Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Ma intereseaza fertilizarile in vitro". As dori foarte mult sa aflu adresa unei clinici din Bucuresti, unde se efectueaza fertilizari in vitro. Ma poate ajuta cineva? Multumesc!. Livia - Pitesti. "Unde se gaseste Aloe Vera - gel?". Caut urgent adresa unei firme...

Cititorii Intreaba

"Ma intereseaza fertilizarile in vitro"
As dori foarte mult sa aflu adresa unei clinici din Bucuresti, unde se efectueaza fertilizari in vitro. Ma poate ajuta cineva? Multumesc!
Livia - Pitesti

"Unde se gaseste Aloe Vera - gel?"
Caut urgent adresa unei firme care comercializeaza Aloe Vera - gel, precum si indicatiile de utilizare. Conditia: sa fie in Bucuresti.
Pop Aurora - Bucuresti

"Se poate vindeca parapareza spastica?"
O prietena in varsta de 65 de ani sufera de parapareza spastica. Este operata de 5 ani si, in prezent, este imobilizata la pat si a slabit in ultima perioada foarte mult. Va rugam sa ne informati daca exista vreo cale de vindecare sau cel putin de ameliorare a situatiei ei.
Rotaru M. - Ploiesti

"Sufar de scleroza laterala amiotrofica"
Apelez la ajutorul dvs. in speranta ca voi primi un sfat privitor la boala care ma macina de trei ani: scleroza laterala amiotrofica. Am 69 de ani si simt cum, pe zi ce trece, boala aceasta ma macina. Acest tip de scleroza distruge neuronii si, fiind vorba de distrofie musculara, mi-e teama sa nu ajung neputincios ca o leguma. Daca stie cineva vreun tratament alopat sau naturist, sa ma contacteze prin intermediul revistei.
Nicolae Berea - Bucuresti

"Cum se trateaza hemangioamele pe ficat?"
Sunt o fana a revistei "Formula As", pe care o citesc aproape pe nerasuflate. Multumesc lui Dumnezeu ca existati si va doresc si de acum incolo multi ani, in care noi, cei care avem nevoie de un sfat, sa avem unde sa-l gasim. Eu nu stiu daca mai exista undeva in lume oameni ca romanii, care sa sara in ajutorul celui necajit, in mod dezinteresat. Cinste celor care fac acest lucru si sunt sigura ca vor avea numai de castigat in viata. Dar acum sa va spun problema mea: la inceputul acestui an am efectuat o ecografie la ficat in urma caruia mi s-au descoperit trei hemangioame pe ficat si bila hipotona. Hemangioamele nu sunt de dimensiuni foarte mari (cel mai mare este de 4,3/3,7 cm), dar destul ca sa-mi dea insomnii. Am facut analize la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi si mi-au iesit bine (doar o anemie usoara), iar doctorul m-a asigurat ca nu este vorba de ceva malign. Mi s-a spus ca tratament special pentru hemangioame nu exista si de operatie nici nu poate fi vorba. Dar ca hemangioamele nu sunt o boala a ficatului, ci o formatiune de vase de sange puternic vascularizate la suprafata acestuia. De aceea, am o mare rugaminte la dvs., si anume ca prin intermediul revistei sa cereti parerea unui specialist care sa explice oamenilor totul despre hemangioamele la ficat: in ce imprejurari apar, daca se trateaza si cu ce, daca se opereaza, daca exista riscul de a se maligniza. O ultima dorinta a mea este: cunoaste cineva un tratament naturist pentru aceasta afectiune? Va multumesc anticipat, va doresc din tot sufletul sanatate si putere de munca ca sa ajutati pe mai departe oamenii suferinzi.
Lidia Papuc - Ipotesti

"Am o fetita de 9 ani care mananca foarte mult"
Va scriu cu speranta ca ma puteti ajuta. Am o fetita de 9 ani si jumatate care mananca foarte mult. Cand era mica era foarte mofturoasa, cu greu o convingeam sa manance, insa incepand cu varsta de 5 ani a inceput sa aiba o pofta de mancare iesita din comun. La inceput am fost bucuroasa, insa acum mi-e teama, pentru ca s-a ingrasat destul de mult. Am incercat sa o fac sa renunte la paine si la dulciuri, dar fara nici un succes. Daca stie cineva un leac sau macar sa-mi dea un sfat, il rog din suflet sa ma ajute. Cu multumiri,
Florina - Bucuresti

"Cum se trateaza sindromul mielodisplazic?"
Sunt in varsta de 67 de ani si sufar de sindrom mielodisplazic (o forma de leucemie). Daca cunoaste cineva un tratament medicamentos sau naturist pentru aceasta boala, il rog sa-mi raspunda prin intermediul revistei.
Mironescu Gheorghe - Ploiesti

"Prietena mea sufera de seringomielita"
Doresc sa va multumesc pentru felul in care, in fiecare zi de luni, primim aceasta publicatie. Apelez cu tot sufletul la dvs. intr-o problema de sanatate. Am o prietena care este imobilizata la pat. Boala de care sufera se numeste seringomielita. A fost operata de doua ori la Bucuresti, de d-l dr. prof. Ciurea, insa refacerea este inceata si greoaie. Actualmente este in spital, nu se poate misca si nu simte nimic de la talie in jos. Va rugam, poate printre cititorii revistei dvs., se afla cineva care cunoaste o metoda de vindecare naturista, care sa o ajute pe prietena mea. De asemenea, poate cunoaste cineva in tara un centru sau o clinica de recuperare.
Rusu Maria - Brasov

"Am usturimi la membre si coloana"
Din luna martie am simtit usturimi puternice (arsuri) la nivelul bratelor, picioarelor si coloanei. Am facut un examen de rezonanta magnetica pe care se observa o extindere de lichid rahidian in zona temporala stanga si o hernie de disc L4-L5:S1, care au mai fost operate. Am fost la o serie de medici neurologi din Bucuresti si din Iasi, dar nu recunosc asemenea manifestari (dureri de cap, ameteli si usturimi pe portiunile enuntate). Am facut, la recomandarea medicilor, balneologie, fizioterapie si infiltratii in coloana, fara nici un rezultat. As dori sa primesc sfatul unei persoane care a avut asemenea arsuri si a reusit sa se vindece sau adresa unui medic care ma poate ajuta.
Stamatin Elena - Barlad

"Sufar de hidrocefalee moderat-activa"
Va rog sa ma ajutati in gasirea unui medicament, planta, orice alta metoda de tratare a bolii de care sufar: hidrocefalee moderat-activa. Mai ales dimineata, pentru scurt timp, imi pierd cunostinta: nu stiu ce fac, ce vorbesc, apoi, dupa aproximativ un minut, incep sa-mi revin. Cu aceste stari ma confrunt de aproape doi ani de zile. Am 18 ani si va rog sa ma sprijiniti, intrucat medicina traditionala (psihiatria, neurochirurgia) nu a gasit un remediu pentru rezolvarea cazului meu. Multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dvs.
Mihaela - Arges

"Baietelul meu lacrimeaza tot timpul"
Citesc de fiecare data cu multa dragoste si interes revista "Formula As", o citesc din "scoarta in scoarta", deoarece are o gama variata de rubrici interesante. As dori sa apelez si eu cu o rugaminte. Baietelul meu, in varsta de 9 luni, lacrimeaza tot timpul, la ambii ochisori. Nu se trezeste dimineata cu ochii prinsi, nu are puroi, doar o lacrimare abundenta. Medicii care l-au consultat mi-au spus ca are conjunctivita purulenta. I-am pus diferite picaturi in ochii, ca Gentosept sau preparate cu hidrocortizon, dar nu au nici un efect. As fi fericita daca cineva ar putea sa ma ajute, indicandu-mi un tratament naturist.
Belei Isabela - Pascani

"Mi s-a pus diagnosticul de colpita difuza"
Ma adresez dvs. in speranta unui raspuns cat mai urgent in cazul urmatoarei probleme medicale: pe 8 septembrie a.c. mi s-a pus diagnosticul colposcopic de colpita difuza, vascularizatie atipica, zona de transformare atipica cu zona de punctatie, corespunzator unui frotiu clasa Ii Papanicolau (inflamator Tbs). Mi s-a recomandat tratament cu ovule MacMirror, in vederea interventiei chirurgicale numita conizatie, si aceasta fara alta intarziere. Este oare oportuna aceasta operatie, in conditiile in care imi alaptez in continuare copilul in varsta de 11 luni? Mentionez ca am tratat Trichomonasul cu Flagyl si Fasigin, dar in frotiul clasa Iii din septembrie nu apare nimic despre aceasta (ca ar fi negativ sau pozitiv). In eventualitatea operatiei, acest microb - daca el mai persista - nu ar putea complica situatia? Am inteles de la d-l doctor ca este prea tarziu pentru o cauterizare a ranii de pe col, dar nu se mai poate face alt tratament medicamentos sau naturist? Este indicata folosirea irigatorului sau se pot face numai spalaturi vaginale? As dori sa aflu mai multe detalii despre aceasta operatie numita conizatie si daca - o data efectuata - rana de pe colul uterin poate recidiva. Va multumesc pentru timpul acordat si va rog sa-mi dati un raspuns cat mai urgent.
Roxana Rusu - Piatra-Neamt

"Sora mea sufera de crioglobulinemie - sindrom reumatoid"
Citesc saptamanal revista dvs. si vin si eu cu o mare rugaminte de a o ajuta pe sora mea prin intermediul dvs. De doi ani sufera de crioglobulinemie - sindrom reumatoid, boala care se manifesta prin dureri groaznice la toate articulatiile. Cand este in criza, nu se poate misca, nu-si poate folosi mainile nici macar pentru a se pieptana. A urmat tratamente cu Prednison, Vitamina E forte, magneziu, dar acum nu o mai ajuta, ajungand la patru pastile de Prednison pe zi pentru calmarea durerilor. Daca este cineva care sufera de aceasta boala si o poate ajuta cu un sfat sau tratament naturist, va rugam sa o faceti. Cu speranta ca o veti ajuta, va multumesc anticipat.
Milu Viorica - Campina

"Fetita mea are prolaps rectal"
Ma numesc Iria si sunt mama unei fetite de doi ani, careia i s-a pus diagnosticul de prolaps rectal sau prolaps de membrana (ii iese intestinul atunci cand sta pe olita). Doctorul mi-a spus sa evit ca fetita sa se constipe si dupa fiecare scaun sa-i fac igiena locala si sa o ung in interior cu crema de Hemorsal. Cu toate acestea, fetitei mele ii iese intestinul si atunci cand scaunul este moale si uneori chiar atunci cand urineaza sau cand nu face nimic, ci doar sta pe olita. De durut nu o doare, insa mi-e frica sa nu apara complicatii. De aceea, rog prin intermediul revistei dvs. pe oricine s-a confruntat cu aceasta problema sa-mi spuna cum sa procedez pentru a-mi vindeca fetita si sa nu ajung cu ea la operatie. Va multumesc.
Iria Jeler - Vatra-Dornei

"Sora mea are tumora gastrica"
Surorii mele i s-a depistat o tumora gastrica cu deformari secundare hepatice. In urma acestei tumori s-au declansat: diabet zaharat insulino-dependent si carcinomatoza peritoneala. De asemenea, este foarte afectat ficatul, elimina lichid, ochii au devenit galbui, fata pamantie spre galben, a slabit in jur de 30 de kilograme (s-ar putea sa fie si o ciroza lichida). Daca cunoaste cineva un tratament naturist sau medicamentos, va rugam sa ne ajutati.
P. Ioan - Brasov