Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Ma chinuie durerile de stomac". (Raspuns pentru Leonte Antoaneta - Iasi, F. As nr. 356). Doresc sa va fac cunoscut cum l-am vindecat pe sotul meu, care suferea de ulcer duodenal. Aceasta maladie il chinuia de ani de zile, era propus pentru operatie, dar a amanat-o de fri...

Cititorii Raspund

"Ma chinuie durerile de stomac"
(Raspuns pentru Leonte Antoaneta - Iasi, F. As nr. 356)
Doresc sa va fac cunoscut cum l-am vindecat pe sotul meu, care suferea de ulcer duodenal. Aceasta maladie il chinuia de ani de zile, era propus pentru operatie, dar a amanat-o de frica. Intr-o zi, mi-a cazut in mana o revista in care erau prezentate ultimele descoperiri medicale ale unor medici englezi, care recomandau si o reteta de vindecare, pe care o transcriu: o pastila de antibiotic (de ex. Ampicilina), o pastila de medicament specific pentru ulcer (de ex. Ranitidina sau alt medicament recomandat), o pastila de Metronidazol. Aceste trei pastile se iau la 30 de minute dupa mesele principale, deci de trei ori pe zi, vreme de zece zile. Sotul meu a facut acest tratament acum trei ani si se simte perfect. A uitat de groaznicele dureri care il chinuiau, mananca normal, inclusiv cruditati (ceapa si usturoi), berea nu-i mai face rau. Cei doi cititori ai revistei sa incerce si ei tratamentul, bazat pe faptul ca ulcerul duodenal e cauzat de un microb care trebuie combatut: heliobacter pylori.
Gavrila Niculina - Bucuresti

"Fetitei mele i se descuameaza pielea de pe degete"
(Raspuns pentru Nedelcu Minodora - Ploiesti, F. As nr. 358)
Cu multi ani in urma, mi se descuama si mie pielea de pe palma stanga pana la sangerare. Am practicat urmatorul tratament care m-a vindecat: am luat o lingurita cu miere (curata) de albine, la care am adaugat cam o pipeta de propolis. Le-am amestecat bine, mi-am uns intreaga palma, peste care am tras apoi o punga de plastic, legand-o la gura si m-am culcat asa, cu mana acoperita. Am repetat procedeul trei nopti la rand. In ultima dimineata, mierea disparuse, punga era aburita, iar mana mea - vindecata. Boala n-a mai recidivat. Pentru alte relatii, ma puteti contacta la telefon: 058/84.23.92.
Gota Gheorghe - Str. Vasile Goldis, bl. 11 B, ap. 19, Alba-Iulia, jud. Alba

"Am un defect de vorbire care imi transforma viata in iad"
(Raspuns pentru Alina - Alba-Iulia, F. As nr. 358)
O cunostinta foarte apropiata s-a confruntat din copilarie si pana la 24 de ani cu acest defect de vorbire care va afecteaza atat de mult, incat considerati (nejustificat) ca vi s-a transformat viata in iad. Daca ati suferi de o boala incurabila si v-ati gandi ca urmatorul rasarit de soare ar fi ultimul, abia atunci viata ar putea sa va para un iad, iar daca ati fi o "luptatoare", ati cauta chiar si atunci "imposibilul". Nu defectul de vorbire a facut sa ratati cele doua cereri in casatorie, ci faptul ca n-ati gasit persoana potrivita. Iar cel ce ia in deradere o suferinta sau un defect provocat de o boala este demn de tot dispretul. In problema ce va intereseaza, persoana de care va vorbeam a consultat o multime de medici internisti, neurologi, psihologi, a apelat chiar si la logopezi, concluzionandu-se ca este un defect de vorbire (si nu o boala in sine), care in timp se va corecta sau ameliora. Si asa s-a si intamplat. A urmat cu bune rezultate urmatoarele tratamente, pe care vi le recomand si dvs.

I. Primavara si toamna defectul se accentueaza din cauza lipsei de calciu si magneziu.

Pentru prima luna:

1. Se face urmatorul tratament timp de 10 zile: - Calciu Sandoz (1000 mg) efervescent, 1 tableta/zi la 1/2 pahar apa (sau 2 tablete/zi daca Calciul este de 500 mg). - In aceeasi zi se mai iau: o tableta/zi de vitamina C efervescenta (fixeaza calciul) si 2 tablete/zi Vitamina A + D2 (la 1/2 ora dupa Vitamina C si Calciu).

2. Urmatoarele 10 zile se ia Magne B6 (care contine magneziu si Vitamina B6), trei tablete pe zi.

3. Urmeaza 10 zile de pauza. Se procedeaza la fel: luna a Ii-a si luna a Iii-a - primavara si luna I, luna a Ii-a si luna a Iii-a - toamna.

Ii. Defectul de vorbire - spun medicii - apare mai ales la copiii inteligenti (!) care gandesc mai repede decat expun in cuvinte. Li se recomanda sa vorbeasca in alta limba, sa recite poezii, sa cante - acestea contribuind la corelarea gandire-vorbire.

Iii. Emotivitatea, starile de tensiune, incordarea nervoasa, oboseala accentuata potenteaza aceste defecte de vorbire. Folositi ceaiuri de tei, paducel, smochin care combat starile emotionale perturbate, ce declanseaza sau insotesc tulburarile de vorbire. Beti ceaiul pe parcursul intregii zile, neindulcit.

Iv. Medicul a insistat asupra unui lucru foarte important: corectura trebuie facuta in mintea omului. Deci, pana nu renuntati la ideea ca acest defect "va face viata iad" etc. etc. sau ca cei din jur rad de dvs., nu veti scapa nici de emotivitate, iar emotivitatea plus oboseala vor declansa defectul de vorbire. Autogestionati-va, priviti-va cu alti ochi! Trebuie sa aveti o multime de calitati, incat acest mic defect sa nu va pecetluiasca existenta, doar o spuneti singura ca aveti doar "uneori" probleme cu vorbirea. Cand va aparea persoana potrivita care sa va iubeasca si sa va inteleaga, veti trece si mai usor peste acest impediment, caci un defect de vorbire nu are nici pe departe gravitatea unui defect de comportament, de caracter, de moralitate pe care-l poate avea o persoana din anturajul dvs. Aveti incredere si veti reusi!

"In urma unei operatii, fetita mea a ramas cu o pareza faciala"
(Raspuns pentru Dorina Dutescu - Constanta, F. As nr. 358)
Adresati-va sectiei de recuperare neuromotorie copii, Spitalul Slatina, d-na dr. Cornea Daniela, tel. 049/42.26.38, interior 194 sau 255. - D-l Vasile Ierima - Str. N. Iorga nr. 15, Carei, tel. 061/86.14.04. Tratamente cu plante: - Decoct din ghiocei - o lingurita bulbi, flori si frunze la o cana de apa; se bea o cana pe zi. - Infuzie din dumbravnic - 1-2 lingurite la o cana apa. Se beau doua cani pe zi. - Se face macerat din floarea-pastelui - o mana de planta la 1 l de otet. Se pune compresa pe locul bolnav. - Argila, foarte bogata in minerale si oligoelemente, este foarte apreciata intern si extern ca folosire (vezi Jean Valnet, "Tratamentul bolilor prin legume", pag. 276-289). Peste argila se pune apa. Se lasa cateva ore. Cataplasma se pune pe locul bolnav, tinand-o 1-2 ore. - Hrean (15-30 g) dat pe razatoare + 1 l apa se fierb 5 minute si apoi se lasa la macerat 12 ore. Se beau doua cani pe zi intre mese (vezi Speranta Anton, "Incursiune in medicina naturista. In amintirea lui Valeriu Popa", 1998, pag. 133).

"Am scaune cu sangerari"
(Raspuns pentru D. Christian - Pitesti, F. As nr. 360)
Hemoroidul intern fisurat poate fi o cauza. Dar nu singura. O cunostinta apropiata a suferit luni intregi, apoi boala s-a agravat. Doar in urma unor investigatii minutioase, obligatorii, de rectoscopie si colonoscopie s-a depistat un polip in colon, care era la un pas de cancerizare. In urma interventiei chirurgicale, problema s-a rezolvat.

Multa sanatate!
prof. Mariana Marian - Cluj-Napoca

P.S. Daca afectiunea este la sigmoid (chiar la inceputul colonului), cu atat mai mult nu poate fi depistata decat prin procedurile semnalate.

"Fetita mea are microadenom hipofizar"
(Raspuns pentru prof. Eugenia Serban - Bacau, F. As nr. 381)
In cazul bolii fetitei dvs., rezultate foarte bune se obtin in urma tratamentelor cu produse extrase din Aloe. Pentru mai multe detalii, sunati-ne la telefon 033/73.41.59.
Prisecanu Elena - Roman

"Am varice la membrele inferioare"
(Raspuns pentru Silvia - Galati, F. As nr. 381)
Si mama mea sufera de aceasta boala de multi ani. Momentan, face tratament cu Aloe Vera - gel si cu Detralex - tablete. Starea sanatatii ei s-a imbunatatit foarte mult (avand si un ulcer varicos foarte urat, rana s-a inchis). O alta metoda ieftina, dar care necesita timp: 1/2 litru otet de mere se pune la macerat cu 1 l apa si 1/4 kg tarate de grau. Se lasa 3-4 zile, dupa care lichidul se strecoara si taratele se storc bine. Se aplica zilnic cataplasme cu tifoane inmuiate in apa cu otet. Peste zi, se lasa 30-40 de minute pe locurile bolnave, pe toata durata noptii. Va doresc sanatate, cu speranta ca metoda propusa de mine va va ajuta.
Antal Csilla - Str. Aurel Vlaicu nr. 3, bl. R2, ap. 1, Cluj, tel. 064/15.16.95

P.S. Folosesc ocazia pentru a-mi exprima admiratia fata de continutul, dar si eficienta revistei. Intr-un numar ati recomandat o solutie preparata din castraveti si alcool, pentru regenerarea fetei, pe care am folosit-o cu bune rezultate, atat eu, cat si sotul meu. El avea probleme cu parul - niste bubite rosii, ca niste rani, pe pielea capului. Dupa o saptamana, pielea s-a vindecat, iar parul sotului meu nu mai cade. Va multumim si va dorim fericire.

"Am abdomenul plin de gaze"
(Raspuns pentru Ovidiu - Ramnicu-Valcea, F. As nr. 381)
1. Prin ce treceti dvs. am trecut si eu si m-am vindecat cu Ceai Hepatic 2. Se beau trei cani de infuzie pe zi, cu o jumatate de ora inainte de mesele principale. Cand gazele nu mai apar, opriti tratamentul. Eu m-am vindecat complet.
Turcanu Zoita - Str. Dobrogeanu Gherea nr. 14, Tecuci, jud. Galati

2. Inghititi zilnic 3-4 linguri de ulei de masline presat la rece. Mancati mult usturoi. Urmati o cura de struguri. Si eu am scapat de gaze si chiar de alte afectiuni in felul acesta.
Machedon Elena - Str. Gh. Bratianu nr. 32 A, sector 1, O.P. 2, cod 71267, Bucuresti

"Caut planta numita "Untul pamantului" "
(Raspuns pentru Elena din Orsova, F. As nr. 384)
In piata mare din Focsani si din Ploiesti exista persoane care vand plante medicinale, printre care si Untul pamantului.
Nicolae Berea - Bucuresti

"Am o boala de piele contagioasa"
(Raspuns pentru R. A. - Timisoara, F. As nr. 386)
Nu cred ca aveti o boala contagioasa, ci probabil o reactie de hipersensibilitate la mediul in care traiti - de pilda o urticarie declansata de caldura sau de apa. Pentru clarificarea dvs. si a altora care sufera de urticarie cronica, e bine de stiut (este parerea unui profesionist in domeniu) ca sistemul imunitar al omului este strans legat de personalitatea sa. Medicina traditionala chineza considera ca sentimentele sunt legate de buna functionare a ficatului si, invers, supararile disturba energia produsa de el (wei chi) si apar dereglari ale sistemului imunitar (pielea avand o importanta functie imunologica). Din propria mea experienta profesionala, inclin sa cred ca suferinta dvs. (atat cat am putut sa-nteleg din scurta dvs. descriere) se preteaza mai bine la un tratament homeopat. Nu cred ca medicamentele alopate care exista pe piata va pot fi de ajutor.
Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, tel. 094/33.04.92 si 01/310.14.02

"Nu ma pot vindeca de o vaginita cu streptococ hemolitic"
(Raspuns pentru Cristina Mihai, F. As nr. 387)
Din experienta mea, pot sa spun ca streptococul hemolitic grup B este unul dintre agentii cauzali cei mai rezistenti ai unei infectii vaginale, care poate avansa spre endometru sau salpinge, dand o stare infectioasa cronica si suparatoare, care se acutizeaza la mici raceli, stres, bai reci la strand sau mare etc. Printre alte manifestari ale bolii pot sa apara uneori si mici bule de gaz, extrem de neplacute pentru o femeie cu viata sexuala activa si pe care si-o doreste implinita. Singura sansa reala de vindecare presupune ca o noua cultura a tesutului infectat sa fie testata din punct de vedere al sensibilitatii fata de antibiotice, cu ajutorul unei truse sistem Api bioMerieux - cel mai performant sistem la care puteti apela la noi in tara si care va stabili antibioticul la care tulpina este sensibila. Un tratament sistemic si local, spalaturi vaginale si bai caldute cu musetel, alternand cu apa fiarta in care la racire se adauga un pliculet de Septovag - toate astea vor putea rezolva problema (mai rar, se recomanda si spalaturi vaginale cu sapun Malizia).

"Sufar de colpita micotica"
(Raspuns pentru M.J. - Bucuresti, F. As nr. 387)
Acelasi sfat si pentru dvs.: faceti o cultura pe medii specifice, cu testarea sensibilitatii antifungice pe sistem Api bioMerieux. In plus, trebuie tinut seama de faptul ca putine sunt medicamentele antifungice care se absorb in sange, izbutind sa-si atinga tinta. Practic, dintre antimicotice, medicamentul Diflucan al Firmei "Pfeizer" pare cel mai eficient. Va sugerez, deci, un tratament de 10-14 zile. Atentie, pe prospect scrie ca va puteti vindeca doar cu o doza, dar daca cititi textul integral, veti vedea ca pentru cazurile cronice e nevoie uneori si de 60 de zile de tratament. Cu toata consideratia,
Dr. Camelia Sefanovici, medic primar laborator clinic si cirobiologie, Iasi - Str. Bancii nr. 14, tel. 092/63.51.20

(Stimata d-na doctor, multumindu-va pentru implicarea dvs. in pagina de raspunsuri pe probleme de sanatate, va atragem atentia cu tot respectul ca tratamentele naturiste anticancer popularizate in paginile revistei noastre se adreseaza cu precadere miilor de bolnavi carora medicii si spitalele le inchid usile. Fata de alternativa necrutatoare a mortii, orice leac - administrat adesea cu rezultate uluitoare - reprezinta o speranta si o datorie umanitara.)