Diverse

Redactia
Aveti incredere in produsele romanesti. Astazi:. Unguentele "Plantavorel". Cu o traditie de peste 200 de ani, celebra firma din Piatra Neamt rezista de ani de zile in fruntea producatorilor de medicamente din plante . Radex. Este o crema obtinuta din catina alba, galbenele, tataneasa si ulei...

<b> Aveti incredere in produsele romanesti
Astazi:

Unguentele "Plantavorel"

Cu o traditie de peste 200 de ani, celebra firma din Piatra Neamt rezista de ani de zile in fruntea producatorilor de medicamente din plante

Radex

Este o crema obtinuta din catina alba, galbenele, tataneasa si ulei volatil de menta. Tataneasa, planta cu actiuni puternic antiinflamatoare, cicatrizante, antitumorale si regenerante, este potentata de efectele antiinfectioase blande ale galbenelelor si de efectele vitaminizante si protectoare la radiatii ale uleiului de catina. Uleiul volatil de menta in cantitati mici este un calmant al mancarimilor si un antiinflamator redutabil, completand acest amestec.

Indicatii:

eczeme cronice, dermatite de contact (cu alergeni diversi: detergenti, solventi organici etc.);

psoriazis - adjuvant la tratamentul intern;

prurit senil (mancarimi ale pielii la persoane in varsta);

expunerea pielii la radiatii diverse (inclusiv solare, raze X);

arsuri solare, arsuri usoare;

tumori, infectii bacteriene, mancarimi la nivelul pielii;

piele - are proprietati emoliente si hidratante.

Mod de utilizare

-Pentru protejarea pielii in fata actiunii agentilor poluanti, contra radiatiilor solare se aplica in strat subtire pe piele, cu masaj usor.
-Contra arsurilor solare sau termice superficiale, se aplica in strat subtire pe piele, fara masaj.
-Pentru prevenirea si tratamentul dermatitelor de contact (in lucrul cu detergentii, solventii organici etc.), se spala mainile cu apa si sapun, se aplica un strat subtire de crema protectoare si se maseaza pana la absorbtia completa.

Reactii adverse: nu are.

Contraindicatii: nu are.

Provo

Este obtinut din propolis si galbenele, principala sa actiune fiind aceea antimicotica - adica de distrugere a ciupercilor parazite de la nivelul pielii.

Indicatii:

infectii micotice (cu ciuperci) si bacteriene;

dermatoze diverse;

dermatite;

ulceratii, hemoroizi, fisuri anale;

rani care se vindeca greu;

arsuri termice superficiale.

Mod de utilizare

Se aplica pe portiunile afectate in strat subtire, de doua-trei ori pe zi.

Reactii adverse

Sunt posibile reactii locale de intoleranta la produsele apicole, desi in general extractul de galbenele elimina acest risc.

Entorsal

Este obtinut din arnica, planta cu puternice efecte, ulei volatil de pin, la care se adauga acetotartrat de aluminiu.

Actiuni farmaceutice: astringent, stimuleaza circulatia periferica, analgezic (elimina sau face sa scada durerea), antiinfectios, cicatrizant, antireumatic si stimulent local al imunitatii.

Indicatii:

entorse, luxatii;

echimoze (vanatai);

edeme post-traumatice

stari de contractura musculara - favorizeaza relaxarea si detensionarea.

Se recomanda in medicina sportiva de intretinere, deoarece asigura pastrarea tonusului muscular si a mobilitatii de miscare. Este indicat atat pentru pregatirea de dinainte de activitatea sportiva, cat si pentru relaxarea de dupa efortul fizic sustinut.

Mod de utilizare

contra entorselor, echimozelor, edemelor se fac aplicatii pe locul afectat, in strat subtire, de doua-trei ori pe zi, efectuand un masaj usor.

pentru intretinere si relaxare se face masaj cu acest preparat zilnic.