Leacuri recomandate de terapeuti naturisti

Ruxandra Constantinescu
Apa si usturoiul alunga gripa!

Inca din antichitate, usturoiul era folosit nu numai pentru calitatile sale gastronomice, cat - mai ales - pentru efectele pozitive in mentinerea sanatatii. De-atunci si pana azi este socotit cel mai puternic antibiotic natural, reusind sa domoleasca chiar si bolile infectioase.
Iata ce ne-a comunicat d-l ing. Ioan Groza din Arad despre observatiile sale privind prevenirea si tratarea gripelor: "Am constatat ca-n ultimii ani epidemiile de gripa i-au luat pe romani pe nepregatite. Nevaccinati, cu un sistem imunitar deficitar, multi oameni au facut forme virale grave, ce-au lasat - de multe ori - sechele. Tocmai pentru a preveni, dar si ca actiune imediata in caz ca , am realizat o reteta bazata pe maceratul de usturoi, cu efecte bune si in combaterea altor afectiuni. Maceratul se realizeaza astfel: se macina (prin masina de tocat carne) sau se zdrobesc (cu aparatul de facut mujdei) 6-8 capatani de usturoi, se asaza intr-un borcan, peste care se toarna un litru de apa rece (de la chiuveta) si se amesteca. Pentru a diminua mirosul si gustul usturoiului, se mai pun (tot macinate sau zdrobite) in borcan doua radacini mici sau doua linguri frunze de patrunjel. Dupa cel putin doua ore, maceratul poate fi consumat dupa cum urmeaza: se beau zilnic (pana se termina cantitatea din borcan) 5-10 linguri sau inghitituri din maceratul strecurat. Atentie: maceratul se strecoara pe masura ce este consumat. Se recomanda ca persoanelor afectate de gripa sa li se faca si frectii cu macerat (dar caldut) pe spate sau pe maini (pentru care se va prepara alt litru de macerat); Celor care nu suporta usturoiul li se pot face frectii si li se pot pune comprese pe talpile picioarelor (maceratul sa fie caldut); Daca gripa este insotita de frisoane si de febra, in urma tratamentului frisoanele dispar in cateva ore, iar temperatura corpului revine la normal in 1-2 zile; Atat preventiv, cat si pentru vindecarea persoanelor gripate, se vor bea zilnic (timp de 2-3 saptamani) cate 3-4 cani de ceai cald de tintaura (infuzie, o lingurita de planta la o cana) sau un amestec de trei plante la alegere: tintaura, tei, cimbru, nalba, patlagina (cate o lingurita de planta la o cana).
Usturoiul sau mai ales maceratul de usturoi sunt eficiente si in prevenirea sau combaterea altor boli, precum: hipertensiune arteriala, diabet, arterita, infectii urinare, cistite, constipatii, diaree, diferite alergii, tiuituri in urechi, dureri de piept si de cap, infectii ale ochilor, nasului si gatului, crampe menstruale, impotenta, impetigo (o eczema urata), depresii, insomnie, ameteli, anemie, rani vindecabile, furuncule, calmant al nevralgiilor, afectiuni ale plamanilor etc.
Daca usturoiul nu este tolerat de organism, pot aparea afectiuni ale aparatului digestiv, ale ficatului, vezicii biliare etc. In aceste cazuri, se vor pune cataplasme, se vor face frectii in zonele afectate ori bai la picioare si maini cu macerat de usturoi caldut. Ne protejam sanatatea daca mancam de 2-3 ori pe saptamana cel putin 3-4 catei de usturoi (numai daca organismul il tolereaza).
Tratamentul descris mai inainte a fost testat pe mai multe persoane care s-au redresat uimitor de repede".
Ing. Ioan Groza poate fi contactat pentru a va oferi informatii suplimentare la S.C. "Natura" S.R.L., str. Lucian Blaga nr. 15 - Arad, sau la tel: 057/28.09.46.