Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Cum se vindeca boala Kapusi?". Ma numesc Lazar Anisoara, sunt din Bucuresti si as dori sa ajut o prietena. Sotul ei are o boala care se numeste Kapusi. A fost la foarte multi medici dermatologi, a urmat cateva tratamente de lunga durata, care insa nu vindeca boala, ci d...

Cititorii Intreaba

"Cum se vindeca boala Kapusi?"
Ma numesc Lazar Anisoara, sunt din Bucuresti si as dori sa ajut o prietena. Sotul ei are o boala care se numeste Kapusi. A fost la foarte multi medici dermatologi, a urmat cateva tratamente de lunga durata, care insa nu vindeca boala, ci doar o stopeaza. Daca cineva cunoaste vreun tratament naturist pentru aceasta boala, ii rugam sa ni-l spuna si noua. Va multumesc din suflet.Lazar Anisoara - Str. Sc. Herastrau (N.G. Caramfil) nr. 58, bl. 21 B, et. 3, ap. 29, sector 1, Bucuresti

"Fiul meu sufera de pess"
Cu durere si disperare va scrie o mama pentru fiul ei, care e bolnav si sufera de noua ani de pess. Cu timpul, boala s-a agravat, iar baiatul a cazut la pat. Nu mai vorbeste si nici nu mai merge. Peste necazul pe care il aveam, a mai venit unul: in urma unei viroze, baiatul a necesitat o internare in spital si, din cauza ca nu se putea misca, a facut rani escapa decubit, care nu se pot vindeca. Se tot adancesc si spatele lui e numai carne vie. Daca cineva poate sa ma ajute sau sa-mi dea un sfat in legatura cu vindecarea ranilor, ii multumesc anticipat.
Moldovan Ionita - Str. Mihail Sadoveanu nr. 33, sc. D, ap. 12, Miercurea-Ciuc, jud. Harghita

"Nu ma pot vindeca de o vaginita cu streptococ hemolitic"
Am 23 de ani si de doi ani de zile sufar de o vaginita cu streptococ hemolitic de grupa B, depistat la Institutul "Cantacuzino" Bucuresti. Medicii din Bucuresti spun insa ca acest streptococ nu este patogen in vagin. Am facut o serie de tratamente ineficiente si am ajuns la disperare, crezand ca nu o sa ma mai vindec niciodata. Am aproape permanent senzatia de urinare (streptococul nu a fost depistat in vezica urinara), usturimi si arsuri la contactul sexual, o scurgere vaginala, fara miros, alb-galbuie. Aceasta boala imi afecteaza intreaga viata intima, am ajuns depresiva, cu ganduri de sinucidere si nu ma pot concentra la serviciu. Va rog inca o data sa ma ajutati sa ma vindec de aceasta boala care mi-a distrus prima dragoste si implicit intreaga viata. Va multumesc anticipat.
Cristina Mihai

"Sufar de colpita micotica"
In urma tratamentului efectuat pentru o pneumonie severa in ianuarie-februarie a.c., am facut o colpita micotica. Toata vara am incercat tot felul de tratamente, dar nu au dat rezultate. Ultimul tratament (foarte scump) a constat din Nizoral - pastile si crema, ovule MacMirror si o doza mica de 2 mg de Fasigin, care insa nu si-au facut efectul. Poate se gaseste cineva sa ma ajute sa scap de acest necaz.
M.J. - B-dul N. Titulescu nr. 18, Bucuresti

"Am rinichi potcoava cu istm inferior"
Acum sapte luni, in urma unor analize complexe care mi s-au facut, mi s-a stabilit urmatorul diagnostic: rinichi potcoava cu istm inferior. Nu este o boala, dar aceasta malformatie mi-a schimbat radical viata. Nu am copii, iar sansa, dorinta de a fi mama mi-a fost spulberata in ziua cand mi s-a interzis nasterea unui copil. Este de neinchipuit cata durere a putut provoca aceasta veste in sufletul meu, deoarece am lucrat cu copiii si ii iubesc foarte mult. De cateva saptamani am puternice dureri de spate, de rinichi, iar in urma unei ecografii am aflat ca am nisip si chist la rinichiul stang. Dupa spusele doctorilor, sansele mele de supravietuire sunt minime, deoarece pot face oricand un blocaj renal. Sunt disperata si nu stiu ce sa fac, zilnic ma gandesc ca a doua zi pot muri. Fac un apel calduros catre cititorii revistei "Formula As", inclusiv medici, cerandu-le sfatul, cu speranta ca poate exista cineva care se confrunta cu o situatie asemanatoare si poate sa-mi spuna care sunt riscurile acestei malformatii si cum imi pot prelungi viata.
Va multumesc din suflet si astept cu incredere raspunsurile dvs.
Liliana Badea - Calea Lipovei nr. 92, bl. 305, ap. 10, Timisoara, tel. 056/28.00.80

"Caut siropul Rohitussin"
Anul trecut, dupa o tuse de doua luni de zile, de care credeam ca nu mai scap, am primit de la Fobac Bucuresti - prin bunavointa d-lui dr. prof. Pop de Popa- doua sticlute de sirop pe nume Rohitussin, de care acum am mare nevoie. Daca stie cineva unde se poate gasi si cat costa, va rog sa-mi comunicati prin intermediul revistei "Formula As". Cunoaste cineva medici sau specialisti care trateaza astmul si bronsita astmatica pe cale naturista? Multe multumiri.
Dumitrascu Ionel - Str. Ohar nr. 1, bl. 8, sc. A, ap. 9, Buzau, cod 5100

"Imi amorteste obrazul stang"
Ma numesc Speranta, sunt din Buzau si am 47 de ani. De aproape un an de zile, imi amorteste obrazul stang, cand toata partea, cand numai buzele. Uneori simt ca partea stanga este mai rece decat dreapta. Am facut cateva sedinte de bioenergie, am luat si niste medicamente, insa nu au dat nici un rezultat. Cine ma poate ajuta, sa-mi recomande un medic sau un tratament naturist prin intermediul revistei. Multumesc mult!
Speranta - Buzau

"Alimentatia vegetariana dauneaza foetusului?"
Ma adresez tie ca unei prietene dragi, pe care o admir si o pretuiesc de mult timp, dar abia acum, cand am o problema, indraznesc sa-ti cer ajutorul. Iata despre ce este vorba: sunt insarcinata in trei luni si sunt vegetariana de cinci ani. Intrebarea care ma framanta este daca e absolut necesar pentru sanatatea copilului meu ca - pe timpul sarcinii - sa reintroduc carnea in alimentatie. Desigur, pentru mine n-ar fi deloc usor, dar va dati seama ca ma simt atat de responsabila de viata copilului meu... Problema ar fi fost simpla daca ar fi avut un singur raspuns. Dar, vorbind cu doctori diferiti, am primit raspunsuri diferite, fiecare cu argumente la fel de puternice (mai ales ca am si o anemie destul de mare). De aceea, sper din tot sufletul ca revista "Formula As" ma va putea ajuta, atat prin experientele similare ale cititorilor ei, cat mai ales prin specialistii remarcabili pe care-i cunoaste. In speranta unui raspuns cat mai grabnic, dar cu incredere si dragoste, va saluta o cititoare fidela.
Michaela Honciu - B-dul Constructorilor nr. 26, bl. 18, sc. 2, ap. 76, sector 6, Bucuresti

"Sufar de sindromul Sjogren"
De mai bine de cinci ani sufar de o boala despre care in aceasta vara, in urma multor investigatii, am aflat ca se numeste sindromul Sjšgren. Pana sa mi se puna acest diagnostic, am fost tratata ani de zile, in zadar, de rinita alergica si astm alergic. Acum am in sfarsit un diagnostic clar, dar tratamentul pentru acest sindrom nu ma ajuta foarte mult. Am luat timp de doua luni Prednison in doza de soc (8 tablete/zi), iar acum am ajuns la 5 tablete/zi timp de doua luni, urmand ca la fiecare doua luni sa mai scad cate o tableta. Problema este ca, avand varsta de 50 de ani, varsta la care au loc in organism anumite schimbari specifice, Prednisonul imi provoaca o serie de neplaceri si o stare permanenta de disconfort si irascibilitate. Daca exista cineva care a suferit de acest sindrom si cunoaste vreun tratament mai putin periculos decat cel cu Prednison, il rog din suflet sa ma ajute prin intermediul revistei.
Patachi Elena - Str. Florilor nr. 3, Bacau, cod 5500

"Nepotica mea este alergica la laptele de vaca"
Nepotica mea, Alexandra, are un an si noua luni si este alergica la laptele de vaca si la toate derivatele preparate din el. Mananca lapte de capra, cas si iaurt de oaie, margarina pentru alergici, dar sunt atatea lucruri pe care nu le poate nici macar gusta! Se inflameaza toata si exista pericolul sa se sufoce. Rugamintea noastra este urmatoarea: poate exista cineva competent care ne poate ajuta cu un sfat, tratament naturist sau niste retete culinare pentru alergia fetitei (nu poate manca nici macar albus de ou). Va multumesc si va doresc mii de editii ale revistei "Formul As" la fel de reusite si de asteptate de cititori.
Livia Ionescu - Str. Brasovului nr. 7/88, Targu-Mures, cod 4300

"Am o punga de lichid la genunchi"
In urma unei cazaturi, la genunchiul stang mi-a aparut o punga de lichid (de circa o luna si jumatate). Am folosit niste comprese cu talpa gastii si tarate de grau + masaj, dar fara nici un efect. Dupa consultul medical de specialitate mi s-a recomandat punctie, dar mi s-a spus ca in urma punctiei lichidul reapare. A doua varianta ar fi operatia, pe care vreau sa o evit. Pentru aceasta vin cu rugamintea: poate cunoaste cineva vreun tratament naturist sau medicamentos care sa ajute la eliminarea pungii de lichid.
Dranca Vasile - Str. Sfantul Mihail, bl. 922, sc. 2, et. 2, ap. 11, Gura-Humorului, jud. Suceava, tel. 030/23.83.92

"Ajutati o persoana disperata"
Unei rude de-a noastra in varsta de 63 de ani i s-a pus diagnosticul de tumora hemilinguala cu adenopatie submandibulara. Nu a fost operata si nici nu a facut tratament cu citostatice sau raze cobalt. Mananca numai hrana vie (numai lactate si cruditati), a facut urinoterapie, cura cu ulei. Cu toate acestea, dupa un an de zile tumora nu s-a retras, iar ganglionul exista sub mandibula dreapta. Din pacate, nu suporta propolisul (face alergie). Timpul trece si nu ne este in favoare. Din gat are o secretie purulenta, uneori stagnanta, alteori pe perioade mici de timp. Cunoaste cineva vreo metoda naturista sau vreun doctor care o poate ajuta?
Nicolae Marcu - Aleea Agnita nr. 1, bl. 1, sc. A, ap. 16, Arad, cod 2900

"Caut injectiile Fluorouracil"
Sunt un om distrus, atat din punct de vedere material, dar mai ales moral. In prezent, sunt internat in Spitalul Oncologic din Timisoara, cu diagnosticul de status postamputatie de rect Acn iliad stang definitiv. Recidiva locala de neoplasm pe cicatricea din regiunea perineala. Trebuie sa incerc niste injectii, dupa care trebuie sa astept sa vad evolutia bolii. De cand sunt in spital, zilnic sper ca voi primi aceste injectii, dar... nimic, nici o speranta, fiindca spitalul nu are bani. Aceste injectii se numesc Fluorouracil si costa in jur de 2.000.000/20 bucati, acestea ajungand timp de o luna, insa tratamentul este de cel putin sase luni. Dar pe langa faptul ca sunt foarte scumpe, nu le-am gasit nici in Timisoara, nici la Resita. Rugamintea mea este daca cineva imi poate oferi injectiile la jumatate de pret sau gratis si pungi pentru anus contra naturii (cu diametrul de 6 cm). Va rog, ajutati-ma sa duc si eu o viata decenta.
B.E. - Resita, tel. 055/21.48.25

"Tata are metastaze osoase"
Sunt o cititoare fidela a revistei dvs. si nu am crezut vreodata ca voi ajunge in postura de a face un apel disperat. Stiu ca pe acest pamant se intampla multe nenorociri, dar n-am crezut niciodata ca se va abate si asupra familiei mele. In urma cu trei luni, tatal meu a inceput sa acuze o durere la umarul drept. A urmat multe sedinte de fizioterapie si infiltratii, dar in zadar. Durerile de umar s-au accentuat, astfel incat s-a ajuns la injectii cu Fortral. I s-a facut o biopsie si i s-a descoperit cumplita boala: metastaze osoase de adenocarcinom mucoid secretor. A facut o cura de citostatice, iar acum se fac investigatii pentru a afla unde este localizat cancerul. Daca exista cineva care a avut aceasta boala sau daca cineva poate sa ma ajute in vreun fel (tratament naturist), ii rog sa ma apeleze urgent. Cu speranta ca-mi intelegeti disperarea, va urez tot binele din lume. Sunteti singura revista careia ii pasa de noi, oamenii. Multumesc, oameni buni!
Vasile Oana - Cart. Craiovita Noua, bl. 175 O, sc. 1, ap. 8, Craiova, jud. Dolj, cod 1100, tel. 051/18.28.48