Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Ne dorim foarte mult un copil, insa sotul meu sufera de oligoastenospermie". (Raspuns pentru Alexandra Ungureanu - Timisoara, F. As nr. 384). Apelati de urgenta la d-l dr. Soare Gheorghe, endocrinolog, care aplica un tratament homeopatic cu rezultate imediate. Cereti Spi...

Cititorii Raspund

"Ne dorim foarte mult un copil, insa sotul meu sufera de oligoastenospermie"
(Raspuns pentru Alexandra Ungureanu - Timisoara, F. As nr. 384)
Apelati de urgenta la d-l dr. Soare Gheorghe, endocrinolog, care aplica un tratament homeopatic cu rezultate imediate. Cereti Spitalul "Parhon", sectia endocrinologie, tel. 230.20.21/ int. 173 - d-na asistenta Cristina, pentru programari si analize (luni, marti, miercuri, vineri intre orele 8.00-9.00) sau la cabinetul particular al doctorului Soare, tel. 745.74.36.
I.M. - Bucuresti

(Pentru amanunte, sunati-ma la tel. 644.28.40)

"Sufar de hemoragie uterina de aproape sase luni"
(Raspuns pentru Manole Maria - Tulcea, F. As nr. 383)
Doresc sa va ajut cu planta Napraznic, pe care o am si v-o ofer gratuit.
Pascut Lucretia - Str. Semaforului, bl. 22, sc. A, ap. 64, Sibiu

"Caut planta numita <<Untul pamantului>>"
(Raspuns pentru Elena - Orsova, F. As nr. 384)
Durerile reumatismale nu m-au ocolit nici pe mine. Am folosit si eu aplicatii locale cu caracter revulsiv, cu o solutie alcoolica din radacina plantei denumita popular "Untul pamantului", care se gaseste uneori la vanzatorii ambulanti din pietele oraselor. Nemaigasind-o, am inlocuit-o - cu rezultate cel putin la fel de bune - prin aplicatii locale cu unguentul apicol Apireven, pe baza de venin de albine, pe care il puteti gasi la magazinele "Apicola" sau, eventual, la unele farmacii. La acest tratament puteti adauga cu succes aplicatii locale cu unguentul Boicil Forte (pe baza de Spanz), produs la Timisoara ("Exhelios") si pe care il gasiti, de asemenea, in farmacii. Sunt doua remedii naturiste ieftine, fabricate in tara, dar foarte eficiente. Sper sa va simtiti mai bine.

"Caut crema Spironolactona pentru tratarea hirsutismului"
(Raspuns pentru Gheorghiu Luminita - Galati, F. As nr. 384)
In dorinta de a va ajuta, am cautat crema solicitata de dvs. la farmaciile din Timisoara, care de regula sunt bine aprovizionate. Nu am gasit decat medicamentul Spironolactona sub forma de capsule. Cred ca se gaseste si la Galati. V-as sugera sa va adresati unui farmacist, care va poate prepara crema respectiva, adaugand unui amestec de vaselina si lanolina substanta activa continuta in capsulele destinate tratamentului pe cale interna. Nu ar fi lipsit de interes sa intrebati un medic specialist dermatolog daca tratamentul pe cale interna nu ar fi la fel de eficient ca cel local sau daca acesta ar putea fi asociat celui local, potentandu-i efectul. Dupa cum stiti, majoritatea medicamentelor au si unele contraindicatii, situatie in care aplicarea unui tratament "dupa ureche", fara consultarea medicului specialist dermatolog, v-ar putea crea multe situatii nedorite. Va doresc succes.
Valeriu Munteanu - Str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara

(D-le Valeriu Munteanu, va multumim din nou pentru participarea dvs. atat de competenta si de eficienta la realizarea acestei pagini.)

"Sufar de ozena nazala"
(Raspuns pentru Anca Cristea - Sibiu, F. As nr. 384)
Luati medicamentul Septilin-tablete naturiste din India. Se gaseste la toate farmaciile. Mama mea s-a vindecat de ozena nazala, dupa doar trei flacoane.
Anastase Rodica - Constanta, tel. 041/54.17.71

"Am o stare permanenta de rau"
(Raspuns pentru Maria - Bucuresti, F. As nr. 385)
Multe femei - in perioada instalarii menopauzei si chiar dupa instalarea ei - se plang de diverse tulburari functionale, printre care si starile descrise de dvs. Aceste tulburari de menopauza se rezolva prin excelenta cu ajutorul tratamentelor homeopatice, iar fundatia noastra de homeopatie unicista, prin medicii ei, va sta oricand la dispozitie.

Fundatia de Homeopatie "Similium" - Str. Dinu Vintila nr. 5, bl. 4, sc. 2, et. 1, ap. 31, interfon 31, sector 2, Bucuresti (Metrou - statia Stefan cel Mare), tel. programari: 619.26.39 si 310.03.27.

"Am poliomielita si psoriazis"
(Raspuns pentru Adriana C. - Suedia, F. As nr. 385)
Va recomand cu toata caldura sa apelati la d-l Pavel Kozak din Bucuresti, pe care il puteti contacta telefonic la Clinica "Dermatonou", al carei director este, tel. 320.30.02. Are multe cazuri rezolvate de psoriazis. Despre multe din ele s-a scris in "Formula As", iar recent, intr-o emisiune la televizor, a venit insotit de un numar mare de pacienti - fosti bolnavi, pe care i-a vindecat. Va doresc mult succes!
Mara Sima - Bucuresti

"Sufar de glosodinie"
(Raspuns pentru Ileana Stefanescu - Paris (Franta), F. As nr. 385)
Si eu am suferit de aceeasi boala in 1997 si am facut un tratament mai complex, din care va recomand doar o faza. Voma terapeutica: 1 1/2-2 l apa + o lingura de sare grunjoasa se pun intr-un vas (apa sa fie putin calduta), se amesteca pana la dizolvarea completa a sarii, dupa care se bea tot lichidul, in pozitie de unghi drept (aceasta pozitie se obtine daca asezam, de exemplu, vasul pe chiuveta, ca sa ne aplecam deasupra lui indoindu-ne de la mijloc). Apa trebuie bauta destul de repede. Apoi se fac cateva miscari de unduire cu corpul, pentru ca lichidul sa se miste in stomac. Pentru ca apa sa fie eliminata integral, folositi degetele bagate in gat, care provoaca starea de voma. Dupa 30 de minute, puteti manca. (Procedeul se repeta din doua in doua zile, dimineata pe nemancate, timp de o luna). Eu l-am practicat si il fac si azi. Ma simt foarte bine dupa aceasta voma terapeutica. Pentru ca celelalte etape ale tratamentului cer o expunere amanuntita, va sugerez sa ma sunati acasa, la telefon.
Virginia - Brasov (tel. 068/31.33.57)

"Mi s-a depistat un pseudopolip anal"
(Raspuns pentru Monica Stoica - Brasov, F. As nr. 386)
1. Tratamentul pe care l-am folosit eu si mi-a ajutat, nu doare si nici nu costa mult. Pe o fasie de tifon pusa in patru, se pune circa 1/2 lingurita de untura de porc nesarata. Timp de o jumatate de ora stam apoi culcati, pentru ca grasimea sa-si faca efectul. Se repeta cat timp e nevoie.
Geta Ciornei - Str. Dimitrie Onciul nr. 1, bl. P5, sc. C, ap. 12, Suceava, cod 5800, tel. 030/21.08.28

2. Deoarece si eu am suferit de aceasta boala de care am reusit sa ma vindec, imi permit sa va dau cateva sfaturi: 1. Se face o infuzie din ceai de radacina de obligeana (o lingura de radacina maruntita la 250 ml apa), astfel: se fierbe apa, se raceste, se adauga lingurita de obligeana maruntita si se lasa la macerat pana a doua zi dimineata. Din aceasta infuzie se bea cate o inghititura, inainte si dupa fiecare masa (dar numai o inghititura). 2. Se fac spalaturi locale cu ceai de galbenele si musetel dupa fiecare scaun (folositi o para de cauciuc). In cursul tratamentului, se reduce consumul de paine la 2-3 feliute pe zi. Radacina de obligeana se gaseste in farmacii. Va doresc sanatate si insanatosire grabnica. Pentru relatii, ma puteti contacta la tel. 038/42.03.97.
Tutulan Lucica - Str. Aleea Bujorului, bl. Ob, sc. B, ap. 32, Buzau, cod 5100

3. Va inteleg disperarea. Am avut un coleg care suferea de hemoroizi si care in ciuda tratamentelor cu Hemorsal si Hermorzon ajunsese in pragul operatiei. Mi s-a plans si, deoarece aveam acasa unguentul Variterp, produs romanesc pe baza de castane folosit in special in tratamentul varicelor, i l-am oferit (m-am gandit ca hemoroizii sunt tot niste formatiuni varicoase). I-am dat tubul respectiv si, spre surprinderea mea, mi-a comunicat fericit dupa cateva zile ca hemoroizii s-au retras si a scapat de operatie. Au trecut ani de atunci. L-am reintalnit intamplator si mi-a spus ca nu a mai avut probleme. Incercati si dvs. E un tratament ieftin si va doresc sa obtineti acealasi rezultat. Pentru evitarea eventualelor fisuri infectate, va recomand sa folositi si unguentul Mibazon, pe care il gasiti numai la farmaciile veterinare. Contine un complex de antibiotice foarte activ.
Valeriu Munteanu - Str. Albac nr. 1. ap. 16, Timisoara

(V-am ruga sa reveniti asupra tratamentului cu Mibazon al acneei, pe care ni l-ati recomandat mai demult si care da, intr-adevar, rezultate de exceptie. Un cititor ne atrage atentia ca Prednisonul pe care-l contine poate provoca neplaceri.)

"Se poate vindeca autismul Kamer?"
(Raspuns pentru Carneci Victoria - Drobeta Turnu-Severin, F. As nr. 386)
Baiatul dvs. are nevoie in primul rand de foarte multa dragoste, sensibilitate materna si rabdare. Incercati sa folositi musicoterapia - muzica linistitoare (Strauss, Clayderman), apoi incercati sa desenati ca din joaca (ar fi bine ca acasa sa mai fie o fetita sau un baietel ceva mai marisori, dar care sa nu-si bata joc de el si care sa-i fie alaturi cateva ore pe zi). Poate prin desen reuseste sa exprime ceva si veti izbuti sa comunicati cu copilul. Am cunoscut o fetita autista, ai carei parinti au recurs la aceste metode si au ajuns la rezultate multumitoare. Acum are 26 de ani, este in Germania si este casatorita. Este un tratament care cere multa rabdare, dar merita. Cu drag,
Kierer Elisabeta - Str. Republicii, bl. 11C, ap. 16, Jimbolia, jud. Timis

(Fiti binevenita in paginile revistei. Asteptam de multa vreme si "leacuri" svabesti, pe care cu siguranta le-ati mostenit de la Oma. Limba dvs. romana e excelenta. Multumim pentru note. Vom dansa dupa ele in seara de Mos Craciun.)

"Sufar de uretrita cu germenul Chlamydia"
(Raspuns pentru Sabin Binder - Bucuresti, F. As nr. 376)
Fiind o adepta a tratamentelor naturiste, cumpar revista "Formula As" de cate ori vin in tara, iar mai nou o citesc pe Internet. As dori sa raspund d-lui Binder din Bucuresti si d-nei Dorina din Botosani, care au adresat intrebari in nr. 376.

D-l Binder: Acum doua luni, m-am confruntat si eu cu niste dureri insuportabile la maini, dupa ce le si solicitasem foarte mult. La intoarcerea in Germania, doctorul meu de casa (un roman, caci cu germanii am avut multe experiente negative), dupa ce mi-a facut toate analizele si radiografia, a hotarat sa-mi faca si testul pentru Chlamydia. Si a iesit pozitiv. Cred ca, la fel ca si mine, v-ati documentat si stiti ca aceasta bacterie poate afecta si alte organe decat cele urinare si sexuale, cu toate ca se transmite doar pe cale sexuala. Medicul mi-a prescris un antibiotic, dar dupa sase luni starea bolii mele era aceeasi. A dat imediat telefon la laborator si i-a intrebat pe specialisti care este ultimul antibiotic la care Chlamydia nu este rezistent. I s-a prescris un un nou antibiotic, care se afla pe piata de doar 2-3 ani si cu efect garantat. Vi-l recomand si dvs.: se numeste Zithromax. Se ia timp de trei zile, cate doua capsule pe zi, caci este extrem de puternic. Conditia este ca si partenera dvs. sa faca tratamentul, caci altfel va infecteaza din nou. Daca nu aveti o relatie stabila, folositi prezervativ, caci aceasta bacterie este foarte raspandita in Romania.

"Sufar de dermatomiozita si o implicare severa hepatica cu virus C"
(Raspuns pentru Dorina - Botosani, F. As nr. 376)
Draga d-na Dorina, nu stiu daca hepatita e cea care a determinat aparitia dermatomiozitei, dar pot sa va spun cateva noutati legate de hepatita C, in urma vizionarii unei emisiuni recente la televiziunea germana. Nu stiu cum v-ati contaminat, caci hepatita C se ia in special prin transfuzie si are preponderenta printre drogatii care folosesc acelasi ac la injectarea drogului. Din pacate, impotriva virusului C nu exista vaccin. Nu vreau sa va sperii, dar in 10-15 ani de la contaminare, in cele mai multe cazuri, daca boala nu este tratata, se ajunge la ciroza. (La unu din trei contaminati, hepatita devine cronica.) Din pacate, tratamentele actuale nu au succes decat in 55% din cazuri. In Germania, de exemplu, exista un medicament extrem de scump si care pentru multi e greu de suportat financiar. Si cum aici domneste "democratia banului" si nu grija fata de om, e interzis importul unui medicament foarte ieftin, produs in Georgia (apartinatoare candva de Urss - n.r.), care ar scadea castigurile producatorilor de medicamente din Germania. Medicamentul se numeste Ribavirin si este folosit cu succes in tratarea hepatitei C. Poate izbutiti sa vi-l procurati, Georgia fiind mult mai aproape de Romania. Va doresc multa sanatate si tineti regim alimentar adecvat, fara chimicale, ca si asta e foarte important. Multa sanatate la toata lumea si "La multi ani!".
Mungioiu Tamara - Basel, Elvetia

"E nevoie urgent de-o proteza pentru picior"
Indraznesc sa ma adresez dvs., ca mesager al durerii si suferintei unora dintre semenii nostri, care se vad abandonati si neputinciosi in fata greutatilor vietii. Boala, varsta si lipsurile materiale ii marcheaza pe multi semeni ai nostri, pentru care noi insine, singuri, nu putem sa facem mare lucru, ci doar sa privim neputinciosi. Este vorba despre vecinii mei, familia Marghian Petre din Bucuresti, Sos. Mihai Bravu nr. 33, bl. P12, sc. A, et. 5, ap. 20, sector 2, Bucuresti, tel. 642.84.00. Pentru ei adresez un strigat de ajutor catre cititorii revistei "Formula As". Amandoi sunt suferinzi, cu boli destul de grave (dansa a suferit vreo patru operatii de neoplasm si are si alte suferinte grave, ce pot fi probate cu documente), nu au copii si traiesc dintr-o singura pensie foarte modesta. Dar nenorocirea s-a abatut asupra lor in urma cu cateva luni, cand datorita diabetului si, probabil, arteritei, d-lui Petre i-a fost amputat un picior, deasupra genunchiului. Acum este acasa, dar este imobilizat, pentru ca nu are posibilitatea procurarii unei proteze. Din aceasta cauza nu a fost nici la control medical, pentru ca nu are cine sa-l transporte. Ma adresez cititorilor revistei, pentru ca aceia care au trecut prin suferinte asemanatoare sa ne indrume cu niste sfaturi, pentru a putea procura o proteza prin intermediul unei fundatii sau pentru un carucior de ocazie, la care am contribui si noi cu bani. Mi-e greu sa apreciez ce ar fi mai important, de aceea orice sfat e binevenit.
Popovici Cristina - Sos. Mihai Bravu nr. 33, bl. P12, sc. A, ap. 18, sector 2, Bucuresti