Sanatate

Redactia
Farmacia Familiei. Un medicament romanesc vindeca spectaculos Furunculele si Acneea. Mibazon. Intr-un numar mai vechi al revistei "Formula As", am recomandat un unguent romanesc, cu rezultate de exceptie in vindecarea infectiilor microbiene ale pielii, ca de pilda furunculele si acneea: Mibazon. Scriso...

Farmacia Familiei

Un medicament romanesc vindeca spectaculos Furunculele si Acneea
Mibazon


Intr-un numar mai vechi al revistei "Formula As", am recomandat un unguent romanesc, cu rezultate de exceptie in vindecarea infectiilor microbiene ale pielii, ca de pilda furunculele si acneea: Mibazon. Scrisorile de multumire publicate ulterior in revista, apartinand unor cititori care izbutisera sa se vindece de acnee dupa ani lungi de suferinte si lupta, au starnit un nou val de corespondente si telefoane, care ma determina sa revin mai pe larg asupra problemei, mai ales ca au existat si semne de intrebare, legate de utilizarea pe termen lung a medicamentului.

Produs de Fabrica de Antibiotice din Iasi, Mibazonul este un medicament de uz veterinar, comercializat numai prin farmaciile veterinare, motiv pentru care nici nu este suficient cunoscut in terapeutica obisnuita. In compozitia sa intra o serie de antibiotice in concentratii ridicate (Tetraciclina baza, Eritromicina baza, Neomicina baza), a caror actiune se potenteaza reciproc, precum si Prednison, care actioneaza ca un antiinflamator puternic, favorizand totodata penetratia antibioticelor in tesuturi. (Fata de rezervele manifestate de un cititor al revistei, privind eventualitatea unor efecte negative ale Prednisonului, precizez ca din experienta mea si a familiei mele, veche de peste 15 ani, nu am sesizat nici un fel de asemenea efecte.) Medicamentul este ieftin, costa in jurul a 10.000 lei tubul. Efectele sale terapeutice, de-a dreptul spectaculoase, privesc tratarea exclusiva a afectiunilor de natura microbiana, ca de exemplu: acneea, furunculele, abcesele, fistulele si plagile infectate. Unguentul Mibazon nu va fi folosit in nici un caz la tratarea afectiunilor dermatologice de natura micotica (ciuperci), in care rezultate benefice se obtin cu ajutorul unui alt unguent, tot de fabricatie romaneasca - Clotrimazol (care trebuie folosit numai sub observatie medicala, fiindca provoaca reactii alergice, iritatii locale, eritem, prurit etc.).

Mibazonul si tratarea acneei

Pentru tratarea acneei, se recomanda degresarea si curatirea prealabila a pielii cu apa si sapun, dupa care se aplica pe locurile bolnave un strat subtire de Mibazon, care se maseaza usor, pentru a patrunde in piele. Operatia trebuie repetata de 2-3 ori pe zi, pana la disparitia acneei. In cazul unor eventuale recidive, care sunt foarte rare, se aplica acelasi tratament.

Mibazonul si tratarea furunculelor

In cazul furunculelor, metoda traditionala de tratament este aplicarea unguentului Ichtiol, care se gaseste si acum in farmacii si cu ajutorul caruia puroiul colecteaza pana la spargerea furunculului si eliminarea lui pe aceasta cale. Metoda este total incomoda, dureroasa si, in plus, datorita culorii negre a ihtiolului, se murdareste lenjeria, nemaivorbind de mirosul sau foarte neplacut. In acelasi timp, spargerea furunculului nu reprezinta totdeauna vindecarea, boala putand recidiva usor, datorita resturilor ramase in plaga formata prin spargere, iar invazia cu puroi a pielii din vecinatate poate avea ca efect extinderea periculoasa a bolii.

In cazul folosirii Mibazonului, pielea se va degresa si curata in prealabil prin spalare cu apa si sapun, dupa care se va aplica unguentul, cu repetarea operatiei de doua-trei ori pe zi. Dezvoltarea furunculului si durerea vor inceta in timp scurt, iar bolnavul va vedea cu surprindere ca furunculul se resoarbe de la sine, micsorandu-se de la o zi la alta, pana la disparitia totala, in decurs de 3-6 zile, in functie de gravitatea cazului. Dupa vindecare, respectiv disparitia furunculului, este bine a se mai aplica unguentul timp de cateva zile, pentru consolidarea victoriei si evitarea oricaror recidive, care si asa sunt foarte putin probabile.

Am obtinut un rezultat cu totul spectaculos intr-o situatie-limita, recomandand unui prieten utilizarea Mibazonului pentru tratarea unei furunculoze extinse la copilul sau in varsta de doi ani, care dupa doua interventii chirurgicale nereusite se gasea intr-o situatie disperata, in pragul celei de-a treia interventii si cu o stare generala deosebit de grava. Viata copilului a fost salvata, starea lui s-a ameliorat rapid, rezultand in decurs de cateva zile vindecarea definitiva, fara o noua operatie si fara recidive ulterioare. Este un motiv in plus pentru a recomanda cu caldura Mibazonul, care n-ar trebui sa lipseasca din nici o casa, putand fi utilizat la nevoie de toti membrii familiei.

Valeriu Munteanu

Str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara