Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Dupa un hematom pe creier, am ramas cu senzatia de arsura in tot corpul". In anul 1998 m-am impiedicat de o sarma si am cazut pe spate, cu capul de ciment. Am stat trei zile in coma la Spitalul de Urgenta din Bucuresti. In urma tratamentului (injectii in coloana), hemat...

Cititorii Intreaba

"Dupa un hematom pe creier, am ramas cu senzatia de arsura in tot corpul"
In anul 1998 m-am impiedicat de o sarma si am cazut pe spate, cu capul de ciment. Am stat trei zile in coma la Spitalul de Urgenta din Bucuresti. In urma tratamentului (injectii in coloana), hematomul rezultat din cazatura s-a resorbit in totalitate, dar am ramas cu senzatia de arsura in aproape tot corpul: pe oasele mainilor, la piciorul drept, in ceafa, tot spatele si pieptul. E aceeasi senzatie ca atunci cand vii inghetat de afara si iti bagi mainile in apa calda. De asemenea, ma ard si ochii si simt furnicaturi prin creier. De anul trecut, din septembrie si pana in momentul de fata, am luat la rand toate spitalele din Bucuresti, fara vreun rezultat. Acum, nestiind unde sa mai merg si ce sa mai fac, apelez si eu la dvs. Va multumesc si astept cu nerabdare si multa incredere raspunsul dvs.
Popescu Marinela - Ramnicu-Valcea

"Mama a fost diagnosticata cu polip comisural laringian"
Datorita omeniei dvs., multi suferinzi si-au gasit alinarea in leacurile naturii si de aceea, cu multa speranta, va cer sprijinul intr-o problema medicala. Mama mea, in varsta de 54 de ani, a fost diagnosticata cu polip comisural laringian. Poate vreunul dintre cititorii revistei ma ajuta, oferindu-mi sfaturi, remedii sau vreun tratament naturist. Mama mea se teme ca, daca s-ar opera, ar ramane fara glas tot restul vietii. Cu mii de multumiri, va doresc tuturor sanatate si multa liniste sufleteasca.
M.G. - Pascani

"Mamei mele nu i se poate stabili un diagnostic"
Mamei mele, in varsta de 58 de ani, nu i se poate stabili cu certitudine un diagnostic. In urma cu doi ani, a facut o sinuzita puternica pe care a tratat-o cu antibiotice si, pentru ca nu a cedat, a facut punctie. In timp, in gat i-a aparut o senzatie de sufocare si nu poate sta pe spate. Are si o usturime pe trahee, pana in capul pieptului, iar atunci cand tuseste elimina uneori ceva urat, ca un puroi inchegat. Medicii care au consultat-o au spus ca e posibil sa se fi localizat infectia de la sinuzita, dar nici un medicament nu are efect. Ne-am gandit sa nu fie de vina glanda tiroida, dar medicii au exclus aceasta posibilitate. Multumesc anticipat tuturor oamenilor care o pot ajuta pe mama cu un tratament naturist sau un bun medic, care sa-i puna un diagnostic precis.
Manole Liliana - Buzau

"Sufar de hipercorticism major"
In virtutea bunului si umanului obicei de a publica apelurile celor disperati, va rog sa publicati si necazul meu, poate voi primi un sfat, o indrumare sau un eventual ajutor. Am nevoie de un aparat auditiv exterior pentru urechea stanga cu care mai aud putin (cu urechea dreapta nu mai aud deloc si nici aparatul auditiv nu-mi mai poate fi de folos). Pe urechea stanga surditatea este de perceptie, pe cea dreapta este si de perceptie si de transmisie. Poate are cineva in tara o asemenea proteza si nu-i mai trebuie sau o poate procura din strainatate, de la rude sau prieteni. O alta problema grava este urmatoarea: am tiroida dereglata si suprarenalele bolnave, punandu-mi-se diagnosticul de hipercorticism major prin defect de Tsh, cu tulburari de potenta si cu continutul spermei alterat. N-am gasit nici un medic endocrinolog care sa imi recomande un tratament folositor. Daca cineva cunoaste un medic care sa ma ajute (din Targu-Mures sau Timisoara), astept raspunsul in revista "Formula As". Am 30 de ani si ma gandesc cu groaza la ce mi se poate intampla. Daca a mai fost cineva in asemenea situatie si a reusit sa se salveze, il rog din suflet sa-mi raspunda. Va multumesc.
Stafie Eduard Andrei - Suceava

"Baietelul meu este foarte emotiv"
Va saluta o cititoare fidela si multumesc tuturor celor care contribuie la editarea revistei pentru surpriza pe care o savurez in fiecare dimineata de luni. Din nefericire, am si eu o problema si indraznesc sa apelez la dvs. Am un baietel in varsta de 9 ani care este extrem de emotiv, plange foarte usor si din orice, iar la scoala are mari probleme din cauza memoriei care nu-l ajuta mai deloc. Va rog din suflet, daca cineva cunoaste vreun tratament naturist sau vreun medic la care sa pot apela, ii multumesc anticipat.
Carmen C. - Bucuresti

"Nu pot sa mananc sarat"
Sunt o tanara care va cere ajutorul pentru rezolvarea unei mari probleme. Cand mananc cat de putin sarat, am amorteli in tot corpul si incep sa tusesc, fara expectoratie, caci simt ceva care-mi obstructioneaza respiratia. Am facut analize si rezultatele sunt bune, iar medicii nu stiu ce sa-mi spuna. Urmez un tratament cu Nefrix si Triferment (de doua ori pe saptamana). Rog persoanele care s-au mai confruntat cu asa ceva si au gasit rezolvarea printr-un tratament naturist sau alopat, sa-mi raspunda prin intermediul ziarului. Cu mii de multumiri,
Alina - Timisoara

"Fetita mea nu poate fi operata"
Fetita mea are 10 ani si, in urma unor analize, s-a descoperit ca are timpul de sangerare si coagulare prea mare (T.S.= 5 minute). Trebuie operata de amigdale si de apendicita, dar din cauza timpului de coagulare prea lung doctorii nu vor sa o opereze. Prin intermediul rubricii dvs., ii rog pe cititorii care cunosc un tratament naturist sau alopat pentru scaderea timpului de sangerare, sa ma ajute. Va multumesc.
Rizan Ioan - Str. Diaconu Coresi nr. 41, sector 1, Bucuresti, tel. 01/667.24.56

"Fiul meu sforaie"
Avand mare incredere in ajutorul pe care revista dvs. il ofera miilor de oameni aflati in suferinta, vin cu rugamintea sa ma ajutati si pe mine. Am un fiu de 29 de ani care in timpul somnului, in anumite pozitii, sforaie si de trei-patru ani am observat un zgomot al maxilarelor atunci cand mananca. Acum un an si jumatate a aparut pe programul Tvr 1 un medic care a explicat ca acel zgomot al maxilarelor apare din cauza sforaitului, iar dansul cu o mica interventie cu laserul rezolva sforaitul, cat si zgomotul maxilarelor. Din pacate, nu am retinut numele si adresa medicului. Daca stie cineva adresa acestui medic sau cunoaste alte remedii naturiste pentru aceasta situatie care se agraveaza pe zi ce trece, va rog sa-mi raspundeti prin intermediul revistei "Formula As". Cu multumiri,
N.C. - Valeni, jud. Prahova

"Dupa operatia de cancer la san, mi s-a umflat mana"
Am 65 de ani si acum 13 ani am fost operata la san de o tumora canceroasa. Operatia a reusit si pana de curand m-am simtit foarte bine. Prin luna aprilie anul acesta, mi s-a umflat mana dreapta (pe aceeasi parte cu sanul operat). Am fost imediat la d-l dr. Saptefrati de la Spitalul Fundeni, care mi-a explicat ca ce mi se-ntampla este o reactie fireasca si n-am ce sa fac. Mi-am pus comprese cu varza, dar umflatura cand cedeaza, cand nu. Am urmat un tratament naturist cu sucuri si legume, un altul pe baza de bioenergie, dar mana tot umflata imi este. Apelez la cei care ma pot ajuta cu vreun sfat.
Irina Streja - Bucuresti

"Sotul meu are cancer pulmonar gradul Iv"
Sunt o fidela cititoare a revistei "Formula As", in special a rubricii naturiste. Necazul ma impinge catre dvs., ca o ultima speranta in incercarea de a-mi salva sotul sau macar sa pot opri suferinta care ii curma viata incet, dar sigur, asa dupa cum rezulta din analizele efectuate de catre cadrele medicale specializate. Nu pun la indoiala capacitatea medicilor, dar - fiind vorba de sotul meu - mai sper ca pe langa ajutorul cerut lui Dumnezeu, poate mai exista vreo speranta sa-l redau familiei. Suntem doi pensionari cu venituri modeste, foarte iubitori si buni; pentru a reusi sa instalam armonia in familia noastra, am luat spre ingrijire fetita de 10 ani a fiicei noastre cu intentia de a ne lumina batranetea si de a ne ajuta fiica sa-si poata creste copilul fara sa aiba grija zilei de maine, dar suferinta sotului meu va afecta aceasta initiativa, lasandu-ne in voia sortii, neajutorate. Vin la dvs. cu rugamintea de a ma ajuta, de a ma sfatui cum as putea obtine un tratament naturist care, repet, macar sa ii poata alina suferinta. Sotul meu a fost diagnosticat cu cancer pulmonar gradul Iv, metastaza. Stiu ca revista primeste scrisori de la cititorii care au urmat tratamente ce au reusit. Stiu ca nu ne putem numara printre aceia carora sansa le-ar mai putea surade, dar un sfat sau o adresa care sa ne poata ajuta ar fi mai mult decat putem spera. Mi-ar intari increderea in mine ca sa pot lupta in continuare pentru sotul meu. Va multumesc pentru bunatatea de care dati dovada citind aceste randuri si indraznesc sa cred ca ma veti putea ajuta cumva: un sfat sau adresa unui cabinet naturist. Va doresc numai bine si sanatate.
Constanta Ionita - Bucuresti, tel. 01/210.75.75

"Am paraplagie flasca si contuzie medulara"
Am 59 de ani si in urma unui accident (cadere de la inaltime) am suferit un traumatism vertebral L.1, L.2 operat la Spitalul "Bagdasar" din Bucuresti acum patru luni. In urma interventiei chirurgicale, am ramas cu paraplagie flasca si contuzie medulara. Va rog din suflet daca cineva a avut aceeasi suferinta si s-a putut vindeca, sa ma ajute si pe mine. Am fost la recuperari la Mangalia, dar situatia mea a ramas neschimbata. Va multumesc anticipat si Dumnezeu sa va aiba in grija Lui.
Catrina Vasile - Calarasi

"Doresc adresele furnizorilor de ciuperci"
Ma numesc Romeo Costea si sunt interesat de numele si adresele furnizorilor de ciuperci din Romania. Va multumesc!

"Mama mea sufera de angina pectorala si cardiopatie ischemica"
Ma numesc Gina si locuiesc in Vancouver, Canada. Parintii mei sunt inca in Bucuresti (la anul vor veni sa stea cu mine), iar mama mea sufera de angina pectorala si cardiopatie ischemica. As vrea sa stiu cum pot s-o ajut mai bine si pentru aceasta cer sprijinul cititorilor dvs. Daca ma puteti ajuta cu aceste informatii, v-as fi foarte recunoscatoare. Imi place mult aceasta revista si o citesc cu multa ardoare. Va multumesc inca o data pentru atentie si eventual pentru raspuns, iar daca va pot fi de ajutor cu ceva, spuneti-mi si voi face tot ce se poate. Cu mult respect si stima,
Gina - Vancouver, Canada

"Sora mea are insuficienta de saliva"
Sunt impresionat de cazurile multor oameni necajiti, rezolvate prin intermediul revistei dvs. si de aceea vin si eu, la randul meu, cu rugamintea sa-mi facilitati comunicarea cu cineva care a avut o problema asemanatoare. Dar despre ce este vorba: sora mea sufera de insuficienta de saliva de mai bine de un an si nu a gasit nici o metoda de vindecare pe cale medicala. Cu speranta ca viitorul va fi de partea noastra, va multumim si va dorim sa va ajute Bunul Dumnezeu in alinarea oamenilor napastuiti. Cu respect,
John Waldmann - S.U.A.