sau 092/32.14.14.

(D-na Moisec din Onesti, autoarea anuntului publicat in F. As nr. 396 din 17-24 ianuarie 2000, sa ne contacteze pentru a-i oferi gratuit 10 placi si 20 de pungi colectoare, pentru o perioada de zece saptamani.)