Strabunica stie tot

Redactia
Sfaturi pentru o masa perfecta. Daca.... - pestele sau crustaceele fac parte din aperitive, nu le mai serviti inca o data ca fel principal.. - serviti ca aperitiv feluri calde sau preparate care contin maioneza, oferiti-le dupa aceea invitatilor dvs. o supa clara (consome).. - serviti ca aperitiv salat...

Sfaturi pentru o masa perfecta

Daca...

- pestele sau crustaceele fac parte din aperitive, nu le mai serviti inca o data ca fel principal.
- serviti ca aperitiv feluri calde sau preparate care contin maioneza, oferiti-le dupa aceea invitatilor dvs. o supa clara (consome).
- serviti ca aperitiv salate, puteti sa oferiti ca fel urmator o ciorba dreasa.
- serviti o masa compusa din 4-5 feluri, alcatuiti-o din retete usoare. Nu va ghiftuiti musafirii. Dispozitia e invers proportionala cu mancarea varata-n stomac.
- doua din felurile servite sunt grele, evitati ca desert prajiturile. Inlocuiti-le cu creme si spume pe baza de fructe.
- felurile servite sunt mai usoare (peste, legume), puteti sa serviti la capitolul dulciuri si prajituri.

Despre vin
- Vinul alb trebuie servit la o temperatura de 10-14 grade C.
- Vinul rosu usor trebuie servit la o temperatura de 16 grade C.
- Vinul rosu tare se serveste la o temperatura de 18 grade C.

Vinul trebuie armonizat cu bucatele:
- Vinul alb usor insoteste salatele si antreurile.
- Vinul alb, aromat, insoteste felurile cu peste, vitelul si pasarea.
- Vinul sec insoteste rata, gasca, curcanul si felurile pe baza de oua.
- Vinul rosu usor insoteste fripturile de vitel si de pasare.
- Vinul rosu tare si sec se serveste la vanat, fripturi de vita si branza.
- Vinul dulce se serveste alaturi de prajituri.