Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Am poliomielita si psoriazis". Va scriu cu speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat. Am 53 de ani, locuiesc in Suedia si am sechele grave de poliomielita, psoriazis aproape peste tot si sunt foarte grasa. Problema cea mai grea este psoriazisul. As fi fericita daca cineva a...

Cititorii Intreaba

"Am poliomielita si psoriazis"
Va scriu cu speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat. Am 53 de ani, locuiesc in Suedia si am sechele grave de poliomielita, psoriazis aproape peste tot si sunt foarte grasa. Problema cea mai grea este psoriazisul. As fi fericita daca cineva ar putea sa ma ajute, indicandu-mi un tratament naturist sau de care o fi, dar eficace.
Va multumesc anticipat,
Adriana C. - Suedia

"Am calcifieri la degetele mici de la ambele maini"
Am calcifieri la degetele mici de la ambele maini (guta). Am 58 de ani si la ambele maini mi-au aparut simetric la falangele extreme umflaturi dureroase, cu micsorarea flexarii la 50%. Desi am consultat mai multi doctori, nu am fost multumit de medicatia data si de verdictul unanim: este o boala a batranetii cu efect ireversibil.
Intreb pe cei care au trecut prin ceva similar, ce remedii naturiste au folosit pentru regresul bolii. Multumiri anticipate pentru sfaturile date.
Victor - Craiova

"Am doi nepoti si ambii bolnavi"
Va supun atentiei doua cazuri, a doi frati - ambii bolnavi. Sunt nepotii mei si ma doare sufletul sa-i vad cum sufera. Ii poate ajuta cineva?

1. Unul din baieti are 13 ani si jumatate si are diagnosticul papilomatoza laringiana. A fost operat si anul trecut si anul acesta la Spitalul "Budimex". Din nefericire, dupa fiecare operatie ii cresc pe laringe ca un fel de negi, incat ajunge sa nu mai poata vorbi si se sufoca in timpul somnului. Medicii ne-au spus ca nu e nimic de facut. Oare?

2. Fratele lui are 17 ani, diagnosticat la randul sau cu purpura trombocitopenica imuna, adica coagularea sangelui nu e de 100%. Ce-i de facut?
Cu multumiri,
Fam. Pavel Nicolae - Hunedoara, tel. 054/72.07.01

"Sunt supraponderala"
Am o problema mare si va rog sa ma ajutati. Am 32 de ani si in prezent am 100 de kilograme greutate si inaltimea de 1.50 m. Am incercat nenumarate "cure de slabire", am fost la diferiti medici. Toti ma privesc ciudat din cauza greutatii mele. Va rog sa imi recomandati un bun nutritionist sau o reteta magica, care sa ma ajute sa revin la o greutate normala!
Va multumesc,
Denisa

"Tatal meu are epiteliom preauricular"
Tatal meu are 66 de ani si, in urma cu sapte ani, in timp ce se barbierea s-a iritat in zona perciunului drept. Nu a dat nici o importanta acestui fapt. Insa dupa o perioada de timp, iritatia a luat amploare, transformandu-se intr-o rana. Drept urmare, a fost internat la Spitalul din Targu-Jiu, la sectia Oncologie, cu diagnosticul de cancer de piele. Nu ne-am impacat cu gandul ca este cancer si ca nu se poate face nimic si am luat hotararea sa mearga la Spitalul nr. 1 din Craiova, unde a fost internat la Sectia Oncologie-Radioterapie. Dupa multe investigatii facute a reiesit diagnosticul de epiteliom preauricular drept. In perioada spitalizarii a facut electrocoagularea formatiunii tumorale, examene histopatologice, iradieri cu laser si citostatice. Cat a facut acest tratament, boala a stagnat, dar - dupa o perioada de timp - a recidivat. A facut hemoragie externa, fiind necesara o noua internare. Acolo i s-a oprit hemoragia si s-a continuat tratamentul cu citostatice, insa fara nici un rezultat.
La ora actuala boala s-a agravat: i-a aparut o galma dupa ureche, de marimea unei nuci si ii supureaza urechea. Daca cineva cunoaste vreun tratament naturist sau o alta metoda de vindecare, va rugam din tot sufletul sa ne anuntati cat mai repede.
In speranta ca se va gasi cineva sa ne indrume, va multumim.
Munteanu Traian - Rovinari, jud. Gorj

"Tata are metastaza pulmonara dreapta"
As dori si eu un raspuns prin intermediul revistei de la cititorii "Formulei As". Tatal meu sufera de metastaza pulmonara dreapta in stadiu avansat. Acum il doare piciorul stang, tot din cauza plamanului. Va rog din suflet, daca stiti vreun tratament naturist sau altceva care sa-i stopeze metastazele si sa-i prelungeasca viata (are numai 57 de ani), sa mi-l comunicati si mie.
Sper din suflet sa gasesc o salvare. Poate mi-o veti da dvs.. Va multumesc.
Simona Lupan - Str. Independentei nr. 3/12, Baia-Borsa, jud. Maramures, tel. 062/34.55.21

"Nepotul meu are o obstructie pe canalul lacrimal"
Nepotul meu in varsta de 10 ani si jumatate are diagnosticul de obstructia canalului lacrimal. I s-a recomandat procurarea medicamentului Alfakimotrepsina (doua fiole), medicament pe care nu il gasim nicaieri. Nu se gasesc nici inlocuitori ai medicamentului. Ce putem face?
Cu alese multumiri,
Horje Gheorghe - Str. Al. Odobescu 2A/16, Baia Mare, jud. Maramures, cod 4800

"Cum se poate trata spasmul esofagian?"
De opt luni tratez o boala cu care ma confrunt: dischinezie esofagiana, diagnostic mai rar intalnit, pus in urma investigatiilor facute. Boala se manifesta prin dureri discontinue pe tot traseul esofagului. Am facut tratament cu Coordinox, dar durerile nu cedeaza. Am cautat solutii alternative, prin bioenergie, dar fara rezultat. A trecut cineva prin toate acestea? Cunoaste cineva vreun remediu eficient in tratarea acestei boli?
Multumesc anticipat tuturor celor care ma vor ajuta telefonic sau prin intermediul revistei.
Corina - Suceava, tel. 030/77.66.47

"Am 22 de ani si sufar de disfonie hiperfunctionala"
Ma numesc Achim Vergil-Marian, in varsta de 22 de ani si sunt din Calarasi. Sunt cantaret bisericesc in satul Coslogeni, comuna Dichiseni, jud. Calarasi si anul trecut am avut probleme cu corzile vocale. Am avut perioade cand, pur si simplu, nu puteam sa vorbesc. In luna mai anul trecut, am fost la o Policlinica particulara din Bucuresti unde, in urma controlului facut la corzile vocale, mi s-a spus ca sufar de laringita acuta. Am urmat tratamentul prescris, dar nu am simtit nici cea mai mica stare de imbunatatire a corzilor vocale, ba si mai mult, boala s-a agravat. Dupa aproximativ o luna de zile am mers la Spitalul "Panduri" din Bucuresti, si, in urma controlului medical, mi s-a spus ca sufar de disfonie hiperfunctionala. Am stat internat in spital doua saptamani, unde am urmat pe langa tratament si repaus vocal. Dupa aproape un an si jumatate, slava Domnului, starea mea s-a mai imbunatatit, dar inca mai am probleme. De exemplu, sunt perioade, atunci cand interpretez o partitura, cand nu mai pot urca vocea la o nota de sus. Ragusesc foarte repede, te miri din ce cauza, ori ca am cantat prea mult sau am vorbit prea mult, ori din cauza fumatului, a prafului, a frigului etc. Intrebarea mea ar fi daca exista posibilitatea de a fi vindecata aceasta disfonie hiperfunctionala, pe ce cai si prin ce mijloace.
Multumesc revistei "Formula As". Dumnezeul milei si-al indurarilor sa daruiasca tuturor celor care lucreaza la aceasta redactie credinta, nadejde, dragoste si sanatate. Slavit sa fie Domnul!
Achim Vergil-Marian - Str. Petrosani nr. 53, Calarasi, cod 8500

"Cunoaste cineva un remediu pentru sindrom confuzional cu hemipareza stanga ataxica?"
Ma numesc Dumitrica B., sunt din Onesti si va scriu in numele unei doamne minunate, Camelia N., in varsta de 53 de ani, care in urma cu sase saptamani, datorita unui surmenaj psihic, a suferit un sindrom confuzional cu hemipareza stanga ataxica, in urma caruia a ramas fara puteri. Daca s-a confruntat cineva cu aceasta problema sau daca cineva cunoaste un remediu naturist pentru vindecarea acestei boli, l-as ruga din suflet sa ne ajute si pe noi. De asemenea, vrem sa multumim pe aceasta cale si generoasei dvs. reviste care ii ajuta pe oamenii aflati in suferinta sa-si regaseasca speranta, linistea sufleteasca si sanatatea.
Mii de multumiri. Cu respect,
Dumitrica B. - Onesti

"Sufar de glosodinie"
Sunt stabilita in Franta de mai bine de 18 ani si toata luna septembrie mi-am petrecut-o in tara. Cu aceasta ocazie am cumparat revista dvs. si mi-a placut nespus de mult, fiind poate cea mai serioasa din tot ce apare in Romania. M-a impresionat foarte mult pagina de sanatate, unde se gasesc rezolvari pentru apelurile disperate ale oamenilor.
Am si eu o rugaminte la dvs.: sufar de glosodinie, o boala ingrozitoare, care se manifesta cu arsuri in gura, gingii, limba, buze, asta de mai bine de zece ani. Am consultat absolut toti medicii de aici si din tara, insa fara nici un rezultat. Deci recurg si eu la revista "Formula As", poate cineva a avut aceasta suferinta si s-a vindecat pe cale naturista.
Va multumesc din suflet si va doresc si mai mult succes in activitatea nobila pe care o exercitati. Cu multa stima,
Ileana Stefanescu - Rue Marcadet 227 bis, Paris, 75018, Franta

"Nepotica mea sufera de bttaslafemie"
Nepotica mea are 20 de ani si sufera de bttaslafemie. Aceasta boala i-a fost descoperita anul acesta cand i-au aparut la sani niste noduli. Este o boala foarte rara, asemanatoare leucemiei. A fost tratata in Italia si nodulii s-au retras, insa evolutia bolii este din ce in ce mai alerta. Rog pe oricine cunoaste aceasta boala sa ma ajute cu un sfat sau cu o indicatie spre o clinica din strainatate, care ar putea sa-i stopeze drumul sigur spre moarte.
Va multumesc.
Naparu Viorica - Str. Telecabinei, Sinaia, jud. Prahova, cod 2180, tel. 044/31.51.81

"Fetita mea a contactat o infectie cu fuzospirili"
In urma unui tratament stomatologic, fetita mea a contactat o infectie cu fuzospirili, care se manifesta printr-un miros neplacut al gurii. Infectia a fost depistata in urma unor analize facute la Institutul "Cantacuzino" din Bucuresti in urma cu doi ani. De atunci, am incercat diverse tratamente care n-au dat nici un rezultat.
Am marea rugaminte de a-mi recomanda pe cineva care m-ar putea ajuta sau daca se cunoaste vreun tratament naturist. Multumesc,
Ana - Gruiu

"S-a tratat cineva de ticuri?"
As dori sa stiu daca cineva s-a tratat cu succes de ticuri (Tourette sindrom). Am incercat tratamente cu neuroleptice (Haloperidol, Orap), cu rezultate nesatisfacatoare si efecte secundare debilitante.
Cu multumiri anticipante,
Nana - Oradea

"Am o stare permanenta de rau"
Am 50 de ani si la cea mai mica emotie sau suparare mi se face rau: picioarele mi se inmoaie, tensiunea mi se ridica, am chiar senzatie de greata si ore intregi (daca nu chiar zile) tot organismul mi se deregleaza. Acest lucru mi se intampla si la un zgomot neasteptat, la sunetul telefonului la o ora nepotrivita, la orice iese din ordinea linistita a lucrurilor. Bineinteles ca am fost la foarte multi medici, dar fara nici un folos. In prezent, fac tratament cu Enap, Tanacan, Calciu, Magneziu si Zinc, dar fara prea mari rezultate. Mentionez ca in aceasta perioada (patru ani) s-a instalat si menopauza.
Va rog mult, daca stie cineva un tratament naturist sau alopat, sa mi-l comunice, deoarece suport greu aceasta stare, atat eu, cat si familia mea.
Maria - Bucuresti

"Sufar de o boala cumplita: granulomatoza Wegener"
Ma numesc Liviu, am 28 de ani si sunt din Galati. Boala cumplita de care sufar se numeste granulomatoza Wegener, asociata cu un granulom medio-facial fagedenic, si se manifesta prin febra, scadere in greutate, stare generala alterata, perforarea boltii palatine, alimentele si lichidele refuland pe nas. Mentionez ca am urmat tratament cu Prednison si Ciclofosfomida, insa fara nici un rezultat. In speranta ca exista persoane care s-au confruntat cu aceasta boala cumplita, ii rog sa ma ajute deoarece am ajuns la capatul rabdarii. Mai am o rugaminte: as dori sa stiu daca ceaiul "Essiac" imi poate fi de folos si de unde pot sa-l procur!?!
Va multumesc din suflet.
Dumitrache Liviu - Micro 20, bl. B4, ap. 22, Galati, cod 6200