Strabunica stie tot

Redactia
Sfaturi de la strabunica

• Mirosul urat al gurii dispare daca mestecati de mai multe ori pe zi frunze de menta sau boabe de cafea.

• Pestele sarat se lasa doua ore intr-o baie de lapte.

• Fasolea si mazarea uscata fierb mai repede daca in apa se adauga o lingurita de bicarbonat. Acoperiti vasul cu un capac.

• Paianjenii n-o sa mai intre in casa daca ungeti rama usilor si ferestrelor cu otet alb.

• Feliile uscate de sunca isi regasesc moliciunea daca le inmuiati cateva minute in lapte.

• Sucurile de fructe si de legume trebuie consumate imediat, altfel se oxideaza, devenind toxice.

• Kiwi este un fruct care trebuie consumat numai cand este copt, altfel produce afte.

• Parul de pisica se curata usor de pe tapiteria mobilelor si de pe covoare, folosind un burete umed sau o perie varata intr-un ciorap de matase.

• Cand apa din acvariul cu pesti are o culoare albicioasa, e semn ca hrana e prea abundenta. Mutati animalele intr-un alt recipient, spalati-le acvariul cu apa usor otetita, clatiti bine, apoi mutati locatarii inapoi.

• Cand apa din acvariu are culoare inchisa, usor maro, e semn ca acvariului ii lipseste lumina. Mutati-l.

• Daca apa e verde, e semn ca acvariul primeste exces de lumina. Cautati un loc mai ferit.


Cum se opreste sughitul:

• Muscati-va prima falanga a degetului inelar.

•  Beti un pahar de apa fara sa respirati.

• Numarati pana la 20 fara sa respirati.

• Sugeti o bucata de zahar imbibata cu otet.

•  Piscati-va tare de lobul urechii.

• Inmuiati-va mainile si picioarele in apa foarte rece.