Zodiacul Lunii Februarie

Redactia
Cuvantul-cheie pentru aceasta luna este vioiciunea.

Vor avea loc multe schimbari intempestive, majoritatea lor spre bine, cu preponderenta in viata semnelor de aer (Gemeni, Balanta, Varsator). Aceste schimbari nu vor fi doar pe plan extern, ci vor aduce cu sine o transformare radicala a intregii lor atitudini fata de viata. Doresc sa atrag atentia asupra necesitatii schimbarii de fond, pentru ca daca aceasta nu se va produce, atunci cele exterioare, oricat de imbucuratoare ar fi pe moment, se vor transforma cu timpul in dezamagiri amare. Schimbari pozitive se anunta si pentru cele trei semne de foc (Berbec, Sagetator, Leu), desi, in ceea ce-i priveste pe Lei, lucrurile sunt cu dus si intors. Multe evenimente se vor succeda rapid intre 12 si 20 februarie, asa incat aveti grija sa fiti in forma si pe faza, pentru a nu fi controlati de evenimente, ci pentru a le putea controla dvs. pe ele.

Berbec
Puteti risca!

Pana pe data de 15, norocul este de partea dvs., indiferent ce decideti sa intreprindeti. Mai ales intervalul dintre 12 si 15 este benefic, pentru ca aveti in zodie doua planete care va priesc: marele Jupiter, caruia pe 12 i se alatura insusi guvernatorul semnului dvs. zodiacal, energicul Marte. Profitati deci din plin de aceste zile faste, pentru ca pe 15 februarie Jupiter va paraseste (cu regret, caci se simte foarte bine cand trece prin semnele de foc). Initiativele pornite in aceasta perioada se pot dovedi mult mai rodnice decat prevedeti in prezent. Recomandarea clasica pentru Berbeci este sa fie prevazatori, fiind semnul cel mai atras de aventura. Iata ca acum va recomandam exact opusul: incredeti-va in intuitie si riscati fara grija.
Bani: Senzatia ca stagnati, ca nu reusiti sa avansati pe plan financiar incepe sa se risipeasca de pe 16 februarie, cand Jupiter intra in Casa banilor. Catre sfarsitul lunii, va veti putea oferi satisfactia de-a "privi inapoi cu mandrie", pentru ca anumite eforturi pe care le-ati depus anterior si pe care le-ati considerat zadarnice incep sa se fructifice. Nu mai apar cheltuieli neprevazute.
Dragoste: Traiti sentimente contradictorii, mai ales daca sunteti Berbecute. Pana pe 19, partenerii va dau de furca prin comportamentul lor imprevizibil. Dupa 19, roata se intoarce si incepeti dvs. sa faceti fite. Sac!
Sanatate: De pe 5, energia fizica incepe sa scada. Respectati perioadele de repaus. Va reveniti dupa 12.

Taur
Cer variabil

Luna februarie pare separata in doua jumatati distincte. In prima parte, faceti planuri meticuloase si realiste, asa cum va sta in fire, incepeti sa le puneti in aplicare, ceea ce functioneaza pana la un punct, dar brusc totul o ia razna, intr-o directie cu totul neasteptata. Sau aveti senzatia ca dati cu capul intr-un zid, ca se iveste vesnic un obstacol de care va izbiti invariabil. Va stanjeneste si starea de deruta, de confuzie mentala, cu care nu sunteti deloc obisnuiti. Partea a doua a lunii va aduce o binevenita stare de claritate si va va readuce in suflet optimismul. Incepe sa fie bine!
Bani: Un barbat va incurca itele pe care tot el le va descurca intr-un final. Asa ca nu merita sa va faceti nervi. Folositi primele trei saptamani ale lunii pentru a va consolida resursele personale, puneti si ceva deoparte daca puteti. In ultima saptamana, tineti bine de portofel si ascultati sfaturile unui prieten.
Dragoste: Multi dintre dvs. aveti tendinta sa va descarcati nervii de la serviciu in relatia cu partenerul. Si o faceti cam de multisor. Atentie, chiar daca acesta este o fire rabdatoare, tot o sa se sature odata si odata. E firesc sa-i impartasiti problemele dvs., nu sa va razbunati pe el pentru ele.
Sanatate: Energia este constanta, bine echilibrata, nici zona dvs. sensibila, gatul, nu va da de furca.

Gemeni
Spirit revolutionar

Tare ciudate mai sunt starile acestea sufletesti diverse, dar neasteptat de placute, care va napadesc. Va simtiti mai vulnerabili ca de obicei, mai visatori, chiar sentimentali. Ce s-o fi intamplat cu felul dvs. rezonabil si nonsalant: hai sa luam lucrurile asa cum sunt, fara sa le punem prea mult la suflet? Pe langa aceasta sensibilitate cam nefamiliara, simtiti o nevoie intensa de-a revolutiona totul in jur. Nevoia dvs. de-a evada din niste tipare care v-au devenit stramte este obiectiva si trebuie intr-adevar sa faceti schimbari, "pe ici pe colo, prin punctele esentiale". Treceti la aplicarea planurilor dvs. revolutionare dupa 18.
Bani: Jalnic suiera prin punga... Daca ati facut imprudenta, manati de confuzia plina de compasiune a lui Neptun, sa faceti un gest extravagant de caritate, s-ar putea sa aveti toate motivele sa-l regretati. Daca, in schimb, ati ajutat pe cineva sa-si descurce anumite probleme de ordin financiar-administrativ, puteti fi rasplatiti. Dupa 18, un drum lung va poate aduce castiguri banesti.
Dragoste: Mister. Flirturi. Totul e palpitant. Pasiuni fulgeratoare, treziri instantanee. Un barbat imprezivibil apare si dispare spectaculos. Acest lucru nu va deranjeaza, pentru ca si in perioadele de disparitie viata afectiva a Gemenilor e foarte interesanta.

Sanatate: In prima jumatate a lunii, un discret scartait reumatismal, cu precadere in zona umerilor.

Rac
Restrictie la incredere

Straduiti-va sa rezolvati o problema de ordin emotional si/sau financiar pana pe 18, pentru a evita consecintele nefaste care v-ar putea bulversa existenta in ultima parte a lunii. Aveti grija ca transformarile bruste, care afecteaza in aceasta perioada viata de familie si care duc spre o imbunatatire si o improspatare a comunicarii, sa nu va sperie. Pentru ca sunteti foarte conservatori in acest domeniu, ati putea sa intrati in panica.
Pana pe 15, puneti accentul pe cariera. Feriti-va sa acordati incredere nejustificata unui barbat si totul va decurge cum nu se poate mai bine. In cea de-a doua jumatate a lunii, e bine sa va vedeti cat mai des cu prietenii. Este cel mai eficient mijloc de-a va destinde.
Bani: Dupa 18, incepe sa apara profitul ca urmare a unei miscari indraznete si inteligente, care va fi cu atat mai bogat, cu cat luati dvs. mai in serios avertismentul de mai sus, cel cu asa-zisul prieten. Nu va disipati si va veti consolida situatia.
Dragoste: Mare atentie la viata de cuplu! Orice decizie pripita luata dupa 18 poate avea consecinte grave. Nu va lasati ispititi de nici o aventura. La fel de putin recomandabil este sa legiferati o legatura in virtutea unui impuls de moment.
Sanatate: Nu neglijati afectiunile cronice (daca aveti). Posibile infectii genitale sau urinare.

Leu
Stare fizica excelenta

Un musafir isi face acut simtita prezenta in viata dvs. Poate fi vorba despre un personaj fascinant (in mod cert nu e vorba despre un om obisnuit), putand sa fie un nou prieten, care va revolutioneaza gandirea, sau un individ cu care aveti confruntari aprige, dar deschise, care s-ar putea sa aiba acelasi efect transformator asupra dvs. Aceasta prezenta se va face simtita pana pe 19. Evitati conflictele de familie, unde multe nemultumiri indelung reprimate pot rabufni violent. E bine sa-i avertizati pe ceilalti asupra faptului ca sunteti tensionati. Cel mai bine ar fi sa le explicati de ce. Astfel, dupa 15, cand lucrurile se vor linisti, va veti bucura din plin de armonia de-acasa.
Bani: Vestea proasta este ca mergeti cam pe rezerva. Cea buna e ca nu veti ajunge la fundul sacului. In schimb, aveti o situatie stabila, pentru ca multi depind de seriozitatea muncii dvs. Partenerul va ofera fie sprijin financiar, fie o ocazie de-a castiga impreuna niste bani in plus.
Dragoste: Nu este exclus sa incercati sa inabusiti o pasiune in aceasta perioada. Incercand s-o tineti in frau, deveniti mai enigmatici si mai charismatici. In schimb, pasiunea nemanifestata ar putea sa se transforme intr-o usoara obsesie. Sunteti siguri ca sentimentele nu sunt reciproce?
Sanatate: Stare fizica excelenta pana pe 18, buna si in continuare.

Fecioara
Cer innorat

Evitati pe cat posibil deplasarile, lungi sau scurte, mai ales in prima parte a acestei luni. Drumurile in interes de serviciu s-ar putea dovedi pline de probleme. Se pot ivi din aceasta cauza discutii cu superiorii dvs. sau cu colegii. Dati maximum de randament lucrand cuminte, la birou. Lasati-i, pe cat posibil, pe altii sa bata drumurile, pentru dvs. se dovedesc si paguboase si enervante. Dupa 18, relatiile cu colegii se imbunatatesc, dupa 19 scapati de o prezenta (masculina) care incepuse sa va agaseze. In a doua jumatate a lunii, atmosfera incepe sa se imbunatateasca sensibil la serviciu, loc care pentru dvs. este adesea cel putin la fel de important ca si casa.
Bani: Daca aveti de facut investitii, daca aveti de facut plati, asigurati-va ca acestea sa fie efectuate pana pe data de 15. Este bine daca puteti lasa aceste lucruri pe mana unei persoane eficiente si oneste: Berbec sau Sagetator, pentru a avea ragazul sa va ocupati de complicatiile din viata dvs. profesionala.
Dragoste: Pana pe 18, plutiti usor si placut pe aripile erotismului. Nu este exclus ca persoana care va atrage sa fie un partener de afaceri, astfel imbinand utilul cu placutul. Mai tarziu, lucrurile se complica.
Sanatate: Pana pe 18, o stare pronuntata de agitatie, posibile dureri de stomac din cauza nervilor si/sau tulburari ale somnului.

Balanta
Amanati revolutia

Va deranjeaza anumite decizii pe care altii le iau peste dvs. si care va afecteaza direct viata personala, mai precis libertatea decizionala. Sunteti inclinati catre o "revolutie de catifea", pe care va sfatuim s-o amanati pana pe 20, indiferent cat de insistent va instiga la revolta un anume barbat. In afara de asta, vitalitatea dvs. nu este prea grozava in aceasta perioada, asa incat nu are sens sa va consumati si sa va agitati cat timp contextul pentru schimbarile la care va ganditi nu va favorizeaza planurile.
Bani: Trebuie sa fiti foarte atenti cum chibzuiti banii. Se pot ivi o seama de cheltuieli neprevazute, urgente, care sa va dea mare bataie de cap daca va lasati tentati de pasiunea dvs. pentru frumusete (fie cea personala, fie cea a unor obiecte pe care simtiti ca trebuie sa le aveti neaparat). Dupa 15, se iveste cineva care va poate ajuta cu administrarea sau investirea banilor, cu conditia sa mai fi ramas ceva de administrat.
Dragoste: Surprize, surprize. Nu insa din cele neplacute. In jurul datei de 20, puteti face o pasiune fulgeratoare pentru o persoana care irumpe brusc in viata dvs. Chiar daca se va dovedi doar "o scurta nebunie", episodul va va marca profund. Sunt insa sanse mari sa nu fie vorba de ceva trecator...
Sanatate: Poate o stare mai accentuata de oboseala, nimic grav.

Scorpion
Zbucium si bani

Prima parte a lunii o petreceti intr-un zbucium continuu, va nemultumeste practic totul in viata dvs. si va doriti sa fiti cu totul alta persoana, in cu totul alt context. Va alinati cu succesul pe care il aveti in cercul apropiatilor, cu care e bine sa iesiti cat mai des, pentru ca schimbarea mediului va destinde, la fel si compania celor pe care-i cunoasteti atat de bine. Harababura de-acasa incepe sa se calmeze o data cu data de 18, cand este posibila si reconcilierea dvs. cu un membru al familiei (barbat), al carui comportament v-a agasat in ultima vreme (si viceversa).
Bani: Primele 15 zile sunt spornice, iar castigul substantial, care s-ar putea sa apara, se bazeaza nu numai pe capacitatea dvs. impresionanta de rezistenta la efort, cat si pe niste ponturi inspirate, pe care vi le sopteste un coleg.
Dragoste: Este de asteptat ca o idila care se leaga in timpul uneia dintre iesirile in oras pe care vi le recomandasem la inceput, sa se intensifice intre 15 si 18, transformandu-se intr-o relatie profunda si de durata.
Sanatate: Beton.

Sagetator
Nu va lasati manipulati

Cu toate ca va place la nebunie sa calatoriti, si tocmai in aceasta perioada aveti un dor de duca nemaipomenit, dati-mi voie sa va temperez. Doar ultimele zece zile ale lunii sunt cat de cat propice drumurilor. Atentie la anturaj! Se poate sa fi iritat in ultima vreme orgoliul unor persoane mai putin iertatoare, care incearca sa va caroteze discret la serviciu. Eventual, va imping in fata intr-un conflict cu seful, prezentandu-va insa denaturat faptele, mizand pe simtul dvs. justitiar. Daca evitati manipularile pana pe 15, reusiti sa scapati basma curata.
Bani: Pana pe 18 va merge bine, n-aveti de ce sa va plangeti. Dupa aceasta data insa, veti fi inclinati spre extravagante.
Dragoste: Aveti oricum farmec, dar in februarie veti deveni aproape irezistibili. Aveti grija sa nu cuceriti mai mult decat puteti duce. Uneori, ramaneti si dvs. nedumeriti de intensitatea pasiunilor pe care le treziti. In viata de cuplu, erotismul se intensifica dupa 12.
Sanatate: Crutati-va coloana, altfel o sa va pedepseasca sciatica. Starile de insomnie sunt urmate de perioade de lancezeala.

Capricorn
Evitati risipa de sentimente

Cat timp Venus va traverseaza zodia - respectiv pana pe 18 - starea dvs. sufleteasca va fi echilibrata si va veti putea manifesta cu usurinta sentimentele pozitive, ceea ce de obicei nu va prea vine la indemana. Aveti insa grija sa nu cheltuiti cea mai mare parte a acestei energii creative, implicandu-va prea mult in rezolvarea problemelor unor prieteni, care doresc mai mult sa-si planga de mila decat sa si le rezolve. Principiul dvs. fiind eficienta, sunteti in stare sa irositi o multime de energie in mod nejustificat. Nu uitati ca si Dumnezeu ii ajuta pe cei care se ajuta si singuri, altfel va faceti vinovati de pacatul trufiei. Asaltul "falsilor neajutorati" se petrece in primele doua saptamani ale lunii. Verificati cine are intr-adevar nevoie de ajutor, iar in felul acesta veti putea fi eficienti fara a va suprasolicita.
Bani: In cea ce-a doua jumatate a lunii, o parte din incurcaturile dvs. financiare vor fi rezolvate cu ajutorul sau prin intermediul unei femei binevoitoare. Calculati-va atent cheltuielile intre 19 si 24, perioada ambigua, in care puteti inregistra, pe rand, pagube si castiguri.
Dragoste: Dupa 15, n-o sa fiti doar norocosi in dragoste, ci veti gusta si placerea sentimentelor profund impartasite, ceea ce pentru dvs. este foarte important. Anumite griji legate de temerile dvs. tainice incep sa se risipeasca. Starea de echilibru afectiv care incepe sa se infiripe acum va dainui pana anul viitor.
Sanatate: Durerile de tip reumatismal apar in primul rand in zona cervicala: umerii sunt incordati, iar energiile blocate va pot provoca dureri surde de cap.

Varsator
Vant de libertate

Tare ciudata luna va mai asteapta! Nu pot sa spun nici ca-i buna, nici ca-i rea, singurul adjectiv care mi se pare cat de cat sugestiv pentru a o descrie, ar fi pur realista. Radicalismul dvs. atinge cote maxime, nevoia dvs. de independenta la fel. Dar daca cineva va intreaba repede ce vreti de fapt, singurul raspuns corect ar fi "nu stiu", pentru ca asta e purul adevar. Vreti intr-adevar o multime de lucruri, de exemplu sa descoperiti un vaccin antigripal eficient care sa se adapteze mutatiilor, vreti sa opriti exterminarea tigrilor siberieni, vreti sa revolutionati sistemul stupid al impozitarii in Romania, aveti tot felul de dorinte de-acestea... modeste, idei stralucite despre cum sa procedati, dar... ce vreti dvs. de fapt? Singurul lucru pe care vi-l pot spune cu certitudine e ca in luna asta nu veti afla raspunsul la intrebarea-cheie.
Bani: Luna trecuta, ati avut parte de ajutor financiar din partea altora, in timp ce in februarie trebuie sa va bazati pe propriile forte. Aveti suficienta energie si dorinta de-a va ocupa de bunastarea dvs. materiala, iar eforturile dvs. nu vor intarzia sa se materializeze catre sfarsitul lunii.
Dragoste: Sunteti foarte motivati sa cuceriti pe cineva si, cu incepere de pe 18, acel cineva va incepe sa dea semne ca este la randul sau interesat de dvs. Sentimentele dvs. oscileaza intre reverii romantice si momente de hiperluciditate.
Sanatate: Aveti adesea stari de agitatie, fara vreun motiv aparent. Varsatorii din primul decan au depasit chinuitoarele lor insomnii; in schimb, dorm pe rupte. Asa si trebuie!

Pesti
Prieteni dragi si suflet senin

Pretuiti in aceasta perioada in mod deosebit prezenta prietenilor dragi in viata dvs. si sunteti pretuiti la randul dvs. Turbulentele din viata dvs. incep sa se linisteasca, nu vor mai interveni zguduiri brutale, pe care nu aveati cum sa le anticipati. Drumurile lungi sunt inca blocate, pana pe data de 15, cand e posibil sa faceti pe neasteptate o calatorie lunga - posibil in strainatate - in interes profesional. In cazul in care nu este vorba de un drum, este vorba de reusita la un examen sau de trecerea cu succes a unui test, oricum ceva legat de viata dvs. profesionala. Orice initiativa de-a invata lucruri noi in aceasta perioada va va ajuta in cariera.
Bani: Pana la mijlocul lunii, banii vin cam cand aveti mai mare nevoie de ei. Stiti ca puteti conta pe sprijin financiar la nevoie. Dupa 15, va mobilizati pentru a va intari resursele.
Dragoste: In afara de vagile dvs. aspiratii catre un ideal, din care vi se pare ca zariti fragmentele in diferite persoane, dar cam dificil de reasamblat intr-una singura, nu s-ar parea ca amorul este numarul unu pe lista prioritatilor. Se pare ca viata de cuplu merge bine.
Sanatate: Pana pe 15, s-ar putea sa aveti probleme cu monturile sau picioare umflate. Starea dvs. de oboseala este semicronica, asa ca dormiti pe saturate. Dupa 15, va revine energia.