Cititorii raspund

Redactia
"Mi s-a pus diagnosticul de pinten". (Raspuns pentru Dinca Ana - Sibiu, F. As nr. 363)

1. Problema pintenilor calcaneului este frecventa. Pot sa va asigur ca recomandarea de a face tratament cu raze Roentgen este foarte corecta. In calitate de medic primar radiolog, cu o activitate de peste 40 de ani in domeniu, am vazut multe cazuri similare si va asigur ca tratamentul cu anumite raze Roentgen (sau X) este singurul eficient. Se folosesc raze in doze foarte mici, pur antiinflamatoare, aplicate strict local, in servicii de specialitate, si nu afecteaza restul organismului. Preumblarile pe la diverse cabinete nu fac decat sa va prelungeasca suferinta. In ce priveste pericolul razelor, de care va plangeti, va asigur ca in decursul vietii primiti mai multe raze X sau Roentgen cu ocazia diverselor explorari radiologice, in scop de diagnostic: radioscopii, radiografii etc., de care se abuzeaza la noi in tara. Cu stima,
Dr. Georgeta Vatavu - Iasi
2. In fiecare seara, inainte de culcare, introduceti laba piciorului bolnav intr-un lighean, continand solutie concentrata de sare de bucatarie, cat puteti suporta de fierbinte, fara sa va arda insa. Durata baii este de 20-30 de minute, avand grija ca, pe masura ce saramura se raceste, sa adaugati lichid fierbinte pentru mentinerea temperaturii initiale. Inveliti apoi laba piciorului cu un prosop, pentru ca racirea sa nu fie rapida. Dupa doua saptamani, pintenul va fi doar o amintire.
Giurgiu Ioan - Str. Locotenent Negel nr. 50, sector 6, Bucuresti

"Cum pot scapa de durerile cauzate de monturi?"
(Raspuns pentru Ioana Craciun - Bucuresti, F. As nr. 363)


1. Aveam 45 de ani (acum am 71) si ma aflam la un botez. Nu dansam ca nu puteam de durere. Aveam niste monturi de toata frumusetea. Fiind intrebata de ce nu dansez, mi-am spus oful. O doamna de langa mine, care era sora de caritate in Bucuresti, mi-a dat urmatoarea reteta: se pun intr-un borcanel zece lame de ras (chiar si intrebuintate), peste care se toarna un pahar de otet de vin. Se lasa o luna de zile, pana cand otetul isi schimba culoarea. Apoi se oblojesc monturile cu o vata inmuiata in otet, pana cand se goleste borcanul. Seara se pune vata pe monturi, apoi se prinde cu un leucoplast si se trage o soseta. Se lasa peste noapte sa-si faca efectul. Dimineata, vata se arunca. Important (si mai neplacut): spalatul pe picioare e interzis pana la terminarea tratamentului. Eficienta este, insa, 100%. Pe mine nu m-au mai durut monturile niciodata si am scapat si de operatie. In plus, monturile s-au micsorat si nu-mi mai deformeaza pantofii. Daca rezultatul dorit nu apare imediat, mai repetati procedeul o data.
Tomescu Cleopatra - Piata Garii, bl. H3, sc. 1, ap. 13, Craiova
2. Si eu am suferit acum 20 de ani de dureri de monturi insuportabile, pe care nu le-am vindecat cu nici un tratament alopat. Am recurs, in disperare de cauza, la remedii homeopatice si rezultatele au fost spectaculoase. Monturile s-au oprit din crestere, iar durerile inflamatorii si roseata au cedat in 2-3 zile. Va sfatuiesc sa va adresati Policlinicii din Bucuresti, str. Visarion nr. 6-8, unde se aplica o gama larga de tratamente neconventionale, inclusiv tratamente homeopatice. Numerele de telefon sunt: 659.31.70 si 650.65.10. Va doresc succes si un rezultat la fel de miraculos ca cel pe care l-am obtinut eu.
Baicu Graziella - Str. Georges Bizet nr. 6, sc. A, ap. 1, sector 2, Bucuresti

"Bolile de inima se pot trata naturist?"
(Raspuns pentru Anghel Olimpia - Deva, F. As nr. 363)


Desi sunt si eu "inimoasa" (am proteza de valva mitrala), nu despre inima vreau sa vorbim, ci despre colibaciloza care va supara. Incercati s-o tratati cu ceaiuri de busuioc (3-4 pe zi) si cu ulei de coriandru, de trei ori pe zi cate zece picaturi in putin ceai, apa sau pe zahar. Nu depasiti zece zile de tratament. Puteti relua reteta ori de cate ori simtiti ca iar incep sa va supere obraznicii de colibacili. Ambele produse (busuiocul uscat si uleiul de coriandru) le gasiti la magazinele cu plante medicinale. Am avut pe cineva in familie care s-a chinuit ani de zile cu fel de fel de antibiotice si nu a rezolvat nimic, pana la acest leac atat de simplu. Si ceaiul si uleiul sunt foarte placute la gust. Va doresc multa sanatate.
Rodica Tanasescu - Str. Gh. Missail nr. 34, sector 1, Bucuresti, cod 78226

"Sufar de steatoza hepatica gradul Ii"
(Raspuns pentru Mihai C. - Bucuresti, F. As nr. 363)


1. In luna iunie 1998, mi s-a pus diagnosticul de steatoza, mai mult de jumatate din colecist fiind plin cu namol biliar + calculi (pietre). De atunci, urmez tratamentul pe care vi-l sugerez si dvs. (veti scapa de noroiul biliar in circa o luna, altfel se transforma in calculi). Faceti o cura de ceai cu turita mare (se gaseste la Plafar). Intr-o cana de portelan puneti o lingurita de ceai, peste care turnati apa clocotita. Lasati vasul doua minute acoperit (cu ochii pe ceas), nu mai mult. Strecurati si beti ceaiul caldut, dimineata pe nemancate, apoi stati 30 de minute pe partea dreapta. Dupa aceea puteti manca. La fel, beti la amiaza si seara, cu 30 de minute inainte de masa, dar fara sa va mai culcati. Veti observa dupa cateva zile ca scaunele sunt decolorate (galbui), ceea ce inseamna ca eliminati noroiul. Dupa doua saptamani intrerupeti tratamentul si reluati-l dupa alte doua saptamani, timp in care repetati ecografia, si daca a mai ramas namol biliar, mai repetati cura doua saptamani. Faceti iarasi ecografie si vi se va confirma eliminarea noroiului. Pentru protectia biliara, luati Liv 52 (un produs indian 100% natural), 3 tablete pe zi, vreme de o luna, apoi faceti pauza o luna, dupa care repetati tratamentul. Veti constata ameliorarea. Eu am eliminat noroiul biliar complet, iar calculii - de la 9 mm au devenit de 5 mm. Voi continua tratamentul pana la vindecarea totala. Pentru durerile de picioare, va recomand crema Comag A (produsa de Institutul de Ecologie Aplicata din Bucuresti - tel. 01/221.57.79) care face minuni. Masati-va cu ea zonele dureroase. Dar in primul rand revigorati-va psihicul si nu va lasati prada deznadejdii. Va doresc numai bine.
Celia - Cluj
(Asteptam adresa dvs. pentru a putea onora acest raspuns competent.)
2. Initial, v-am scris amanuntit despre felul in care va pot ajuta. Apoi mi-am dat seama ca spatiul tipografic al generoasei "Formula As" nu va permite publicarea integrala a epistolei mele. Vestea buna este Golden Yacca, un produs american, extract vegetal, cu care de patru ani se trateaza cu succes hepatitele cronice si in Romania. Neexistand nici o incompatibilitate cu medicamentele, tratamentul dvs. nu va trebui intrerupt.
Golden Yacca nu are efecte secundare. Curata corpul de reziduuri, de la malul biliar si nisipul renal pana la depunerile gutoase din articulatii si colesterolul din artere. Intareste rezistenta naturala la boli (imunitatea). Are o actiune antialgica, antialergica si antiinflamatorie, ca si Cortizonul, dar fara neplacerile produsului sintetizat chimic. Golden Yacca are avizul Ministerului Sanatatii inca din 1995 si este distribuit in toata tara de o retea care cuprinde peste 3300 de colaboratori. Cu cele mai bune urari de sanatate,
Dr. Lucian Munteanu, medic primar, consilier medical al S.C. Egym Romania S.R.L. - Aleea Rogerius nr. 6B, bl. Master, biroul 305, Oradea, jud. Bihor, cod 3700, tel. serviciu: 059/46.58.05, tel. mobil: 094/69.69.03

"Am flocoane in corpul vitros al ochiului"
(Raspuns pentru I.G. - Hateg, F. As nr. 363)


Fac parte dintre fericitii care au izbutit sa scape de un asemenea chin si ma grabesc sa va impartasesc procedeul. Cu ani in urma, la aceeasi afectiune de care suferiti dvs., oftalmologul mi-a prescris produsul Difebrion. Afland ca este un extract din afine si fiind si foarte scump, am preferat sa folosesc produsul Eridiarom (revedeti interviul publicat pe tema aceasta in F. As) care este un extract integral din afine si este incomparabil mai ieftin. Efectul a fost formidabil. Am scapat de flocoanele hemoragice din corpul vitros destul de repede. Dar, tinand cont de varsta (azi am 78 de ani), de faptul ca toata viata am suferit de un astigmatism miopic (parintii mei au fost miopi) si ca de vreo zece ani mi-a fost descoperita o cataracta incipienta, am continuat sa mestec zi de zi, fara nici o pauza, cate doua pastile de Eridiarom la fiecare masa (sau chiar intre mese, ca sa fie 6-8 pastile pe zi). Ei bine, cataracta mea si-a stopat evolutia, iar la controalele periodice pe care le fac din sase in sase luni vad cu ochelarii de distanta inclusiv penultimul rand de pe tabela de control, iar de citit, citesc cu ochiul liber. Va recomand, deci, sa incercati si dvs. un tratament cu Eridiarom. Daca nu se gaseste in Hateg, apelati la urmatoarea adresa: str. Aleea Putna nr. 5, sc. 6, ap. 57, Cluj-Napoca, cod 3400 (d-l dr. Morar Roman).
Olga B. - Cluj
(Si pe dvs. va rugam sa ne trimiteti adresa pentru a va acorda Premiul Omeniei.)

"Am contactat un streptococ betahemolitic, care imi da mari probleme"
(Raspuns pentru R. Oprea - Cluj, F. As nr. 363)


1. Ii sugerez d-lui Oprea sa consume o perioada mai indelungata ceai de nalba de gradina sau de casul popii. El poate fi preparat din plante in stare proaspata sau uscate. Se macereaza o lingura de planta la o cana de apa rece, circa 8 ore (de seara pana dimineata) si apoi se incalzeste pana la circa 37 grade C. Se consuma cat mai des cu putinta, pe parcursul zilei. Mie mi-a ajutat acest ceai, in aceeasi afectiune, si ii doresc d-lui R. Oprea sanatate.
Eugenia Sirca - Str. Vanatorilor nr. 62, loc. Brad, jud. Hunedoara, cod 2775
2. Va recomand o reteta miraculoasa: combinatia dintre otetul de mere si miere. Se pun intr-un pahar cu apa doua lingurite de miere si doua lingurite de otet de mere si se amesteca pana se omogenizeaza. Se beau trei pahare pe zi, inainte de mesele principale, cu inghitituri mici (cum bem cafeaua). Aceasta bautura miraculoasa, pe care toata lumea o stie, dar putini o folosesc, distruge in mod sigur streptococul. Ea este la fel de eficienta in combaterea urmatoarelor afectiuni: gripa, raceli, sinuzite, arsuri la stomac si formarea gazelor, determina refacerea rapida dupa surmenaj, mareste rezistenta la frig si intareste sistemul imunitar, impiedica caderea parului si ajuta la refacerea lui. Cel putin 80% din boli pot fi prevenite cu acest elixir care n-ar trebui sa lipseasca din nici o casa.
Petrescu Ion - Str. Malcoci nr. 31, Tulcea, jud. Tulcea, cod 8800

"Am dureri menstruale insuportabile"
(Raspuns pentru Gianina - Bucuresti, F. As nr. 363)


"Am probleme cu menstruatia si doctorii m-au umflat cu hormoni"
(Raspuns pentru A. Irimia - Galati, F. As nr. 364)


Toate problemele legate de menstruatie - dereglari, dureri, stare de agitatie sau depresie - pot fi rezolvate cu produsele naturale ale firmei California Fitness (Chelated Zinc si Evening Primrose Oil) care regleaza functia ovariana. Rezultatele se vad inca din prima luna de tratament. Ideal este sa urmati tratamentul trei luni. Ambele cititoare ma pot contacta telefonic la tel. 322.40.41.
Dr. Alice Vasiliade - Bucuresti
2. Am avut aceleasi probleme menstruale ca si dvs. Va recomand produsul Vidan (acid mefenamic), cate un comprimat de trei ori pe zi, in perioadele dureroase.
Mariana C. - Bucuresti

"Caut pungi de colectare cu adeziv, pentru urina"
(Raspuns pentru Moise C. - Onesti, F. As nr. 396)


Am de vanzare 15 placi si 90 de pungi de colectare pentru urina.
Elena Radu - Sfantu-Gheorghe, jud. Covasna, tel. 067/32.34.14 (dupa orele 20.00)

"Baietelul meu are pielea ca de gaina"
(Raspuns pentru Munteanu Cristina - Bacau, F. As nr. 395)


Un remediu deosebit in afectiunea fiului dvs. (ca si in alte boli de piele) este alifia de galbenele, care se gaseste la plafaruri si-n farmacii. Folositi-l cu incredere. Este un emolient deosebit.

"Am astm cardiac si edem pulmonar"
(Raspuns pentru Ciochina Safta - Galati, F. As nr. 395)


Paducelul si talpa-gastei sunt doua plante din care se produc o sumedenie de medicamente pentru cardiaci. Paducelul este un foarte bun stabilizator al tensiunii arteriale si un excelent tonic cardiac, iar talpa-gastei este un excelent calmant cardiac (de trei ori mai eficient ca Valeriana). Beti trei-patru ceaiuri pe zi, preparate din fiecare planta in parte, oparita cu o cana de apa clocotita. Atentie la regimul alimentar: exclus alcoolul, tutunul, cafeaua, sarea. Renuntati pe cat posibil la carne.
Sergiu Bob - Bucuresti, tel. 01/610.71.46

"Fetita mea, in varsta de un an, sufera de tumora orbitala"
(Raspuns pentru Anghel Monica - Galati, F. As nr. 395)


Rostopasca este o planta cunoscuta ca antitumoral deosebit. In cazul de fata, mama va face un ceai de rostopasca mai concentrat: doua lingurite cu varf la 100 ml apa. Se fierbe 5 minute, la foc mic (planta se pune cand apa da in clocot). Se lasa sa se raceasca. Se pun comprese caldute pe ochi, de trei-patru ori pe zi. Procedeul se repeta zilnic, cu ceai proaspat. Tratamentul dureaza minimum doua saptamani, avand rezultate deosebite.
Sergiu Bob - Bucuresti, tel. 610.71.46

"Cunoaste cineva adresa vindecatoarei Lidia Fecioru?"
(Raspuns pentru N.L. - Targu-Jiu, F. As nr. 394)


1. Adresa d-nei Lidia Fecioru este: Aleea Barajul Sadului nr. 3-5, bl. 12-13, parter, ap. 88, Bucuresti (statia de metrou Titan), tel. 643.60.79. Programati-va cu toata increderea!
Mara - Bucuresti

2. Eu n-o cunosc pe d-na Fecioru, dar va sfatuiesc sa va adresati d-lui Popa Vasile din Bucuresti ("Naturamedica"), tel. 01/629.73.28 sau 01/629.84.47, care m-a vindecat, nemaiavand acum nici urma de fibrom uterin.
Claudia M. - Bucuresti

"Dupa o operatie de cancer la prostata, socrului meu i s-au dat sanse de supravietuire de numai un an"
(Raspuns pentru Matei Dan - Iasi, F. As nr. 394)


In toate cazurile de cancer si de prostata se face un tratament cu produse apicole si anume: zilnic se iau in trei prize, dupa fiecare masa principala, cate 8-10 g polen, deci in total 25-30 g. Tratamentul dureaza minimum trei luni. Recomand a se cumpara polen de albine curat si uscat de la magazinele cu produse naturiste (de exemplu cel aflat in Brasov, pe straduta din spatele Hotelului Aro). Numai acolo am gasit spre comercializare acest produs sigilat si cu numele producatorului mentionat pe pungulita. Pret la sfarsitul anului 1999: 10.000 lei/100 g. Fac precizarea ca polenul este un produs higroscopic, deci trebuie pastrat intr-un recipient inchis si la frigider (temperatura 2-4 grade C). Zilnic, o data cu priza de polen, se consuma si 10-15 g miere de albine. Pentru detalii, pot fi contactat la adresa:
Musat Dan - Str. Soarelui nr. 1, bl. A60, ap. 20, Braila, tel. 039/63.48.37

"Dupa o operatie de cancer la san, mi s-a umflat mana"
(Raspuns pentru Irina Streja - Bucuresti, F. As nr. 393)


In cazul in care un consult medical de specialitate ar stabili ca umflarea mainii este numai de natura strict circulatorie, fara alte cauze mai profunde, ati putea obtine bune rezultate prin aplicatii locale cu tinctura de spanz, pe care o puteti prepara singura, conform retetei indicate intr-un raspuns anterior pentru Silvia - Galati, publicat in nr. 388 din 15-22 noiembrie 1999 al "Formulei As".
Valeriu Munteanu - Str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara

"Baietelul meu este foarte emotiv"
(Raspuns pentru Carmen C. - Bucuresti, F. As nr. 393)


In cazul baietelului dvs., tratamentul homeopatic poate interveni cu rezultate foarte bune, homeopatia folosind remedii care ajuta la reechilibrarea organismului.
Dr. Beatrix Pal, medic de medicina generala, pediatrie si homeopatie, Fundatia de Homeopatie Unicista "Similimum" Bucuresti - Str. Dinu Vintila nr. 5, bl. 4, sc. 2, ap. 31, tel. 01/619.26.39 (luni 9.00-14.00 si miercuri 9.00-17.00). La domiciliu, ma puteti contacta seara, dupa orele 21.00, la tel. 01/667.15.84.