Cititorii intreaba

Redactia
Un nou apel din partea unui bolnav de seringomielita

In revista dvs. nr. 390, la rubrica "Cititorii intreaba" ati publicat un articol "Prietena mea sufera de seringomielita". Apelez si eu cu tot sufletul la dvs., in speranta ca pot fi ajutata, intrucat fratele meu in varsta de 29 de ani este diagnosticat cu seringomielita - tetrapareza spastica, actualmente internat pentru a fi supus unei noi interventii chirurgicale. As dori sa obtin mai rapid un raspuns, respectiv adresa (telefonul) d-nei Rusu Maria din Brasov. In cazul in care exista posibilitatea ca aceasta boala sa fie tratata cu succes in strainatate, asteptam un raspuns prin intermediul revistei "Formula As". Va multumesc.
Petcu Valerica - Slobozia

"Cum se rezolva problema colectiilor pleurale masive?"
Va scrie o cititoare fidela a revistei dvs. In numarul 391 al revistei, la rubrica sus mentionata a aparut articolul "Mama are probleme cu sistemul osos". Avand in vedere ca si eu sufar de aceleasi necazuri ca si mama studentei, o rog fierbinte sa-mi transmita prin intermediul revistei dvs. cum a rezolvat problema colectiilor pleurale masive. Dumnezeu sa-i ajute! Cu stima,
Constantina - Bucuresti

"Tatal meu sufera de neoplasm de colon operat"
Tatal meu, in varsta de 59 de ani, sufera de trei ani de neoplasm de colon operat. In ultima vreme, starea generala s-a deteriorat foarte mult. Va rog, daca cineva cunoaste vreun tratament sau poate sa ne indrume catre un medic, i-as ramane indatorata. Va multumesc foarte mult si va rog sa publicati apelul meu disperat.
Manolache A. - Ploiesti

"Fetita mea, in varsta de un an, sufera de tumora orbitala"
Imi deschid sufletul catre dvs. si va rog sa ma ajutati. Sunt o tanara de 23 de ani si am o fetita de un an, pe care am nascut-o cu o malformatie la picioare, numita Var Equin bilateral. De la varsta de doua saptamani este cu piciorusele in ghips, dar nenorocirea este ca la numai o luna i-a aparut o tumora la ochi. Am mers la control la Bucuresti, la d-l prof. Ciurea unde, pe cand avea doar patru luni, a operat-o, dar nu ne-a dat mari sperante. Merg cu fetita din doua in doua saptamani la Bucuresti pentru a-i schimba ghipsul la picioare (un picior s-a indreptat, dar celalalt mai putin). In privinta ochiului, sunt insa foarte ingrijorata fiindca la prima operatie nu s-a putut scoate toata tumora si ar mai fi nevoie de o a doua operatie pentru a-i curata tot, dar cu conditia sa-i scoata ochiul. Nici asa nu se garanteaza insa vindecarea completa. La externare i s-a pus diagnosticul de tumora orbitala dreapta, ablatie subtotala sub microscop. Intrucat sunt disperata, va rog sa ma ajutati. Poate a trecut cineva printr-o astfel de situatie si imi poate recomanda un specialist bun sau un tratament naturist pentru a-mi vindeca fetita. Chiar daca soarta nu mi-a oferit prea mult, copilul este sufletul meu. Va multumesc din toata inima.
Anghel Monica - Galati

"Baietelul meu are pielea ca <<de gaina>>"
Stimata redactie, sunt o inraita si fidela cititoare a revistei dvs. Indraznesc sa va cer ajutorul intr-o problema cu care ma confrunt de ani de zile. Am un baietel de aproape 6 ani, care de la varsta de 6 luni are pielea ca "de gaina" mai ales pe fata (obraji, frunte, nas, barbie). Cand se usuca, din acele terminatii iese ceva alb, cum ar fi cosurile uscate. Am fost cu el la medic, dar nu mi-a putut spune exact ce are. Mentionez ca nu are mancarimi sau alte probleme, dar aspectul pielii la aceasta varsta frageda este inestetic. Cu stima si respect,
Munteanu Macsutovici Cristina - Bacau

"Sufar de claustrofobie"
Am varsta de 35 de ani si de aproximativ 15 ani sufar de claustrofobie. Nu pot sa circul cu metroul, autobuze sau tramvaie aglomerate. Cand raman blocat in lift, prima senzatie este aceea ca intru in panica si transpir. Daca cineva cunoaste un tratament naturist sau alt remediu, il rog sa ma ajute.
Ivascu C. - Bucuresti

"Am astm cardiac si edem pulmonar"
Am varsta de 65 de ani si sunt cardiaca cu doua infarcturi miocardice acute si cu edeme pulmonare. Sufar de aceasta boala din 1982, am fost internata si am urmat diverse tratamente, am hipertensiunea intre 100 si 300, cu dubla leziune aortica si stenoza aortica. In ultimul an am facut crize care au fost foarte periculoase, manifestandu-se cu sete cumplita de aer, transpiratii reci, respiratie suieratoare si incetinita, cu tuse. Aceste crize se termina dupa un timp nedefinit si sunt atat de inspaimantatoare incat imi doresc sa mor decat sa sufar atat. Va rog la modul cel mai omenesc posibil sa ma ajutati sa ies din disperarea care m-a cuprins. In nadejdea ca Dumnezeu ma va ajuta sa depasesc aceasta situatie grea, multumesc in mod deosebit redactiei revistei "Formula As" si cititorilor ei.
Ciochina Safta - Galati

"Baietelul meu este diagnosticat cu meduloblastom nediferentiat, gradul Iv"
Citesc revista "Formula As", in special rubrica de "Medicina naturista" care ma impresioneaza foarte mult. Am citit in revista ca exista tratamente cu ceaiuri care pot vindeca cancerul. Am si eu un baietel de 4 ani si jumatate care a fost operat la cap, la Spitalul de Urgenta nr. 9, de unde i s-a extirpat in intregime o tumora de 5 cm. Diagnosticul pus a fost de meduloblastom nediferentiat gradul Iv. A urmat 20 de sedinte de iradiere la cap si 15 pe coloana. In prezent face tratament cu citostatice la Institutul Oncologic - Bucuresti in fiecare luna. Pana acum analizele au iesit bune, dar copilul nu are pofta de mancare. Vrem sa stim daca baietelul nostru poate urma un tratament naturist pentru a se vindeca definitiv de aceasta boala cumplita. Va rugam sa ne recomandati un medic bun homeopat, daca se poate in apropiere de casa.
Draghescu Ion - sat. Pades, com. Pades, jud. Gorj, cod 1431, tel. 053/47.11.96

"Am atrofie cerebeloasa"
Ati ajutat foarte multa lume, de aceea va rog insistent sa comunicati si aceasta doleanta a mea. Am atrofie cerebeloasa. Aceasta boala mi-a afectat mersul si vorbirea si am fost la mai multe spitale din tara, insa fara nici un succes. Daca cineva din tara a suferit de aceasta boala si s-a vindecat cu un tratament naturist, il rog sa-mi dea un raspuns prin intermediul ziarului. Va multumesc anticipat.
B.G. - Suceava

"Mama slabeste incontinuu si nu stim cum s-o ajutam"
Mama mea, in varsta de 67 de ani, este foarte bolnava de aproape un an, iar noi, cei care suntem in jurul ei, nu stim cum sa o ajutam. In luna ianuarie 1999 a fost internata in spital, unde i-au fost facute o serie de analize specifice. Va redau datele de pe biletul de iesire din spital: examenul obiectiv arata o bolnava cu facies astenic, coloana vertebrala marcata dureroasa la mobilizare cu tulburari de echilibru, abdomen sensibil la palpare in hipocondrul drept, flanc drept. Stare generala alterata, scadere ponderala marcata, astenie, frisoane, adinamie. Diagnosticul de la tomograf este atrofie corticala, lacune ischemice; gastrita eritematoasa, hiperemica cu minim reflux biliar; stomac rezecat cu anastomoza terminoterminala. Mama a fost operata in 1989 de ulcer duodenal cu nisa. A primit o serie de medicamente care nu au ajutat-o cu nimic; din contra, se simte mai rau, slabeste in continuare (in 9 luni a slabit 15 kg), nu are pofta de mancare, are insomnii, este deprimata, face crize de 2-3 ori pe saptamana, isi pierde toata puterea pe care o are, ii amortesc picioarele, ii scade tensiunea brusc, isi pierde echilibrul, are transpiratii reci. Medicamentele pe care le-a primit de la medicii la care a fost sunt: Sermion 10 mg (de 3 ori pe zi), Nicerim 10 mg (de 3 ori pe zi), Tranxene 5 mg (o pastila, seara), Piracetam (de 2 ori pe zi), Diazepam (de 2 ori pe zi), Vitamina B12 si Vitamina B6. Va rog frumos sa ne ajutati cu un sfat, ca sa-i putem reda mamei noastre zambetul pe buze. Dvs. sunteti ultima noastra speranta. Va multumim ca existati!
Munteanu Cristina - Sibiu

"Prietenul meu sufera de stari febrile"
Va scriu in numele prietenului meu, care de mai mult de sase luni sufera din cauza temperaturii ridicate, cu variatii intre 36,9 grade C si 38,2 grade C. A urmat numeroase tratamente, fiind internat de mai multe ori in spital, insa nu i s-a stabilit nici un diagnostic. Starile febrile sunt insotite de multe ori de dureri de cap si lipsa poftei de mancare. In tot acest timp, de cand se simte rau, s-a schimbat foarte mult, fiind foarte irascibil si demoralizat. Are varsta de 27 de ani si i se pare ca nimic nu mai are sens. Mi-as dori foarte mult ca cineva sa poata sa ne ajute, chiar cu un sfat. Va multumesc foarte mult.
Laura - Bucuresti