Medicina naturista

Redactia
Medicul oradean Ladislau Elthes va propune un "leac"-minune, pentru a va lasa de fumat:. "Antitabac As". Lasati-va de "iarba dracului". Despre d-l dr. Ladislau Ludovic Elthes din Oradea s-a mai scris in revista noastra. Atunci, prezentam rezultatele remarcabile obtinute in...

Medicul oradean Ladislau Elthes va propune un "leac"-minune, pentru a va lasa de fumat:

"Antitabac As"

Lasati-va de "iarba dracului"

Despre d-l dr. Ladislau Ludovic Elthes din Oradea s-a mai scris in revista noastra. Atunci, prezentam rezultatele remarcabile obtinute in tratamentul bolilor hepatobiliare cu ajutorul unui produs obtinut din plante - Elcohep - inventie a medicului oradean. Lucrand in domeniul terapiei naturiste de mai bine de doua decenii, impreuna cu sotia sa, dr. Aristina Elthes, fiind mereu in cautare de noi combinatii de plante si retete tamaduitoare, cei doi medici au salvat vieti si au ostoit suferinte. O singura scrisoare este definitorie in acest sens, deoarece poarta semnatura unui reputat medic roman care, chiar daca practica medicina alopata, s-a convins singur de virtutile vindecatoare ale naturii.

D-le doctor,

Ati avut amabilitatea sa-mi trimiteti medicamentul dvs. pentru tratamentul hepatitei de tip B, de care sufar de 30 de ani. Vreau sa va multumesc foarte mult pentru tratamentul recomandat; medicamentul pe care l-ati descoperit a fost pentru mine un adevarat miracol. Astfel, dupa un an de tratament, starea mea generala s-a imbunatatit considerabil, analizele s-au normalizat, ceea ce mi-a permis sa-mi desfasor activitatea in mod normal. Fiind acum in tara, de cate ori am avut ocazia, in relatiile cu pacientii sau colegii medici, am recomandat cu caldura terapia propusa de dvs.

In ideea unei mai bune popularizari si cunoasteri a medicamentului, va rog sa contati pe sprijinul si participarea mea.

Cu toata stima,
Conf. univ. dr. Lucian Iliescu,
medic primar urolog, Doctor in medicina

Acest preambul nu se doreste a fi altceva decat o reimprospatare a memoriei cititorilor nostri vis-ˆ-vis de numele doctorului Ladislau Elthes, care - din dorinta de a intinde o mana de ajutor celor care au mai multa nevoie de ea - ne-a facut partasi la nasterea unui nou produs fitoterapeutic, pe care am consimtit sa-l "nasim". Este vorba de "Antitabac As" - o realizare de succes in combaterea tabagismului, un produs a carui reteta nu se va mai ascunde in spatele unui brevet de inventie, ci care va vedea lumina tiparului, spre folosul celor ce nu-si pot infrange singuri acest viciu.

- D-le dr. Elthes, cum v-a venit ideea realizarii acestui produs?

- Dupa datele O.M.S., una din trei persoane (deci o treime din populatia lumii!) fumeaza. In fata acestui consum alarmant de tutun si a amplorii neasemuite pe care a luat-o tabagismul in ultimul timp, trebuie obligatoriu precizat ca tutunul - in afara efectelor sale malefice - este o planta nefolositoare, care nu are calitati terapeutice, nu sporeste coeficientul de inteligenta, nu infrumuseteaza, nu stimuleaza inspiratia artistica, nu asigura nici un aport caloric etc. Deci fumatorul cumpara, pe bani multi, doar... nenorocire, intrucat in fum, pe langa nicotina, sunt prezente numeroase alte substante toxice pentru intregul metabolism, la toate nivelurile organismului. Aceste substante sunt cancerigene - inclusiv pentru cei din jur, fumatorii "pasivi". De acest pericol nu scapa nimeni, nici macar fatul din uterul femeii gravide.

Cu toate actiunile si demersurile impotriva fumatului, extrem de numeroase si diverse, numarul fumatorilor (exceptand putine locuri de pe glob, unde s-au luat masuri restrictive drastice) creste anual cu aproximativ 5%. Viata unui fumator este "scurtata" cu 9-10 ani, iar a unui fumator pasiv, care traieste sau lucreaza impreuna cu fumatorii, este mai mica cu aproximativ 4 ani. Altfel spus, fumatorul va "muri" cate o zi in fiecare saptamana. Fumatul, prin urmare, ataca si imbolnaveste practic orice sistem, tesut sau celula a organismului. S-a demonstrat fara echivoc: cresterea morbiditatii si a mortalitatii la diferite procese canceroase (aparat respirator, cavitate bucala, unele zone digestive, mucoase etc.) se datoreaza in masura uriasa fumatului. Apoi, prin accentuarea aterosclerozei si tulburarea metabolismului colesterolului, fumatul duce la afectarea inimii, a sistemului nervos central, vegetativ si periferic. De asemenea, pot aparea diverse tulburari hormonale sau agravarea unora deja existente, afectiuni digestive (afte, ulceratii bucale, gastrite, duodenite) si cresterea riscului de accidente cardio-vasculare de circa cinci ori. Nicotina creste si tensiunea arteriala. Fumatul este pagubitor deopotriva si frumusetii fizice - prin ridarea pielii, aparitia de cearcane, dinti ingalbeniti, ca sa nu mai vorbim de mirosul dezagreabil al persoanei fumatoare. Fumatul scade rezistenta imuna fata de multe boli, dar scade mult si rezistenta fizica la efort. Recent, s-a demonstrat ca fumatul scade libidoul pana la instalarea in timp a impotentei, adesea ireversibila. Lista daunelor si a pericolelor este inepuizabila, dar cel mai periculos este faptul ca fumatul duce la dependenta. Asadar, trebuie spus din nou: abandonarea fumatului este o necesitate de ordin vital!

In ceea ce priveste "Antitabac As", compozitia sa vegetala este o asociere complet necunoscuta, care urmareste verigile principale ale starii de abstinenta, anihilandu-le. Speciile selectate pentru formula preparatului, in afara eficacitatii accentuate, mai au si darul de a preveni sau contrabalansa oricare neajuns, pentru a nu se produce efecte secundare pe parcursul curei. De altfel, dozele folosite, desi foarte active farmacologic, nu prezinta toxicitate. Dovada este chiar faptul ca nu s-a semnalat nici un inconvenient din partea celor care au folosit preparatul: nici efecte secundare, nici reactii adverse, nici incompatibilitati sau intoleranta. In schimb, la peste 80% din cazuri, preparatul a dus la rezultatul dorit: dezobisnuirea, deconditionarea de fumat. Ca o curiozitate, trebuie mentionat ca aproximativ 25% dintre cei care s-au lasat de fumat au putut reduce sau chiar s-au putut lasa si de consumul de alcool. Este important de precizat ca rezultatele tratamentului au fost aceleasi atat la persoanele care fumau mai putin, cat si la fumatorii inveterati, care consumau 2-4 pachete de tigari pe zi.

Spre deosebire de anumite produse vegetale, care nu pot fi preparate fara cunostinte speciale, fara instalatii si aparatura adecvate, preparatul nostru contra fumatului poate fi preparat in orice bucatarie, cu conditia sa se respecte intocmai dozele de plante si modul de preparare. Am vrut sa numesc acest preparat "Antitabac As" in semn de recunoastere a interesului revistei "Formula As" de a descoperi si pune la dispozitia cititorilor sai leacuri din laboratoarele naturii.

- De ce nu ati brevetat pana acum produsul antitabagic?

- La inceput, am oferit reteta unui coleg, sa breveteze el acest produs, dar timp de un an nu a facut-o, din motive de el stiute. Va dati seama: i-am facut o inventie cadou. Dar fiindca nu a trecut nici acum la faza de inregistrare la Osim, doresc ca produsul sa fie pus la dispozitia oamenilor in mod gratuit. Poate asta a fost hotararea destinului sau expresia vointei unei forte superioare noua tuturor. Vreau ca milioanele de fumatori sa poata beneficia de inventie acum, nu dupa cine stie cati ani! Cred ca orice alt comentariu este de prisos.

Antitabac As - Reteta

Plante componente

Salcia. Eficace in starile de insomnie, hiperexcitabilitate, irascibilitate, anxietate, inclusiv in stari de depresie, toate putand fi prezente in perioada curei. Trateaza diverse inflamatii bucale reziduale (stomatite, afte etc.), are efect laxativ, combatand constipatia, frecventa la cei care intrerup fumatul.

Menta. Este sedativ al sistemului nervos central, antispasmodic (relaxant), diminuand nervozitatea si durerile de cap. Corecteaza deficientele de gust, elibereaza caile respiratorii, combate raguseala, tahicardia (palpitatiile prezente adesea dupa intreruperea fumatului) si corecteaza unele carente de microelemente si saruri, generate de fumat.

Ovazul. Are proprietati energetice, nutritive asupra sistemului nervos, este un stimulent al acestuia, combate starile de depresie si de apatie ce marcheaza des prima perioada a abstinentei. Mai tarziu, pe parcursul curei, creeaza un efect stimulant asupra sistemului nervos central, inlocuind fosta "falsa" stimulare a nicotinei. Ovazul - prin bogatia de microelemente, biocatalizatori, substante minerale etc. - face sa dispara si excitabilitatea neuromusculara, iar prin cantitatile antitusive corecteaza bronsita tabagica. Ajuta la scaderea nivelului colesterolului (foarte ridicat la tabagici), la rezolvarea tulburarilor de tip gastric etc. Este si un detoxifiant general foarte bun.

Roinita. Este un foarte bun reglator al sistemului nervos vegetativ, sincronizand functiile vegetative cu cele ale sistemului nervos central. Astfel, redreseaza atat multiplele disfunctii nervoase din perioada de abstinenta, cat si fenomenele colaterale consecutive, functionale sau organice, digestive, cardiovasculare si chiar respiratorii. Roinita are si un efect laxativ moderat.

Stejarul. Pe langa alte calitati, are proprietati de detoxifiere si de prevenire a unor forme de intoxicatii, ca de exemplu fata de unii alcaloizi din tutun. Stejarul neutralizeaza si alte componente ale fumului, cum sunt unele metale grele toxice.

Pedicuta. La doza prevazuta in compozitia preparatului "Antitabac As", compusii din aceasta planta sunt complet netoxici. Are afinitate competitiva cu nicotina din tutun, ocupand receptorii acestuia pe celulele tinta si oprind desfasurarea unei parti a activitatii nefaste intracelulare a nicotinei. Deci, taie partial lantul raului. De asemenea, prin efectul local asupra mucoasei bucale si a papilelor gustative ale limbii, creeaza o senzatie de gust foarte dezagreabil daca in urma consumului preparatului se aprinde o tigara. Este laxativ usor, doza prescrisa ajutand formarea unui scaun normal si impiedicand constipatia acuta din perioada de abstinenta.

Pelinul. Tonic general, sedeaza si combate insomniile (frecvente in timpul abstinentei de tutun), amelioreaza starile depresive, regleaza tranzitul intestinal.

Eficacitatea preparatului vegetal "Antitabac As" se datoreaza potentarii, completarii si sinergismului efectelor principiilor active constitutive ale plantelor folosite. Preparatul asigura o eficacitate net superioara fata de produsele existente, indiferent de materia prima din care sunt fabricate.

Plantele pregatite pentru cura se pastreaza la loc uscat, in pungi de hartie sau saci de panza. Toate plantele pot fi recoltate si individual, din natura, caci flora spontana a Romaniei este foarte bogata.

Mod de preparare

Plantele trebuie sa fie uscate la temperatura de 20-30 grade C, daca sunt recoltate individual. Plantele vor fi maruntite astfel incat sa ajunga la aproximativ 2-3 mm marime, iar cele lemnoase pot fi maruntite si mai mult in mojar sau in rasnita.

Extractul nr. 1
Se pun 40 g ovaz maruntit sau faina de ovaz in 100 g apa si se lasa la macerat timp de 12 ore, intr-un vas acoperit. Intre timp, se amesteca continutul vasului de 2-3 ori. La capatul timpului de macerare vom obtine un extract apos de ovaz. Se va strecura printr-un tifon pus in doua si se va pastra intr-un vas curat.

Extractul nr. 2
Se amesteca (sub forma maruntita): 200 g frunze de Roinita, 50 g frunze de Menta, 25 g Pelin (partile aeriene, deci fara radacina), 50 g Pedicuta (partile aeriene), 120 g coaja de Stejar maruntit (sa aiba cel mult 2-3 mm).

Se ia o lingurita de coaja de Salcie maruntita si se pune in 650 ml de apa, intr-un vas potrivit. Se incalzeste la foc mic, iar cand da in clocot se fierbe timp de 15 minute. Dupa fierbere, se ia vasul de pe foc si lichidul pierdut prin fierbere se completeaza cu apa fiarta, inca fierbinte, ca sa avem din nou 650 ml lichid, ca la inceput. Se pun in fiertura 4 lingurite si jumatate din amestecul de plante prezentat mai sus. Se lasa vasul acoperit timp de 20-25 de minute si, intre timp, se mai amesteca de 2-3 ori continutul, apoi extractul obtinut se strecoara prin doua randuri de tifon, strecuratoare sau hartie de filtru, intr-un vas curat (emailat, din inox, sau din sticla termorezistenta).

Extractul nr. 1 (lichidul care s-a adunat deasupra ovazului dupa 12 ore) se amesteca cu Extractul nr. 2, astfel obtinandu-se produsul vegetal "Antitabac As".

Mod de administrare
Cantitatea de 600-650 ml de extract obtinuta se va lua de catre fumator in trei prize, adica de trei ori cate 200 ml pe zi. Prima doza dimineata, cu o jumatate de ora inainte de masa; a doua doza - cu o jumatate de ora inainte de masa de pranz; a treia doza - la jumatatea timpului intre masa de pranz si cea de seara sau cu o jumatate de ora inainte de masa de seara. Durata tratamentului este de 7-21 de zile. Cura se poate repeta dupa cateva saptamani sau o luna de intrerupere. Asemenea cazuri sunt insa rare.

Pentru informatii suplimentare,
d-l dr. Ladislau Ludovic Elthes poate fi contactat la urmatoarea adresa:
Str. Ady Endre nr. 65, Oradea, jud. Bihor, cod 3700,
tel. 059/13.00.31, fax: 059/43.62.98

Florentin Popa