Din nou despre Spnz si biruintele sale in lupta cu Cancerul
In decembrie anul trecut, in paginile revistei noastre a fost prezentat cazul d-lui Calina Dumitru din Iasi. Aflat - in urma cu mai multi ani - intr-un stadiu avansat de cancer, medicii nu-i mai dadeau nici o sansa de supravietuire. Revenirea lui spectaculoasa la viata cu ajutorul spanzului - o planta otravitoare, dar miraculoasa in acelasi timp - a incitat atat bolnavii, care au apelat la acest tratament ca ultima solutie, cat si specialistii, care s-au aplecat asupra acestei plante cu deosebita atentie, pentru a studia mecanismele intime ce favorizeaza stoparea cumplitului flagel impotriva caruia nu s-a gasit inca leac: cancerul. De atunci, revista noastra a publicat numeroase ecouri pe aceasta tema: opinii ale specialistilor vizavi de acest tratament, comunicarea primelor rezultate ale unor tratamente incepute sub supraveghere medicala. Concluzia care se desprinde de aici este unica: spanzul are o actiune favorabila in bolile tumorale, reusind sa stopeze sau chiar sa vindece anumite forme de cancer. Pana cand medicii, biologii si chimistii romani vor finaliza formula unui medicament antitumoral extras din spanz, sa ne intoarcem la tratamentul naturist al d-lui Calina Dumitru din Iasi, pe care l-am vizitat de curand, curios sa aflu ce rezultate a inregistrat cu acest tratament in timpul scurs de la publicarea interviului. D-lui Calina nu i-a fost prea usor sa devina cunoscut peste noapte. Celebritatea are pretul ei, de multe ori mai scump decat recunoasterea pe care ti-o confera. "Vraciul in roba" - cum ironic a fost denumit in "Monitorul de Iasi" - a ajuns un Don Quijote modern, care nu mai lupta cu morile de vant, ci cu neincrederea oamenilor. Din fericire, armele lui sunt rezultatele pe care le obtine zi de zi in tratamentul cu spanz. De acolo ii vin resursele de a continua ceea ce a inceput. "Nu credeam ca exista atata suferinta in tara asta. Multumirile pe care mi le adreseaza bolnavii sunt cea mai mare rasplata a mea. Formulei As ii datorez acest lucru. Nu pot sa uit ca si eu am fost candva disperat, luptand intre viata si moarte."
Precizari necesare
- D-le Calina, in ce cazuri de cancer ati intalnit cele mai bune rezultate ale tratamentului cu spanz?
- In general, in cazurile depistate din timp, gradul I sau Ii. Dar, vedeti dumneavoastra, lumea recurge la un tratament radical doar atunci cand nu mai are nici o sansa. La ce rezultate poti sa te astepti atunci cand bolnavul este deja in metastaza, cand functiile vitale ii sunt afectate, iar doctorii ii spun ca mai are de trait o luna sau doua? Acesti bolnavi sunt singurii pe care "i-am pierdut" - ca sa folosesc o expresie metaforica. Dar in celelalte cazuri, cand primele efecte ale tratamentului se fac simtite, iar bolnavii ma suna sa afle daca ceea ce li se intampla sunt manifestari normale, ma bucur de parca retraiesc momentele in care eu am inceput sa-mi revin din ghearele mortii. Acesti oameni sunt ca si salvati.
- Ati avut unele obiectii privitoare la concluziile specialistilor invitati la dezbaterea facuta in "Formula As", in cadrul articolului "Spanzul la masa verde". Va rugam sa le motivati.
- Referitor la tratamentul cu spanz, as dori sa fac unele observatii importante. Fara sa contest pregatirea in domeniu a celor intervievati si avand toata stima pentru deschiderea lor catre acest tratament, am remarcat unele inadvertente in expunerea pe care au facut-o. Astfel, reteta pe care ati publicat-o este foarte slab concentrata, "apa de ploaie" - as putea spune. Numerosi bolnavi si-au preparat singuri ceaiul dupa reteta publicata in "Formula As", apoi mi-au cerut parerea. Dar n-am gasit doua ceaiuri care sa semene intre ele. Ori erau de o concentratie foarte slaba, fara efect terapeutic (de-abia daca aveau culoare, pe cand ceaiul pe care-l prepar eu este puternic colorat), ori miroseau cu totul diferit, riscul de a cumpara din piata o alta planta (sau o planta improprie acestui tratament) fiind foarte mare. Repet, concentratia si dozajul se fac in functie de unele particularitati ale bolnavului, care nu pot fi identice la doua persoane: tipul cancerului, localizarea si vechimea lui; varsta, sexul, greutatea si gradul de vitalitate al pacientului; alte boli cronice de care sufera si medicatia prescrisa pentru tratarea acestora etc. De aceea, tratamentul este individualizat in functie de acesti parametri.
O alta observatie ar fi aceea ca unele efecte normale ale tratamentului s-au prezentat eronat in revista ca fiind semne ale intoxicatiei cu spanz. Este vorba de transpiratia abundenta, de diaree si de starile de voma, prin care se elimina de fapt infectia din organism, toxinele si resturile de tumora.
Dar cea mai importanta eroare este in modul de administrare. Nu se poate administra spanz inainte de masa, tinand cont de toxicitatea plantei si de faptul ca principiile active ajung imediat in sange. Trebuie ca bolnavii sa manance bine, cat mai multe vegetale, astfel incat procesul de absorbtie a substantelor active din spanz sa se faca lent.
Desigur, initiativa dvs. este laudabila si sunt perfect de acord ca acest tratament sa fie urmarit de un medic, dar de un medic care are deschidere fata de fitoterapie si alte terapii complementare. Am intalnit cazuri in care bolnavii au fost ridiculizati de personalul sanitar din spitale, li s-a aruncat preparatul la chiuveta sau chiar au fost externati din acest motiv.
Important este, de asemenea, ca in cursul curei cu spanz sa nu se mai faca citostatice sau sa se mai ia alte medicamente recomandate in bolile tumorale, deoarece nu se mai poate urmari efectul spanzului in tratament, putand avea loc si interactiuni intre principiile active ale plantei si cele ale medicamentelor.
Trebuie sa se tina seama de faptul ca spanzul actioneaza asupra cauzei cancerului. Alcaloizii, pe care spanzul ii contine, intra in sange si elimina celulele bolnave de acolo de unde le intalneste, topeste chisturile, reusind sa disloce pana si tumora.
Revenirea este lenta, dar sigura. Iar singurele semne de care trebuie sa se tina cont in tratamentul cu spanz, ca fiind reactii de respingere ale organismului, sunt durerile puternice in ceafa, concomitent cu inrosirea globilor oculari. Atunci, organismul nu mai poate prelucra substantele active ale spanzului, iar tratamentul trebuie intrerupt.
Doresc tuturor bolnavilor care au apelat la acest tratament sa aiba incredere in puterea binefacatoare a naturii si in marea putere a lui Dumnezeu. Multa sanatate tuturor!
Marturii de la marginea vietii
Onofrei Ana (56 ani) - Bucuresti. In urma unui control medical, mi s-a depistat un cancer la sanul stang, respectiv doua tumori: una mai mica - in dreptul axilei, iar alta foarte mare - deasupra pieptului. Am inceput imediat tratamentul cu spanz al d-lui Calina, despre care citisem in "Formula As". In primele noua zile, tratamentul a decurs normal, fara nici o problema. Insa in a zecea zi mi-a disparut tumora cea mica din dreptul axilei si a inceput diareea. In diaree eliminam cheaguri de sange mici, ca niste scame. Treptat, a inceput sa mi se umfle varful pieptului si aveam mancarime. In a 17-a zi, am sesizat ca tumora cea mare, aflata deasupra pieptului, a inceput sa se mai reduca in volum. Va pot spune ca acum, dupa 20 zile de tratament, mi-a disparut complet tumora cea mica, iar tumora cea mare s-a redus la jumatate.
G. M. - Mangalia. Sotul meu are 34 de ani. In urma cu doi ani, i s-a depistat o tumora la pancreas. A fost operat anul acesta, dar tot nu se simtea bine. De fapt, el nici macar nu stie cat de grava ii este boala. Si medicii, si eu l-am menajat in aceasta privinta. Am apelat la tratamentul cu spanz, fiind convinsa de puterea vindecatoare a naturii. In prezent, ia a patra doza si se simte foarte bine. Ultimele analize i-au iesit perfecte. Acum este la serviciu. Cred ca asta spune totul despre evolutia bolii sale.
Ciomartan Ovidiu, 29 ani - Baia Mare. Acum un an mi s-a gasit un osteosarcom la picior. Boala a avansat, astfel ca in prezent am metastaze la plamani. Am facut sase doze de citostatice, dar degeaba. Auzind de d-l Calina, l-am vizitat la Iasi si am inceput cura cu spanz. Sunt la a 14-a zi de tratament, dar rezultatele sunt vizibile. Acum pot sa respir foarte bine si toata lumea spune ca arat mai bine.
Balan Nicoleta - Brasov. Citind articolul aparut in "Formula As", am luat legatura cu d-l Calina pentru a-mi rezolva problema unui fibrom uterin de 6x7 cm, depistat in urma unui control de specialitate, pentru care am fost programata la operatie. Am urmat tratamentul cu spanz timp de 20 de zile, iar la controlul ulterior am constatat ca dimensiunea fibromului a scazut sub jumatate. Medicul mi-a spus ca nu mai am nevoie de interventie chirurgicala. Acum ma simt foarte bine. Voi continua inca o cura cu spanz, pentru remisia totala a fibromului.
Florentin Popa
Pentru informatii suplimentare, d-l Calina Dumitru poate fi contactat la tel. 032/23.21.21, intre orele 18-21, sau la cabinetul "Plant-Com" S.R.L., tel. 032/13.79.76
Farmacie Taraneasca
Leacuri din Muntii Apuseni
Sunt profesor de geografie in comuna Avram Iancu din Muntii Apuseni si as dori sa descriu in cateva randuri unele retete si leacuri culese personal de la batranii satului. Aceasta localitate, Avram Iancu, are un numar de 33 de sate rasfirate pe sprancene de dealuri, la distante mari unele de altele, iar pana la cea mai apropiata farmacie este o distanta de peste 30 de kilometri. Astfel, accesul la medicamente este tot mai greu si, pentru a-si vindeca suferintele mai usor, taranii recurg la farmacia verde - la natura.
Iata cateva retete din medicina naturista locala, care dau rezultate miraculoase:
Dureri De Gat
Infuzie din scoarta de stejar. Scoarta are insusiri astringente si antiinflamatorii. Se folosesc cam 20 g de scoarta (2 linguri de supa), se zdrobesc pana se maruntesc intr-un vas de portelan, se toarna deasupra 200 ml apa clocotita (un pahar) si se acopera vasul cu un capac. Se fierb in baie de aburi timp de zece minute, apoi se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se strecoara apoi intr-un vas, storcand si grosul fiertului. La acest decoct se adauga apa fiarta pana la 200 ml. Aceasta infuzie se pastreaza la loc racoros, dar nu mai mult de 48 de ore. Se foloseste pentru gargara in durerile de gat, iar rezultatele sunt miraculoase.
Febra
A. In medicina locala, branza de vaci este considerata un adevarat antibiotic. Ea are un efect curativ exceptional in toate bolile inflamatorii si in starile febrile. Se pune pe o panza un strat de branza de vaci, se impatura si se aplica pe gamba (cel mai bine - cate o cataplasma pe fiecare picior).
B. Sosete cu ceapa. Se taie 3-4 cepe mijlocii, foarte marunt, apoi se baga in niste sosete de lana si se incalta cu ele. Deasupra, se mai pune o pereche de sosete tot de lana si se doarme cu ele pana dimineata. Picioarele raman calde pana ce febra scade, iar - fiind doua perechi de ciorapi - mirosul de ceapa nu se va simti.
C. Zeama de zmeura. Zeama de zmeura (stoarsa proaspat sau sirop) este si ea un leac eficient pentru combaterea febrei.
Pomada Din Coada-Soricelului
A. Daca lucrand in gradina v-ati ranit la mana, e suficient sa zdrobiti o frunza de coada-soricelului si sa o puneti pe rana pentru ca aceasta sa se vindece fara urma.
B. Daca v-a ros pantoful, o compresa sau o pomada facuta din coada-soricelului va face ca rana sa se cicatrizeze repede.
C. Coada-soricelului se foloseste si pentru a opri hemoragiile nazale. Se freaca intre degete cateva frunze tinere pana cand se obtin cateva picaturi de seva si apoi se introduc frunzele in rana. Sangele se opreste imediat datorita alcaloidului de ahileina pe care acestea il contin.
In speranta ca aceste cateva retete naturiste locale isi vor gasi spatiu in paginile revistei "Formula As" si vor fi de folos fidelilor ei cititori, va multumesc din suflet si va asigur pe deplin de toata stima si respectul meu.
Prof. Cristea Ionel - Scoala Generala "Avram Iancu", jud. Alba