Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Doresc un tratament pentru arterita". (Raspuns pentru Serbanoiu Aristide - Bucuresti, F. As nr. 353). 1. Aceasta suferinta, localizata mai frecvent la membrele inferioare, este consecinta unui proces inflamator, degenerativ, infectios, al arterelor periferice. Se aplica,...

Cititorii Raspund

"Doresc un tratament pentru arterita"
(Raspuns pentru Serbanoiu Aristide - Bucuresti, F. As nr. 353)


1. Aceasta suferinta, localizata mai frecvent la membrele inferioare, este consecinta unui proces inflamator, degenerativ, infectios, al arterelor periferice. Se aplica, cu succes, urmatorul tratament: I. Dietoterapie. Alimente permise: paine integrala, carne slaba (vita, pasare, peste), margarina, ulei de porumb, de floarea soarelui si de soia, fructe, legume, cereale, branza de vaci proaspata. Alimente-medicament: iaurt (10 linguri pe zi, timp de doua saptamani), usturoi crud (2-3 catei pe zi), suc de ceapa (10-30 de picaturi pe zi, vreme de 30 de zile, de mai multe ori pe an), sucuri de legume (1-2 zile pe saptamana). Alimente interzise: paine alba, produse de patiserie, dulciuri, fasole, linte, mazare, ceai, cafea, alcool, sare in exces. Ii. Fitoterapie - Paducelul: se face o infuzie mai concentrata din trei lingurite (cu varf) de flori la o cana de apa (200 ml). Se bea fractionat, de-a lungul unei zile. Tinctura de plop negru (se umple o sticla cu plante, fara a se indesa, se toarna deasupra rachiu de fructe de 38-40 de grade si se lasa la loc calduros - circa 20 de grade - vreme de minimum 14 zile, timp in care se scutura des. Cand e gata se strecoara, iar ce ramane se stoarce bine si se pune la loc, in lichid.) Mugurii se recolteaza direct din pom, la sfarsitul lui februarie, sau se cumpara de la Plafar. Are efect benefic in arterita membrelor inferioare. Se administreaza cate 30 de picaturi, de trei ori pe zi, diluate in ceai.
Hera Kirileanu - Galati

"In urma expunerii exagerate la soare, am pete"
(Raspuns pentru Adriana - Alba-Iulia, F. As nr. 353)


Va sugerez sa va tamponati pielea patata cu ulei de muguri de plop negru. Acest lucru il veti face seara, inainte de culcare. Modul de preparare a uleiului este simplu: peste 20 grame de muguri de plop uscati (asa cum se vand) si macinati, se vor pune 100 ml de ulei de masline obtinut prin presare la rece (scrie pe sticla). Amestecul se tine la cald vreme de trei saptamani, agitandu-se zilnic sticluta in care se afla compozitia. Se strecoara printr-un tifon si se tine la rece. Rezultatul nu va intarzia.
Nicolita Paul - Str. Nicolae Titulescu, bl. H1, ap. 7, Craiova

"Fiului meu i s-a pus diagnosticul de <<sechele de rahitism>>"
(Raspuns pentru O mama din Bucuresti, F. As nr. 354)


Baietelul meu, care s-a nascut in mai 1987, a avut la nastere moalele capului de forma rombica, cu diagonala de 7 cm. Am avut sansa sa gasesc la cineva niste fiole de Calciu (patent francez), fabricate in Maroc. Se numea Frontiosse calcique. Erau fiole de 10 ml, cu pulpa de portocala. Dupa administrarea a 1/2 de fiola, vreme de zece zile, fontanela s-a inchis aproape total. Am fost foarte multumita si sunt. Copilul este dezvoltat normal, cu toate ca a fost suspectat de hidrocefalee si am fost cu el de doua ori la Bucuresti, la Spitalul "Gheorghe Marinescu". In clasele I-Iv a avut mereu coronita. Ma rog lui Dumnezeu ca cel care mi-a vandut medicamentul sa aiba parte numai de bine, iar d-na din Bucuresti care scrie, sa fie la fel de multumita ca mine.
Maria - Galati (telefonul meu, in cazul cand aveti nevoie de el, se afla la redactie)

"La 1 an si o luna, fetita mea are artrita reumatoida"
(Raspuns pentru Pistea Viorica - Constanta, F. As nr. 354)


1. Ar fi deosebit de eficient ca fetita dvs. sa treaca pentru cel putin 30 de zile la un regim de cruditati si cereale incoltite, excluzand pentru aceasta perioada carnea, ouale, branzeturile, laptele si grasimile, alimentele fierte si painea. Pentru a facilita consumul acestor alimente, treceti fructele si legumele prin storcatorul electric si amestecati apoi pulpa cu sucul sau radeti-le fin. Se recomanda: sucuri si piureuri crude din morcovi, mere, un cartof (curatat si pasat), salata din frunze de laptuca, spanac, patrunjel, fructe proaspete, banane, miere, toate amestecate cu fulgi de grau germinat (se gaseste in comert) sau grau incoltit, macinat. Pana la vindecarea deplina, ghidati-va dupa cartea lui Ernst GŸnter, "Hrana vie". Pentru calciu - sa bea o data la 1-2 zile, o cana de lapte. Sa evite pe cat se poate untul si smantana, iar ca branza sa o prefere pe aceea de vaci, proaspata. Nu amestecati fructele cu legumele la aceeasi masa (cu exceptia merelor).
Vasiliu Vlad - Str. Trestiana 13, bl. 15, sc. A, ap. 24, sector 4, Bucuresti

2. M-am confruntat cu aceeasi problema: si fetita mea in varsta de 10 ani a fost tratata cu Prednison la Fundeni, iar la 17 ani boala a revenit in forme mult mai urate. Sfatul meu este sa-l cautati pe d-l dr. Urseanu Ion la Policlinica "M.A.N." (Str. Cobalcescu), tel. 313.88.06 sau 313.88.05. Incercati mai intai o programare, doctorul este foarte solicitat. Este specialist in boli reumatismale la persoane tinere si mi-a ajutat foarte mult copilul. Doresc sanatate revistei, ca sa poata ajuta cat mai multi amarati.

(Numele meu nu conteaza, conteaza sa fim oameni si sa ne ajutam unii pe altii.)

3. Ma ofer sa va tratez fetita cu produsul meu Imunomodulator, cu care am tratat de aceeasi boala un copil din Maramures, care din cauza tratamentului prealabil cu Prednison ramasese la sase ani nedezvoltat si cu probleme grave la ochi. Mentionez ca este vorba de un tratament injectabil intramuscular, asociat cu unul oral, pe care-l hotarasc eu ca dozaj si intervale de administrare. Produsul este natural, se obtine dintr-o planta medicinala.
Dr. Ionascu Elena, medic primar gr. Ii - Str. Emanoil Chinezu, bl. F9, sc. 2, et. 2, ap. 9, Craiova

"Imi pierd vertiginos memoria"
(Raspuns pentru Cornelia - Bucuresti, F. As nr. 354)


Va recomand un produs american natural, numit Triple Potency Lecitin, care combinat cu miere de albine contribuie la intensificarea functiilor cerebrale. Va doresc multa sanatate.
Gergeli Rodica - Galati, tel. 036/45.95.46

"Merg rapid spre orbire. Va rog sa ma ajutati"
(Raspuns pentru Popescu I. - Braila, F. As nr. 354)


Va recomand urmatorul tratament, deosebit de eficient: 1. Rodilemid (antiviral, antiinflamator, imunomodulator); 2. Ginkor-Fort (venotonic, venoprotector, inhibitor asupra histaminei, serotoninei, enzimelor lizozomale, radicalilor liberi; reduce inflamatia si degradarea fibrelor de colagen; favorizeaza intoarcerea venoasa); 3. Colina Glycerophosfat (protector al membranei neuronale, in special pe procese involutive; amelioreaza functionarea neuronilor. Este favorabil in functiile cognitive, in comportamentele compromise prin procese cerebrale involutive); 4. Vitamina A - trofic pentru aparatul ocular; 5. Vitamina B - trofic pentru sistemul nervos; 6. Vitamina F - antiaterogena; 7. Meclofenoxat - reglator metabolic al celulei nervoase, in tulburari psihosomatice senile, pe fond aterosclerotic. Este lipsit de toxicitate, nu da reactii adverse si nu are contraindicatii; 8. Tinctura de usturoi - se iau 100 g catei de usturoi, se taie marunt (nu foarte marunt), se adauga peste 250 ml alcool rafinat (eu am folosit tuica de casa) si se lasa la macerat doua saptamani. Lichidul obtinut se numeste tinctura de usturoi; el se pune intr-un vas. Pentru a-mi fi usor, am luat o mica cantitate si am pus-o intr-o sticluta mica, prevazuta cu pipeta. Este nevoie de o foaie de hartie si de creion pentru a se nota un grafic. De exemplu: ma hotarasc sa incep tratamentul astazi. Notez data (prima zi): dimineata - 1 picatura, dupa-amiaza - 1 picatura si seara - 1 picatura. Atentie: aceste picaturi se pun intr-o cantitate mica de apa, pentru a putea fi inghitite. Fiind tinctura, deci alcool, se absoarbe foarte usor la nivelul mucoasei gastrice, nepersistand mirosul de usturoi in cavitatea bucala. A doua zi: cate 2 picaturi dimineata, la pranz si seara. A opta zi - cate 8 picaturi dimineata, la pranz si seara, iar din a 9-a zi se descreste: cate 7 picaturi dimineata, la pranz si seara. A zecea zi - cate 6 picaturi dimineata, la pranz si seara pana se ajunge la a 15-a zi, cand se pune cate 1 picatura dimineata, la pranz si seara. Dupa care se fac 15 zile de repaus, apoi se reia tratamentul, apoi repaus s.a.m.d. Un an de tratament este valabil 3 ani de zile; 9. Substante antioxidante (va lamuresc la farmacii).
Succes!
Campeanu Cristina - Str. Zizinului nr. 84 A, et. 3, ap. 16. Brasov, cod 2200

"Cum se poate trata neurodermita?"
(Raspuns pentru Constanta P. - Pitesti, F. As nr. 354)


Boala pe care o descrieti seamana mai degraba cu psoriazisul vulgar decat cu neurodermita, dar si intr-un caz si in altul va veti vindeca sigur cu tratamentul pe care vi-l recomand: Minimum o data pe zi, relaxati-va 15 minute, apoi rugati-va. Faceti un tratament la un medic homeopat, pentru stimularea functionarii ficatului, a bilei si a rinichilor. Beti lapte cu ceapa si miere, conform retetei pe care o anexez. Ungeti-va locurile bolnave cu alifie de iarba mare si miere (vezi reteta anexata) cu care eu ma ungeam seara, cat stateam la televizor, dupa care spalam locul si-l pregateam pentru noapte astfel: un cartof mijlociu se da pe razatoarea mica, se pune pe o folie de plastic si se aplica, acoperit apoi cu bandaj, pe locurile bolnave. (Atentie, cartoful pateaza lenjeria de pat.) Dupa doua saptamani veti avea o piele noua, frumoasa.

Lapte cu ceapa si miere

Doua cepe de arpagic, de marime potrivita, curatate si tocate marunt, se pun intr-un vas emailat. Se toarna deasupra un pahar de lapte si se pune la fiert, pe flacara mica, timp de 15 minute, dupa care se strecoara imediat. Dupa racire se adauga doua linguri de miere si se amesteca. Se poate tine la frigider pana la o saptamana. Mod de folosire: Copiilor pana la 3 ani, li se face o clisma calduta, seara. Copiilor intre 6-9 ani, li se administreaza doua lingurite seara Copiilor intre 9 - 12 ani, li se administreaza trei lingurite seara. Copiii si adultii iau cate 3-4 pahare pe saptamana, timp de doua saptamani.

Alifia de iarba mare si miere

Un kilogram de radacini de Iarba Mare, taiate marunt, se pun la fiert cu doi litri de apa si un kilogram de miere de albine. Se fierbe totul pana ce scade la un kilogram. Se strecoara cald, deoarece la racire se incheaga. Inainte de a unge ranile cu aceasta alifie, se prepara un decoct mai diluat de iarba mare (ca pentru ceai). Cu aceasta fiertura se spala ranile, care apoi se ung cu alifie. Iarba mare se numeste stiintific Inula Helenium (Lacrimile Elenei). Se poate procura de la toate magazinele Plafar din tara. Cu acest tratament m-am vindecat dupa doi ani si jumatate de chin. "Scoarta de copac" a disparut si acum am cotul si incheieturile degetelor frumoase. Dumnezeu sa va ajute! Din toata inima,
Dan Steliana - Str. Andrei Saguna nr. 34-36, ap. 30, Cluj-Napoca

"Am dureri mari de cap"
(Raspuns pentru Farcas Mihai - Radauti, jud. Suceava si Ana Maria Dumitrascu - Bucuresti, F. As nr. 354)


1. Din experienta mea si a altor persoane care au suferit de dureri mari de cap, va recomand urmatoarele: timp de 4-7 seri la rand, faceti-va frectie pe toata suprafata corpului, cu 50 mg spirt sanitar Diana sau Carmol. Inainte de frectie, incalziti lichidul la temperatura corpului. Dupa frectie, acoperiti-va capul cu un fes de lana pana dimineata. Atat eu, cat si celelalte persoane care au folosit aceasta metoda, am scapat de dureri de cap. Va doresc succes!
Suhan Vasile - Str. Lunga nr. 180 A, Codlea, jud. Brasov, cod 2252

2. Si eu am avut mult timp asemenea dureri. Tot ce am incercat (acupunctura, fizioterapie, multe medicamente) n-a dat rezultat. Am scapat de dureri dupa 16 zile de cojoterapie. Sunati la telefon 315.65.21 sau 313.77.69.

3. O cunostinta mi-a recomandat un tratament care la prima vedere face parte din domeniul comediei. Dar cum din cauza durerilor cumplite de cap nu mai puteam nici macar sa zambesc, l-am aplicat fara cracnet. Se ia un facalet de lemn (sucitor pentru prajituri) si in fiecare seara se fac miscari pe el cu talpile goale, de la calcai catre varf si inapoi (sezand pe un scaun sau pat). De fapt, este vorba despre presopunctura, care atinge puncte nervoase aflate in legatura cu toate partile corpului. De cand imi fac in fiecare seara "plimbarea pe facalet", nu mai am nici un fel de dureri de cap. Incercati si dvs. si veti vedea rezultatul dupa circa 15 zile. Va doresc multa sanatate.
Gliga Sorina Emanuela - Str. Levantica, bl. 10, ap. 30, Ploiesti, cod 2000

"Fiul meu e suspect de cancer de piele"
(Raspuns pentru Constantinescu Maria - Pitesti, F. As nr. 382)


Cu 2-3 ani in urma, am observat si eu cum o alunita incepe sa creasca, modificandu-si forma si culoarea. Am aratat-o tatalui meu - medic generalist - si mi-a spus ca nu trebuie zgandarita, ca e foarte periculos. Apoi, m-a indemnat sa aplic tratamente naturiste - de la galbenele la rostopasca si bitter suedez - si asa s-a scurs un an si jumatate... Nu am cunoscut nici un dermatolog in care sa am incredere, asa ca nu am facut nimic in afara tratamentului naturist, desi stiam multe amanunte despre melanomul malign. Pana intr-o zi, cand alunita a sangerat si am dat buzna in primul cabinet intalnit. Dumnezeu a facut sa dau peste un medic extrem de constiincios, care nu a vrut sa riste o cauterizare. M-a aratat tuturor colegilor din Spitalul "Dr. N. Lupu", dupa care binecuvantata doctorita (era femeie) m-a operat. Cand am aflat verdictul biopsiei, mi-a cazut spitalul in cap. Dar cum nu mai era nimic de facut, am inceput tratamentul - sase sedinte lunare de citostatice, simultan cu Interferon. Daca nu as fi fost operata, ci doar cauterizata, acum nu va mai scriam. Melanina - pigmentul pielii aglomerat in alunite - este continut si de toate mucoasele organismului, de creier, de oase... De aceea, o data pornit, procesul raspandirii e foarte rapid - una din cele mai agresive forme de cancer. Nu stiu daca pot da vina pe sistemul imunitar foarte slabit de o afectiune veche, dar ceea ce pot spune este ca la un an si jumatate de la operatie nu numai ca sunt foarte bine, dar duc o sarcina normala (opt luni implinite). Telefonul meu va sta la dispozitie la redactie, daca vreti sa luati legatura cu medicul care m-a salvat. Acelasi specialist o poate ajuta si pe Liliana din Ploiesti, care se plange in acelasi numar al revistei ca sufera de Papiloma virus.
Ligia E. - Bucuresti