Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Am abdomenul plin de gaze". (Raspuns pentru Ovidiu N. - Ramnicu-Valcea, F. As nr. 381). 1. Nu stiu daca ati incercat sa luati carbune medicinal de la farmacie. E foarte bun. Absoarbe toate gazele din abdomen. De asemenea, va recomand un post de 2-3 zile, dupa care sa incepeti cu o...

Cititorii Raspund

"Am abdomenul plin de gaze"
(Raspuns pentru Ovidiu N. - Ramnicu-Valcea, F. As nr. 381)

1. Nu stiu daca ati incercat sa luati carbune medicinal de la farmacie. E foarte bun. Absoarbe toate gazele din abdomen. De asemenea, va recomand un post de 2-3 zile, dupa care sa incepeti cu o alimentatie usoara, vegetariana. In boala dvs., parintele Ludovic, un terapeut renumit, recomanda comprese calde cu otet indoit cu apa, aplicate pe pantec, iar pe cale interna - ceai de branca.
Chotariu Maria - Sos. Stefan cel Mare nr. 38, bl. 30 A, sc. A, et. 9, ap. 33, sector 2, Bucuresti

2. Meteorismul abdominal si flatulenta reprezinta o problema minora din punct de vedere homeopatic. Trebuie evaluat intregul context in care apare aceasta disfunctionalitate, deoarece homeopatia trateaza partea tratand si intregul, de aceea rezultatele ei sunt durabile, nu doar ameliorari de moment. Adresati-va unui medic homeopat din orasul dvs. de resedinta.
Dr. Carmen Negoescu, medic homeopat - Craiova, tel. 051/13.32.95

"Fac crize comitiale"
(Raspuns pentru Maria Barbu - Arad, F. As nr. 381)
Si in cazul dvs. se recomanda un tratament homeopatic, care daca este urmat corect, in timp - crizele comitiale se pot rari progresiv si pot slabi in intensitate. Exista si vindecari ale comitialitatii, acestea fiind apreciate ca atare cand trec cel putin 6 luni fara crize, in lipsa oricarei medicatii.
Dr. Carmen Negoescu - Craiova

"Am varice la membrele inferioare"
(Raspuns pentru Silvia - Galati, F. As nr. 381)
1. Am trecut si eu prin neplacerile dvs. si le-am rezolvat fara urma, apeland la serviciile eminentului medic Horatiu Angelescu din Bucuresti. Lucreaza la Spitalul de Flebologie de pe str. Washington nr. 8-10, programari la tel. 231.32.78. Operatia este foarte usoara si puteti merge pe picioare, in aceeasi zi. Pentru amanunte, cautati-ma la tel. 036/81.34.64 (Tecuci).
Turcanu Zoita - Str. Dobrogeanu Gherea nr. 14, Tecuci, jud. Galati

2. Am suferit si eu de aceasta afectiune, datorata in special zestrei genetice, dar care poate fi favorizata si de locurile de munca ce presupun statul in picioare timp indelungat. Dificultatea revenirii sangelui din membrele inferioare, datorita unei circulatii venoase deficitare si a unor pereti vasculari mai putin rezistenti, poate conduce la aparitia varicelor atat de inestetice. In functie de stadiul bolii, va recomand in prima etapa sa evitati pe cat posibil statul in picioare mai mult timp si sa purtati ciorapi elastici medicali. Exista in farmacii un unguent bun, de fabricatie romaneasca, pe baza de castane, Venoruton, pe care vi-l recomand cu caldura. Efecte spectaculoase in imbunatatirea circulatiei venoase si arteriale, in reducerea edemelor si chiar in inlaturarea rapida a unei eventuale tromboflebite, puteti obtine cu tinctura de spanz, pe care o puteti prepara singura astfel: introduceti intr-o sticla radacini de spanz, peste care turnati alcool de 60 si lasati la macerat timp de 20-30 de zile, dupa care o utilizati in aplicatii exclusiv locale. Atentie! Spanzul facand parte din categoria plantelor medicinale otravitoare, aveti grija sa va spalati pe maini si, mai ales, sa nu lasati sticla la indemana persoanelor neavizate, efectele putand fi fatale. Tinctura se pastreaza la intuneric, intr-o sticla inchisa la culoare si cu eticheta de avertizare asupra continutului toxic. Pentru marirea rezistentei peretelui vascular, puteti apela la un tratament oral cu tablete de Venoruton, de fabricatie maghiara. In final, daca varicele sunt foarte pronuntate si numeroase, puteti beneficia fie de sclerozari intr-o clinica chirurgicala de specialitate, fie ca solutie extrema - de operatie. Mentionez faptul ca acad. prof. dr. Pius Branzeu, autor al unor tehnici chirurgicale deosebite, care a lucrat timp indelungat la Spitalul Cfr din Timisoara, a intemeiat o adevarata scoala in domeniul chirurgiei vasculare.
Valeriu Munteanu - Str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara

"Sora mea este bolnava de sclerodermie. Stie cineva adresa d-lui Molnr Tiberiu din Timisoara?"
(Raspuns pentru Csirak Ecaterina - Miercurea-Ciuc, F. As nr. 381)
1. Telefonul pe care il cautati este 092/55.88.76. Sunati pentru o prealabila programare. Va doresc ca sora dvs. sa se insanatoseasca.
Diana - Medgidia

2. Daca nu-l prindeti la telefon pe d-l Molnr Tiberiu, scrieti-i la urmatoarea adresa: Str. Gheorghe Lazar nr. 36, sc. C, ap. 3, Timisoara. Dumnezeu sa va ajute!
Koszegy Juliana - Timisoara

"Fetita mea are un microadenom hipofizar"
(Raspuns pentru prof. Eugenia Serban - Bacau, F. As nr. 381)
Va sfatuiesc sa veniti la Bucuresti la Spitalul "Parhon" si sa o contactati pe d-na dr. Catalina Poiana (cabinetul se afla la parter, in cladirea veche). E un doctor foarte bun (si-a luat doctoratul anul acesta) si un om extraordinar. Am avut si eu adenom hipofizar si acum ma simt foarte bine. N-am incheiat tratamentul, dar boala s-a ameliorat vizibil. Va mai dau un sfat din suflet: sa nu cumva sa inceapa fetita tratamentul cu hormoni. Cel mai bine ar fi sa discutati si cu alt medic, in afara de cel de la Iasi. Am intrebat-o pe d-na doctor Poiana daca as putea urma si un tratament naturist si a fost de acord sa-l urmez in paralel cu cel prescris de dansa. Din pacate, n-am urmat acest tratament, dar acesta exista la "Cozac Plant". Chiar daca medicamentul prescris de d-na doctor poate avea si reactii adverse (de exemplu: durere de cap), eu zic sa aveti incredere in dansa. O puteti suna la telefon oricand aveti o problema in ceea ce priveste tratamentul administrat.
Ii doresc fetitei insanatosire grabnica, iar dvs. sa va gasiti linistea. Mama mea a suferit alaturi de mine si inteleg ce e in sufletul dvs. Sanatate multa!
A. - Bucuresti

"Ca urmare a unei bronsite, nepotelul meu a facut emfizem subcutanat"
(Raspuns pentru Grigoruta Ileana - Falticeni, jud. Suceava, F. As nr. 381)
Sunt si eu mama si am o fetita de sase ani si jumatate, alergica la praf. O duc la un tratament naturist la Bucuresti de trei ani. Rezultatul este bun, chiar foarte bun, numai ca trebuie foarte multa rabdare si credinta. Tratamentul consta in vaccinuri antialergice, tonice si multe altele. Va sfatuiesc si pe dvs. sa ajungeti la Bucuresti, la d-na dr. Maria Chirila, un alergolog cu rezultate de exceptie. Iata adresa: Cabinet "Naturalia" - str. Erou Mircea Marinescu nr. 8, com. Voluntari (langa Bucuresti), tel. 01/491.51.33 sau 01/491.51.36. Este nevoie de programare, cu ultimele analize ale nepotelului dvs. Daca doriti sa va dau amanunte, sunati-ma la tel. 034/34.05.06 (dimineata intre 7.00 si 9.00). Am uitat sa precizez ca am fost si eu o mama disperata, dar acum nu mai sunt.
Carmen D. - Targu-Ocna, jud. Bacau

"Baietelul meu vorbeste greoi dupa vaccinare"
(Raspuns pentru Sandu Gina - Galati, F. As nr. 382)

1. Vaccinarile perturba profund organismul inainte de a-l proteja de o boala specifica. Unele medicamente sau vaccinuri pot avea o influenta atat de subtila, incat efectele lor secundare se pot manifesta 5-10 ani mai tarziu. In multe cazuri, homeopatia poate trata diverse probleme post-vaccinale, rearmonizand sistemul imunitar si stimuland organismul exact in directia in care ar face-o el insusi, pentru a combate boala.
Dr. Dragos Negoescu - Craiova, tel. 051/13.32.95

2. Adresati-va imediat unui medic primar neuropsihiatru infantil, care cred ca activeaza la spitalul judetean din localitatea dvs., pentru precizarea formei clinice si conducerea tratamentului cronic cu (eventual) Aslovital infantil, Encefobol, Piracetam, dupa caz. Medicul va decide medicamentul, asocierea cu altele, durata tratamentului si va urmari evolutia copilului. Puteti lua legatura si cu un logoped. Va doresc multa sanatate.
Dr. Cioranu Nicolae - Str. Lud. Szantay nr. 14, Arad

"Fiul meu e suspect de cancer de piele"
(Raspuns pentru Constantinescu Maria - Ploiesti, F. As nr. 382)
Din descrierea dvs., nu-mi dau seama daca este un caz similar cu cel tratat in familia mea, dar tratamentul merita incercat, deoarece este simplu, ieftin si nu face rau. El consta in ungerea zonei suspecte cu ulei de ricin, dupa care se aplica o compresa cu apa calduta (38-40C), timp de 30 de minute. Este bine sa se mentina aceeasi temperatura pe compresa, pentru a facilita patrunderea uleiului in piele si drenarea zonei. Dupa cele 30 de minute, locul cu pricina se spala usor de tot, cu apa si sapun, pentru a indeparta substantele toxice ce rezulta in urma drenarii zonei. Se revine asupra tratamentului a doua zi. Daca tratamentul acesta se potriveste si cu cazul fiului dvs., se va observa o ameliorare chiar dupa a doua sedinta. Multa sanatate,
Olga M. - Cluj-Napoca

"Sufar de rinita cronica hipertrofica"
(Raspuns pentru Andreea Padurean - Suceava, F. As nr. 382)
Va propun un tratament care, desi nu produce o vindecare totala, va va ameliora mult suferinta si, oricum, a fost singurul care in cazul meu a dat rezultate. Tratamentul presupune multa rabdare si perseverenta si consta in spalarea zonei, prin inspirarea de ceaiuri de musetel, galbenele, coada-soricelului, alternate cu apa sarata, timp de 3-4 saptamani. Daca aveti posibilitatea sa mergeti la Govora sau Herculane si sa faceti tratament cu apele minerale din zona, ar fi foarte bine. Cum se procedeaza pentru instilatiile nazale cu infuzii de plante: stand cu capul aplecat intr-o parte, se incearca inspirarea ceaiului sau a apei sarate caldute pe o singura nara, pe cealalta obturand-o prin presare cu degetul. Lichidul va ajunge in gura, de unde va fi apoi aruncat (scuipat). La inceput, vi se va parea foarte greu, dar nu trebuie sa abandonati. Veti observa ca, pe masura ce continuati tratamentul, narile se vor decongestiona, rezolvand astfel si problema sinuzitei, si va veti simti un alt om. La o sedinta, se folosesc aproximativ 200 ml de ceai sau apa sarata calduta si se inspira cand pe o nara, cand pe cealalta. Multa sanatate!
Olga M. - Cluj, tel. 064/12.73.01

"Desi sunt virgina, am vegetatii veneriene"
(Raspuns pentru Liliana - Ploiesti, F. As nr. 382)
Ti-l recomand cu toata increderea pe d-l dr. biolog Mircea Ciuhrii, care iti poate trata cu succes suferinta, fara interventie chirurgicala, ci numai cu un unguent pe baza de extracte de insecte. D-l doctor m-a tratat si pe mine si in 21 de zile m-am vindecat. Multumesc revistei "Formula As" pentru interviurile publicate cu acest minunat specialist. Adresa d-lui Ciuhrii este: Bucuresti - Str. Vulturilor nr. 46 (in apropierea Spitalului Caritas). Inainte se face programare la tel: 01/620.47.86.
Mariana - Rosiorii de Vede

"De 15 ani imi lipseste mamelonul drept"
(Raspuns pentru Andra - Focsani, F. As nr. 382)
Draga Andra, suferinta ta mi-a fost cunoscuta si mie si de aceea imi permit sa-ti dau cateva sfaturi, care s-ar putea sa-ti fie de mare ajutor. 1. Treci rapid la purificarea organismului prin eliminarea toxinelor. Bea in fiecare dimineata cate o cana de apa fiarta si racita. 2. Elimina pe cat posibil carnea de porc, mezelurile, rezuma-te la peste slab, pui si carne de vita. 3. Consuma multe, multe fructe si legume crude, grau incoltit, paine neagra, in asa fel ca zilnic sa ai o diureza buna si o purgatie perfecta. Lipsa lor duce la stocarea toxinelor in organism, iar aceasta blocheaza functia diverselor organe si, de aici, imbolnavirea. 4. O mare eroare! Ce ai cautat la mare cu un asemenea diagnostic: displazie mamara? Eu am fost o mare iubitoare a marii, dar de cand am fost operata la sanul drept (mastoza fibrochistica) nu mai am voie la mare si nici sa stau in soare. 5. Pentru crusta care ti se formeaza la mamelonul drept, ai nevoie de miere de albine naturala si rasina de brad. Intr-o farfuriuta de tabla, pusa pe foc foarte mic, se topeste un bulgare de rasina de brad (cam cat o nuca de mare). Din topire, va rezulta un lichid usor vascos, peste care se va pune o lingura de miere si se va amesteca pana la omogenizare. Intre timp, pregatim o folie de celofan magnetizat, peste care punem un tifon sau o carpa curata, peste care turnam continutul din farfuria de tabla. Fiind fierbinte, se poate intinde pe pansament in marimea dorita. Lasam sa se raceasca bine de tot, apoi se aplica pe locul bolnav, iar peste pansamentul cu alifia de rasina si miere se pune sutienul. Tratamentul trebuie facut dimineata si se poate tine minimum 10 ore. Noaptea (seara) se scoate, se spala sanul bolnav cu lapte crud de vaca, apoi se unge sanul cu unguentul numit Carpicon. Operatiunea se repeta timp de 10-15 zile sau, daca este cazul, pana la vindecarea totala. Mie mi-a facut f.f.f. bine, si nu numai mie. Am multe prietene care si-au salvat fie sanii sau chiar piciorul (una din prietene a fost la un pas de gangrena a labei piciorului). Pentru amanunte, ma poti gasi la telefonul 01/232.87.46. Iti doresc sa ai multa bunavointa si sa te refaci repede, fiindca ai un copil si esti foarte tanara.

Am si eu, la randu-mi, nevoie de o planta pe care n-o pot gasi: Ciocul Cucoarei (s-a scris in F.As despre ea) sau Geranium Pratense. Daca cineva din zona Podolenilor de Neamt ma poate ajuta, ii raman recunoscatoare pe toata viata.
Constantinescu Viorica - Str. Hatmanul Arbore nr. 3-7, bl. 1A, sc. A, ap. 32, sector 1, Bucuresti, cod 71226, O.P. 63.

P.S. Draga "Formula As", iti multumesc ca existi si ca prin tine aduci atata bine semenilor nostri. Cuvintele de lauda ale miilor de cititori sunt convinsa ca le cunosti. Ma alatur si eu lor, iar daca menirea ta este de a aduce alean suferintelor miilor de oameni aflati la grele cumpene ale vietii lor, m-am grabit sa vin si eu, din tot sufletul, cu un sfat testat pe propria-mi piele.

"Fetita mea a fost diagnosticata cu limfedem congenital membre inferioare"
(Raspuns pentru Ludmila - Bucuresti, F. As nr. 382)
D-na Ludmila, nu disperati! Si eu m-am confruntat cu o problema similara si am rezolvat-o. Va recomand sa mergeti urgent cu fetita la Spitalul Clinic de Copii "Marie Curie" (Budimex) din Bucuresti si sa-l cautati pe celebrul si minunatul chirurg pediatru prof. dr. Alex Pesamosca, care va poate rezolva problema fetitei. V-as ruga chiar sa-mi scrieti daca suferinta s-a rezolvat.
Jana Dobreanu - Str. General Tell, bl. 26, sc. 3, et. 1, ap. 4, Targu-Jiu, jud. Gorj, cod 14