Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Sufar de cheratoza foliculara". (Raspuns pentru Viorica M. - Costesti, jud. Arges, F. As nr. 361). Portiunea de piele iritata trebuie dezinfectata prin spalare si curatire cu sapun medicinal si o infuzie calduta de musetel, in amestec cu radacina de tataneasa, cate o lin...

Cititorii Raspund

"Sufar de cheratoza foliculara"
(Raspuns pentru Viorica M. - Costesti, jud. Arges, F. As nr. 361)

Portiunea de piele iritata trebuie dezinfectata prin spalare si curatire cu sapun medicinal si o infuzie calduta de musetel, in amestec cu radacina de tataneasa, cate o lingurita din fiecare planta, la o jumatate de litru de apa. Intern, se administreaza intre 305 g drojdie de bere zilnic, iar extern, se aplica unguent de propolis (se gaseste la magazinele "Apicola") care vindeca si regenereaza tesutul. Va doresc sa va vindecati cat mai repede si definitiv.
Vlasceanu Vasilica - Com. Comisani, sat Iazuri, jud. Dambovita

"Ma chinui cu o boala de piele: dermatita seboreica"
(Raspuns pentru Anca Simionescu - Bucuresti, F. As nr. 361)


- Comandati la farmacie urmatoarea alifie (recomandata de un medic specialist): Cloramfenicol 0,75 g + Nidoflor (unguent) doua tuburi. Costul unei cutii cu alifie este de aproximativ 16.000 lei. Se procedeaza astfel: se unge bine zona afectata dimineata si la amiaza, apoi seara se spala bine cu un burete cu apa si sapun, frecandu-se putin, pentru indepartarea crustei. O sa vedeti rezultatul dupa primele zile. Cojile se desprind singure. Dupa ce va stergeti bine cu un prosop, va ungeti din nou. Va doresc sanatate.
Cosma Liliana - Aleea Lalelelor, bl. Experimental, ap. 6, Deva, jud. Hunedoara, cod 2700

- Va recomand urmatorul tratament, care nu poate da gres: spalati-va pe cap cel putin doua luni, cu un sampon special, de provenienta americana, numit Selsun (abandonati orice alte sampoane), apoi ungeti-va pielea capului cu unguentul Diprosalic, pe care il puteti aplica si in celelalte zone. La spalarea pe cap, lasati samponul in contact cu parul, aproximativ 5 minute, apoi clatiti-l. Daca situatia este grava, luati tabletele numite Claritine, cate una pe zi. Tratamentul este costisitor (circa 300.000 lei) dar foarte eficient. In speranta ca veti scapa de boala care va supara, va doresc insanatosire grabnica.
Radu Florin - Str. Ceahlaului, bl. 27, sc. A, ap. 14, loc. Lugoj, jud. Timisoara

- Luati legatura cu d-l dr. Neagu Valeriu, medic dermatolog la Policlinica cu Plata nr. 2 din Sos. Pantelimon, care m-a ajutat sa ma vindec de aceeasi boala.
Marica - Bucuresti

"Fiul meu sufera de artroza mandibulara"
(Raspuns pentru Marilena - Sibiu, F. As nr. 361)

Celebra vindecatoare bulgara Vanga recomanda: se taie o ceapa pe lungimea ei. In mijlocul celor doua bucati rezultate se toarna doua picaturi de gudron, dupa care se aplica pe locul dureros (pe partea de dinafara a cavitatii bucale). Eu m-am vindecat in felul acesta de artroza mandibulara, facand in plus si raze ultrascurte si ultrasunete, doua serii a cate zece sedinte. Va doresc succes,
Gheorghiu Adriana - Str. Bodesti nr. 2, bl. 29 B, sc. C, et. 1, ap. 96, sector 2, Bucuresti

"Stie cineva un tratament naturist impotriva alopeciei?"
(Raspuns pentru Ovidiu - Buzau, F. As nr. 361)

-Fetita mea s-a confruntat cu aceeasi boala. Am fost la multi medici dermatologi, care au fixat acelasi diagnostic "alopecie", mi-au prescris tratamente adecvate dar degeaba. La indemnul unor cunostinte, am mers cu fetita la Ramnicu Valcea, la dr. Teleki Samoila. A consultat-o, i-a diagnosticat Pelada, a urmat tratamentul prescris si acum fetita are 17 ani si nu mai are nici o problema. Astept sa ma contactati la telefon 049/56.11.84 sau 049/56.09.96 pentru a va da telefonul si adresa dr. Teleki, un om minunat.
Mariana Popescu - Corabia, jud. Olt

- Uleiul de ricin contine substante active care hranesc radacina firului de par. Se maseaza pielea capului din trei in trei zile cu uleiul de ricin (seara), se acopera capul si se spala parul a doua zi dimineata. Efectele benefice apar dupa zece sedinte.

Va mai propun o reteta, cu oua de prepelita. Iat-o: se iau 10 galbenusuri de oua de prepelita, 2 fiole de laptisor de matca (de la magazinele "Apicola"), o lingurita de miere, un varf de cutit de drojdie. Toate ingredientele se amesteca pana la omogenizare, apoi se lasa la dospit 24 de ore, intr-o incapere calduroasa. Tratamentul: pe cat posibil e bine ca parul sa fie tuns sau taiat scurt. In fiecare seara, se spala mai intai parul cu sapun de casa (exclus sampon), apoi se aplica pasta obtinuta cu ajutorul unui tampon de vata, facand carari paralele. Peste noapte, capul se acopera cu un prosop curat si se leaga cu o basma. A doua zi dimineata, parul se spala din nou, folosindu-se la clatire ceaiul de musetel (solutia nefolosita se poate pastra in frigider pana la consumare). Tratamentul de baza dureaza zece zile, putand fi continuat fara pauza. Reteta da rezultate in circa 80% din cazuri.
Oanca Adrian Alin - Str. Septimius Severus nr. 45, Tor 2-3, Alba Iulia, cod 2500

"Doresc un tratament pentru panaritiu"
(Raspuns pentru M.M. - Pitesti, F. As nr. 332)

Daca panaritiul dvs. este micotic, trebuie sa aplicati local unguent Clotrimazol, apoi aplicati peste el un pansament care sa ramana 24 de ore. A doua zi se spala locul si se aplica din nou unguentul. Tratamentul dureaza 8-10 zile, dupa care panaritiul se vindeca. Daca este un panaritiu stafilococic ori streptococic se aplica local un pansament steril cu unguent ihtiolat timp de 3-4 zile. Dupa abcedarea totala a puroiului, se spala locul cu apa oxigenata. Ulterior, se poate aplica si un pansament cu Nidoflor, cateva zile, pana la vindecarea totala.
Dr. Cioranu Nicolaie - Str. Lud. Szantay nr. 14, Arad

"Fiul meu e suspect de cancer de piele"
(Raspuns pentru Constantinescu Maria - Pitesti, F. As nr. 382)


- Va sfatuiesc sa nu deznadajduiti. Eu am avut o basica cat unghia mare, pe obraz, langa nas. Am stat un an de zile crezand ca se resoarbe. Intre timp, a inceput sa ma manance si sa ma intepe si a aparut si o roseata primprejur. Consultand trei medici, mi-au dat acelasi diagnostic: cancer. M-am hotarat sa ma operez cu laser. Am mers la cabinetul "Lasermed", condus de dr. Popa, care este un foarte mare specialist, cu perfectionari facute in strainatate. In doua minute m-am operat, fara dureri, si am plecat, revenind la control o singura data. Au trecut trei ani de atunci si nu mai am nimic, multumesc Tatalui Ceresc. Vi-l recomand cu toata increderea pe d-l dr. Popa. Iata adresa si telefonul: Cabinetul "Lasermed", Str. Drumul Taberei nr. 35 A, bl. 803, ap. 4, sc. 6 (vis--vis de Complexul "Drumul Taberei 34"), tel. 01/725.48.32, 725.65.49 si 725.52.49. La cabinet sunt mai multi medici care il ajuta, dar il solicitati pe dansul. Cu nadejdea la Dumnezeu, va doresc tot binele din lume si multa sanatate dvs. si fiului.
Elena Sarbu - Str. Radu Voda nr. 24 A, sector 4, Bucuresti

- In urma cu 5-6 ani, mi-a aparut si mie o pata rosie pe spate. Am fost la medicul de cartier si in urma tratamentului cu diferite unguente, pata s-a marit si a inceput sa sangereze, sa puroieze si sa curga un lichid galben. Va imaginati ce cosmar am trait. La un alt consult, medicul de familie mi-a propus sa merg la Oncologie la Cluj. Asistenta medicala m-a sfatuit ca daca merg acolo, sa nu le dau voie sa-mi faca biopsie (starneste dezvoltarea celulelor canceroase). Eu m-am speriat si nu am mai mers deloc la medic. Rana a luat proportii. In disperarea mea, am incercat sa ma ung cu alifie de galbenele. Ei bine, din luna mai a.c., rana a inceput sa se vindece. S-a cicatrizat, nu ma mai doare deloc, nu mai am mancarimi. Multumesc din suflet lui Dumnezeu pentru acest mare dar.
N.P. - Turda, jud. Cluj, tel. 064/32.23.20

- Si fratele meu a avut cancer de piele, care a aparut prin dezvoltarea unei alunite aflata langa ombilic. Se rupea, sangera, pana cand in locul ei a aparut o excrescenta cu suprafata ca a unei conopide. S-a dus la spital in Brasov, unde un medic a spus "nu taiati, este cancer!", dar alt doctor i-a taiat acea excrescenta si a trimis un extract la biopsie, la Bucuresti. Rezultatul: melanom malign. De atunci inainte, am fost cu el peste tot, la medici si terapeuti naturisti, care vindecau acest tip de cancer, dar toti mi-au spus ca nu trebuia operat. Nu se mai putea face nimic. Cam un an, l-am mai tinut in viata cu alimente pur naturiste, cu sucuri de legume si fructe, cu ceaiuri, comprese etc. Se simtea bine, arata bine, dar prin operare, celulele cancerigene care initial se aflau la suprafata au actionat si in interior, prinzandu-i sistemul ganglionar si dandu-i, in final, metastaze cerebrale. Totul a fost prea tarziu, nu trebuia operat. Deci, stimata d-na, sfatul meu este sa nu acceptati in nici un caz operatia. Aplicati tamponarea locala cu bitter suedez si puneti noaptea comprese cu varza strivita, prinse cu un leucoplast. (Asa m-am vindecat, impreuna cu o colega, de niste alunite care se rupsesera si sangerau). Totodata, va recomand sa-i dati sucuri de legume si fructe (scoateti-i complet din alimentatie carnea) care refac celulele, impiedicand dezvoltarea celulelor canceroase si ceaiuri de plante (coada soricelului, urzici, filimica si ventrilica) care se beau pentru curatarea sangelui. In nr. 381 din F. As, dl dr. Stangaciu (de ce nu-l consultati, are rezultate de exceptie, bazate pe produse apicole) prezenta o lista cu alimentele si bauturile daunatoare sanatatii, pe care nu ar trebui sa i le dati fiului dvs. Va doresc multa sanatate. Pentru alte relatii, va rog sa ma contactati la tel: 250.70.78
Guluta Maria - Str. Costache Conachi nr. 8, bl. 6A, sc. 1, ap. 51, sector 2, Bucuresti

"Sufar de rinita cronica hipertrofica"
(Raspuns pentru Andreea Padurean - Suceava, F. As nr. 382)

Va propun un tratament care desi nu produce o vindecare totala, va va ameliora mult sufierinta si, oricum, a fost singurul care in cazul meu a dat rezultate. Tratamentul presupune multa rabdare si perseverenta si consta in spalarea zonei, prin inspirare de ceaiuri de musetel, galbenele, coada soricelului, alternate cu apa sarata, timp de 3-4 saptamani. Daca aveti posibilitatea sa mergeti la Govora sau Herculane si sa faceti tratamentul cu apele minerale din zona, ar fi foarte bine, daca nu, rezumati-va la cele recomandate mai sus. Cum se fac instilarile? Stand cu capul aplecat intr-o parte, se inspira ceaiul sau apa sarata pe o singura nara, cealalta obturand-o cu degetul. Lichidul va ajunge in gura, de unde va fi aruncat. La inceput va fi foarte greu, dar nu trebuie sa abandonati. Veti observa ca pe masura ce veti continua tratamentul, narile se vor descongestiona, rezolvand astfel si problema sinuzitei, si va veti simti alt om. La o sedinta se folosesc circa 200 ml ceai sau apa calduta sarata, si se inspira cand pe o nara, cand pe cealalta. Multa sanatate.

"Baietelul meu sufera de enurezis nocturn"
(Raspuns pentru Olga - Targoviste, F. As nr. 374)

Va propun sa incercati un tratament recomandat de un medic si care consta in administrarea timp de doua-trei luni, a cate o pastila de Piracetam si o pastila de Vitamina B1 sau B6, dimineata si la pranz. Vitaminele B1 si B6 se administreaza alternativ, doua saptamani B1, doua saptamani B6. Tratamentul a dat rezultate la mai multe persoane.
Olga M. - Cluj, tel. 064/12.73.01

"Fetita mea se afla in situatia de a i se extirpa al doilea ovar"
(Raspuns pentru Tarachiu Ionelia - Braila, F. As nr. 382)

Trimit revistei a doua oara o reteta de o mare eficienta, in vindecarea nodulilor mamari si ovarieni. Cel care mi-a spus-o este un mare apicultor si toate femeile care au pus-o in practica au fost salvate, cu conditia ca organismul sa fie matur. Iata reteta: se amesteca 100 g miere de albine curata cu 50 g Apilarnil, si se iau zilnic cel putin trei linguri. Se pot lua pana la maximum 100 g zilnic. Acest tratament tine trei luni. Dupa trei luni, organismul este curatat de chisturi sau noduli mamari. Pentru ca fiica dvs. sa-si recapete pofta de mancare, dati-i in fiecare dimineata, pe stomacul gol, o lingura de polen. Veti vedea cata energie si forta va avea. O sa-i dea toate mineralele necesare organismului. Cu prietenie,
Simona - Cluj-Napoca, tel. 064/41.33.64

"Mama e bolnava de Zona Zoster si erizipel al fetei"
(Raspuns pentru Codaia Rodica - Craiova, F. As nr. 382)

Va recomand urmatorul tratament, pe care si eu l-am folosit cu succes: in faza incipienta, medicul mi-a recomandat Zovirax (unguent) + Aciclovir (pastile). Intrucat Zoviraxul este scump, si tubul este mic, dupa ce l-am terminat, am folosit in continuare alifie de galbenele, si am tamponat zona cu bitter suedez (nu folositi bitterul fara sa ungeti zona in prealabil cu alifie). In cateva saptamani, rana s-a vindecat. Sper ca tratamentul sa-i fie de folos si mamei dvs.
Neamt Maria - Str. N. Balcescu nr. 16, et. 1, ap. 2, Arad

"Am uter infantil si nu pot avea copii"
(Raspuns pentru Jeanina - Targoviste, F. As nr. 382)

Am avut si eu uter infantil si vreme de cinci ani am incercat o multime de tratamente, dar fara folos. Problema mea s-a rezolvat printr-o intamplare fericita, si anume: m-am internat in Sanatoriul din Mangalia pentru a-mi trata afectiunile reumatice. Acolo, afland de sterilitatea mea, medicul care ma trata mi-a recomandat tampoane vaginale cu namol. In aceeasi luna am ramas insarcinata si contrar previziunilor sumbre ca este posibil sa pierd primele sarcini, totul a decurs perfect. Azi, am doi baieti, de 11 si 7 ani. Iti doresc ca experienta mea sa-ti fie de folos.
Rosu Dorina - B-dul Mamaia nr. 266, bl. L1, sc. A, ap. 10, Constanta

"Desi sunt virgina, am vegetatii veneriene"
(Raspuns pentru Liliana - Ploiesti, F. As nr. 382)

Verisoara mea a avut exact aceleasi probleme ca dvs. si s-a vindecat facand spalaturi locale cu ceai de radacina de tataneasa. Se gaseste la Plafar si scrie pe punga cum se prepara.
Mihaela Ciobanu - Bucuresti