Frumusete

Redactia
Frumusete. Trei ore pentru a fi in top. Program de recuperare si de seductie pentru seara de Craciun si de Anul Nou . Ora 16.30. Baie cu arome. Dupa o zi de agitatie si de alergatura, obligatorii in pragul marilor sarbatori, relaxarea incepe intotdeauna cu o baie. In timp ce apa curge in cada (evitati...

Frumusete

Trei ore pentru a fi in top

Program de recuperare si de seductie pentru seara de Craciun si de Anul Nou

Ora 16.30
Baie cu arome

Dupa o zi de agitatie si de alergatura, obligatorii in pragul marilor sarbatori, relaxarea incepe intotdeauna cu o baie. In timp ce apa curge in cada (evitati sa faceti baie fierbinte, va moleseste total), aprindeti in incapere lumanari parfumate sau un betisor de santal. Luati apoi un suc de fructe din frigider si puneti o caseta cu muzica indragita. Ultima miscare: o mana de saruri de baie cu alge sau un jet de gel parfumat si apoi, zdup, in apa! Relaxare placuta!

Ora 17.00
Rapid, un dus

Daca baia va relaxeaza, dusul e necesar pentru a va inviora. Cu ocazia aceasta, va spalati si pe cap. Folositi samponul dvs. obisnuit, al carui efect il cunoasteti. Nu va lacomiti sa puneti o cantitate prea mare, fiindca pleosteste parul. Lacomiti-va in schimb sa va clatiti din belsug, pana ce firele vor incepe a scartai. Ultima masura: intr-o caldare de plastic umpluta cu apa calduta, turnati 3-4 jeturi de spumant fixativ pentru par sau o jumatate de pahar de bere. Inmuiati-va parul, apoi legati-l intr-un prosop. Pentru dus, nu mai folositi gel sau sapun (ati pus in baie). Lasati pur si simplu apa sa va curga pe trup si pe fata, neuitand sa incheiati aceasta a doua etapa cu un dus caldut.

Ora 17.15
Masca de fata

Dupa baie si dus, porii tenului dvs. sunt dilatati, numai buni sa fie hraniti cu o masca. Daca aveti fata grasa, puneti-va o masca din albus batut cu 2-3 picaturi de lamaie. Daca aveti ten normal sau sensibil, ungeti-va pur si simplu cu miere. Dupa 15-20 de minute veti arata ca o floare de trandafir.

Ora 17.30
Crema
Ce poate urma dupa baie si dus decat crema? Pielea deshidratata are nevoie sa primeasca grasimi din belsug. Pentru trup, folositi o emulsie parfumata; pentru maini si calcaie - o crema grasa, cu glicerina, iar pentru fata - dupa ce va spalati bine masca aplicata - crema pe care o folositi de obicei. Acum, obrazul dvs. e pregatit pentru etapa finala: machiajul.

Ora 18.00
Parul

Ca urmare a invelirii lui in prosop, parul dvs. e aproape uscat. Daca va coafati, puneti-l acum pe bigudiuri, dar foarte mari, si uscati-l cu foehnul caldut. Lasati-l apoi sa se raceasca complet. Daca nu va coafati, aranjati-va parul cu mana sau cu o perie circulara si folositi apoi foehnul caldut, tinandu-l la oarecare distanta.

Ora 18.30
Manichiura

Daca nu v-ati facut manichiura-n oras, e momentul sa dati pe unghiile degresate si uscate in urma baii cu doua straturi consecutive de lac (nu inainte de a pili eventualele asperitati). De sarbatori, stilistii recomanda oja cu particule sclipitoare, care se gaseste din belsug si la noi. Depinde de varsta si de starea dvs. de spirit daca vreti sa o folositi sau nu. (Nu e recomandata pentru bunici.)

Ora 19.00
Repetitia generala

Presupunand ca v-ati hotarat mai demult cu ce anume o sa va imbracati la petrecerea de Craciun sau de Revelion, acum e momentul sa scoateti hainele la vedere, sa le verificati inca o data efectul estetic si, mai ales, sa le controlati nasturii, fermoarele si cusaturile de la tiv.

Ora 19.15
Puneti-va ciorapii si sutienul si pregatiti-va de machiat. Daca v-ati pus bigudiuri, scoateti-le, dar amanati pieptanatul.

Ora 19.30-19.50
Machiatul
V-au mai ramas 20 de minute pentru a arata tot ce stiti in materie de frumusete. Nu mai este timp pentru detalii marunte, ci doar pentru a va reaminti principalele etape ale machiajului:

1. Aplicarea fondului de ten in straturi egale, pe frunte, nas, obraji, barbie si gat. Se foloseste fie un burete inmuiat in apa si stors, fie pernitele de la degete.

2. Daca aveti eventuale defecte, acum e randul creionului corector. Atat pentru cearcane, cat si pentru cutele de la gura, folositi un kajal (exista in nuante de alb, bej si roz). Culoarea lui (are varf de creion) trebuie sa fie mai deschisa cu doua nuante ca tenul.

3. Dupa ce hasurati cutele si zona cearcanelor complet, aplicati o pudra pulbere mata (daca aveti tenul gras) sau sidefata (daca aveti ten uscat sau normal). Pudra trebuie sa fie, si ea, in culoarea obrazului: alb, roz, galbui sau creol. (Feriti-va sa folositi pudra alba, daca aveti ten inchis, sau pudra in nuante de bronz, daca aveti fata alba.)

4. Fardul de obraz se aplica doar pe pometi. Exista sub forma de crema sau pudra, sidefat sau normal. Culorile la moda sunt brunul cu nuante de roz si fuchsia (culoarea caisei accentuata mai catre portocaliu). Puneti un strop de fard de obraz si pe tample, precum si pe arcada ochiului de sub sprancene.

5. Fardul de ochi (se poarta numai culorile sidefate, derivate toate din roz) se aplica cu pensula mica pe toata pleoapa mobila de sus, precum si pe restul arcadei. Cu o pensula ceva mai subtire, aplicati o dunga de fard si sub ochi. Urmeaza dermatograful sau eyelinerul (cu tus) cu care trageti o dunga de la coltul ochiului, dinauntru catre coltul exterior (sus).

6. Urmeaza rimelul de gene (periati-l dupa ce se usuca, spre a nu ramane lipit) si pieptanatul sprancenelor.

7. Buzele se contureaza mai intai cu un creion special, mai inchis putin decat rujul, apoi se pudreaza si se rujeaza. La urma (daca rujul nu este suficient de lucios) se aplica un lac de buze (se gaseste-n comert).

Ora 19.55
Va bate gongul!
In cele 5 minute care v-au mai ramas, aveti de parcurs doua etape scurte: imbracatul si pieptanatul, in care nu ne amestecam. Va reamintim doar ca se poarta pletele lungi, parul taiat in scari si coafurile ridicate. Toate, cu mult volum.

Ora 20.00
Petrecere frumoasa si nu uitati un strop de parfum!